کمپوت توت فرنگی یکی از کمپوتهای ساده است که تهیه آن یک ربع ساعت بیشتر از وقت شما را نمیگیرد. شاید در ابتدا کمپوت توت فرنگی به نظر یک کمپوت بیاستفاده است ولی اگر در خانه به تهیه انواع کیک، بستنی، دسر و … میپردازید خوب میدانید که کمپوت توت فرنگی میتواند معجزه کند. برای یاد گرفتن تهیه کمپوت توت فرنگی با کابان مگ همراه بمانید.
کمپوت توت فرنگی چه مصارفی دارد؟
نه تنها اینکه کمپوت توت فرنگی یکی از خوراکیهای خوشمزه است و در مواقعی که در خانه چیزی برای سیر کردن خود یا بچهها پیدا نمیکنید، این کمپوت خوشمزه به داد شما میرسد. علاوه بر این در فصول غیر از بهار که فصل رویش توت فرنگی است، میتوانید از این میوه خوشمزه برای تهیه انواع دسر، تزیین کیک، تهیه تارت میوهای و … استفاده کنید. برای تهیه کمپوت توت فرنگی طبق مراحل زیر را دنبال کنید.
شستشوی توت فرنگی
بهترین روش برای شستشوی توت فرنگی این است که آنها را درون یک سبد ریخته و به آرامی زیر فشار ملایم آب بشویید. توت فرنگی حالتی مانند اسفنج دارد و مایعات را جذب میکند. جذب آب توسط توت فرنگی در مراحل شست و شو زیاد است به همین دلیل پس از شستن، آنها را روی یک حوله آشپزخانه تمیز یا دستمال حولهای قرار دهید تا آب اضافی از آنها خارج شود.
اگر مرحله خشک کردن و دفع آب اضافی صورت نگیرد، توت فرنگی به سرعت فاسد و پلاسیده میشود و مطمئن باشید فردا با باز کردن درب توتفرنگیهای داخل یخچال کپکهایی روی آنها مشاهده خواهید کرد؛ بنابراین از خیساندن توت فرنگیها در آب و یا ریختن آنها در آب برای مدت زمان طولانی خودداری کنید چون باعث گندیده شدن سریعتر آنها میشود.
پاک کردن و خرد کردن توت فرنگی
در اینجا منظور از پاک کردن توت فرنگی، کندن برگها و شاخهای است که توت فرنگی را به تنه بوته وصل میکرده است. برای این کار دو روش پیش رو دارید. میتوانید برای این کار از چاقو و یا از نی پلاستیکی استفاده کنید.
روش چاقو
در این روش ابتدا یک چاقوی کوچک با لبه باریک انتخاب کنید و با استفاده از چاقو یک مخروط در زیر برگهای توت فرنگی ایجاد کنید. در این صورت برگها به همراه پایه آنها در بدنه توت فرنگی جدا خواهند شد.
روش نی پلاستیکی
در این روش ابتدا با دست به آرامی برگهای توت فرنگی را کنده و با استفاده از نی بخشی ریشه برگ در میوه را جدا کنید. شاید این روش وقت بیشتری از شما بگیرد زیرا کندن برگها در دو مرحله انجام میشود ولی میوه کمتری هدر میرود و دقیقه به همان اندازه که مورد نیاز است از توت فرنگی جدا خواهد شد.
خرد کردن توت فرنگی
برای تهیه کمپوت توت فرنگی بهتر است توت فرنگیهای بزرگ را به دو نیم تقسیم کنید و توتفرنگیهای کوچک را به صورت کامل بپزید. اگر قصد خشک کردن توت فرنگیها را دارید، بهتر است توتفرنگیهای بزرگ را انتخاب کنید و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید و دوباره هر قسمت را در طول به دو قسمت تقسیم کنید؛ ولی برای تهیه کمپوت بهترین روش استفاده از توتفرنگیهای کوچک به صورت درسته است. در اینجا توت فرنگیهای شما برای تهیه مربای توت فرنگی یا کمپوت آن آماده هستند.
