پنیر موزارلا

پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا خانگی

پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا یکی از پرمصرف‌ترین پنیرها در تهیه انواع غذاها به ویژه غذاهای فرنگی و فینگرفودها است. این پنیر طرز تهیه آسان و مواد اولیه ساده‌ای دارد و در خانه به راحتی تهیه می‌شود. در این نوشته به آموزش تهیه این پنیر خوشمزه و پرطرفدار می‌پردازیم. در ادامه با کابان مگ همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه پنیر پیتزا

شیر کامل و پاستوریزه نشدهیک گالن معادل ۳.۷۸ لیتر من چهار کیلو شیر استفاده کردم
مایه پنیریک چهارم قاشق چای خوری یا قرص پنیر
اسید سیتریک یا جوهر لیمو۱ نیم قاشق چایخوری
نمکیک قاشق چای خوری
آبیک و یک چهارم پیمانه
پنیر موزارلا

طرز تهیه پنیر موزارلا

اسید استیک را در یک کاسه با یک پیمانه آب مخلوط کنید و خوب مخلوط کنید. مایه یا قرص پنیر هم در یک ظرف با یک چهارم پیمانه آب مخلوط کنید و خوب هم مخلوط کنید.

شیر را در یک قابلمه بزرگ بریزید و با محلول آب و اسید استیک مخلوط کنید و هم بزنید، سپس مخلوط شیر و اسید استیک را روی شعله با دمای ۳۲ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. دمای شیر باید در حدود سی درجه باشد. کمی گرم باشد طوری که پوست را نسوزاند. در غیر این صورت پنیر کش‌دار نمی‌شود.

سرکه را به شیر اضافه کنید

شعله را خاموش کنید و مایه پنیر را با شیر اضافه کنید و برای ۳۰ ثانیه مرتب هم بزنید، سپس در ظرف را ببندید و روی آن را بپوشانید و برای ۵ دقیقه آن را به کناری بگذارید.

پس از ۵ دقیقه مخلوط باید خودش را گرفته باشد. مخلوط حالت دلمه‌ای پیدا می‌کند و با تکان دادن ظرف از لبه‌ها جدا می‌شود (اگر هنوز حالت مایع دارد کمی بیشتر به مخلوط مهلت دهید و آن را دوباره بپوشانید تا خودش را بگیرد).

وقتی شیر خودش را گرفت و حالت دلمه‌ای پیدا کرد با استفاده از یک چاقوی بلند یا کفگیر، دلمه را برش بزنید. برش‌ها باید عمیق باشند و به ته ظرف برسند. برش‌ها باید عمودی و مشبک باشند. دلمه را به مکعب‌های یک و نیم سانتی‌متری تقسیم کنید.

برش دلمه

دلمه را با شعله متوسط بپزید. به آرامی شروع به هم زدن کنید. زیاد هم نزنید تا حالت دلمه‌ای از بین نرود وقتی دما به ۴۰ درجه سانتی‌گراد رسید، شعله را خاموش کنید. برای ۵ دقیقه به کناری بگذارید و به طور مداوم هم بزنید.

دلمه را به آرامی هم بزنید

با یک آبکش ریز یا الک دلمه را از مایع زرد رنگ جدا کنید. سپس دلمه را به صورت یک گلوله دربیاورید و تا جایی که می‌توانید آن را آبگیری کنید (می‌توانید آب پنیر را برای مصارف دیگر نگهداری کنید).

دلمه را آبکشی کنید

یک ظرف آب با دمای کمتر از جوش (دمای ۸۵ درجه سانتی‌گراد) را آماده کنید و گلوله پنیر را برای ۲ تا ۳ دقیقه با استفاده از یک آبکش درون آب فرو کنید، یا پنیر را درون ظرفی ریخته و برای ۳۰ ثانیه درون ماکرویو قرار دهید.

دلمه را در آب گرم فرو کنید

دستکش مناسب برای آشپزی بپوشید و پنیر را چند بار ورز دهید. دمای داخلی پنیر باید ۵۷ درجه باشد در صورتی که پنیر سرد شد، آن را دوباره در آب فرو کنید یا ماکرویو کنید.

پنیر را ورز دهید و بکشید

نمک را روی پنیر بریزید و آرام آن را ورز دهید و بکشید. هرگاه پنیر سرد آن را برای ۱۰ تا ۲۰ ثانیه وارد آب کنید یا درون ماکرویو قرار دهید (قرار دادن در آب داغ یا ماکرویو تفاوتی ندارد، هدف تنها افزایش دمای پنیر است). سپس به ورز دادن و کشیدن ادامه دهید تا وقتی که پنیر حالت الاستیک (وقتی انگشت خود را در آن فرو کنید به حالت اول باز می‌گردد) پیدا کند.

وقتی حالت الاستیک ایجاد شد، پنیر را شکل دهید، شکل دادن به این صورت است که پنیر را از کناره‌ها به داخل بگذارید و شکل کره درست کنید. سپس گلوله‌های پنیر را برای ۵ دقیقه داخل کاسه‌ای از یخ یا فریزیر قرار دهید. پنیر شما آماده است و می‌توانید از آن برای تهیه پیتزا و انواع غذاهای خوشمزه امروزی استفاده کنید.

پنیر را در کاسه یخ قرار دهید

سخن آخر

تهیه پنیر پیتزا در خانه کار دشواری نیست و تنها یک ساعت یا کمتر وقت شما را می‌گیرد ولی با این کار در هزینه‌ها صرفه جویی می‌کنید و غذای سالم‌تری مصرف می‌کنید. ما را با نظرات و تجربیات خود بهره‌مند کنید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x