چگونه خامه را فریز کنیم و آیا می‌توان خامه را فریز کرد؟

چگونه خامه را فریز کنیم و آیا می‌توان خامه را فریز کرد؟

خامه غلیظ و خامه هم زده، اغلب در سوپ‌ها، سس‌ها و دسرها استفاده می‌شود؛ اما این غذاها معمولاً به مقدار کمی خامه نیاز دارند و نگهداری بقیه خامه در یخچال برای مدت طولانی باعث خراب شدن آن می‌شود. خوشبختانه خامه غلیظ را می‌توان تا استفاده بعدی در فریزر نگه داشت. فرایند فریز کردن برای مقادیر کم یا زیاد، متفاوت است، اما از هر روشی که استفاده کنید، فریز کردن تنها چند دقیقه از وقت شما را می‌گیرد. در این مقاله از کابان مگ به فریز کردن خامه، نحوه بسته بندی و یخ زدایی آن پرداخته شده است، در ادامه با ما همراه باشید.

روش هوشمندانه برای فریز کردن خامه

بهتر است اگر از مقدار کمی خامه در غذاهای خود استفاده می‌کنید، خامه را به بخش‌های کوچک تقسیم کرده و سپس فریز کنید. استفاده از قالب یخ برای این کار مناسب است. خامه غلیظ را در قالب‌های یخ ریخته و در فریزر قرار دهید. زمانی که خامه منجمد شد، آن‌ها را در کیسه فریزر ریخته و دوباره در فریزر بگذارید. هر قالب یخ معمولاً به اندازه دو قاشق سوپ‌خوری است.

اگر از مقدار زیادی خامه در پخت غذاها استفاده می‌کنید، بهتر است خامه را به صورت یکجا و در بسته‌بندی اصلی در فریزر نگه دارید. اگر ظرف خامه کاملاً پر است، مقداری از آن را خالی کرده تا فضا برای یخ زدن آن باقی بماند و سپس ظرف را در فریزر قرار دهید.

استفاده از خامه فریز شده

اگر غذایی که در حال تهیه آن هستید، نیازی به گرما ندارد و به خامه هم زده نیاز دارد، باید قبل از استفاده از خامه، آن را یخ‌زدایی کنید. برای این کار بهتر است اول خامه فریز شده را در یخچال یخ‌زدایی کنید. زمانی که خامه حالت جامد بودن خود را از دست داد، آن را هم بزنید تا چربی آن در تمام خامه پخش شود. در واقع، خامه سرد بهتر زده می‌شود.

اگر قصد دارید از خامه فریز شده قالبی در غذا استفاده کنید، آن‌ها را مستقیماً به غذا اضافه کنید. نیازی نیست قبل از استفاده آن را یخ‌زدایی کنید.

بیشتر بخوانید: ۳ روش برای فریز کردن گوجه فرنگی با پوست و بی پوست

جایگزین‌هایی برای خامه غلیظ تازه در غذا

اگر غذایی که در حال تهیه آن هستید، خامه غلیظ را در دستورالعمل خود دارد و در حال حاضر مقدار کمی خامه در دسترس دارید، جایگزین‌هایی برای خامه وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

یکی از این جایگزین‌ها، خامه و شیر است؛ به این صورت که به اندازه مورد نیاز، از نصف خامه و نصف شیر استفاده می‌کنیم. این ترکیب نسبت به خامه غلیظ، کالری کمتری داشته و طعم و مزه آن نیز شبیه به خامه غلیظ است.

ترکیب ماست یونانی و شیر نیز گزینه مناسبی برای جایگزین کردن خامه غلیظ است. مورد دیگر، ترکیب شیر و کره سرد ذوب شده است. اگرچه این دو مورد آخر جایگزین مناسبی از لحاظ بافت و مزه برای خامه غلیظ هستند اما نمی‌توان آن‌ها را به خوبی هم زد.

اگر به خامه هم زده نیاز دارید، باید از مورد اول یعنی نصف خامه و نصف شیر استفاده کنید. در نظر داشته باشید که این جایگزین‌ها، به خوبیِ خامه غلیظ هم زده، سفت نمی‌شوند. اگر زمانی که به خامه غلیظ نیاز دارید و خامه‌ای که در خانه دارید خراب شده است، می‌توانید از پودر خامه غلیظ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه گیلاس را فریز کنیم؟ نکات مهم فریز کردن گیلاس

نکاتی درباره فریز کردن خامه

اگر همیشه پس از درست کردن غذا، مقدار زیادی خامه باقی می‌ماند و نمی‌خواهید آن را فریز کنید، غذاهای زیادی مانند خامه ترش، کره، خامه هم زده، بستنی و پنیر وجود دارد که می‌توانید با استفاده از خامه غلیظ، آن‌ها را درست کنید.

برای غلیظ کردن سوپ، تهیه سس پاستا و نیمرو نیز می‌توانید از این خامه استفاده کنید. قبل از اینکه هرکدام از غذاها را با استفاده از خامه غلیظ درست کنید، اطمینان حاصل کنید که خامه خراب نشده باشد. برای این کار تنها کافی است خامه را بو کنید.

بیشتر بخوانید: فریز کردن کره ؛ بسته بندی و یخ زدایی آن چگونه است؟

سخن آخر

برای پاسخ به سؤالاتی مانند مدت نگهداری خامه زده شده در فریزر، باید گفت که به‌طورکلی غذاها را می‌توان برای سه تا شش ماه در فریزر نگهداری کرد و خامه هم از این قاعده مستثنا نیست.

ازآنجایی‌که خامه هم به دلیل داشتن چربی زیاد توانایی جذب بوهای مواد غذایی دیگر مانند سیر و پیاز را جذب می‌کند و بنابراین بهتر است، مدت زیادی در فریزر از آن نگهداری نکنید. منتظر پیشنهادات و نظرات و تجربیات شما در این زمینه هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x