طرز تهیه سس انبه تند به چند روش ساده و فوری

سس انبه تند خانگی مخصوص فلافل به چند روش مختلف ساده و فوری و ارزان

سس انبه یکی از چاشنی‌های پرطرفدار در بین مردم به ویژه برای فلافل است. این سس با انواع ساندویچ به ویژه فلافل بسیار مصرف می‌شود. انواع مختلفی از انبه در جهان وجود دارد؛ در ایران انبه زرد بیشتر از سایر انبه‌ها مصرف می‌شود و طرفدار دارد. از انبه این میوه خوشمزه استوایی انواع خوراکی و چاشنی‌های متفاوت تهیه می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سس انبه تند خانگی را به چند روش ساده و فوری آموزش دهیم.

طرز تشخیص انبه خوب و رسیده

انبه خوب و رسیده انبه‌ای است که نسبت به قیافه‌اش سنگین است و رنگ کدری دارد، اگر کمی به پوست انبه رسیده فشار بیاورید فرو می‌رود و نرم است.

بهتر است در هنگام خرید انبه دقت کنید تا رسیده‌ترین و همین‌طور خوشمزه‌ترین آن را انتخاب کنید. در طرز تهیه سس انبه تند کیفیت انبه تاثیری زیادی روی مزه سس خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل ساده خانگی + تصاویر مرحله به مرحله

انواع سس انبه

در ابتدا لازم می‌دانم موضوعی را درباره سس انبه روشن کنم. به طور کلی دو نوع سس انبه وجود دارد، تند و شیرین، نوع شیرین آن معمولاً برای تزیین، مزه دار کردن و تهیه انواع دسر، کیک و بستنی به کار می‌رود.

نوع دیگر سس انبه، تند است که به عنوان چاشنی در کنار وعده‌های اصلی غذایی سرو می‌شود. در این مطلب قصد داریم نوع تند سس انبه را آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه سس انبه تند

مواد لازم برای تهیه سس انبه تند

مواد لازممقدار لازم
انبه۳ عدد
فلفل تند از هر نوع ممکن۴ عدد، اما بسته به ذائقه شما میتواند کمتر یا بیشتر باشد
هویج خرد شدهیک پیمانه
پیازچه یا پیاز۴ عدد پیازچه یا یک عدد پیاز کوچک
سیر۳ حبه
آب لیموی تازهیک چهارم پیمانه
نمکیک دوم قاشق غذاخوری
سرکه سیب یا انگور۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس انبه تند فلافل

در طرز تهیه سس تند فلافل طبق مراحل پیش رو به جلو می‌رویم. اول از همه انبه را به آرامی پوست می‌گیریم. هسته و تخم‌های فلفل‌ها را جدا می‌کنیم.

در مرحله بعد انبه پوست کنده شده، فلفل‌ها، هویج خرد شده، پیازچه و سیر را به خردکن اضافه می‌کنیم. فرآیند خرد کردن را تا زمان ریز شدن ادامه می‌دهیم.

طرز تهیه سس انبه تند

در مرحله بعد مایع خرد شده را به یک ظرف نه بزرگ و نه کوچک منتقل می‌کنیم. آب‌لیمو (ترجیحاً لیموی تازه که خودتان آب آن را گرفته‌اید)، سرکه سیب و نمک را به مایع خرد شده اضافه می‌کنیم. بعد اضافه کردن آب‌لیمو شروع به هم زدن می‌کنیم. هم زدن را تا کاملاً مخلوط شدن ترکیبات با یکدیگر ادامه می‌دهیم.

در مرحله بعد باید سس را مقداری بپزیم تا مزه خامی ندهد. مخلوط هم زده شده را روی شعله با حرارت متوسط یا زیاد قرار می‌دهیم تا به جوش آید.

بعد از به جوش آمدن حرارت باید فوراً کم شود تا سس ته و یا مزه سوختگی به خود نگیرد. اجازه دهید سس به آرامی به مقدار ۱۰ دقیقه بجوشد.

در مرحله بعد از این طرز تهیه و بعد از اتمام جوشیدن، اجازه دهید که سس به آرامی سرد شود تا به اصطلاح خودش را بگیرد و سپس برای بالا بردن کیفیت سس حتماً آن را از یک الک عبور دهید تا قطعات درشت احتمالی جدا شوند.

