11 نکته ضروری برای نگهداری از کاکتوس مخصوص افراد مبتدی

۱۱ نکته ضروری برای نگهداری از کاکتوس مخصوص افراد مبتدی

کاکتوس‌ها به مراقبت زیادی احتیاج ندارند و تقریباً در هر جایی می‌توانند زندگی کنند. در این مقاله از کابان مگ به بررسی اصول و نکات مهم نگهداری از انواع کاکتوسدر خانه و فضای باز برای افراد تازه وارد و مبتدی پراخته ایم، با ما همراه بمانید.

خاک کاکتوس بسیار مهم است

خاک یکی از مهمترین اصول نگهداری از کاکتوس است. حقیقتاً هر کاکتوس با دیگری متفاوت است و نمی‌توان یک نسخه مشابه برای همه آن‌ها پیجید. برخی از آن‌ها فقط در خاک شنی یا ماسه‌ای می‌توانند رشد کنند و برخی خاک حاصلخیز جنگل‌ها و مناطق گرمسیری را می پسندند.

به طور کلی خاکی متشکل از ۶۰ درصد ماسه دریا یا بیابان، ۲۰ درصد خاکبرگ، ۱۰ درصد پیت ماس و ۱۰ درصد شن درشت (برای کف گلدان) را می توان برای کاکتوس ها در نظر گرفت. خاکبرگ، ماسه و پلت را باهم مخلوط کرده، پس از ریختن شن درشت در کف گلدان، کاکتوس را در گلدان بکارید و آبیاری کنید.

زهکشی بالا از ویژگی های اصلی خاک کاکتوس است.

خاک ایده آل برای کاکتوس‌های مناطق گرمسیری

همان‌طور که اشاره کردیم برخی گونه‌های کاکتوس، مانند اپیفیلوم یا کاکتوس ارکیده‌ای اغلب در مناطق جنگلی رشد می‌کنند. در صورتی که تصمیم به نگهداری این گونه کاکتوس یا گونه‌های مشابه بگیرید، باید خاک مناسب تهیه کنید.

در مناطق گرمسیر، پس از بارش باران خاک خیلی خشک می‌شود چون درختانی که ریشه در خاک دارند به سرعت تمام آب موجود در خاک را مصرف می‌کنند، به همین دلیل کاکتوس‌هایی که در این مناطق رشد می‌کنند، به خاک خیس و آب زیاد عادت ندارد و آب بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه آن‌ها می‌شود.

خاک ایده آل این گونه‌های کاکتوس، اغلب باید با مقداری شن یا ماسه ترکیب شود. استفاده از ماسه و شن در این مواقع به این دلیل است که کمک می‌کند آب باقی مانده در خاک به سرعت دفع شود و صدمه‌ای به ریشه گیاه وارد نسازد.

کاکتوس اپیفیلوم از کاکتوس های مناطق گرمسیری است
کاکتوس اپیفیلوم

تهیه خاک کاکتوس های گرمسیری

خاک مناسب نگهداری از کاکتوس برای افراد مبتدی بسیار مهم است. برای تهیه خاک مناسب کاکتوس‌های مناطق گرمسیر یا خشک، دو قسمت مساوی خاک‌برگ و پیت ماس را با هم ترکیب کنید.

مرحله بعدی برای کاکتوس‌های مناطق گرمسیر با مناطق خشک متفاوت است. برای کاکتوس‌های مناطق گرمسیر مقداری ماسه با خاک، مخلوط کنید و برای گونه‌های مخصوص مناطق خشک، از مقدار ماسه بیشتری استفاده کنید.

قبل از استفاده از خاک، آن را با آب خیس کنید و چند ساعت به خاک زمان دهید تا آب را به خوبی جذب کند. این گونه خاک به اندازه کافی برای رشد کاکتوس مغذی بوده و لازم نیست به آن کود یا هر گونه ماده مقوی دیگری اضافه کنید. حالا خاک شما برای استفاده آماده است و می‌توانید شروع به کاشتن کاکتوس‌ها کنید.