طرز تهیه کمپوت توت فرنگی
در این روش ابتدا توتفرنگیهای خرد شده را درون قابلمهای ریخته و شکر و کمی آبلیموی تازه به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آرام بپزد، سپس کمپوت را درون ظروفی میریزیم و در یخچال نگهداری میکنیم. در ادامه با توضیحات مفصلتر همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت توت فرنگی
توت فرنگی | ۴۵۰ گرم |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
آبلیموی تازه | سه قاشق غذاخوری |
آب جوشیده یا آب توت فرنگی | یک پیمانه |
طرز تهیه کمپوت توت فرنگی
ابتدا توت فرنگیها را درون قابلمهای ریخته و روی شعله ملایم قرار میدهیم. بهتر است از قابلمه لعابی یا قابلمه با پوشش داخلی سفید استفاده کنید تا رنگ کمپوت تیره نشود. استفاده از قابلمههای رویی، آلومینیوم و آهنی باعث تیره شدن رنگ کمپوت میشوند.
شکر، آبلیموی تازه و آب یا آب توت فرنگی را به توت فرنگیها اضافه کنید. شعله را زیاد کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیایند، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برای ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزند. کمی از کمپوت را بچشید، اگر شیرینی آن کم بود از شکر بیشتری استفاده کنید.
اجازه دهید کمپوت در دمای آشپزخانه خنک شود، سپس آن را به ظروف مخصوص نگهداری منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات کمپوت توت فرنگی
به شخصه مزه و عطر توت فرنگی را ترجیح میدهم و آبلیموی تازه را از دستور حذف میکنم، ولی راههای دیگری برای داشتن طعمهای متفاوت وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها پرداختهایم.
اضافه کردن سرکه بالزامیک به جای آبلیموی تازه، طعم شیرین و عطری متفاوت و لذت بخش را کمپوت اضافه میکند.
یکی از گزینههای عطر و طعم متفاوت زنجبیل تازه است. برای داشتن طعم زنجبیل، تنها لازم است کمی زنجبیل تازه را در مرحله پخت به کمپوت اضافه کنید.
دانههای میخک و پودر جوز هندی هم از طعم و عطرهای متفاوت هستند که بسیار توصیه میشود.
استفاده از شربت بهار نارنج به جای آب و آبلیموی تازه و یا استفاده از آب پرتقال هم گزینههای مرکباتی کمپوت توت فرنگی خوشمزه هستند.
وانیل هم یکی از طعم دهندهها است؛ ولی به شخصه با توجه به استفاده زیاد از این طعم دهنده در محصولات کارخانهای طعم و عطر آن را تکراری میدانم و کمتر از آن استفاده میکنم.
اگر طرفدار مزههای تند هستید، پیشنهاد میکنم از تکههای فلفل تند در کمپوت توت فرنگی استفاده کنید.
اگر قصد دارید کمپوت توت فرنگی را در بیرون از یخچال نگهداری کنید. توصیه میشود که پس از آماده شدن کمپوت آن را در ظروف شیشهای با درب فلزی ریخته و برای بیست دقیقه درون آب بجوشانید. برای اطلاع بیشتر از تهیه کنسرو و کمپوت به مقاله کنسرو کردن مواد غذایی مراجعه کنید.
سخن آخر
درست است که در حال حاضر در همه فصول دسترسی به توت فرنگی تازه وجود دارد، ولی توت فرنگی فصل بهار طعم و مزهای متفاوت از توت فرنگیهایی که در همه فصول یافت میشوند، دارد. از طرف دیگر قیمت بالای توت فرنگی در فصول غیر از بهار نیز بسیار بالا است، استفاده از کمپوت توت فرنگی یک گزینه به صرفه است و به اقتصاد خانواده کمک میکند.