فریز کردن توت و نگهداری توت سیاه و شاه توت و توت فرنگی در فریزر

فریز کردن توت و نگهداری توت سیاه و شاه توت و توت فرنگی در فریزر

اگر مقدار زیادی توت، شاه‌توت، تمشک یا توت‌فرنگی دارید، با فریز کردن، عمر مفید آن‌ها افزایش می‌یابد. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید، توت‌ها را در تازه‌ترین شکل ممکن منجمد کنید. کیفیت توت‌های بیش از حد رسیده یا خراب شده، با منجمد شدن بهتر نمی‌شود. زمانی که توت‌ها به درستی فریز شوند، طعم تازه خود را تا ماه‌ها حفظ می‌کنند. برای فریز کردن توت به یک سینی فر و کیسه فریزر نیاز دارید. می‌توانید انواع توت‌ها را به صورت جداگانه و یا یکجا فریز کنید.

روش فریز کردن توت

فریز کردن انواع توت از جمله توت سیاه و توت فرنگی و شاه توت باید بر اساس یک سری مراحل خاص صورت گیرد تا تازگی و سلامت آن‌ها حفظ شود.

  1. ساقه توت، قسمت‌های خراب و له شده و توت‌های نارس را جدا کنید.
  2. توت‌ها را با آب سرد بشویید و کاملاً خشک کنید. می‌توانید با استفاده از یک دستمال خشک و تمیز، آن‌ها را خشک کنید. اگر می‌خواهید توت‌فرنگی را فریز کنید، برگ‌های سبز آن را جدا کنید.
  3. روی سینی فر، کاغذ روغنی یا پلاستیک پهن کرده و توت‌ها را روی آن بریزید.
  4. سینی را در فریزر قرار دهید تا منجمد شود. چند ساعت برای فریز شدن توت‌ها کافی است اما برای اطمینان خاطر، اجازه دهید یک شب در فریزر بماند.
  5. توت‌های منجمد را در کیسه فریزر ریخته و تا جایی که ممکن است هوای اضافی را خالی کنید.
  6. توت‌ها را در فریزر بگذارید و تا شش ماه یا یک سال می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

چگونه از توت‌ فریز شده استفاده کنیم؟

نه ‌تنها فریز کردن انواع توت از جمله توت سیاه و توت فرنگی و شاه توت آسان است، بلکه استفاده از آن‌ها در دسرهای مختلف نیز کار راحت و لذت بخشی است. یکی از بیشترین استفاده‌های توت، در اسموتی و شِیک است. بافت منجمد توت، سفتی و سردی را به انواع نوشیدنی‌های مخلوط شده با میوه اضافه می‌کند، بدون اینکه این نوشیدنی‌ها طعم و مزه یخ را به خود بگیرند.

برای درست کردن این نوشیدنی‌ها، ابتدا هر محتویاتی به‌جز توت را در مخلوط‌کن بریزید. سپس به آرامی توت‌ها را اضافه کرده و تا زمانی که توت‌ها کاملاً خرد شده و در نوشیدنی ترکیب می‌شوند، مخلوط‌کن را خاموش نکنید.

توت‌های منجمد در دسرهای پختنی نیز قابل استفاده هستند. اکثر افراد نمی‌توانند تفاوت بین توت تازه و توت منجمد شده را در دسرهای پختنی تشخیص دهند. در واقع، دریافتیم که دسرهای پختنی با توت‌های فریز شده، خوشمزه‌تر هستند. فریز کردن، کمی موجب خشک شدن توت می‌شود و از دست رفتن این رطوبت اضافی، برای پخت دسرها، یک مزیت محسوب می‌شود زیرا آب اضافی توت می‌تواند موجب خراب شدن خمیرِ دسر شود.

درنهایت، فریز کردن توت روشی عالی برای به تعویق انداختن تهیه مربا و ژله است. توت‌ها را در تازه‌ترین و رسیده‌ترین حالت خود منجمد کنید و هر زمان که وقت داشتید، از آن‌ها برای درست کردن مربا استفاده کنید. در هوای گرم تابستان، درست کردن مربا کار لذت بخشی نیست. توت‌ها را فریز کرده تا بتوانید در زمستان نیز مربای توت درست کنید.

کنسرو کردن یا فریز کردن؟

کنسرو کردن هم روش خوبی باری نگهداری انواع توت به ویژه توت فرنگی است. البته در تهیه کنسرو باید مقداری شکر اضافی مصرف کرد و شاید برای بسیاری مناسب نباشد. فریز کردن توت فرنگی به هیچ افزودنی نیاز ندارد. برای آشنایی با طرز تهیه کنسور توت فرنگی به مقاله «طرز تهیه کمپوت توت فرنگی» مراجعه کنید.

با توت فریز شده چه‌کار کنیم؟

توت سیاه، توت سفید، توت فرنگی و شاه توتی که فریز کرده‌اید را می‌توانید در تهیه انواع مربا، کیک و آبمیوه به کار ببرید. در این خصوص می‌توانید به مقالات «طرز تهیه سس کارامل با توت سیاه»، «طرز تهیه مربای توت سیاه»، «طرز تهیه پای توت سیاه» و «طرز تهیه مربای توت فرنگی» مراجعه کنید.

سخن آخر

توت‌ها که انواع مختلفی هم دارند از جمله میوه‌هایی هستند که نگهداری از آن‌ها بسیار سخت و است و زود تازگی خودشان را از دست می‌دهند. از این رو بسیاری به خشک کردن یا فریز کردن آن‌ها روی می‌آورند که در این محتوا به نگهداری انواع توت در فریزر پرداخته شد.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x