خاک مناسب برای کاکتوس‌های مناطق خشک

برخی از کاکتوس‌ها در بیابان‌های خشک و بی آب رشد کرده و به این شرایط خو گرفته‌اند. این گونه کاکتوس‌ها به شرایط خشک و کم آب عادت کرده و چندین ماه بدون آب دوام می‌آورند. ریشه این کاکتوس‌ها به آب زیاد عادت ندارد و به همین دلیل خاک این گونه‌های کاکتوس هم باید طوری باشد که به سرعت آب را دفع کند.

محتوای ماسه ای خاک کاکتوس های مناطف خشک بسیار بیشتر از کاکتوس های مناطق گرمسیری است. معمولا خاک با ۶۰ درصد ماسه برای این کاکتوس ها مناسب است. البته شن درشت کف گلدان به زهکشی بهتر و بیشتر آب کمک زیادی می کند.

آبیاری کاکتوس

اگرچه اغلب کاکتوس‌ها در مناطق بیابانی و خشک رشد می‌کنند ولی این به این معنا نیست که اصلاً به آب احتیاج ندارد. نمی‌دانم تا به الآن داخل کاکتوس‌ها را دیده‌اید یا نه، اما اگر کاکتوسی را از وسط برش دهید، خواهید دید که بافت پر آب و مرطوبی دارد.

بافت کاکتوس به این خاطر مرطوب است که گیاه بعد از بارش باران تا حد توان در بافت خود آب ذخیره می‌کند تا در روزهای خشک و بی آب از آن استفاده کرده و خشک نشود. در نتیجه این گیاهان ماه‌ها بدون آب زنده می‌مانند و اگر به آب احتیاج داشته باشند، تغییر رنگ داده و زرد می‌شوند.

اغلب گونه‌های کاکتوس در ماه‌های گرم شروع به رشد و تکثیر می‌کنند، در نتیجه در این مواقع باید به آب کافی دسترسی داشته باشند اما در ماه‌های پاییز و زمستان کاکتوس‌ها رشد نمی‌کنند و در نتیجه به آب خیلی کمی احتیاج دارند.

  • آبدهی کاکتوس علاوه بر گونه کاکتوس و فصل به اینکه آن را در کجا کاشته‌اید هم بستگی دارد.
  • کاکتوس‌هایی که در محیط بیرون و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند به آب بیشتری احتیاج دارند و باید به طور مرتب آن‌ها را آبیاری کنید اما برای کاکتوس‌های داخل خانه آب کمتری لازم است.
  • به طور کلی در ماه‌های تابستان و بهار، با در نظر گرفتن نوع خاک، هفته‌ای یک بار آبدهی برای کاکتوس‌ها کافی است.

کاکتوس‌ها به آب بیش از اندازه حساس است بنابراین قبل از آب دهی، رطوبت خاک را بررسی کنید.

تست رطوبت خاک کاکتوس

رطوبت خاک را می‌توانید با استفاده از خلال دندان بررسی کنید، برای این کار خلال دندان را در خاک فرو برده و بیرون بیاورید، با دقت به خلال دندان نگاه کنید، اگر مرطوب بود فعلاً از آبدهی به کاکتوس‌ها خودداری کنید.

آبدهی بیش از اندازه باعث پوسیدگی ریشه، رنگ پریدگی و رشد نامتعارف کاکتوس‌ها شده و به همین منظور باید هنگام آبدهی به اندازه کافی احتیاط کنید.

اندازه کاکتوس و آب دادن به کاکتوس

اغلب مردم بر این باورند، جثه کاکتوس هر چقدر بزرگ‌تر باشد، به آب بیشتری هم احتیاج دارد اما در واقعیت این‌گونه نیست. کاکتوس‌های کوچک و جوان در اوج رشد خود قرار دارند و برای رشد بهتر به آب بیشتری احتیاج دارند.

