ماهی ارزش غذایی بسیار زیادی داره، بسیاری از متخصصان خوردن گوشت ماهی رو نسبت به گوشت های دیگه توصیه می کنن. اگه میخواید ماهی رو توی سفره هاتون بزارید، اول باید بدونید ماهی تازه کدومه، اول باید توانایی تشخیص ماهی تازه از کهنه رو داشته باشید. این کار خیلی آسونه و همه از پسش برمیان. تو این مطلب هفت نکته مهم برای تشخیص ماهی تازه از کهنه رو براتون میگم. با این مطلب شاید بتونم به شما برای تشخیص ماهی تازه کمک کنم. امیدوارم که در این راه موفق باشید.
نکته اول
بدن ماهی تازه براقه و استحکام داره. ماهی تازه فشار انگشت روی بدن ماهی نمیمونه. سریع به حالت اولیه خودش بر میگرده. به عبارتی خاصیت ارتجاعی داره. در صورتی که ماهی کهنه اینطور نیست.
نکته دوم
ماهی نباید به هیچ وجه بوی بدی بده. یا به قول معروف بوی ماهی ( ضخم ماهی) بده. ماهی تازه باید بوی گوشت تازه بده. اگه ماهی دریاست باید بوی دریا بده. حواستون باشه ماهی بو گندو نخرید.
نکته سوم
چشم های ماهی رو خوب نگاه کنید. چشم ماهی تازه برآمدگی داره، براق و شفافه. اما ماهی کهنه چشمایی کدر و مه آلوده داره. موقع خریدن به چشم های ماهی ها دقت کنید.
نکته چهارم
آبشش های ماهی یکی از بهترین قسمت های بدن ماهیه که میشه واسه تشخیص تازه بودن ماهی از اون کمک گرفت. ماهی تازه آبشش های قرمز کمرنگ یا صورتی و پر از رطوبت داره. اما ماهی کهنه آبشش هاش تیره، خشک و لزجه.
نکته پنجم
گوشت ماهی تازه و سالم باید مرطوب و نمدار باشه. اگه ماهی رو بشکافی رنگش باید طبیعی باشه. علاوه بر این نم و رطوبتش باید مشخص باشه.
نکته ششم
به دنبال قسمت هایی از گوشت ماهی باشید که تازه بریده شده. دقت کنید اگه گوشت از هم باز میشه و انسجام نداره ماهی کهنه هست.
نکته هفتم
اگه کناره های ماهی زرد یا قهوه ای رنگ باشه و حالت اسفنجی داشته باشه ماهی کهنه هست. قصد خریدش رو از سرتون بیرون کنید.
سخن آخر
امیدوارم در خزید بعدی ماهی بتوانید ماهی تازه را به خوبی تشخیص دهید و خرید خوبی داشته باشید. منتظر دریافت نظرات و تجربیات شما هستیم.