کف شیر یا فوم شیر یکی از اجزاء کلیدی تهیه انواع نوشیدنیهای اسپرسو است که معمولاً با استفاده از دستگاههای اسپرسوساز فوم گیری میشود. اگر دسترسی به دستگاه اسپرسوساز ندارید و هوس یک فنجان لاته، کاپوچینو یا کافه دارید میتوانید یکی روشهایی که برای تهیه کف شیر بدون دستگاه اسپرسوساز ارائه شده در این مقاله از کابان مگ را امتحان کنید.
استفاده از کف شیر ساز دستی یا فنری
دستگاههایی در بازار وجود دارند که به صورت یک میله با انتهای فنری هستند و با قرار دادن آنها در ظرف شیر و روشن کردن دستگاه و هم زدن آنها شیر پس از چند دقیقه هم زدن فوم شیر تشکیل میدهد.
دستگاههای فوم گیر شیر فنری با یک باتری قلمی کار میکنند و تمیز کردن راحتی دارند، برای استفاده از آنها کافی است ابتدا شیر را گرم کرده (شیر نباید بجوشد، هنگام دیده شدن حبابهای ریز در اطراف ظرف از روی حرارت برداشته شود) و سپس با دستگاه فوم ساز دستی شروع به هم زدن شیر کرده تا فوم مورد نظر شکل گیرد.
طرز تهیه کف شیر با فرنچ پرس
یکی دیگر از روشهای تهیه کف شیر بدون دستگاه اسپرسوساز، استفاده از فرنچ پرس است. البته دستگاههای کفساز شیر پمپی هم در بازار موجود هستند که با همین مکانیسم فوم گیری میکنند.
برای تهیه فوم شیر با فرنچ پرس ابتدا پس از گرم کردن شیر، تأکید میکنم که شیر نباید بجوشد، شیر را درون فرنچ پرس ریخته (ظرف را پر نکنید، شیر برای فومی شدن به فضا نیاز دارد) در ظرف را بسته و اهرم آن را برای یک دقیقه بالا و پایین ببرید تا فوم تشکیل شود.
فوم گیری شیر با همزن دستی و برقی
اگر به فوم ساز دستی یا فرنچ پرس دسترسی ندارید، هنوز هم راه برای تهیه فوم شیر وجود دارد. استفاده از همزن دستی یا همزن برقی یک راه عالی برای تهیه فوم شیر است.
برای این کار مانند روش قبل ابتدا شیر را گرم کرده و در ظرفی ریخته، سپس با استفاده از همزن دستی یا برقی و حتی گوشتکوب برقی اقدام به هم زدن شیر کنید. مکانیسم تولید فوم از شیر این سه وسیله یکی است و میتوان از هر کدام استفاده کرد.
طرز تهیه فروم شیر با مخلوط کن
برای تهیه کف شیر راههای خلاقانه زیادی وجود دارد، استفاده از وسایلی مانند مخلوط کن و غذاساز هم از این روشها هستند. برای تهیه فوم شیر با مخلوط کن کافی است، پس از گرم کردن شیر، آن را در مخلوط کن ریخته و دستگاه را روشن کنید تا تشکیل شدن فوم به شکل دلخواه آن را خاموش نکنید.
ساخت کف شیر با بطری شیشهای دردار
پس از ارائه راههایی که همگی به نیاز به وسایل الکتریکی برای تهیه شیر داشتند، نوبت به روشی رسیده است که در آن تنها به شیر و بطری شیشهای نیاز است.
برای تهیه فوم شیر به این روش ابتدا شیر را در ظرف شیشهای دردار (ظرفهای جای رب و سس خوبه) ریخته و دقت کنید که تقریباً دو سوم ظرف خالی باشد، سپس در آن را محکم بسته و برای حدود ۳۰ تا ۴۵ ثانیه شروع به تکان دادن ظرف کنید.
در این روش هوا به درون شیر رفته و شیر افزایش حجم داده و در نهایت فوم تشکیل میشود. پس از تشکیل فوم، نوبت گرم کردن آن است. کافی است شیر را برای ۳۰ تا ۴۵ ثانیه در ماکروویو با دمای پایین قرار دهید. به یاد داشته باشید که دمای زیاد باعث از بین رفتن فوم خواهد شد.
چه شیری برای فوم گرفتن خوب است؟
بهترین شیر برای تهیه فوم شیر، شیرهای پر چرب هستند، شیر های پرچرب کارخانهای و شیرهای فلهای که در لبنیاتیها موجود است برای تهیه کف شیر مناسب هستند.
فوم شیر برای چه نوشیدنیهایی استفاده میشود؟
در تهیه انواع نوشیدنی اسپرسو مانند لاته، کاپوچینو، قهوه فرانسوی، کافه لاته اسپانیایی، اسپرسو فلت وایت، کافه ماکیاتو و کافه موکا از جمله نوشیدنیهایی هستند که در تهیه آنها از فوم شیر استفاده میشود.
چه راههای دیگری برای فوم گیری وجود دارد؟
اصولیترین روش تهیه فوم شیر استفاده از دستگاه اسپرسوساز است. برای این کار شیر را در پارچ مخصوص دستگاه ریخته و زیر نازل تهیه فوم شیر قرار داده و نازل را روشن میکنید، بخار آب باعث گرم شدن شیر، هوا دادن به آن و در نهایت تهیه فوم از شیر میشود.
سخن آخر
راههای زیادی برای تهیه فوم شیر وجود دارد که در این مقاله به چند روش خلاقانه و ساده پرداخته شده است. اگر شما هم روش خاص خود را برای تهیه فوم شیر دارید، آن را با کابان مگی ها به اشتراک بگذارید، منظر نظرات و پیشنهادهای شما در رابطه با تهیه کف شیر بدون دستگاه اسپرسوساز هستیم.