گلدان کاکتوس

علاوه بر جثه کاکتوس، اندازه گلدانی که کاکتوس در آن قرار دارد هم در تعین میزان آب مورد نیاز، مؤثر است. گلدان کاکتوس هر چقدر کوچک‌تر باشد بهتر است، چون گلدان‌های کوچک آب کمتری در خود نگه می‌دارند و خاک آن‌ها سریعاً خشک می‌شود اما گلدان‌های بزرگ به زمان بیشتری برای دفع آب احتیاج دارند و احتمال پوسیدگی ریشه در آن‌ها بیشتر است.

نوع گلدان و میزان آبیاری کاکتوس

حتی نوع گلدانی که انتخاب کرده‌اید در سلامت کاکتوس مؤثر است. دلیل این امر به قابلیت دفع آب در گلدان‌های مختلف باز می‌گردد.

گلدان‌های پلاستیکی در مقایسه با گلدان‌های سفالی آب بیشتری در خود نگه می‌دارند و بیشتر طول می‌کشد تا آب را دفع کنند. گلدان‌های سفالی باعث می‌شوند که هوا به خوبی در خاک جریان پیدا کند و آب داخل خاک به سرعت دفع شود.

کود دهی به کاکتوس

برای کاکتوس‌ها هر کودی مناسب نیست و باید به دنبال کودهای مخصوص کاکتوس بگردید، همچنین فقط در ماه‌هایی که کاکتوس در حال رشد و تکثیر است باید از این کود استفاده کنید که برای اغلب کاکتوس ها ماه‌های بهار و تابستان است.

هنگام تهیه کود به این نکته توجه کنید که میزان نیتروژن کود پایین و درعوض میزان فسفر آن بالا باشد. این مورد به کاکتوس شما کمک می‌کند که ظاهر سالم و زیباتری داشته باشد.

نحوه استفاده از کود مخصوص کاکتوس

یک قاشق غذاخوری کود را با ۳/۵ لیتر آب مخلوط کرده و هر ۸ هفته یک بار با این کود، کاکتوس‌ها را آبیاری کنید.

 نکاتی در مورد کود دهی به کاکتوس

  • در صورتی که به تازگی کاکتوس را در گلدان کاشته‌اید یا آن را به گلدان دیگری منتقل کرده‌اید تا زمانی که کاکتوس به جای فعلی‌اش عادت می‌کند (حدود ۲ ماه) از کود استفاده نکنید.
  • همه کاکتوس‌ها در بهار و تابستان رشد و تکثیر نمی‌کنند، برخی از آن‌ها مانند کاکتوس کریسمس در پاییز و زمستان رشد می‌کنند. پس برای کود دهی به آن‌ها تا پاییز و زمستان صبر کنید.
کاکتوس کریسمس در زمستان تکثیر می شود و گل می دهد
کاکتوس کریسمس

نور خورشید در نگهداری از کاکتوس

نور خورشید برای رشد همه گیاهان لازم است. کاکتوس‌های مناطق خشک عاشق نور خورشید هستند و باید روزانه ۴ ساعت در معرض نور مستقیم خوشید قرار گیرند.

از طرفی برخی از کاکتوس‌های مناطق گرمسیری مانند کاکتوس کریسمس به نور مستقیم خورشید عادت ندارند و نوری سایه مانند را بیشتر ترجیح می‌دهند.

گونه‌های گرمسیری دیگری مانند ریپسالیس، نور مستقیم خورشید را ترجیح داده و فقط در معرض تابش مستقیم خورشید شکوفه می‌دهند.

کاکتوس ریپسالیس از کاکاتوس های گرمسیری آفتاب دوست است
کاکتوس ریپسالیس

کاکتوس را در کجای خانه بگذاریم؟

پنجره‌هایی که رو به شمال یا جنوب قرار گرفته‌اند، مکان ایده آلی برای قرار دادن کاکتوس‌ها به شمار می‌روند. در فصل زمستان دمای محیطی که کاکتوس در آن قرار دارد باید بین ۸ تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد باشد اما در بهار و تابستان چون در حال رشد و تکثیر هستند دمای بیشتر را هم می‌توانند تحمل کنند.

