معرفی انواع هندوانه و خواص آن

معرفی انواع هندوانه ایران و جهان

انواع هندوانه در سراسر جهان به حدود ۵۰ گونه می‌رسد. در ایران هندوانه‌های با پوست سبز کم‌رنگ، سبز پررنگ، هندوانه راه‌راه، هندوانه آناناسی یا گوشت زرد، هندوانه دیمی با هسته زیاد و هندوانه ابوجهل رشد می‌کنند ولی در دیگر نقاط دنیا هندوانه‌های با پوست سیاه و زرد نیز رشد می‌کنند که گوشت آن‌ها قرمز یا زرد است. در این مقاله نگاهی داریم بر انواع هندوانه، در ادامه با کابان مگ همراه باشید.

انواع هندوانه ایران و جهان

هندوانه به همراه خربزه، طالبی و گرمک جزء صیفی‌جات و خانواده کدوئیان محسوب می‌شوند. در مقاله‌ای جداگانه در رابطه با انواع ملون و خربزه و تفاوت بین گرمک و طالبی دیگر عضوهای خانواده کدوئیان صحبت شده است. در ادامه این مبحث به معرفی انواع هندوانه ایران و جهان پرداخته شده است.

هندوانه شریف آباد

هندوانه یکی از محصولات کشاورزی دیم در شریف آباد است که در ۲۶۰ هکتار از اراضی آن بدون کود و آبیاری کشت می‌شود. محصول برداشتی از این اراضی ۲۶۰۰ تن پیش بینی می‌شود.

پوست این نوع خیلی نازک ، اندازه متوسط، شکل گرد، گوشت قرمز، طعم شیرین و مطبوع برای مصرف درمحل و یا بازار نزدیک به محل تولید مناسب است در حمل به نقاط دوردست صدمه میبیند.

هندوانه شریف آباد

هندوانه پوست سفید همدان

پوست این رقم هندوانه کلفت و سفید رنگی است برای نگاهداری مناسب وتحمل حمل به نقاط دور را می کند.انواع دیگری در سایر نقاط ایران یافت می شود که هنوز کاملا شناخته و مورد مطالعه قرارنگرفته اند.

هندوانه پوست سفید همدان

هندوانه چارلستون گری

پوست این نوع هندوانه کلفت، محکم و به رنگ سبز پسته ای روشن، گوشت آن صورتی، ترد و شیرین و دارای دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۰ روزه است. هندوانه چارلستون گری برای کاشت در مناطق گرمسیری مناسبتر است اما در سایر مناطق نیز رشد می کند.

هندوانه چارلستون گری

هندوانه دیکیس کویین

هندوانه دیکیس کویین

هندوانه فرفاکس

هندوانه فرفاکس

هندوانه چیلیان بلاک

هندوانه چیلیان بلاک

هندوانه ملیتوپولاسکی

هندوانه ملیتوپولاسکی

هندوانه الماس سیاه

هندوانه ابوجهل (نیجیریه)

هندوانه ابوجهل یک نوع هندوانه تلخ است که بومی مناطق جنوبی ایران و آفریقا است. تصور می‌شود که این صیفی تلخ از اجداد وحشی هندوانه‌های شیرین باشد. انواع هندوانه ابوجهل در طب سنتی ایرانی کاربردهای فراوانی دارد و از آن برای ترمیم پوسیدگی دندان، روان کردن روده‌ها و قاعده آوری استفاده‌هایی می‌شود.

هندوانه ابوجهل (نیجیریه)

هندوانه کارولینا کراس

هندوانه پوست زرد

هندوانه پوست زرد

هندوانه گوشت زرد یا آناناسی

هندوانه گوشت و پوست زرد

آیا هندوانه آناناسی تراریخته است؟

دلیل رنگ زرد انواع هندوانه آناناسی به دلیل عدم وجود ماده لیکوپن (رنگدانه قرمز که در گوجه فرنگی و گریپ فروت نیز وجود دارد) است. این هندوانه به مرور فاقد این رنگدانه شده است و رنگ آن به زرد تغییر پیدا کرده است.

البته هندوانه با رنگ‌هایی میان زرد و قرمز مانند نارنجی، صورتی و گلبهی نیز به چشم می‌خورد. تفاوت در رنگ یک میوه نمی‌تواند به دلیل تراریخته بودن آن باشد، در ثانی ایجاد میوه و صیفی تراریخته (دستکاری شده ژنتیکی) صرفاً به دلیل مقاومت آن‌ها در برابر آفات و نه تغییر در رنگ، مزه یا میزان ثمر دهی است.

علمای طب سنتی طبع این صیفی شیرین و پر آب را سرد و تر عنوان کرده‌اند. این ویژگی برای رفع عطش روزهای گرم و خشک تابستان بسیار کمک کننده است.

کسانی طبع سردی دارند و با خوردن هندوانه دچار سوء هاضمه می‌شوند، بهتر است هندوانه را با مصلح آن یعنی عسل و یا گُلنگَبین (سکنجبین تهیه شده با گلاب) میل کنند.

لازم به یادآوری است که مصرف پوست و هسته هندوانه در کاهش سردی آن مؤثر است ولی از آنجایی که خوردن پوست هندوانه برای برخی مقدور نیست. مصرف شربت هندوانه با عرق نعنا و عسل بهترین گزینه است.

سخن آخر

در این مقاله آموختیم انواع هندوانه از خانواده کدوئیان محسوب می‌شوند. درست است که ما آن را به عنوان میوه خطاب می‌کنیم ولی هندوانه یک نوع صیفی محسوب می‌شود. انواع گوشت قرمز و زرد آن در ایران کشت می‌شود و طبع آن هم سرد و تر است.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x