طرز تهیه مربای هلو خانگی ساده و سالم مرحله به مرحله با تصویر

0

هلو یکی از میوه های دلپذیر و خواستنی فصل تابستان است و طرفداران زیادی دارد. هلو انواع مختلفی دارد، هلو زعفرانی، هلو سفید، هلو انجیری، هلو آلبرتا، هلو هسته جدا و شلیل از انواع آن هستند. شلیل در واقع ژن مغلوب و بدون پرز هلو است. مربای هلو با طعم و بوی خاصی که دارد میتواند بسیرای را به خورد وادار کند. طرز تهیه این مربا بسیار راحت است و سختی چندانی نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به آموزش مربای هلو ساده و سامل در خانه بپردازیم.

از دستور تهیه مربا های دیگر هم دیدن کنید:

مواد لازم برای طرز تهیه مربای هلو

هلو ۴ کیلو پوست کنده و خرد شده
شکر ۴ پیمانه
آب لیموی تازه یک عدد
مربای هلو

چطور هلو را پوست بکنیم؟

  • یک ظرف بزرگ را تا نیمه پر از آب کنید و آن را به جوش بیاورید. یک ظرف دیگر هم پر از آب سرد کنید.
  • هلو ها را برای ۳۰ تا ۴۵ ثانیه داخل ظرف بزرگ آب جوش بریزید، سپس هلو ها را با قاشق به آرام به درون ظرف بزرگ آب سرد منتقل کنید.
  • حالا پوست هلو ها راحت تر جدا می شود و می توانید آنها را خرد کنید و هسته را هم جدا کنید.

طرز تهیه مربای هلو

  • هلو های پوست کنده و خرد شده را درون ظرفی به همراه آب لیموی تازه و سه و نیم از شکر با هم مخلوط کنید.
  • اجازه دهید مخلوط یک ساعت در دمای اتاق بماند تا شکر حل شود.
  • ظرف محتوای هلو، شکر و آب لیموی تازه را روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید، در این حین نباید در ظرف را بگذرید.
مربای هلو
  • وقتی مخلوط شروع به جوشیدن کرد، برای ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا ته نگیرد سپس  شعله را خاموش کنید.
  • اجازه دهید مربا سرد شود به مقداری که دست را نسوزاند.
مربای هلو
  • در ادامه پس از خنک شدن مربا، دوباره آن را برای ۵ دقیقه به دمای جوش می رسانیم. وقتی مربا شروع به حباب زدن کرد، آن را مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد. سپس اجازه می دهیم دوباره مربا به دمای اتاق برسد.
  • این کار (به دمای جوش رساند، ۵ دقیقه جوشاندن و هم زدن) را به طوری کلی ۵ بار تکرار می کنیم. اگر می خواهید مربا در دمای اتاق فاسد نشود و برای نگهداری آن به یخچال احتیاج نداشته باشید بهتر است این کار را ۶ مرتبه انجام دهید.
  • در مرتبه ششم مربای داغ در حال جوش را به داخل ظروف استریل شده منتقل می کنیم و درب آنها را می بنیدیم؛ طوری که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل باشد.
مربای هلو
  • پس از اتمام این مرحله، شیشه های مربا را برای ۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد داخل فر قرار دهید و سپس آنها را سروته کنید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شوند.

استریل کردن شیشه های مربا

  • برای استریل کردن شیشه های مربا دو راه پیش رو دارید. برای این کار می توانید از فر و یا از ظرف آب جوش بزرگی استفاده کنید. برای استریل کردن شیشه ها با استفاده از فر کافی است شیشه ها را بشویید و برای ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۰۰ درجه بگذارید و در های شیشه ها را هم در آب برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.
  • برای استریل کردن شیشه ها همچنین می توانید آن ها را همراه با  درب هایشان در آب جوش برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.
مربای هلو

نکات مهم در طرز تهیه مربای هلو

  • بعد از اتمام تهیه مربا وقتی شیشه ها را با مربا پر می کنید کم از سر آن را خالی بگذارید.
  • در شیشه ها را محکم نبندید تا هوا بتواند از آن خارج شود.
  • پس از بیرون آوردن مربا ها از فر درب آنها را سفت نکنید این کار می تواندباعث ورود هوا به آنها و در نتیجه فساد آنها شود.
  • در طرز تهیه این مربای هلو دقت داشته باشید که پس از ۲۴ ساعت از کنسرو شدن مربا ها اطمینان حاصل کنید؛ برای این کار وسط در مربا را فشار دهید، اگر در مربا فرو رفت یعنی کنسرو نشده است. می توانید مربا را در یخچال نگهداری کنید و تا ۳ ماه از آن استفاده کنید.

در صورتی که طرز تهیه مربای هلو برای شما مفید بوده است ما را از نظرات خود بهره مند سازید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نوش جان 🙂

 منبع   farmtotablela