کاکتوس‌های داخل خانه را باید هر ماه بچرخانید به طوری که طرف دیگر کاکتوس در مقابل نور خورشید قرار گیرد. این کار به کاکتوس کمک می‌کند به طور مساوی رشد کند و همچنین اگر تنها یک طرف کاکتوس را در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید ممکن است صدماتی به کاکتوس وارد سازد.

نورهای مصنوعی

نورهای مصنوعی، به لامپ‌هایی گفته می‌شود که به منظور فراهم کردن نور کافی برای گیاهانی که به نور کافی دسترسی ندارند، طراحی شده‌اند.

این لامپ‌ها برای افرادی که مکان مناسبی برای قرار دادن کاکتوس‌ها یا پنجره‌های نورگیر ندارند، گزینه مناسبی هستند و به راحتی می‌توانند با استفاده از آن‌ها کمبود نور گیاهان خود را جبران کنند.

لامپ مخصوص برای رشد گیاهان

لامپ دیود یا ال ای دی

لامپ‌های ال ای دی بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای این کار است. نور این لامپ‌ها بیشتر صرف رشد کاکتوس می‌شود و به اطراف پخش نمی‌شود و همچنین گرمای خیلی کمتری نسبت به دو لامپ قبلی از خود ساطع می‌کند.

لامپ مهتابی و لامپ بخار سدیم (HPS)

  • لامپ‌های بخار سدیم برای کاکتوس‌ها مناسب‌اند اما در استفاده از آن‌ها باید چند نکته را رعایت کنید. این لامپ‌ها گرمای زیادی از خود ساطع می‌کنند و باید فاصله کافی با کاکتوس داشته باشند.
  • دیگر اینکه به دلیل گرمای زیاد این لامپ‌ها باید سیستم تهویه و خنک کننده مناسبی هم در اتاق باشد تا هوای اتاق را متعادل کند.
  • لامپ‌های مهتابی بیشتر برای پرورش سبزی‌ها یا ادویه‌هایی مانند رزماری و آویشن کاربرد دارند.

لامپ‌های گازی (HID)

آفت و کاکتوس

اکثر مواقع بیشترین خطری که سلامتی کاکتوس‌ها را تهدید می‌کند، بیش از اندازه آبدهی یا کمبود نور است اما بعضی مواقع ممکن است آفاتی به کاکتوس‌های شما حمله کنند و با مشکلاتی فراوانی برای از بین بردن آفات روبرو شوید چون از بین بردن آن‌ها بسیار سخت بوده و به سرعت تکثیر می‌کنند.

شپشک آرد آلود و حشره زره‌پوش

این دو حشره شایع‌ترین آفات در میان کاکتوس‌ها هستند که زیان فراوانی به کاکتوس‌ها زده و در صورت عدم مقابله با آن‌ها باعث خشک شدن کاکتوس‌ها می‌شوند.

شپشک آرد آلود، حشره‌های کوچک سفید رنگی هستند که سفیدی آن‌ها طوری است که انگار آرد بر روی آن‌ها پاشیده‌اند. این شپشک بیشتر در زیر برگ و ساقه‌های گل‌ها پنهان می‌شود، به همین دلیل پیدا کردن آن‌ها خیلی سخت است.

این شپشک ها بیشتر به ساقه و برگ خسارت وارد می‌کنند، البته برخی از آن‌ها به ریشه گیاهان حمله کرده و با مکیدن آب از ریشه، به مرور باعث عفونت باکتریایی گیاه و خشک شدن آن می‌شوند. حشره زره‌پوش، حشره‌ای گرد و پولک مانند است و مانند شپشک آرد آلود به ساقه و برگ گیاهان حمله می‌کند.

کنه تار عنکبوتی یا کنه قرمز

این کنه‌ها خیلی ریز هستند و دیدن آن‌ها با چشم انسان غیر ممکن است. این کنه‌ها مانند عنکبوت تارهایی بر روی گیاهان درست می‌کنند و مانند گرد و خاک ریز و سفید به گیاهان می‌چسبند. اگر کاکتوس خود را تکانی دهید و گرد خاکی از روی آن‌ها به اطراف پخش شود یعنی کاکتوس شما دچار این آفت شده است.

