پوست کندن انبه سبز

پوست کندن انبه به چند روش به صورت مرحله به مرحله با عکس

انبه میوه‌ای گران برای ایرانی‌ها است چون این میوه معمولاً وارد می‌شود ولی در مناطقی مانند آسیا، آفریقای مرکزی و آمریکا کشت و به قیمت پایین‌تری عرضه می‌شود. در این مقاله از کابان مگ با روش پوست کندن انبه با شما هستیم. همچنین در ادامه با سرفصل‌هایی چون انبه چیست، انبه چه مزه‌ای دارد؟ نگهداری از انبه در طولانی مدت چگونه است، مواد مغذی انبه و بسیاری چیزهای دیگر با ما همراه باشید.

انبه چیست؟

انبه یک میوه استوایی است که به نظر می‌رسد از شبه قاره هند منشأ گرفته است. این میوه در بین میوه‌های استوایی بیشترین سطح زیر کشت را دارد. در کشورهای هند، برزیل و مکزیک بخش بزرگی از صادرات به این میوه خوشمزه مربوط می‌شود. به‌طورکلی یک درخت انبه از خانواده کاشیو یا بادام هندی محسوب می‌شود و توانایی این را دارد که صد عدد میوه را رشد دهد و تا حداکثر سیصد سال عمر باردهی دارد. در انتهای بهار و اویل بهار فصل چیدن انبه است.

میوه انبه به رنگ‌های سبز، زرد، نارنجی، قرمز و ترکیبی از آن‌ها دیده می‌شود. هسته انبه بزرگ و کشیده، پوستش ضخیم، گوشت آن به رنگ زرد است و مزه شیرینی دارد. انبه معمولاً به صورت رسیده و نرسیده، پخته و خام به صورت سس، غذا یا درون سالاد مصرف می‌شود. مزه انبه شیرین و آبدار است و تقریباً طعمی بین هلو و آناناس دارد.

انواع انبه

نگهداری از انبه برای مدت طولانی

به‌طورکلی انبه را به دو صورت رسیده و نرسیده نگهداری می‌کنند. اگر انبه نرسیده است بهتر است آن را در یک کیسه کاغذی قهوه‌ای رنگ قرار داده و در جایی دور از نور خورشید و رطوبت قرار دهید تا برسد. اگر می‌خواهید انبه زودتر برسد آن را درون کاغذ قهوه‌ای رنگ در محیط آشپزخانه نگهداری کنید.

انبه رسیده معمولاً پوست نکنده و نشسته برای چند روز در یخچال سالم می‌ماند. اگر در ظرف فلزی در دار نگهداری شود این مدت بیشتر خواهد بود. اگر انبه پوست کنده و خرد شده است، در یخچال در یک ظرف در بسته که هوا نکشد تا سه روز ماندگاری دارد. انبه به صورت درسته یا خرد شده در ظرف در بسته که هوا نکشد تا ۶ ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارد. البته ناگفته نماند که می‌توان انبه را به صورت حلقه‌ای یا نگینی خرد کرده و خشک کرد که در این حالت در ظرف در بسته در دمای اتاق تا ۳ ماه سالم می‌ماند. پس از خشک کردن می‌توانید آن را پودر کرده و در تهیه انواع سس و شربت انبه از آن استفاده کنید.

تشخیص انبه رسیده

بهتر است برای تشخیص انبه رسیده به حس خود اعتماد کنید و از روی رنگ انتخاب نکنید، زیرا انبه‌ها رنگ‌های متنوعی دارند و هر کدام موقع رسیدن تغییر پیدا می‌کنند. برای مثال رنگ قرمز ضرورتاً نشان دهنده رسیده بودن انبه نیست. البته همیشه می‌توان یک انبه نرسیده تهیه کرد و در خانه نگهداری کرد تا برسد ولی انبه بیش از حد رسیده را نمی‌توان کاری کرد.

به آرامی انبه را با انگشت بفشارید تا از ریده بودن آن مطمئن شوید. اگر احساس نرم بودن در زیر پوست داشتید آن را انتخاب کنید. نرم بودن گوشت انبه نشان رسیده بودن آن دارد. البته انبه نباید بیش از حد نرم باشد طوری که جای انگشت روی آن بماند. در این صورت انبه بیش از حد رسیده است و نمی‌توان آن را خرد کرد.

انتهای انبه که به شاخه متصل بوده است را بو کنید. معمولاً انبه رسیده بوی خوب میوه در این قسمت دارد. البته این مورد برای صیفی‌ها اعم از طالبی و خربزه نیز صدق می‌کند.

گاهی وجود نقطه‌های ریز تیره رنگ روی پوست انبه از رسیده بودن آن خبر می‌دهند که برای همه انواع انبه صدق نکرده و بیشتر در انواع زرد رنگ آن مشاهده می‌شود.

راحت‌ترین راه پوست کندن انبه زرد، سبز و قرمز

به‌طورکلی انبه‌ها دارای یک پوست ضخیم و هسته بزرگ هستند و برای خوردن گوشت شیرین میانی آن باید از چاقو یا پوست کن استفاده کرد. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با تصاویر طرز صحیح پوست کندن انبه را با هم مرور می‌کنیم.

ابتدا انبه را شسته و خشک می‌کنیم. سپس آن را روی یک تخته کار قرار داده و یک چاقوی تیز آماده می‌کنیم.

انبه را از سمت لاغر روی تخته قرار می‌دهیم و با چاقو درست از کنار هسته آن یک برش طولی در کنارش می‌زنیم. اگر چند بار این کار را انجام دهید، محل دقیق هسته را متوجه می‌شوید و از هدر رفت گوشت میوه جلوگیری می‌شود.

