انبه یک میوه گرمسیری، از خانوده پسته است که مبدأ آن در هند، بنگلادش و آسیای شرقی است. این میوه بعداً توسط اعراب از آسیا به اروپا و بعدها به آمریکا برده شد. این میوه خوشمزه و پرطرفدار در ایران نیز کشت میشود. استان هرمزگان رتبه اول کشت این میوه در ایران را دارد و بعدازآن استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم را دارد. از این میوه برای تهیه سس، مربا، تارت و شیرینیهای مختلفی استفاده کرد. در این بخش آموزش مربای انبه را آوردهام که یکی از مرباهای خوشمزه و خوشرنگ است.
چگونه یک انبه خوب و رسیده انتخاب کنیم؟
از مهمرتین نکاتی که باید در تهیه مربا و ترشی انبه به آن توجه کنیم، انتخاب یک انبه رسیده و مناسب است. میوه انبه اگر بیش از اندازه رسیده باشد تغییر مزه خاصی پیدا خواهد کرد. از این رو حتما باید با ترفندهای انتخاب انبه مناسب آشنایی داشته باشید. برای اینکه بهرتین انبه را انتخبا کنید به مقاله مربوط به راهنمای خرید یک انبه مناسب انبه مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای انبه
در جدول زیر مواد لازم برای تهیه این مربای خوشمزه قرار داده شده است.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
انبه | ۳ عدد، پوستکنده و خردشده |
آبلیموی تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر یا عسل | ۱۰۰ گرم |
چگونه انبه را پوست بکنیم؟
یکی از مهمرتین مراحلی که در تهیه مرباهای انبه مهم است و تاثیر زیادی بر کیفیت نهایی آن می گذاردف طرز تهیه صحیح پوست کندن این میوه است. بهطورکلی انبهها دارای یک پوست ضخیم و هسته بزرگ هستند و برای خوردن گوشت شیرین میانی آن باید از چاقو یا پوست کن استفاده کرد. برای پوست کندن هر چه بهتر انبه حتما به مقاله «آموزش پوست کندن انبه به چند روش به صورت مرحله به مرحله با عکس» مراجعه کنید.
طرز تهیه مربای انبه
مرحله اول
انبهها را پوست کنده و خرد کنید سپس در مخلوطکن ریخته و میکس کنید (آب اضافه نکنید).
مرحله دوم
یک ظرف را روی شعله متوسط بگذارید. انبهها را درون ظرف ریخته و هم بزنید. اجازه دهید به جوش بیاید. اجازه دهید که انبهها پخته شود.
مرحله سوم
شعله را کم کنید سپس آبلیموی تازه و شکر را به انبه اضافه کنید و هم بزنید سپس اجازه دهید برای ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا شکر آب شود. ۵ تا ۶ دقیقه با شعله ملایم بپزید و مدام هم بزنید.
مرحله چهارم
شعله را خاموشکنید و اجازه دهید تا مربا سرد شود. مربا را به یک ظرف شیشهای منتقل کنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتوانید برای یک هفته از آن نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه خاص به سبک هندی مرحله به مرحله
نکات مهم در تهیه این مربا
اگر این مربا را با عسل درست میکنید، اجازه دهید انبه پخته شده سرد شود سپس با عسل مخلوطکنید زیرا عسل در دمای ۵۵ درجه خاصیت خود را از دست میدهد. اگر دارچین دوست دارید می توانید از آن در هنگام ریختن آبلیموی تازه در تهیه مربای انبه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس انبه تند خانگی مخصوص فلافل به چند روش مختلف ساده و فوری و ارزان
پوست انبه را چیکار کنیم؟
ازآنجاییکه مقداری از مواد مغذی هر میوهای در پوست آن قرار دارد. میتوانید از پوست انبه استفادههای دیگری کنید. میکس کردن پوست آن میتواند ماسک طبیعی و خوبی برای پوست باشد. ویتامین ث انبه برای شاداب کردن پوست بسیار مناسب است و خواص ضد پیری دارد.
اگر در خانه گل و گیاه دارید، میتوانید پوست انبه را تبدیل به کمپوست کنید. برای این کار کمی خاک درون یک گلدان بریزید و پوست انبه را درون آن قرار داده و دوباره روی آنها را با خاک بپوشانید. پس از چند ماه یک کود خوب از نوع پوست انبه خواهید داش. البته پوست دیگر میوهها را هم میتوانید به کمپوست تبدیل کنید.
وایییییی انبه خیلی دوس دارم
مرباشو قبلا خوردم عالیه
اگه میشه طرز تهیه سس انبه رو هم بزارید
ممنون از مطلب خوبتون
به درخواست شما و یکی دیگه از کاربرامون چند نوع دستور تهیه سس انبه آماده شده
بازدید کنید لطفا
https://kabanmag.ir/mango-hot-sauce/
https://kabanmag.ir/mango-chutney/
یه بار شنیدم انبه کاربردهای زیادی داره !
مثل بستنی انبه و یا دسر انبه ! اگه میشه موارد دیگه ای رو برامون توی سایتتون بزارید،
مهناز جون
درخواستتون اجابت شده
https://kabanmag.ir/mango-chutney/
https://kabanmag.ir/mango-jam/
سس انبه مخصوص غذا و بستنی هم در دست تهیه هستند.
آماده شدند ایمیل می کنیم براتون
ممنون از نظرات سازندتون