خواص پاپایا این میوه استوایی چیست؟ چه مزه‌ای دارد؟ چگونه باید از آن نگهداری کرد؟

خواص پاپایا این میوه استوایی چیست؟ چه مزه‌ای دارد؟ چگونه باید از آن نگهداری کرد؟

خواص پاپایا این میوه استوایی چیست؟ چه مزه‌ای دارد؟ چگونه باید از آن نگهداری کرد؟

پاپایا یکی از میوه‌های نواحی گرم سیری با رنگ پرتقالی، مزه‌ای شیرین و دانه‌های با مزه فلفل مانند است. همچنین انواع خام و پخته آن در انواع غذا‌های آسیایی، تایلندی، هندی و جزایر کارائیب برای تهیه انواع سالاد، خوراک‌ها و به‌صورت تفت داده شده جایگاه ویژه‌ای دارد. از طرفی ترکیب آب پاپایا با سایر آب‌میوه‌ها مزه‌های بسیار متنوع و دلچسبی را خلق می‌کند. دقت کنید که خرید پاپایا بسیار حساس است و باید میوه‌های کاملاً رسیده را خریداری کنید چراکه عطر و طعم به مراتب بهتری دارند. در ادامه با خواص پاپایا با کابان مگ همراه باشید.

پاپایا چیست؟

درخت میوه پاپایا پر خواص در آمریکای شمالی و خصوصاً مکزیک و اغلب مناطق گرم سیری سراسر این کره خاکی رشد می‌کند. پاپایای نارس سبزرنگ بوده و همچنان که رسیده‌تر می‌شود، رنگ آن به زرد و سپس به یک نارنجی خوش رنگ تغییر می‌یابد. بافت خوراکی میوه معمولاً نارنجی است اما اگر پاپایای صورتی یا قرمز دیدید هم تعجب نکنید چرا که این میوه انواع گوناگونی دارد.

وزن هر دانه پاپایا ممکن است به ۹ کیلوگرم هم برسد اما آن‌هایی که شما در میوه‌فروشی‌ها می‌توانید تهیه کنید، معمولاً یک کیلو وزن داشته و طول آن را تقریباً به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد. شکل میوه مشابه گلابی است و به آن مامائو، پاو پاو و خربزه درختی گفته می‌شود.

آماده کردن پاپایا نسبتاً راحت است کافی است میوه را از وسط نصف کرده، دانه‌ها را بیرون آورده و با یک قاشق یا اسکوپ بستنی، میوه را بیرون بیاورید یا می‌توانید پوست میوه را با چاقو بگیرید. پاپایا یکی از میوه‌های گران قیمت در میوه‌فروشی‌هاست و پس از خرید، باید در اولین فرصت آن را نوش جان کنید چراکه ماندگاری بالایی ندارد.

آشپزی با پاپایا

انواع نارس پاپایا که رنگی سبز و دانه‌هایی سفید دارند، در انواع غذاها و سالادها استفاده می‌شود و در واقع حکم نوعی سبزیجات را دارد. انواع رسیده میوه را می‌توانید به‌صورت پخته شده، سرخ شده، تفت داده شده یا به‌صورت پوره مصرف کنید. دانه‌های پاپایا را پس از بیرون آوردن بشویید و بگذارید خشک شود. می‌توانید این دانه‌ها را آسیاب کرده و به عنوان فلفل سیاه استفاده کنید. علاوه بر این، برای مزه دار کردن پاپایا، می‌توانید یک ذره آب لیمو ترش روی آن بریزید. خلاصه راه و روش زیادی برای بهره مندی از خواص این میوه وجود دارد.

پاپایا چه مزه‌ای دارد؟

پاپایا همچنان که رسیده‌تر می‌شود، مزه شیرین‌تری به خود گرفته و بافت نرم آن داخل دهان آب می‌شود. عطر میوه تقریباً مابین بوی گرمک و انبه است.