سپس همین کار را برای سمت دیگر انبه نیز انجام می‌دهیم.

با استفاده از چاقو برش‌هایی در دو جهت عمود برهم در انبه می‌زنیم. باید دقت کنید که پوسته انبه را نبُرید.

یکی از تکه‌ها را در دست بگیرید و شست خود را در دو طرف آن قرار دهید، حالا با انگشت اشاره به وسط پوست انبه فشار آورید تا گوشت انبه بیرون بیاید.

با استفاده از چاقو هر کدام از تکه‌های میوه را جدا کنید. حالا قسمت‌های بالا و پایین هسته را نیز با چاقو برش زده و به صورت نگینی درشت خرد کنید.

برای در آوردن هسته انبه باید با چاقو گوشت اطراف آن را ببُرید. معمولاً چون این قسمت‌ها ظاهر زیبایی ندارند در غذا یا دسر استفاده نمی‌شوند ولی می‌توانید آن‌ها را به صورت خام میل کنید.

برای برش انبه درسته باید برش‌های عمود بر هم در گوشت انبه را حذف کنید و به جای آن با استفاده از یک قاشق گوشت انبه را از پوستش جدا کنید.

با پوست انبه چه کار کنیم

ازآنجایی‌که مقداری از مواد مغذی هر میوه‌ای در پوست آن قرار دارد. می‌توانید از پوست انبه استفاده‌های دیگری کنید. میکس کردن پوست آن می‌تواند ماسک طبیعی و خوبی برای پوست باشد. ویتامین ث انبه برای شاداب کردن پوست بسیار مناسب است و خواص ضد پیری دارد.

اگر در خانه گل و گیاه دارید، می‌توانید پوست انبه را تبدیل به کمپوست کنید. برای این کار کمی خاک درون یک گلدان بریزید و پوست انبه را درون آن قرار داده و دوباره روی آن‌ها را با خاک بپوشانید. پس از چند ماه یک کود خوب از نوع پوست انبه خواهید داش. البته پوست دیگر میوه‌ها را هم می‌توانید به کمپوست تبدیل کنید.

با هسته انبه چه کار کنیم

اگر در شهری هستید که آب هوایی گرم و مرطوب دارد می‌توانید از هسته انبه یک درخت انبه داشته باشید. به‌طورکلی سه راه مختلف برای رشد انبه از هسته آن وجود دارد که در ادامه به اختصار به آن‌ها اشاره شده است.

روش اول

هسته انبه را شکسته و مغز آن را بیرون می‌آوریم (مواظب باشید مغز آسیبی نبیند). سپس آن را درون دستمالی خیس قرار داده و دستمال را در کیسه پلاستیکی قرار داده و در آن را محکم می‌بندیم (کیسه زیپ کیپ مناسب‌ترین است). کیسه را به محلی که نور به آن برسد مانند پشت پنجره می‌گذاریم (یک محیط گرم و مرطوب برای مغز انبه فراهم می‌کنیم). پس از مدتی جوانه‌ای از مغز انبه خارج می‌شود. حالا نوبت این است که مغز انبه را در گلدان بکاریم و مرتب به آن آب دهیم تا رشد کند و در انتها در فصل مناسب آن را به زمین منتقل می‌کنیم.

روش دوم

هسته انبه را برای مدتی درون آب می‌گذاریم تا خیس خورده و پوسته آن نرم شود. سپس آن را در گلدانی می‌کاریم و در محیطی گرم و مرطوب نگهداری می‌کنیم و هر روز به آن آب می‌دهیم تا ساقه آن دیده شود. سپس آن را به جایی که نور دارد منتقل می‌کنیم و هر روز به آن آب می‌دهیم تا بزرگ شود، سپس در فصل مناسب آن را به زمین منتقل می‌کنیم.

روش سوم

یک عدد انبه را درون آب می‌گذاریم، طوری که تنها قسمت انتهای انبه که به شاخصه متصل بوده تا دو سانتی‌متری در آب قرار گیرد. برای این کار می‌توانید از خلال دندان استفاده کنید. انبه را در محیطی گرم و مرطوب قرار دهید تا جوانه آن ظاهر شود. مواظب باشید تا سطح آب همیشه بالا باشد تا جوانه خشک نشود. بعد از ظاهر شدن برگ‌ها، انبه را در خاک بکارید و در محیطی که نور به آن برسد قرار دهید. انبه را هر روز آبیاری کنید و در فصل مناسب به زمین منتقل کنید.

درخت انبه

مواد مغذی موجود در انبه

در هر ۱۰۰ گرم انبه، ۶۰ کالری انرژی و کمتر از یک گرم چربی وجود دارد. انبه سرشار از ویتامین ث است که یک ماده حیاتی برای ترمیم سلول‌ها و بافت‌های بدن بوده و به همین دلیل یک ماده ضد پیری محسوب می‌شود. انبه همینطور منبع خوبی برای فولات و ویتامین ب ضروری محسوب می‌شود.

مصرف انبه

به‌طورکلی انبه مصارف زیادی دارد و به صورت سس تند یا شیرین، خوراک، مربا، ترشی و بستنی میل می‌شود. در مقالات کابان مگ به برخی از مصارف انبه اشاره شده است و دستورهای غذایی مختلفی از آن وجود دارد. برای اطلاع بیشتر روی تگ انبه کلیک کنید تا مطالب مرتبط با انبه و دستورهای غذایی آن را مشاهده کنید.

سخن آخر

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در ادامه دستورهای تهیه انواع سس و ترشی انبه را نیز مطالعه کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x