طرز تهیه ترشی انبه خاص به سبک هندی مرحله به مرحله

0

ترشی انبه در ایران به ویژه در جنوب ایران به روش های مختلف تهیه می شود که عمده طرز تهه های آن به یک ترشی خیلی خوشمزه و تند منتهی می شود و در مناطق جنوبی کشور طرفداران زیادی هم دارند. در این مطلب به آموزش طرز تهیه ترشی انبه به یک روش متفاوت می پردازیم تا بتوانیم به مزه های معروف کشور های دیگر هم سریی بزنیم. نترسید، امتحان کنید مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد، خسته نشدید از بس ترشی های تکرار خریدید و خوردید. در ادامه با تهیه این ترشی انبه متفاوت با ما همراه باشید.

از دیگر آموزش های ترشی هم دیدن کنید:

خواص انبه در طب سنتی

در طب سنتی انبه دارای طبع خشک است. انبه رسیده دارای طبع گرم و خشک و انبه کال و نارس دارای طبع سرو خشک است. از آنجایی که انبه نارس سرد و خشک است پس از نظر طب سنتی بلغم زا و سودا زا است و برای اینکه بتوان این اثر را از بین برد از مصلح (تعدیل گر) استفاده و از آن ترشی تهیه می کنند.

اگر تا حالا انبه خورده باشید متوجه به اصطلاح سنگین بودن این میوه شده اید و آن هم به این دلیل است که سرشار از مواد غذایی است و خواص زیادی برای سلامتی شما خواهد داشت.

انواع ترشی انبه

به طور کلی نز د ما ایرانیان سه نوع ترشی انبه بسیار پر استفاده است. ترشی هندی، ترشی پاکستانی و ترشی بندرعباس در ایران بسیار پر طرفدار هستند. مواد به کار رفته در این سه ترشی بیشتر از حیث ادویه با هم متفاوت هستند.

ترشی بندرعباس بیشتر به سمت ترشی، ترشی پاکستانی بیشتر به سمت تلخی البته خیلی کم و ترشی هندی هم به سمت تندی و شوری می زند. در این مطلب به طرز تهیه ترشی انبه به روش هندی پرداخته ایم. این نوع از ترشی انبه در مقایسه با دو نوع قبلی واقعا طعم و مزه خاصی دارد.

مواد لازم برای تهیه ترشی انبه به سبک هندی

مواد لازم ذکر شده در این بخش برای آماده کردن ترشی انبه با مقدار نیم کیلو انبه است لذا اگر بیشتر یا کمتر از این مقدار انبه دارید و می خواهید با آن ترشی انبه درست کنید مقدار ادویه ها را هم کمتر یا بیشتر کنید.

انبهیک انبه متوسط (نرسیده)
سنگ نمک خرد شده۲۰ گرم
تخم شنبلیلهیک قاشق چای خوری
دانه خردل سیاهیک قاشق چای خوری
زیره سبزیک قاشق چای خوری
فلفل قرمز تند خشک۱۰ تا ۱۲ عدد
انکوژه یا انقوزه۵ گرم (یک نوع صمغ)

طرز تهیه ترشی انبه به سبک هندی

  • انبه نرسیده را به صورت نگینی درشت خرد کنید.
  • اندازه نگین ها برای تهیه این نوع ترشی انبه بهتر است در اندازه ۲ سانتی متر در ۲ سانتی متر باشد.
  • چون انبه نرسیده است، هسته آن نرم است و با چاقو به راحتی بریده می شود.
  • هسته را جدا کنید ولی لایه سفید و سفت بیرونی هسته را جدا نکنید.
ترشی انبه به سبک هندی
  • انبه های خرد شده را درون یک کاسه متوسط بریزید.
  • نمک را روی انبه خرد شده بپاشید و خوب هم بزنید تا همه قطعه ها به نمک آغشته شوند.
  • روی کاسه را با یک پارچه تمیز سفید بپوشانید و آن را برای یک هفته در مقابل آفتاب قرار دهید.
  • هر روز تکانی به کاسه بدهید تا انبه ها زیر رو شوند.
ترشی انبه به سبک هندی
  • پس از یک هفته وقتی انبه ها کمی تغییر رنگ دادند و رنگ خیار شوری گرفتند، نوبت آماده کردن ادویه ها است.
  • ادویه ها را به جز فلفل قرمز خشک به طور جداگانه کمی در تابه تفت خشک دهید تا کمی تغییر رنگ دهند (زیاد تفت ندهید تا به مرحله سیاه یا قهوه ای شدن برسند).
  • درون یک تابه کمی روغن ترجیحا روغن کنجد یا زیتون تصفیه شده بریزید و فلفل قرمز خشک را کمی سرخ کنید.
  • اجازه دهید تمام ادویه ها سرد شوند و همگی را درون آسیاب برقی، یا غذاساز خوب میکس کنید.
  • پس از میکس کردن ادویه ها یک پودر قهوه ای رنگ به دست می آید که چاشنی ترشی انبه است.
  • در مرحله بعد کمی روغن کنجد را درون تابه روی شعله متوسط قرار دهید تا گرم شود.
  • پس از گرم شدن کمی دانه خردل سیاه به آن اضافه کنید.
  • وقتی دانه های خردل شروع به ترکیدن کردند، انبه هایی را که یک هفته در آفتاب طعم دار کرده بودیم به آن اضافه می کنیم.
  • خوب هم می زنیم تا روغن به همه جای انبه ها برسد.
ترشی انبه به سبک هندی
  • سپس ادویه میکس شده در آسیاب را به انبه ها اضافه کنید.
  • خوب هم بزنید تا ادویه با انبه ها مخلوط شوند و اجازه دهید برای پنج دقیقه بپزید.
  • پس از سرد شدن ترشی انبه را به یک کاسه منتقل کنید و سرو کنید.
ترشی انبه به سبک هندی

نکته

  • این ترشی برای چهار روز در یخچال قابل نگهداری است.
  • می توانید انبه ها را تا مرحله قرار گیری در آفتاب و تغیر رنگ دادن به رنگ خیار شوری، این ترشی را پیش ببرید و انبه ها را فریز کنید و ادویه را هم میکس شده نگه داری کنید و هرگاه تمایل داشتید این ترشی خوشمزه را بخورید بتوانید سریع آن را آماده کنید.
  • این ترشی را می توانید مانند خورشت همراه با برنج میل کنید و یا در کنار غذا میل کنید.

اگر ترشی انبه را دوست داشتید ما را از نظرات خود بهره مند سازید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نوش جان 🙂

 منبع   instructables