سالسا یکی از معروفترین سسهای مکزیکی است و به شیوههای مختلفی تهیه میشود. سالسا یک کلمه اسپانیایی به معنی سس است. این سس در مکزیک و آمریکای مرکزی بسیار محبوب است. انواع زیادی از سالسای مکزیکی وجود دارد، بعضی از آن را باید پخت و بعضی هم نیازی به پختن ندارند. بعضیها را سرد و بعضیها را گرم مصرف میکنند. سس سالسا را به صورت تند یا همان دیپ و شیرین مصرف می کنند.
چرا سس سالسا خوب است؟
از نظر غذایی گوجهفرنگی؛ پیاز و نمک و فلفل مهمترین مواد لازم برای تهیه این سس هستند و به همین دلیل هم میزان کالری این سس بسیار پایین است و قابل توجه کسانی که مشکل معده و بهویژه هضم دارند، این مقادیر بالایی فیبر دارد. با استفاده از فلفل های تند می توانید یک سس سالسای تند و دیپ خوشمزه داشته باشید. با طرز تهیه سس سالسا با کابان مگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سس سالسا
گوجه فرنگی | ۴ تا ۶ عدد |
سیر | ۱ تا ۲ حبه سیر |
پیاز | ۱ عدد کوچک ترجیحا قرمز |
گشنیز | ۲ تا ۳ شاخه گشنیز |
فلفل تازه تند یا شیرین | به مقدار لازم ، بستگی به ذائقه شما دارد |
آب لیمو | یک دوم قاشق چای خوری |
نمک و پودر فلفل سیاه | به مقدرا لازم، بستگی به ذائقه شما دارد |
طرز تهیه بهترین سس سالسا
از آنجایی که گوجه اصلیترین و مهمترین جزء سس سالسا است پس باید انتخاب و آماده کردن آن دقت کرد. ابتدا گوجه را با پوست روی شعله گاز یا داخل فر قرار دهید تا کمی کباب شوند.
در مرحله بعد برای تهیه سس سالسا، پوست گوجهفرنگیها جدا کنید و آنها را به قطعات ریز خرد کنید. بعد از خرد کردن گوجهفرنگیها سعی کنید که آب پس داده شده توسط گوجهها را کاملاً دور بریزید چون که این آب باعث میشود که سس شما خیلی آبکی شده و شکل و شمایل خوبی نداشته باشد. گوجهها در یک ظرف جدا نگه دارید تا نوبتشان برسد.
خب برویم سراغ مرحله بعدی که سر و کله زدن با سیر است. فقط کافی است سیر را خرد کنید و در داخل خرد کن قرار دهید. سیر را بهتنهایی در خرد کن ریخته و آن را خرد کنید. با خرد شدن سیر میرویم سراغ مرحله بعد که آماده کردن پیاز و فلفل است.
در این مرحله از تهیه سس سالسا باید پیاز و فلفل را خرد کنیم. اگر حوصله ندارید میتوانید که از خرد کن استفاده کنید ولی شدیداً توصیه میکنم که به پیاز و فلفل را بهطور دستی خرد کنید تا مطمئن شوید که یک تیکه بزرگ پیاز یا فلفل در سس پیدا نخواهید کرد. لازم نیست که پیاز و فلفل را خیلی ریز کنید چون بالاخره باید به خرد کردن با خردکن تَن دهند.
خب در این مرحله از تهیه سس سالسا همه مواد یعنی پیاز و فلفل خرد شده، گوجه کبابی پوست گرفته شده خرد شده آب گرفته شده (اوووف چقدر طولانی شد) آبلیموی تازه، برگهای گشنیز بدون ساقه و نمک را به سیر که از قبل در خردکن آماده شده است اضافه میکنیم.
در مرحله بعد طرز تهیه سس سالسا خرد کن را آماده و روشن میکنیم. فرآیند خرد کردن را تا زمانی که به اندازه دلخواه خود رسید ادامه دهید.
خب حالا برویم سراغ مزه کردن سس، اگر کمنمک بود مقدار نمک اضافه کنید و اگر دوست داشتید تندتر شود میتوانید از مقدار نمک سیاه استفاده کنید. سعی کنید که در استفاده از لیمو احتیاط کنید تا سس خیلی ترش نشود. من بهشخصه مزه تند این سس را خیلی میپسندم.
در آخر باید اضافه کنم که شیوه درست کردن سس سالسا واقعا به خودتان بستگی دارد. بعضی دوست دارند که این سس رو کاملا خرد شده و در حد خمیر مصرف کنند و بعضیها هم دوست دارند که ترکیبات را زیر دندان مزه کنند. در مجموع سس سالسا انعطاف لازم برای جور شدن با هر سلیقهای را دارد. این سس را می توانید با چیپس بخورید یا در پخت پیتزا استفاده کنید. البته من به شخصه در تهیه مرغ مکزیکی از سس سالسا استفاده کردم و خیلی هم خوب جواب داد.
سخن آخر
تلاش من این بود که طرز تهیه بهترین سس سالسا به سادهترین روش ممکن را شرح دهم. امیدوارم که از این مطلب استفاده کنید و از سس سالسا هم لذت ببرید. مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات ارزشمندتان هستم. اگر این مطلب را پسندیده اید لطفا آن را با خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید.