مهمترین خواص دارچین

خواص دارچین، ۱۳ مورد از مهمترین خواص دارچین که از نظر علمی اثبات شده اند

خواص دارچین بر کسی پوشیده نیست اما جالب است بدانید که دارچین یک ادویه بسیار قدرتمند است و هزاران سال است به‌عنوان یک دارو و درمان پزشکی در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.  دارچین به دلیل مزایا  خواص گسترده‌ای که دارد هر روز در بسیاری از فرهنگ‌ها استفاده می‌شود. در این مقاله از کایان مگ به طور مفصل به مهمترین خواص اثبات شده دارچین و نحوه مصرف آن میپردازیم. با ما همراه باشید.

انواع دارچین در سرتاسر جهان

درخت دارچین در سرتاسر جهان رشد می‌کند و تقریباً ۲۵۹ از دارچین تاکنون شناسایی شده‌اند.  با این وجود امروزه دو نوع اصلی از دارچین وجود دارند که به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارچین سیلان (Ceylon)  گاهی نیز تحت عنوان دارچین واقعی یا اصلی خطاب می‌شود و دارچین کاسیا (Cassia) که فراوانی بیشتری دارد و استفاده از آن بسیار متداول‌تر است. البته به غیر از این دو نوع از دارچین، انواع دیگری از دارچین نیز که در زیر آمده‌اند نیز  فراوان هستند:

  • دارچین اندونزیایی
  • دارچین  ویتنامی
  • دارچین هندی
  • دارچین مالابار

ارزش غذایی دارچین

علاوه بر اینکه خواص دارچین بسیار متنوع و گسترده هستند،  این ادویه ارزش غذایی بالایی نیز دارد.  یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دارچین مقدار بالای آنتی‌اکسیدان آن است همین موضوع آن را به یک ماده غذایی بسیار مهم برای سلامتی شما تبدیل کرده است. مقدار بسیار کمی از مصرف روزانه دارچین به اندازه نوک قاشق چای‌خوری می‌تواند تأثیرات چشمگیر و مثبتی بر قند خون، هضم، ایمنی بدن و بسیاری از موارد دیگر داشته باشد.  با این وجود مصرف مقادیر بیشتری از دارچین می‌توانند تأثیرات بسیار مثبتی بر بهبود بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و بیماری‌های مرتبط با تحلیل عصبی داشته باشد.

دارچین حاوی تنوع گسترده‌ای از مواد غذایی بسیار مهمی است  که از این جمله می‌توان به مقدار بسیار بالای فیبر و منگنز و چند ویتامین و ماده معدنی دیگر اشاره کرد.  به عبارتی  یک قاشق چای‌خوری از پودر دارچین به‌طور تقریبی حاوی  موارد زیر است (۲):

ارزش غذایی دارچین

علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره شده است، دارچین همچنین حاوی مقدار کمی از ویتامین E، نیاسین یا اسید نیکوتین، ویتامین B6، منیزیم، پتاسیم ، روی و مس است.

ویتامین های موجود در دارچین

مهمترین خواص دارچین

محققان متوجه شدند که دارچین در میان  ۲۶ ادویه محبوب و پرمصرف در سرتاسر جهان،  بر اساس میزان آنتی‌اکسیدان موجود، رتبه یک را به خود اختصاص داده است (۱). البته دارچین یک سری خواص جالب توجه دیگری دارد در زمینه بهداشت و سلامت بسیار به کار می‌آیند و از آن جمله می‌توان به خاصیت آنتی‌باکتریال، ضد قارچی و ضد دیابتی  دارچین اشاره کرد.

۱- مقادیر بسیار بالای آنتی‌اکسیدان

دارچین سرشار از آنتی‌اکسیدان است که رادیکال‌های آزاد را از بین برده و روند پیری را کند می‌کند. تا به امروز ۴۱ ترکیب مفید در دارچین پیداشده. طبق آزمایش‌هایی که انجام‌شده، دارچین بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان را در میان تمام مواد غذای، گیاهان و ادویه‌ها دارد.

فوایدی که دارچین دارد به لطف داشتن آنتی‌اکسیدان‌هایی چون پلی فنول، فنولیک اسید و فلاونوئید است. این مواد از بین بردن آسیب‌های اکسیداتیو، احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهند. از طرفی هم سایر آنتی‌اکسیدان‌ها با پیشگیری از عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها خطر بیماری‌های قلبی، مغزی و سرطان را کاهش می‌دهند.

دارچین حاوی مقدار بالایی آنتی اکسیدان است

۲- از بین بردن التهاب

ترکیبات آنتی‌اکسیدان با کاهش میزان التهاب‌ها، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند. همان‌گونه که در مطالب مربوط به زردچوبه اشاره کردیم، التهاب‌ها تأثیر زیادی در ابتلا به بیماری‌های مزمن قلبی دارند. از طرفی هم زردچوبه با کاهش التهاب و تورم و درد می‌تواند اثرات آرام بخشی داشته باشد و درد عضلات، درد قاعدگی، حساسیت و دردهای مفاصل و بدن را کاهش دهد.

۳- خواص دارچین در سلامت قلب

دارچین با پیشگیری از بالا رفتن میزان چربی و کلسترول خون و کمک به تنظیم فشارخون باعث سلامت هرچه بیشتر قلب می‌شود. همچنین دارچین خاصیت لخته کردن خون دارد؛ درنتیجه از خونریزی‌های شدید پیشگیری و به جایگزین کردن بافت مرده با بافت زنده و جدید کمک می‌کند که این مسئله در موارد حملات و سکته و بیماری‌های قلبی بسیار حائز اهمیت است.

۴- خواص دارچین در تنظیم میزان قند خون

اثر ضد دیابتیکی دارچین برای همه شناخته‌شده است و یکی از بهترین مواد غذایی است که به افراد دیابتی پیشنهاد می‌شود. دارچین حساسیت سلول‌ها نسبت به انسولین را افزایش داده و کاری می‌کند قند به‌جای اینکه در خون بماند، برود و در بافت‌ها مصرف شود. همچنین دارچین موادی دارد که نمی‌گذارد قند موجود در غذا سریع جذب و وارد خون شود. تحقیقات نشان داده افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، قند خونشان با مصرف دارچین تا حد زیادی پایین آمده و قابل‌کنترل می‌شود.

۵- فواید دارچین در سلامت مغز

به دلیل وجود مقادیر زیاد آنتی‌اکسیدان، دارچین نه‌تنها کارکرد مغز را بهتر می‌کند، بلکه از بیماری‌هایی مثل آلزایمر و پارکینسون که منشأ مغزی دارند نیز جلوگیری می‌کند. اگرچه که تا له امروز مطالعاتی رو انسان صورت نگرفته اما مطالعه روی حیوانات نشان می‌دهد که دارچین با پیشگیری از آسیب اکسیداتیو و تولید پروتئین‌های مضر، از آسیب مغزی و بیماری‌های شناختی پیشگیری می‌کند.

۶- کاهش خطر ابتلا به سرطان

به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و وجود ماده‌ای به نام سینامالدهید، از آسیب به دی ان ای و بروز تغییرات نابهنجار سلول‌ها و تبدیل‌شدنشان به تومورهای سرطانی پیشگیری می‌کند. آزمایشات نشان داده‌اند دارچین در جلوگیری از سرطان‌های روده بزرگ و کلاً به‌عنوان یک ماده ضد سرطان تأثیر بسزایی دارد و افرادی که در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند، بهتر است مقادیر بیشتری از آن را مصرف کنند.

خواص دارچین و افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن

۷- مقابله با عفونت‌ها و ویروس‌ها

از جمله خواص مهم دارچین تقویت سیستم ایمنی بدن است. پای حراست از ایمنی بدن که باشد، دارچین مثل دیوار چین است! دارچین حاوی ترکیبات قدرتمند طبیعی‌ای است که از انواع عفونت‌های باکتریایی، ویروسی و قارچی جلوگیری می‌کنند. از طرفی هم باعث تقویت هرچه بیشتر سیستم ایمنی بدن می‌شود. به خاطر همین خاصیت در بسیاری از فرهنگ‌های مختلف جهان، از قدیم دارچین به‌عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی استفاده می‌شده. خصوصاً روغن دارچین که خاصیت ضد باکتریایی قوی‌ای داشته و گلودرد و عفونت‌های قفسه سینه در حین سرماخوردگی را در کوتاه‌ترین زمان درمان می‌کند.

۸- خواص دارچین در بهداشت دهان و دندان

یکی دیگر از خواص مهم و کاربردی دارچین تاثیرات مثبتی است که بر بهداشت دهان و دندان دارد. دارچین با آن بوی خوش خودش، نه‌تنها بوی بددهان را از بین می‌برد، بلکه از خراب شدن دندان‌ها و عفونت‌های دهان هم پیشگیری می‌کند. حتی می‌توانید از روغن دارچین برای شست و شوی روزانه دهانتان استفاده کنید. همچنین به‌عنوان طعم‌دهنده در آدامس‌ها می‌تواند مصرف شود و به دلیل از بین بردن باکتری‌های دهان، بوی بددهان را از بین برده و بدون اینکه ماده شیمیایی وارد بدنتان کنید، نفسی معطر خواهید داشت! به خاطر خاصیت‌هایی که اشاره کردیم، دارچین به‌صورت سنتی برای آرام کردن دندان‌درد و ضدعفونی کردن زخم‌های دهان استفاده می‌شده است.

