اگر هنگام خرید، تخم مرغهای تازه را انتخاب کنید، به مدت نسبتاً طولانی، حدود پنج هفته یا بیشتر، در یخچال سالم باقی میمانند. با این حال، اگر تعداد زیادی تخم مرغ در یخچال دارید که تا ماه آینده نیز مصرف نمیشوند، فریز کردن و نگهداری آنها در فریزر بهترین گزینه است. میتوانید تخم مرغ را به صورت کامل، یا زرده و سفیده را جدا کرده و منجمد کنید. بر اساس نیازتان به تخم مرغ، ممکن است بخواهید زرده و سفیده را از هم جدا کنید. این کار روش بهتری است زیرا همواره میتوانید پس از یخزدایی، بر اساس دستور غذایی، زرده و سفیده را با هم ترکیب کنید.
چگونه تخم مرغ را به صورت کامل فریز کنیم؟
منجمد کردن تخم مرغ کامل، کار آسانی است. برای این کار به یک کاسه و قالب یخ نیاز دارید. طبق روش زیر تخم مرغ را برای منجمد کردن آماده کنید:
- تخم مرغها را شکسته و در کاسه بریزید.
- به آرامی زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید. مراقب باشید حین هم زدن، در تخم مرغ حبابی ایجاد نشود.
- تخم مرغ هم زده را در قالب یخ بریزید. هر قالب یخ معادل نصف یک تخم مرغ است.
- قالبها را در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند. زمانی که تخم مرغها منجمد شد، آنها را از قالب بیرون آورده و درون کیسه پلاستیکی زیپدار بریزید و دوباره در فریزر قرار دهید.
متأسفانه نمیتوان تخم مرغ را با پوسته یا زرده سالم فریز کرد؛ بنابراین از تخم مرغ منجمد نمیتوان برای درست کردن صبحانهای که زرده آن به صورت هم نزده است، استفاده کرد. با این حال، میتوان از تخم مرغ فریز شده در غذاهایی مانند املت یا نیمرو استفاده کرد.
چگونه زرده و سفیده را از هم جدا کرده و فریز کنیم؟
برای فریزر کردن تخم مرغ خام باید ابتدا سفیده و زرده را جدا کنیم. در زیر روش فریز کردن زرده و سفیده توضیح داده شده است.
منجمد کردن زرده تخم مرغ
منجمد کردن زرده تخم مرغ نیاز به تکنیک خاصی دارد زیرا زرده به خودی خود تمایل به سفت شدن دارد. برای حل این مشکل میتوانید از نمک یا شکر استفاده کنید.
- تخم مرغ را شکسته، زرده را جدا کرده و در کاسه بیندازید.
- به آرامی زردهها را با هم مخلوط کنید تا زمانی که به شکل مایع دربیایند.
- اگر قصد دارید زردهها را در غذایی که حاوی نمک است استفاده کنید، ۱/۲ قاشق چایخوری نمک به هر فنجان زرده اضافه کنید.
- اگر قصد دارید زردهها را در دسری که حاوی شکر است استفاده کنید، ۱/۲ قاشق چایخوری شکر به هر فنجان زرده اضافه کنید.
- زردهها را در قالب یخ ریخته و آنها را فریز کنید.
بیشتر بخوانید: نکات و اصول نگهداری مواد غذایی در فریزر از گوشت و شیر تا آش و لازانیا
فریز کردن سفیده تخم مرغ
منجمد کردن سفیده تخم مرغ، حتی از منجمد کردن زرده نیز آسانتر است. برای این کار، زرده و سفیده را جدا کرده و سفیده را مستقیماً در قالب یخ بریزید و در فریزر قرار دهید.
نحوه استفاده از تخم مرغ منجمد
با فریز کردن تخم مرغ به این روش، میتوانید آنها را به مدت یک سال در فریزر نگه دارید. یک روز قبل از اینکه بخواهید از تخم مرغ منجمد استفاده کنید، به میزان مورد نیاز، آنها را از فریزر بیرون آورده و در یخچال قرار دهید تا در دمای یخچال، یخزدایی شوند.
سخن آخر
تخممرغها را میتوان برای مدت چند هفته در یخچال نگهداری کرد اما نگهداری از این مدت بیشتر با ریسک خراب شدن همراه است و از این رو فریز کردن بهترین گزینه پیش رو خواهد بود در این مقاله به روشهای فریز کردن زرده و سفیده تخم مرغ پرداختیم. خوشحال خواهیم شد نظرات خود را با ما در میان بگذارید.