طرز تهیه ماهی سالامون با سس تریاکی

0

ماهی سالامون یکی از ماهی‌های معروف جهان است که در گوشه گوشه جهان به شیوه‌های مختلف پخت می‌شود. شیوه ژاپنی طبخ ماهی سالامون با سس تریاکی بسیار شهرت دارد و در رستوران‌های مختلفی سرو می‌شود. در این مقاله از کابان مگ به آموزش آن می‌پردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.

ماهی سالامون چیست؟

ماهی سالامون به همراه ماهی قزل آلا و ماهی آزاد که در ایران معروف هستند از اعضای خانواده ماهیان آزاد هستند که در آب‌های شیرین رودخانه تخم گذاری می‌کنند و محل زیست آن‌ها در دریاهای آزاد است.

تفاوت ماهی سالامون یا آزاد با ماهی قزل در این است که ماهی سالامون زیر شکم سفیدی دارد. از سوی دیگر محل تقاطع دو فک بالا پایین در ماهی قزل آلا بالاتر از چشم قرار می‌گیرد ولی در ماهی‌های آزاد و سالامون این تقاطع هرگز بالاتر از چشم نیست.

همچنین گوشت نارنجی رنگ ماهی سالامون وجه تمایز خوبی است ولی انواعی از ماهی قزل آلا نیز وجود دارند مه گوشت قرمز رنگی دارند و برای تمایز آن‌ها باید به فکشان توجه کرد.

ماهی سالامون را از کجا می‌توان تهیه کرد؟

ماهی سالامون بومی ایران نیست و در دریاهای آزاد زندگی می‌کند بنابراین ماهی‌های سالامون موجود در ایران همگی یخ زده، کنسروی و وارداتی هستند. برای خرید ماهی سالامون به فروشگاه‌های معتبر مواد غذایی مراجعه کنید و در هنگام خرید به تاریخ انجماد دقت کنید تا از شش ما بیشتر نباشد.

خواص ماهی سالامون چیست؟

این غذای خوشمزه که در ادامه طرز تهیه آن آمده است، نه تنها بسیار ساده بوده بلکه حاوی مواد مغذی زیادی مانند امگا ۳، اسیدهای چرب و ویتامین ب است. سالامون ارزش غذایی بالایی دارد و از بروز بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کند.

مواد لازم برای تهیه ماهی سالامون با سس تیریاکی

مواد لازممقدار
فیله ماهی سالامون۱۷۰ گرم یا چهار تکه
سس سویانصف پیمانه
شکر قهوه‌اییک چهارم پیمانه
پودر سیریک قاشق چای‌خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای‌خوری
نشاسته ذرتیک قاشق چای‌خوری
دانه کنجدیک قاشق چای‌خوری
پیازچه، تر فرنگی یا موسیردو قاشق غذاخوری ریز خرد شده

طرز تهیه ماهی سالامون با سس تریاکی

فیله‌های ماهی سالامون را در یک ظرف ریخته و مواد اولیه دیگر مانند سس سویا، شکر قهوه‌ای، پودر سیر، پودر زنجبیل و نشسته ذرت را در یک ظرف دیگر با هم مخلوط کنید.

سس آماده شده را به ظرفی که فیله‌ها در آن قرار دارند، ریخته و برای ۲۰ دقیقه در یخچال به آن استراحت دهید تا فیله‌ها مزه بگیرند.

البته ناگفته نماند که می‌توانید فیله‌ها را از شب قبل داخل سسی که در مرحله قبل آماده کردیم بگذارید تا خوب مزه دار شوند.

فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. فیله‌های مزه دار شده را روی سینی فر پوشیده شده با کاغذ نسوز قرار دهید و درون فر بگذارید.

فیله‌ها را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد بپزید.

سسی که فیله‌ها را در آن مزه دار کردید را درون یک تابه لبه بلند ریخته و روی شعله ملایم بپزید تا غلیظ شود.

فیله‌ها را از فر بیرون آورده و سس غلیظ شده را روی آن‌ها ریخته و با پیازچه خرد شده و کنجد تزیین کنید. ماهی سالامون را می‌توانید با برج، نودل یا سبزیجات بخار پز شده سرو کنید.

نکته

می‌توانید سس تیریاکی را از قبل تهیه کرده و در ظرف شیشه‌ای دردار در یخچال برای یک ماه نگهداری کنید و از آن در پخت مرغ تریاکی استفاده کنید و یا گوشت و جوجه را با آن مزه دار کرده و کباب کنید.

لازم به یادآوری است که در یک مقاله جداگانه تحت عنوان «طرز تهیه سس تریاکی ساده مرحله به مرحله+تصاویر» به آموزش تهیه سس تریاکی پرداخته‌ایم که می‌توانید از آن بهره ببرید.

سخن آخر

امیدوارم از مقاله حاضر لذت برده باشید و ماهی سالامون خود را با دستور تهیه کابان مگ درست کنید. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما در این زمینه هستیم.