فریز کردن و نگهداری گوجه فرنگی در فریزر بسیار آسان است و میتوان از گوجههای منجمد شده که در فصل زمستان کمیاب هستند، استفاده کرد. سه روش اصلی برای منجمد کردن گوجهها به تعداد کم و فریز کردن گوجهها به مقدار زیاد وجود دارد. در ادامه این مقاله از کابان مگ به فریز کردن و نگهداری گوجه فرنگی در یخچال فریزر پرداخته شده است.
روشهای فریز کردن گوجه فرنگی
در ادامه سه روش اصلی فریز کردن گوجه فرنگی در یخچال فریز آموزش داده شده است. البته فریز کردن همیشه نکات مهمی دارد. بد نیست نگاهی به مقاله «نکات و اصول نگهداری مواد غذایی در فریزر از گوشت و شیر تا آش و لازانیا» بیندازید.
روش اول؛ چگونه تعداد کمی گوجه فرنگی را فریز کنیم؟
این روش از نگهداری گوجه فرنگی در فریزر برای یک یا چند گوجهفرنگی مناسب است که در یک کیسه فریزر جا میشوند. گوجهها را در کیسه فریزر ریخته و به وسیله نی، هوای داخل کیسه را کاملاً خالی کنید.
بسته را در فریزر به صورت افقی قرار داده تا گوجهها روی هم قرار نگیرند و له نشوند. اجازه دهید گوجهها کاملاً منجمد شوند و آنها را جابجا نکنید. پس از فریز شدن، میتوانید گوجهها را کنار هم قرار داده تا فضای کمتری اشغال کنند.
میتوانید با استفاده از این روش، میوههای اضافی دیگر را نیز فریز کنید. اگر بستهبندیهای حاوی گوجهفرنگی، فضای اضافی دارند، میوههای مختلف را درون آنها ریخته و در فریزر قرار دهید. به خاطر داشته باشید که میوهها را روی هم نگذارید تا له نشوند.
روش دوم؛ نگهداری گوجه فرنگی در فریزر به تعداد زیاد
اگر تعداد زیادی گوجه فرنگی برای نگهداری در فریزر دارید، بهتر است آنها را در سینی فر گذاشته، منجمد کرده و سپس به کیسه فریزر منتقل کنید. اگر گوجهها را به یکباره در کیسه فریزر ریخته و فریز کنید، گوجههایی که در وسط قرار دارند، دیرتر منجمد میشود. هرچه مواد غذایی سریعتر فریز شوند، کیفیت آنها بهتر خواهد بود.
برای فریز سریع گوجهفرنگیها، آنها را در سینی فر قرار داده و به مدت چند ساعت در فریزر بگذارید. پس از منجمد شدن، آنها را در کیسه فریزر بریزید. تا حد ممکن، هوای داخل کیسه فریزر را خالی کنید تا تازگی و طراوت گوجهها حفظ شود.
روش سوم؛ نگهداری گوجه در فریزر بدون پوست
به منظور فریز کردن و نگهداری گوجه فرنگی در فریزر اصلاً نیازی به پوست کندن گوجه فرنگی نیست اما خب شاید برخی دوست داشته باشند که گوجه فرنگی را به این طریق منجمد کنند.
چالش اصلی پوست کنندن گوجه فرنگیها بدون له کردن آنها است. برای این کار بهتر است که از روش جوشاندن و آب سرد استفاده کنیم. برای این کار طبق مراحل زیر به پیش بروید.
- اول از همه چیز گوجه فرنگی را خوب بشویید.
- در گام بعدی با یک چاقوی تیز یک شکاف ضربدری و بسیار سطحی روی پوست گوجه فرنگی ایجاد کنید.
- گوجه فرنگیها را در قابلمهای پر از آب در حال جوش به مدت ۱ الی ۲ دقیقه غوطه ور کنید.
- بعد از باز شدن پوست گوجه فرنگیها، با استفاده از آبکش آنها را سریعاً به ظرف آب یخ منتقل کنید.
- بعد از سرد شدن گوجه فرنگیها، همانطور که در ویدیوی زیر مشاهده میکنید به راحتی میتوانید عملیات پوست کندن را به اتمام برسانید.
- بعد از پوست کندن، میتوانید گوجه فرنگیها را برای صرفه جویی در فضا به چند تکه تقسیم کنید.
- گوجه فرنگیهای تکه تکه شده را به یک ظرف درب دار منتقل کنید.
- از محکم بودن در ظرف اطمینان حاصل کنید و سپس آن را در فریزر قرار دهید.
آیا لازم است پوست گوجه فرنگی قبل از فریز کردن گرفته شود؟
نیازی نیست قبل از منجمد کردن گوجهها، پوست آنها را جدا کنید زیرا پس از منجمد شدن، پوست گوجه از آن جدا میشود. با این حال، اگر تمایل دارید قبل از فریز کردن، پوست گوجهها را بگیرید، مشکلی در منجمد شدن آن به وجود نمیآید.
به همین ترتیب، اگر قصد دارید گوجهها را از وسط نصف کرده و دانههای آن را بیرون بیاورید، میتوانید این کار را انجام دهید اما نیازی به این کار نیست.
برخی از آشپزها بر این باورند که گوجهفرنگی بدون پوست و بدون دانه، پس از منجمد شدن بافت بهتری دارد. این تفاوت چندان زیاد نیست و تنها به نوع استفاده شما از گوجهفرنگی بستگی دارد.
چگونه از گوجه فرنگی فریز شده استفاده کنیم؟
بهترین روش استفاده از گوجهفرنگی منجمد، اضافه کردن آن به هر نوع دستور غذایی است که به گوجهفرنگی تازه نیاز دارد؛ مانند سس گوجه، سوپ گوجه یا پوره گوجهفرنگی. همچنین میتوانید گوجهفرنگی منجمد را مستقیماً به سوپها و خورشتها اضافه کنید.
ممنون من قبلاً خیلی بد گوجه را فریزر می کردم ولی الان بهتر شده
اگر از روش هایی که کابان معرفی کرده، استفاده کردید حتما از نتیجه ما رو مطلع کنید.
با تشکر سلطان