پشه سیاه یا مگس سیاه

این آفت شباهت زیادی به پشه دارد و دور کاکتوس‌ها پرواز می‌کنند. این پشه‌ها به خود کاکتوس کاری ندارند و از مواد مغذی خاک تغذیه می‌کنند. در ظاهر زیانی به کاکتوس نمی‌رسانند اما بعد از مدتی تمام مواد مغذی خاک را مصرف کرده و کاکتوس را از دسترسی به مواد مغذی مورد نیاز خود محروم می‌کنند.

روش از بین بردن آفات کاکتوس

اگرچه کاکتوس‌ها نسبت به سایر گیاهان به مراقبت کمتری احتیاج دارند اما نباید از آن‌ها غافل شوید. هر چند وقت یک بار کاکتوس خود را به دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که آفت ندارد.

راه‌هایی برای پیشگیری از آفت

مراقبت از کاکتوس نقش بسزایی در پیشگیری از آفت و شپش دارد. کاکتوس‌ها، توان دفع و از بین بردن آفات را به تنهایی دارند. پس بهترین کار برای شما این است که خاک مناسب، نور و آب کافی برای آن‌ها فراهم کنید تا کاکتوس‌ها توانایی کافی برای مقابله با آفات را به دست بیاورند.

بازرسی کاکتوس‌های جدید

کاکتوس‌هایی که به تازگی خریده‌اید ممکن است ناقل این آفات باشند و به سرعت سایر کاکتوس‌ها را نیز درگیر کنند. کاکتوس‌های جدید را برای چند روز به صورت جداگانه در اتاقی قرار دهید و پس اینکه از سالم بودن آن‌ها اطمینان حاصل کردید، آن‌ها را در کنار سایر گیاهان قرار دهید.

گوش پاک‌کن برای از بین بردن شپش آرد آلود

اگر کار از کار گذشته و گیاهان شما به این آفت مبتلا شده‌اند، می‌توانید با گوش پاک‌کن آغشته به الکل آن‌ها را از بین ببرید.

اسپری کردن الکل بر روی گیاهان روش مناسبی نیست و ممکن است به گیاه صدمه بزند. می‌توانید قبل از انجام این کار بر روی همه گیاهان، آن را بر روی قسمت کوچکی از یکی از گیاهان امتحان کنید و اگر مشکلی پیش نیامد، تمام گیاهان را با این روش آفت زدایی کنید.

گل‌های مبتلا به کنه تار عنکبوت را با آب بشورید

برای از بین بردن این کنه‌ها، گیاه را با آب بشورید. قبل از شروع به انجام این کار گلدان را به خوبی بپوشانید تا آب وارد خاک نشود.

صابون حشره‌کش

استفاده از صابون حشره‌کش، گزینه مناسبی برای از بین بردن آفات است، البته در صورتی که نوع مناسب این صابون استفاده نشود، ممکن است به کاکتوس صدمه وارد شود. بر روی پوست کاکتوس لایه‌ای وجود دارد که از آن محافظت می‌کند و این صابون ممکن است آن لایه را از بین ببرد. به همین منظور هنگام خرید این صابون‌ها توجه کنید که بر روی آن درج شده باشد که برای کاکتوس مناسب است یا نه؟

این صابون‌ها اگرچه گزینه مناسبی برای از بین بردن آفات به شمار می‌روند اما استفاده بیش از اندازه از هر چیزی به جای فایده، ضرر خواهد رساند. این صابون‌ها هم باید به اندازه و درست مصرف شوند پس حتماً طرز استفاده صحیح از آن را به دقت مطالعه کنید.

به طور مثال برخی از این صابون‌ها روغنی‌اند و پس از استفاده روغن آن‌ها بر روی کاکتوس باقی می‌ماند. این روغن ضرری برای خود کاکتوس ندارد ولی اگر نور خورشید به کاکتوس بتابد باعث برنزه شدن و تغییر رنگ کاکتوس می‌شود. اگر از این صابون‌های روغنی استفاده می‌کنید تا زمانی که آفات از بین می‌روند، کاکتوس را در مکانی به دور از تابش مستقیم آفتاب، قرار دهید.