پاپایا چه مزه‌ای دارد؟

پاپایا از کجا تهیه کنیم؟

بسته به اینکه در کدام ماه سال هستید، پاپایا می‌تواند قیمت‌های متفاوتی داشته باشد اما کماکان یکی از میوه‌های گران قیمت محسوب می‌شود. معمولاً برداشت آن در بهار و پاییز صورت می‌گیرد پس قاعدتاً در این فصل‌ها قیمت متناسب‌تری خواهد داشت. می‌توانید پاپایا را به‌صورت کیلویی و عددی بخرید و اغلب فروشگاه‌های اینترنتی هم در فصل برداشت میوه، اقدام به فروش آن می‌کنند. همچنین انواع آبمیوه و کمپوت اگر در دسترس باشد، ماندگاری به مراتب بیشتری داشته و برای مصرف در طولانی مدت گزینه‌های مناسب‌تری هستند.

چگونه یک پاپایای خوب انتخاب کنیم؟

میوه‌هایی را بخرید که رنگی زرد متمایل به نارنجی داشته باشند و در خانه بگذارید تا بعد از یکی دو روز برسند. میوه رسیده باید بافت محکمی داشته و با فشار کمی فرو رفتگی در آن ایجاد شود. همچنین اگر پاپایا نسبت به اندازه‌ای که دارد سنگین‌تر باشد، یعنی کاملاً آب دار است. سعی کنید پوست میوه را از نظر وجود آسیب و زدگی بررسی کنید اما اگر چند لکه تیره کوچک دیدید، نگران نباشید چرا که هیچ تأثیری روی مزه میوه نخواهد گذاشت. تنها در صورتی میوه‌های کاملاً رسیده را بخرید که مطمئن باشید سریعاً آن‌ها را مصرف خواهید کرد.

نگهداری پاپایا در خانه

همان‌طور که اشاره کردیم، نگهداری از پاپایا کمی دشوار است و باید سریعاً مصرف شود. سعی کنید میوه‌های نارس بخرید و آن‌ها را در خانه رسیده کنید. برای این کار کافی است میوه را در دمای اتاق بگذارید تا برسد یا اگر خیلی عجله دارید، آن را داخل پاکت کاغذی بگذارید تا در عرض یک روز برسد. پس از اینکه میوه رسید، باید آن را داخل یخچال نگهداری کنید تا بیش از حد رسیده نشود.

برای نگهداری طولانی‌تر می‌توانید تکه‌های میوه را با محلول شکر ۳۰ درصد (۴ پیمانه آب و ۲ پیمانه شکر) داخل پاکت فریزر ریخته و تا ۱۰ ماه داخل فریزر نگهداری کنید. می‌توانید از این میوه یخ زده برای تهیه اسموتی استفاده کنید که جایگزین بسیار خوبی برای یخ خواهد بود. پس از باز شدن یخ، میوه کمی نرم‌تر از حالت تازه آن است اما برای تهیه پوره بسیار مناسب بوده و با اضافه کردن کمی آب به آن، می‌توانید یک آبمیوه بسیار خوشمزه تهیه کنید.

نگهداری پاپایا در خانه

انواع میوه استوایی پاپایا

پاپایا انواع بسیار مختلفی با رنگ‌ها و اندازه‌های متفاوت دارد. پاپایای آمریکایی که سولو نامیده می‌شود معروف‌ترین و پر مصرف‌ترین نوع پاپایا است و گوشتی نارنجی رنگ متمایل به قرمز دارد. وزن آن تقریباً نیم الی یک کیلوگرم بوده و مزه‌ای بسیار شیرین دارد. همچنین انواع کیمیا، کوپوهو و رنگین کمانی هم مربوط به آمریکا است که مشابه نوع سولو بوده و از نظر اندازه و رنگ تفاوت‌های جزئی با آن دارند.

پاپایای مکزیکی قرمز و پاپایای مکزیکی زرد بسیار بزرگ بوده و در مواردی وزن آن‌ها به ۴ کیلوگرم هم می‌رسد. همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، رنگ بافت این نوع پاپایاها قرمز یا زرد است و شیرینی این نوع به اندازه گونه سولو نیست. انواعی آسیایی پاپایا هم بسیار متنوع هستند و از اندازه‌های بسیار بزرگ گرفته تا پاپایا‌های کوچک، می‌توانند شکل و قیافه‌ها و طعم‌های متفاوتی داشته باشند.

خواص میوه پاپایا

حالا که بیشتر با این میوه خوش عطر و طعم آشنا شدیم، بیاید کمی ریز‌تر به آن نگاه کرده و خواص آن را بهتر بشناسیم. ترکیبات یک عدد پاپایای کوچک (۱۵۲ گرم) بدین صورت است.