سس را بعد از عبور از الک به یک ظرف در بسته منتقل کنید و آن در برای مدت یکی دو روز در یخچال نگهداری کنید تا کاملاً آماده مصرف شود. توجه داشته باشید که میزان تند بودن این سس انبه یک موضوع کاملاً شخصی و سلیقه‌ای است. مقدار فلفل تند را می‌توانید با توجه به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس مایونز خانگی به همراه فوت و فن های آن

طرز تهیه فوری سس انبه تند در مواقع ضروری

گاهی اوقات نیاز به سس انبه دارید حالا تحت هر شرایطی که باشد ولی خب درست کردن این سس زمان بر است یا شاید هم وقت زیادی برای صرف درست کردن سس ندارید.

از این رو در ادامه یک طرز تهیه کار راه بنداز از سس انبه تند را آورده‌ایم که خیلی سریع و فوری شما به را سس انبه می‌رساند و واقعاً هم مزه خوبی دارد و در کل کار راه بنداز است.

برای این که باید پودر فلافل در خانه داشته باشید. برای تهیه پودر فلافل می‌توانید به عطاری‌ها مراجعه کنید. این پودرها حاوی ادویه‌های مخصوصی هم هستند.

ابتدا باید مقدار آب مورد نیاز را بجوشانید. با به جوش آمدن آب؛ شعله را خاموش و با از جوش افتادن آب، پودر انبه را کم کم و به آرامی به آب اضافه کنید.

در حین اضافه کردن عمل هم زدن را ادامه دهید تا از دلمه شدن پودر انبه جلوگیری شود. بعد اجازه دهید مخلوط کاملاً سرد شود. در آخر هم و بعد از کاملاً سرد شدن می‌توانید به مقدار لازم نمک و سرکه و فلفل اضافه کنید.

طرز تهیه سس انبه تند ساده و ارزان

همه می‌دانیم که سس انبه چندان سس ارزانی نخواهد بود. در ادامه یک طرز تهیه دیگر برای سس انبه تند آورده شد است که کمی ارزان‌تر و سریع‌تر و صد البته کم زحمت تر است.

برای این کار شما فقط به انبه، آب‌لیمو تازه و شکر نیاز دارید. انبه را پوست بگیرید. انبه خرد شده با دیگر مخلفات در داخل مخلوط کن یا خردکن بریزید.

عملیات خرد کردن را تا رسیدن به اندازه مناسب ادامه دهید. بعد از اتمام فرایند خرد شدن، مخلوط را از الک یا صافی عبور دهید. آن را به مدت دو روز در ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید سپس می‌توانید میل کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سس انبه تند

  • اگر شما هم مانند من دوست دارید بافت انبه را زیر دندان خود احساس کنید، انبه را کم میکس کنید. برای این کار استفاده از گوشت‌کوب برقی گزینه خوبی است.
  • مقدار ادویه‌ها به نوع و شیرینی انبه بستگی دارد. اگر انبه‌ها شیرین باشند، مسلماً از شکر کمتری باید استفاده کنید.
  • اگر طرفدار مزه تند هستید مقدار فلفل تند قرمز را در سس انبه بیشتر کنید یا برای زیباتر شدن سس از فلفل سیاه تازه آسیاب شده هم می‌توانید استفاده کنید. سس انبه تند برای مصرف با فلافل بسیار خوشمزه است.
  • برخی از سرکه سیب، سرکه برنج و زنجبیل هم در تهیه این سس استفاده می‌کنند، من استفاده نکردم.
  • سس انبه تند با غذاهای دریایی بسیار خوشمزه است. ماهی کبابی، ماهی سرخ شده یا میگو با این چاشنی دلپذیر هستند.
  • اگر می‌خواهید سس انبه را برای مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن را کنسرو کنید.
  • این سس با فلافل و سمبوسه هم خوشمزه است و مزه‌ای متفاوت دارد.

سخن آخر

در این طرز تهیه سعی کردیم که با ارائه سه نوع طرز تهیه سس انبه تند بتوانیم تهیه این سس خوشمزه برای انواع ساندویچ به ویژه فلافل و غذاهایی مانند میگو و انواع دیگر سوخاری را به شما آموزش دهیم. طرز تهیه این سس بسیار ساده است. در صورتی این طرز تهیه را پسندیده‌اید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x