طرز تهیه وافل

طرز تهیه وافل پفکی مرحله به مرحله + ویدئو

وافل از جمله نان‌های مخصوص صبحانه است که همراه با میوه، شیره یا عسل مصرف می‌شود. بهترین روش تهیه وافل با استفاده از دستگاه وافل ساز و یا دستگاه ساندویچ سازی است که قالب وافل نیز دارد، ولی همچنین وافل را می‌توان در قالب‌های سیلیکونی در مایکروفر یا فر نیز تهیه کرد. درست است که ظاهری به زیبایی وافل‌های تهیه شده با دستگاه وافل ساز ندارد ولی مزه آن تفاوت زیادی نمی‌کند. در این مقاله به آموزش تهیه وافل در خانه پرداخته‌ایم، با کابان مگ همراه باشید.

کیک یا نان وافل چیست؟

در ابتدا لازم است که یک نکته عرض کنم. وافل‌ها در واقع نان‌هایی پفکی هستند که بافت اسفنجی دارند. برای ایجاد یک بافت اسفنجی باید مقدار زیادی هوا وارد خمیر شود که معمولاً با هم زدن زیاد این امر صورت می‌گیرد.

اگر از این روش برای تهیه وافل استفاده کنید و خمیر را زیاد هم بزنید، یک وافل با بافتی شبیه دمپایی پلاستیکی خواهید داشت. ولی راه دیگری برای هوادهی به خمیر نیز وجود دارد.

تخم مرغ یا بهتر است بگویم سفیده تخم مرغ وقتی زده می‌شود و به خمیر اضافه می‌شود، میزان قابل توجهی هوا وارد خمیر می‌کند و بافت پفکی یا اسفنجی را به ما می‌دهد.

مواد لازم برای تهیه وافل

آرد همه منظوره یک و سه چهارم پیمانه (۲۲۸ گرم)
بیکینگ پودر دو قاشق چای خوری
نمک نصف قاشق چای خوری
شکر یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ سه عدد
شیر یک و سه چهارم پیمانه
روغن گیاهی یک چهارم پیمانه
کره ۶۰ گرم
عصاره وانیل نصف قاشق چای خوری
مواد اولیه برای تهیه وافل

طرز تهیه وافل با دستگاه وافل‌ساز

  • مواد اولیه را تهیه کنید و دستگاه وافل ساز خود را روشن کرده و روی داغ‌ترین درجه تنظیم کنید.
  • بیکینگ پودر، نمک و آرد را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید.
آرد، بیکینگ پودر و نمک را در یک کاسه مخلوط می کنیم
  • زرده و سفیده سه عدد تخم را از هم جدا کنید و هر کدام را درون کاسه‌ای قرار دهید.
  • کره را روی شعله ملایم آب کرده و اجازه دهید تا دمای آن کاهش پیدا کند ولی نباید دوباره به حالت جامد برگردد.
  • در یک کاسه زرده‌های تخم مرغ را هم زده و پس از خوب مخلوط شدن، عصاره وانیل، شیر، روغن گیاهی و کره آب شده را به زرده‌ها اضافه کرده و خوب هم بزنید.
طرز تهیه وافل
  • مواد خشک را با مواد تر در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در این مرحله دقت کنید که بیش از اندازه هم نزنید و تا مرحله یکدست شدن پیش بروید زیرا هم زدن زیادی حالت پفکی وافل را از بین می‌برد.
طرز تهیه وافل
  • در یک همزن کاسه‌ای یا با استفاده از همزن دستی سفید تخم را هم بزنید. هم زدن سفیده تخم مرغ‌ها باید تا مرحله ایجاد حالت نوک تیز یا قله در هنگام جدا کردن قسمتی از آن ادامه پیدا کند.
طرز تهیه وافل
  • با استفاده از یک لیستک، سفیده تخم مرغ زرده شده را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی در یک جهت هم بزنید. دوباره تأکید می‌کنم که از هم زدن بیش از حد خودداری کنید.
  • دو طرف دستگاه وافل‌ساز را با اسپری روغن چرب کنید.
  • با توجه به اندازه دستگاه وافل‌ساز ، یک دوم یا سه چهارم پیمانه از خمیر را برداشته و روی دستگاه پهن کنید. درب دستگاه را بگزارید. به یاد داشته باشید که خارج شدن کمی از وافل در حین پخت از لبه‌های دستگاه عادی است. بهتر است پیش از روشن کردن دستگاه یک پارچه زیر دستگاه پهن کنید تا از لحاظ کثیفی خیالتان راحت باشد. اگر نشتی مایع از دستگاه زیاد است در دفعات بعدی از میزان کمتری خمیر استفاده کنید.
  • خاموش شدن چراغ دستگاه یا قطع شدن بخاری که از دستگاه خارج می‌شود، نشان دهنده پختن کامل وافل است. وافل باید رنگی طلایی و حالتی ترد داشته باشد. با استفاده از دو چنگال می‌توانید وافل را از دستگاه جدا کنید.
  • می‌توانید وافل را درست پس از آماده شدن میل کنید و یا آن را در فر نگهداری کنید تا دمای آن حفظ شود و پس از چندی میل کنید.
  • برای تزیین وافل می‌توانید از میوه‌های فصل و شربت عسل، شیره، شکلات و کارامل استفاده کنید.

تهیه وافل را به صورت ویدئویی ببینید

سخن آخر

تهیه وافل با مواد اولیه کیک به راحتی امکان پذیر است. البته داشتن دستگاه وافل ساز کمی تهیه این صبحانه را مشکل ساز جلوه می‌دهد، ولی برای تهیه وافل می‌توانید از قالب سیلیکونی به شکل وافل، دستگاه ساندویچ ساز و یا ظرف چدنی به شکل وافل هم استفاده کنید. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
قادر

سلام
من درست کردم بار اول خوب نشد ولی دفعه دوم عالی شد. خیلی ساده و سریع و صد البته خوشمزه هستش. خیلی ممنون

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x