  • کالری: ۵۹
  • کربوهیدرات: ۱۵ گرم
  • فیبر: ۳ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • ویتامین ث: ۱۵۷ درصد نیاز روزانه بدن
  • ویتامین آ: ۳۳ درصد نیاز روزانه بدن
  • فولات (ویتامین ب ۹): ۱۴ درصد نیاز روزانه بدن
  • پتاسیم: ۱۱ درصد نیاز روزانه بدن
  • مقادیر کمی کلسیم، منیزیم، ویتامین ب ۱، ب ۳، ب ۵، ویتامین E و ویتامین K

همچنین پاپایا مقادیری آنتی اکسیدان دارد که به آن‌ها کاروتنوئید‌ها گفته می‌شود. یکی از این کاروتنوئید‌ها لیکوپن است که در ادامه بیشتر به خواص آن اشاره می‌کنیم و جالب است بدانید مطابق تحقیقات علمی انجام شده، جذب این دسته از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌ها در بدن، از طریق میوه‌ها و سبزیجات بسیار راحت‌تر از مصرف قرص‌ها و مکمل‌های غذایی است.

خلاصه: پاپایا یکی از میوه‌های مناطق گرم سیری است که با داشتن مقادیر بالای ویتامین ث و آ، فیبر و ترکیبات مفید برای سلامتی، علاوه بر مزه و عطر بسیار خوبی که دارد، به سلامتی هرچه بیشتر شما کمک می‌کند.

پاپایا حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدآن‌ها ترکیبات بسیار مفیدی هستند که بدن شما را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. این رادیکال‌های آزاد طی سوخت و ساز داخل سلول‌ها به وجود آمده و سلامت شما را به خطر می‌اندازد. پاپایا یکی از میوه‌هایی است که مقادیر بالایی آنتی اکسیدان از جمله کاروتنوئید‌ها داشته و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌ها در سالمندان داشته و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت، کم کاری تیروئید و بیماری‌های کبدی بسیار سودمند خواهد بود.

از آنجایی که مقادیر بالای رادیکال‌های آزاد در مغز منجر به آلزایمر می‌شود، تحقیقات نشان داده پاپایا با داشتن آنتی اکسیدان فراوان، به پیشگیری از آلزایمر کمک می‌کند. همچنین لیکوپن موجود در پاپایا، باعث کاهش استرس اکسیداتیو و از بین رفتن آهن اضافه بدن می‌شود که این آهن اضافه به تولید رادیکال‌های آزاد منجر می‌شود.

خواص پاپایا برای پیشگیری از سرطان

مطالعات نشان می‌دهند لیکوپن موجود در پاپایا یکی از آنتی اکسیدآن‌ها برای پیشگیری از سرطان است و حتی برای افرادی که در حال مبارزه با سرطان هستند هم مفید است. همچنین پاپایا با از بین بردن رادیکال‌های آزاد، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد و از بین ۱۴ میوه مطالعه شده، پاپایا تنها میوه‌ای است که توانایی پیشگیری از سرطان سینه را دارد. علاوه بر این‌ها، آزمایشات نشان داده که پاپایا به پیشگیری از سرطان معده کمک می‌کند.

خواص پاپایا برای سلامت قلب

مصرف پاپایا خواص گوناگونی برای سلامتی قلب دارد. به‌طور کلی میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی مقادیر زیادی لیکوپن و ویتامین ث باشند، به سلامتی قلب کمک شایانی می‌کنند. دلیل این امر، این است که ویتامین ث و لیکوپن باعث کاهش التهاب شده و فرآیند تنگ شدن شریان‌ها را بسیار کند‌تر می‌کنند. از طرفی هم افرادی که این آنتی اکسیدآن‌ها را به اندازه کافی دریافت می‌کنند، میزان کلسترول خوب (HDL) بدن آن‌ها بسیار بالاتر از سایر افراد است. کلسترول خوب نقش مهمی در پیشگیری از تجمع چربی داخل عروق دارد.