نکات مراقبتی کاکتوس

  • کاکتوس‌های جوان بسیار حساس بوده و با هر گونه تغییری در آب و هوا و محیط ممکن است رشد و تکثیر آن‌ها دچار اختلال شود.
  • اگر برگ‌ها و خود کاکتوس به سمت نور رشد کنند، به این معنی است که کاکتوس نور کافی ندارد و با کشیدن خود به طرف نور سعی دارد به نور بیشتری دسترسی پیدا کند. در این مواقع باید کاکتوس را به مکان بهتر و نورگیر تری منتقل کنید.
  • اگر کاکتوس زرد و یا رنگ پریده به نظر می‌رسد، یعنی نور زیادی دریافت کرده و باید آن را به نقطه کم نور تری منتقل کنید.

تعویض گلدان کاکتوس

مهمترین نکته در این بخش این است که از کجا بدانیم که گلدان فعلی دیگر برای این گل مناسب نیست؟ به خاک اطراف گیاه نگاه کنید، اگر متوجه شدید که ریشه‌هایی از درون خاک بیرون آمده‌اند، این یعنی زمان تغییر گلدان فرا رسیده است.

اغلب توصیه می‌شود که گلدان کاکتوس‌ها را هر ۲ یا ۴ سال یک بار عوض کنید. در صورتی که از کود برای تقویت خاک استفاده می‌کنید، گلدان را هر ۴ سال یک بار عوض کنید و در غیر این صورت هر ۲ سال یک بار اقدام به این کار کنید.

نکاتی در مورد تغییر گلدان کاکتوس‌ها

ابزار مناسب تهیه کنید

قبل از شروع کار، گلدان مناسبی تهیه کنید که یک سایز از گلدان قبلی بزرگ‌تر باشد، گلدان سفالی بهترین گزینه برای کاکتوس‌هاست چون آب را در خود نگه نمی‌دارد.

مرحله بعدی استفاده از خاک مناسب است. می‌دانید که کاکتوس به آب اضافی بسیار حساس است، به همین دلیل خاک گلدان باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر حاصلخیزی، آب را در خود نگه ندارد و به سرعت آن را دفع کند.

یکی از مشکلاتی که در تغییر گلدان کاکتوس با آن مواجه خواهید شد، خارهای کاکتوس هستند که ممکن است شما را زخمی‌کنند.

برای رفع این مشکل ابتدا کاکتوس را در چند لایه روزنامه پیچیده و با نوارچسب یا نخ آن را نگه دارید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که هرگز با دست خالی به کاکتوس دست نزنید و حتماً دستکش چرمی در دست کنید.

اصلاح خاک متراکم و سفت

با استفاده از کارد کره خوری، به آرامی خاک اطراف کاکتوس را نرم کنید و مواظب باشید آسیبی به ریشه یا خود کاکتوس وارد نشود. حالا کاکتوس را که از قبل در روزنامه پیچیده‌اید را به آرامی از خاک خارج کنید.

ریشه کاکتوس را تمیز کنید

بعد از بیرون کشیدن کاکتوس از گلدان، با استفاده از فرچه به آرامی خاک چسبیده به آن را پاک‌کنید. به دقت به ریشه کاکتوس نگاه کرده و ریشه‌های مرده یا پوسیده را با قیچی ببرید. اگر بر روی ریشه‌های آن آفت یا حشره‌ای مشاهده کردید با حشره‌کش مخصوص کاکتوس (نحوه استفاده بر روی محصول درج شده) آن را از بین ببرید.

اگر حین تعویض گلدان ریشه زخمی شد چه کنیم؟

هنگام بیرون کشیدن کاکتوس از گلدان فعلی، ممکن است ناخواسته به ریشه آسیب رسیده باشد. اگر در همین حالت بلافاصله کاکتوس را به گلدان جدید منتقل کنید، ممکن است ریشه‌ها به خوبی ترمیم نشوند و در نتیجه رشد نکنند. به همین دلیل لازم است کاکتوس را برای سه روز به حال خود رها کنید تا ریشه‌ها به خوبی خشک شوند.

