طرز تهیه سیر ترشی خانگی به روش اصولی

طرز تهیه سیر ترشی به روش اصولی
4

سیر ترشی اصیل، هفت ساله و خوشمزه، فقط و فقط باید با مواد اولیه خوب و با کیفیت درست شود. البته نظر من این است. بعضی افراد برای خوردن خیلی عجله دارند پس از شیره و سرکه خرما، سرکه بالزامیک و پختن سیر، برای زودتر از موعد آماده کردن و میل کردن استفاده می کنند. من هر دوی این مدل ها را امتحان کرده ام. سیر ترشی سریع یا به قول بعضی ها ۴۰ روزه با سه ساله به بالا یا هفت ساله قابل مقایسه نیست. سیر ترشی خانگی هفت ساله از مزه فوق العاده خوبی برخوردار است و شیرین و نرم است و موقع خوردن آن نهایت لذت را می برید ولی سیرترشی ۴۰ روزه اصلا مزه خوبی ندارد و طعم سیر تو دهان احساس می شود. حتی بعضی مواقع بوی سیر در دهان احساس می شود.

بنابراین توصیه من به شما عزیزان این است که کمی دندان بر جگر گذاشته و آن را به روش اصولی تهیه کنید و سپس میل کنید. البته لازم نیست که حتما هفت سال صبر کنید و می تونید تو سال سوم هم خوردن رو شروع کنید. سعی کنید در فصل رسیدن سیر که قیمت ها هم ارزون تر هستند هر ساله مقدار زیادی از این سیر ترشی خانگی درست کنید تا هر سال مقداری برای خوردن داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه سیر ترشی

نمک یک قاشق غذاخوری
سرکه به مقدار لازم
سیر یک کیلو

نکته

  • من به شخصه از سرکه انگور محلی و نمک دریا برای تهیه این سیر ترشی استفاده کردم. اگر سیر محلی به دستم می رسید هم بهتر میشد.
  • از نمک تصفیه شده استفاده نکنید؛  این نمک به دلیل ید شیمیایی که دارد باعث خراب شدن و گندیدن ترشی شما می شود.
  • دقت کنید از سرکه محلی با کیفیت استفاده کنید تا ترشی شما نگندد، اگر  از کیفیت سرکه محلی خود مطمئن نیستید آن را بجوشانید.

طرز تهیه سیر ترشی خانگی

  1. ابتدا ریشه سیر ها را کوتاه کنید. دقت کنید خیلی ریشه ها را نزنید که حبه های سیر از هم جدا شوند.
  2. کمی از پوست های سیر را کم کنید، یکی دو لایه پوست روی حبه ها بماند، کافی است.
  3. سیر ها را مرتب در ظرف مورد نظر خود بچینید.
  4. نمک را اضافه کنید و سپس سرکه را روی سیر ها بریزید. سرکه باید روی سیر ها را بپوشاند.
طرز تهیه سیر ترشی خانگی، به روش اصولی

نکته

  • اگر از سیر تر و تازه بهار استفاده می کنید که چه بهتر، اما اگر از سیر خشک استفاده میکنید باید آن ها را یک روز در آب بخیسانید، سپس به درست کردن این سیر ترشی خانگی اقدام کنید.
  • هر از گاهی به سیر ترشی سر بزنید، اگر سرکه به خورد سیر ها رفته بود و سطح آن پایین رفته بود، دوباره روی آن را با سرکه پر کنید تا روی سیر ها را بپوشاند.
  • بهتر است برای تهیه ترشی از دبه شیشه ای استفاده شود. به دلیل وجود سرکه در ترشی و خاصیت خورندگی آن بهتر است از دبه های پلاستیکی استفاده نشود.
  • دبه سیر ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید و حدالامکان در جای تاریک باشد.

پیروز و سربلند باشید 🙂