تسکین التهاب

التهاب یکی از واکنش هار طبیعی و ضروری بدن است اما اگر به‌صورت مزمن و طولانی مدت ادامه یابد می‌تواند زمینه‌ای برای بسیاری از بیماری‌ها باشد. التهاب مزمن در بیشتر مواقع به دلیل رژیم‌های غذایی و سبک زندگی ناسالم بیشتر می‌شود و مطالعات نشان داده که آنتی اکسیدآن‌ها نقش گسترده ای در تسکین التهاب دارند. مثلاً یکی از تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته نشان داد آقایانی که سبزیجات و میوه‌های سرشار از کاروتنوئید مصرف می‌کنند، CRP موجود در خون آن‌ها به شکل محسوسی پایین آمده است. CRP یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های التهاب در بدن انسان است.

خواص پاپایا در بهبود عملکرد گوارشی

یکی از خواص پاپایا برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی، هضم بهتر پروتئین‌ها است. این خاصیت به دلیل آنزیم پاپائین است که به تجزیه پروتئین‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این مردم بومی از پاپایا برای درمان یبوست و نفخ و عملکرد هرچه بهتر سیستم گوارش استفاده می‌کرده‌اند که امروزه این خواص از نظر علمی نیز اثبات شده‌اند.

همچنین ثابت شده که دانه‌ها، برگ و ریشه درخت پاپایا هم در درمان زخم‌های گوارشی مثل زخم معده بسیار مؤثر هستند.

پاپایا از آسیب پوست پیشگیری می‌کند

اگر داشتن پوستی جوان و زیبا یکی از دغدغه‌های شما است، سراغ خوب میوه‌ای آمده‌اید! پاپایا خواص خوبی برای پوست دارد. مقادیر بالای ویتامین ث و لیکوپن پاپایا از پوست شما در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. در مطالعات انجام شده نشان داده شد که پاپایا تا حدودی از آفتاب سوختگی پیشگیری کرده و خانم‌هایی که به‌صورت طولانی مدت ویتامین ث، لیکوپن و سایر آنتی اکسیدآن‌ها را به قدر کافی دریافت کنند، پوستی به مراتب شاداب و جوان‌تر خواهند داشت.

چند دستور ساده آماده سازی پاپایا

  • صبحانه: پاپایا را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، دانه‌ها را بیرون آورده و داخل میوه ماست یونانی بریزید. حالا روی ماست کمی بلوبری و آجیل بریزید و به عنوان صبحانه میل کنید.
  • سالسا: پاپایا، گوجه فرنگی، پیاز و کمی جعفری را خرد کرده و کمی آب‌لیمو طبیعی اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا سالسای شما آماده شود.
  • اسموتی: پاپایای خرد شده را با شیر نارگیل و یخ ترکیب کرده و داخل مخلوط کن بریزید. مخلوط کن را روشن کنید تا اسموتی شما صاف و یکدست شود.
  • سالاد: پاپایای تکه‌تکه شده را با آووکادو و تکه‌های مرغ پخته شده مخلوط کرده و به آن روغن زیتون و سرکه اضافه کنید.
  • دسر: ابتدا پاپایا را با ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا قاطی کرده و ۱ پیمانه شیر بادام و یک چهارم قاشق چای خوری وانیل به آن اضافه کنید. مخلوط را به خوبی هم زده و بگذارید داخل فریزر.

سخن آخر

پاپایا یکی از پرخاصیت‌ترین میوه‌ها و بسیار خوشمزه است. آنتی اکسیدان‌های آن از جمله لیکوپن و ویتامین ث، خطر ابتلا به بیماری‌های دوران سالمندی اعم از بیماری‌های قلبی و سرطان را بسیار کاهش می‌دهد. علاوه بر این، خواص دیگری نیز برای بدن دارد. با مصرف پاپایا پوستی سالم، با طراوت و جوان خواهید داشت. پیشنهاد می‌کنیم برای یک بار هم که شده پاپایا را امتحان کنید.

آکو بیری وب‌سایت
سلام، متولد بوکانم، بوکان تهران نه بوکان کردستان، ما رو چه به این‌همه کلاس. قدیما که میتونستیم ماهی بخوریم، با سه‌چرخه میوه میفروختم. خاتمی که رفت منم رفتم. اون رفت خونه و منم رفتم قزوین دانشگاه. احمدی‌نژاد که رفت منم رفتم. اون رفت خونه و منم رفتن دانشگاه تهران. بعد ارشد برجام که شد رفتم سربازی. الانم مینویسم. بیکار بشم فوتبال میبینم و پلی‌استیشن بازی میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *