طبخ ماهی شکم پر در فر یه روش فوق العاده آسونه. با این روش ماهی سریع آماده میشه و دردسر نداره. علاوه بر این تو این روش چون ماهی سرخ نمیشه پس خیلی سالم هستش. با استفاده از ادویه های زیادی که تو این دستور استفاده میشه، مزه خوبی به ماهی داده میشه. البته یکم تند میشه و برای اونایی که طرفدار فلفل هستن عالیه. من اینجا از ماهی سفید استفاده کردم شما میتونید از هر ماهی (قزل، شوریده، سفید …..) که دوست داشتید استفاده کنید. فقط دقت کنید ماهی باید سالم باشه و فیله نشده باشه. من سر ماهی رو میکنم شما اگه دوست دارید میتونید سر ماهی رو نگه دارید.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر
مواد لازم | مقدار |
---|---|
ماهی (سفید) | من دو کیلو گرفتم تقریبا شما هرچه قدر دوست دارید بخرید. |
سیر | چهارحبه (له شده) |
فلفل تند قرمز | سه عدد (ریز خرد شود) |
زنجبیل | یک تیکه (ریز خرد شود و یا آسیاب شود) |
گشنیز | یک قاشق غذا خوری (ساطوری شده) |
تخم شنبلیله | نصف قاشق چای خوری (آسیاب شده) |
شکر | یک قاشق چای خوری (اگه شکر سرخ باشه بهتره) |
زرد چوبه | یک قاشق چای خوری (آسیاب شده) |
خردل سیاه | یک و نیم قاشق چای خوری (خردل معمولی هم خوبه) (آسیاب شده) |
نمک | یک قاشق چای خوری |
آب نارنج | نصف فنجان |
روغن | نصف فنجان (بهتره از روغن کنجد، ارده کنجد یا روغن زیتون استفاده کنید) |
گوجه رنده شده | یک فنجان (ریز خرد شده هم قبوله) |
پیاز | یک عدد متوسط (خلال شده) |
ادویه هندی | نصف قاشق چای خوری (فلفل سیاه ، فلفل سفید ، میخک ، برگ بو ، دار فلفل ، زیره ، هل سبز ، سیاه ، قهوه ای ، دارچین و دانه گشنیز) (به صورت آسیاب شده) |
طرز تهیه ماهی شکم پر
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد از یک ربع قبل گرم کنید.
ماهی رو شسته و خشک کنید (دقت کنید ماهی نباید فیله باشه، ماهی کامل نیاز داریم) . یک قاشق چای خوری نمک رو به ماهی بزنید. ماهی رو برای یک ربع توی یخچال بزارید.
سیر، فلفل تند، زنجبیل، نصف گشنیزها، شکر سرخ، زردچوبه، خردل، تخم شنبلیله، نمک و آب نارنج رو با هم مخلوط کنید تا به یه مایه یکدست تبدیل بشن .
پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی بشه. بعد مخلوط بالا رو به پیاز سرخ شده اضافه کنید. بزارید بپزه تا یکم آبش جم بشه. بعد گوجه فرنگی و جوز هندی رو اضافه میکنیم و میزاریم یکم سرخ بشن.
بعد ماهی را با مایه بدست اومده پر میکنیم، روشو با فویل آلومینیوم میپوشونیم. ماهی رو برای ۲۵ دقیقه تو فر میزاریم تا بپزه. بعد برای ۲ دقیقه کاغد آلومنیومی رو بردارید. گریل رو روشن کنید تا روی ماهی برشته بشه. باقیمانده گشنیز را روی ماهی ریخته و سرو کنید .
سخن آخر
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید. منتظر نظرات پیشنهادات و تجربیات شما هستیم.