۹- پیشگیری از کاندیدا

کاندیدا یک نوع قارچ است که به‌صورت طبیعی در داخل روده وجود داشته و برای بدن مفید است؛ اما اگر از بیش‌ازحد رشد کند برای بدن خطرساز بوده، موجب بیماری‌های گوارشی شده و خطر بیماری‌های خود ایمنی را بالا می‌برد. دارچین به دلیل خاصیت ضد قارچی که دارد، همیشه حواسش به رشد بیش‌ازحد کاندیدا است و از عفونت‌های قارچی ناشی از آن پیشگیری می‌کند. از طرفی هم گفتیم دارچین سطح قند خون را تنظیم کرده و با جلوگیری از رسیدن قند کافی به این قارچ‌ها، آن‌ها را در تنگنا قرار داده و نمی‌گذارد پایشان را از گلیمشان درازتر کنند.

۱۰- خواص دارچین و سلامت پوست

استفاده موضعی از روغن دارچین با از بین بردن باکتری‌های پوست، از انواع التهاب و قرمزی پوست، راش‌ها، حساسیت‌ها و عفونت‌های پوستی پیشگیری می‌کند. اگر می‌توانید از ترکیب عسل و دارچین به‌صورت موضعی روی پوستتان استفاده کنید که یک ترکیب عالی برای بهبود سلامت و زیبایی پوست است که باعث به از بین رفتن آکنه (دوران جوانی و نوجوانی) و آکنه روزاسه (آکنه دوران بزرگ‌سالی) و حساسیت‌های پوستی کمک می‌کند.

تاثیر خواص دارچین بر سلامت پوست
تاثیر خواص دارچین بر سلامت پوست

۱۱- خواص دارچین در کاهش شدت حساسیت

اگر حساسیت دارید خصوصاً افرادی که از فصل بهار متنفرند! می‌توانید برای تسکین علائم حساسیتتان از دارچین استفاده کنید. در حساسیت‌ها هیستامین آتش بیار معرکه است و بیشتر علائم حساسیت مثل آبریزش بینی و ریزش اشک به خاطر هیستامین است. تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که ترکیبات مفیدی در دارچین وجود دارد که از عملکرد هیستامین پیشگیری می‌کنند و باعث کاهش التهاب می‌شوند.

۱۲- شیرین‌تر کردن غذاها بدون استفاده از شکر

به احتمال بسیار بالا تا حالا به این خاصیت ساده و چشمگیر دارچین فکر نکرده اید اما با اضافه کردن آن به غذا، مقداری مزه‌ی شیرینی به غذا می‌دهد و از مصرف شکر بیش‌ از اندازه پیشگیری می‌کند. پس دارچین نه‌تنها باعث تنظیم قند خون می‌شود، بلکه از طرفی هم باعث می‌شود قند کمتری مصرف کنید. پس دفعه بعد به‌جای قند یا شکر، مقداری دارچین داخل چایتان بریزید و اگر دیابت دارید می‌تواند آن را با قهوه، ماست و میوه امتحان کنید و از نان‌های دارچینی استفاده کنید.

۱۳- یک نگه‌دارنده طبیعی

یکی از خواص دارچین که کمتر کسی با آن آشنایی دارد خاصیت نگه‌دارنده بودن آن است. پس اگر می‌خواهید غذایی را ذخیره کنید، به جوای مواد مضر مصنوعی از دارچین استفاده کنید که یک ماده طبیعی و بسیار مفید است. خاصیت آنتی‌بیوتیک و آنتی‌اکسیدانی که دارچین دارد، از رشد باکتری و قارچ‌ها و فساد مواد غذایی پیشگیری می‌کند.

 طی آزمایشی، میوه‌ها را با عصاره برگ دارچین پوشاندند و مشاهده شد که میوه‌ها تا مدت‌زمان طولانی تازه می‌مانند. همچنین با داشتن قابلیت آنتی‌تیروزیناز تا زمان خراب شدن میوه‌ها آن‌ها را خوش‌رنگ نگه می‌دارد.

سخن آخر

در مجموع نمی توان در مورد خواص دارچین شکی به دل راه داد و مطمئنا مصرف روزانه دارچین چه در غذا و چه استفاده از آن در چایی که این شیوه مصرف در ایران بسیار متداول است، تاثیرات بسیار مثبتی بر سلامت و بهداشت فردی خواهد گذاشت. در این مطلب سعی کردیم که مهمترین خواص دارچین که از نظر علمی اثبات شده اند را گردآوری کنیم، امیداورم که استفاده کرده باشید. مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات ارزشمندتان هستم. اگر این مطلب را مفید دانسته اید، می توانید آن را با خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[su_highlight background=”#۲۸۹ff8″ color=”#ffffff”]منبع[/su_highlight] [su_highlight background=”#c2ccd4″ color=”#ffffff”]Dr. Axe[/su_highlight]

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x