سس هوموس یا دیپ حمص چیست و انواع آن کدام است؟

سس هوموس یا دیپ حمص چیست و انواع آن کدام است؟

سس یا دیپ هوموس یا بهتر است آن را «حُمُّص» بنویسیم، یک غذای مدیترانه‌ای عربی است که در خاورمیانه به ویژه بخش ساحلی مدیترانه محبوبیت دارد. به دلیل اینکه در بیشتر وب سایت‌ها به اشتباه نام این سس سرد را «هوموس» نوشته‌اند ما در این مقاله از نام «هوموس» به جای «حمص» استفاده می‌کنیم ولی به یاد داشته باشید که نام درست آن چگونه نوشته می‌شود.

این سس سرد لذیذ از نخود پخته، روغن زیتون، ارده کنجد، آبلیمو و سیر تهیه شده است و معمولاً با نان میل می‌شود. با وارد شدن این سس به کشورهایی مانند آمریکا، مواد اولیه آن تغییراتی داشته و انواع هوموس با کم و زیاد کردن مواد اولیه و تغییر آن‌ها پدید آمده است. در ادامه با معرفی این سس خوشمزه با ما همراه باشید.

سس هوموس چیست؟

هوموس یا درواقع حمص در واقع یک دیپ (dip)، (دیپ یک سس سرد است که معمولاً با سبزیجات خام، نان، بیسکویت یا چیپس و به صورت فرو کردن آن‌ها در سس میل می‌شود) تهیه شده از نخود پخته است. ناگفته نماند که هوموس یا همان حمص معنی نخود در زبان عربی است.

هوموس همچنین یکی از قدیمی‌ترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه کرده است. آثاری از تهیه هوموس در مصر باستان نیز یافت شده است.

انواع سس هوموس

اگر از طرفداران هوموس هستید و آن را در رستوران‌های مختلف امتحان کرده‌اید، میدانید که هوموس در هر رستورانی طعم متفاوتی دارد. همانطور که گفته شد، با اضافه کردن مواد اولیه مختلف می‌توان یک نوع هوموس تهیه کرد که امیدواریم در آینده طرز تهیه همه آن‌ها را ارائه کنیم. در هر صورت نام هر کدام از آن‌ها را در ادامه بیان می‌کنیم.

  • سس هوموس با ارده کنجد (اصیل)
  • سس هوموس نخود و سیر بدون ارده
  • سس هوموس با بادام زمینی
  • سس هوموس با گل کلم
  • سس هوموس با کدو تنبل
  • سس هوموس با لوبیا قرمز
  • سس هوموس با هویج
  • سس هوموس بادمجان

سس هوموس با چه چیزی میل می‌شود؟

حتماً در فیلم و سریال‌ها دیده‌اید که برای میان وعده افراد تکه‌های نان مثلثی شکل را در یک سس غلیظ فرو کرده و میل می‌کنند. سس غلیظ همان هوموس و تکه‌های مثلثی نان همان پیتا است که طعم دار شده است.

البته نا گفته نماند که خوردن هوموس با تورتیلا و سبزیجات خام مانند ساقه کرفس، خیار و … نیز متداول است. همچنین می‌توان از هوموس برای طعم دار کردن ساندویچ و لقمه نیز استفاده کرد. باقیمانده سس هوموس را نیز می‌توان به روش مناسب فریز کرد. برای اطلاع از فریز کردن مواد غذایی به مقالات فریز کردن مراجعه کنید.

سرو کردن هوموس به عنوان دیپ

اگر هوموس را به عنوان سس دیپ (dip) سرو می‌کنید می‌تواند روی آن را با روغن زیتون، پنیر پارمسان، فلفل سیاه تازه آسیاب شده یا فلفل قرمز تزیین کنید. البته در برخی تزیین‌های نادر هم دیده شده است که از سس سالسای سبز، فلفل دلمه دودی، روغن فلفل، تکه‌های لیمو، حلقه‌های سیر کبابی و … استفاده می‌شود.

سخن آخر

هوموس یا حمص یک چاشنی و غذای خوشمزه، مقوی و سرشار از ویتامین‌هاست که می‌توان آن را در کمترین زمان آماده و میل کرد. در مقالات آینده طرز تهیه انواع سس هوموس را آموزش خواهیم داد. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما از تهیه و امتحان کردن هوموس هستیم.