طرز تهیه زیتون پرورده رستورانی + تصاویر مرحله به مرحله

0

طرز تهیه زیتون پرورده اصل رودبار یکی از کنار غذا یا کنار بشقابی‌های خوشمزه و پرطرفدار را در این مقاله با کابان مگ تجربه کنید. عبارت‌هایی نظیر محتویات زیتون پرورده، سبزی معطر برای زیتون پرورده، طرز تهیه زیتون پرورده فوری، طرز تهیه زیتون پرورده شرکتی، طرز تهیه زیتون پرورده لبنانی و طرز تهیه زیتون پرورده عسلی در اینترنت جست‌وجو می‌شوند که همگی به دنبال دستوری خوشمزه و سریع برای زیتون پرورده هستند.

زیتون و زیتون پرورده

زیتون بومی سواحل مدیترانه به ویژه در سمت خاورمیانه است. زیتون دارای انواع سبز، قرمز و سیاه دارد که نوع سبز آن در ایران، استان گیلان شهرستان رودبار فراوان است. یکی از راه‌های سرو زیتون، تهیه زیتون پرورده است.

در تهیه زیتون پرورده سنتی گیلانی از موادی مانند چوچاغ (سبزی محلی گیلانی یا زلنگ)، نعنا، سیر تازه، گلپر، رب انار، آب انار، آب نارنج، نمک، دانه انار، پودر گردو و زیتون بی هسته استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده فوری

مواد لازممقدار
زیتون بی هستهنیم کیلو
پودر گردو۳۰۰ گرم
رب انار ملس یا ترش۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم
نمک، گلپر، پودر سیر و فلفل سیاه تازه آسیاب شدهبه مقدار لازم
روغن زیتوندو تا سه قاشق غذاخوری
نعنا خشکدو تا سه قاشق چای‌خوری
دانه انار و آب اناربه دلخواه

طرز تهیه زیتون پرورده

در ابتدا لازم است بگویم که بهترین زیتون برای تهیه زیتون پرورده، زیتون شکسته که تلخی آن رفته و هسته آن درآمده است. در بسیاری از رستوران‌ها برای تهیه زیتون پرورده از زیتون کنسروی بی هسته استفاده می‌شود. مزه زیتون شکسته بسیار بهتر است و ته مزه زیتون آن بسیار بیشتر در دهان احساس می‌شود. از طرف دیگر از سود سوزآور برای از بین بردن تلخی در زیتون‌های کنسروی استفاده می‌شود که برای سلامتی مضر است.

در یک کاسه بزرگ تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس مواد را درون کاسه یا ظرف در بسته ریخته و برای ۲۴ ساعت آن را در یخچال نگهداری کنید.

به یاد داشته باشید که زیتون پرورده رستورانی با زیتون پرورده خانگی تفاوت زیادی دارد. اگر زیتون پرورده خانگی بیشتر از سه روز در یخچال نگهداری شود، ترش شده و طعم آن از بین می‌رود.

اگر به دنبال نگهداری از زیتون پرورده برای مدت طولانی هستید، بهتر است سس آن را با استفاده از رب انار شل، آب انار و روغن زیتون شل‌تر از معمول تهیه کنید و سپس آن را کنسرو کنید. مقاله‌ای در خصوص کنسرو کردن مواد غذایی در کابان مگ منتشر شده است که می‌توانید برای این منظور به آن مراجعه کنید.

اگر از رب انار ترش استفاده کردید و طعم زیتون پرورده خیلی ترش شد می‌توانید از کمی عسل یا شیره انگور یا خرما برای ملس کردن مزه آن استفاده کنید.

سخن آخر

امیدوارم این دستور تهیه زیتون پرورده برای شما مفید و کاربردی باشد و برای تهیه زیتون پرورده فوری در مواقع مهمانی مورد استفاده قرار گیرد. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما در این زمینه هستیم.