گلدان مناسب

گلدان جدید نباید نسبت به گلدان قبلی بیش از اندازه بزرگ باشد و باید تنها یک سایز با گلدان قبلی متفاوت باشد. گلدان خیلی بزرگ آب را بیشتر در خود نگه می‌دارد که برای کاکتوس وضعیت خوش‌آیندی نیست.

علاوه بر این برخی گونه‌های کاکتوس، مانند آریوکارپوس (میوه بلوطی) و آزتیکیوم نسبت به سایر کاکتوس‌ها مقاومت کمتری در مقابل آب اضافی دارند.

کاکتوس آریوکارپوس حساس در برابر آبیاری زیاد و زهکشی نامناسب
کاکتوس آریوکارپوس
کاکتوس آزتیکیوم حساس در برابر آبیاری زیاد و زهکش نامناسب
کاکتوس آزتیکیوم

شن درشت ته گلدان

قبل از ریختن خاک در گلدان، چند سنگ در ته گلدان قرار دهید تا به دفع آب کمک کند. خاک مناسب کاکتوس را تهیه کرده یا آن را در خانه ترکیب کنید. حالا گلدان جدید برای انتقال کاکتوس آماده است.

کاشت کاکتوس

برای کاشت کاکتوس در گلدان جدید با استفاده از دست چاله کوچکی برای قرار دادن کاکتوس در خاک بِکنید و کاکتوس (روزنامه و دستکش را فراموش نکنید) را در چاله بکارید و به آرامی بر روی ریشه‌های کاکتوس خاک بریزید.

به آرامی آن را فشار دهید تا کاکتوس را محکم در جای خود نگه دارد. برای تقویت خاک و کمک به رشد بهتر کاکتوس، مقداری کود به خاک اضافه کنید.

آبیاری پس از کاشت کاکتوس یا تعویض گلدان

بعد از کاشتن کاکتوس، به آن آب ندهید، حتماً چند روز کاکتوس را بدون آب در گلدان قرار دهید تا زمان کافی برای عادت کردن به مکان جدید و ترمیم ریشه‌ها داشته باشد.

اگر کاکتوس شما جزو دسته حساس‌تر نسبت به آب است تا یک یا دو هفته به آن آب ندهید. بعد از گذشت زمان مورد نیاز به روال عادی خود بازگشته و طبق برنامه قبلی به آن‌ها آب دهید.

تابستان بهترین زمان برای تغییر گلدان کاکتوس است، به این دلیل که کاکتوس زمان کافی برای رشد و ترمیم خود، قبل از قرا رسیدن سرما و زمستان خواهد داشت.

گردش هوای مناسب برای رشد کاکتوس

کاکتوس‌ها، گیاهان بیرون‌اند و به هوای تازه احتیاج دارند. اگر آن‌ها را در فضای بسته کاشته‌اید حتماً پنجره یا دریچه‌ای را برای آن‌ها باز بگذارید تا به هوای تازه دسترسی داشته باشند.

در فصل تابستان و بهار که هوا برای کاکتوس‌ها ایده آل است، می‌توانید هر از گاهی گلدان آن‌ها را به بیرون منتقل کنید تا از نور خورشید و هوای تازه لذت ببرند.

گلدان را در جایی قرار دهید که علاوه بر دریافت نور کافی، از آب باران نیز در امان باشد. همچنین حواستان به حلزون‌ها یا هر حشره‌ای که ممکن است ساقه گیاه را بخورد و به آن آسیب برساند، باشید.

سخن آخر

کاکتوس‌ها گیاهان زینتی زیبایی هستند که فضای خانه شما را بسیار مدرن و دل‌نشین می‌کنند. با رعایت نکات بالا هر کسی می‌تواند از زیبایی این گیاهان زیبا در محیط خانه خود لذت ببرد. کابان مگی ها را از تجربیات خود در زمینه نگهداری از کاکتوس باخبر کنید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x