طرز تهیه پاستا کانلونی یا مانیکوتی با مرغ+ عکس

0

پیش از این مقاله ای درباره انواع پاستا و نودل در کابان مگ منتشر شده است. در ادامه تصمیم بر این شد که به ارائه دستور پخت با هر کدام از انواع پاستا بپردازیم. به همین منظور در گام نخست به آموز تهیه پاستا کانلونی در فر پرداخیتم با آموزش این پاستای خوشمزه و خاص با ما همراه باشید.

همانطور که گفته شد پیش‌تر از این مقاله ای با عنوان «انواع پاستا و ماکارونی از نظر شکل و نام، از پنه تا لازانیا » تهیه شده است. اگر مشتاقید درباره انواع پاستا اطلاعات خود را بیشتر کنید به این مقاله مراجعه کنید. اگر از طرفداران تهیه پاستا و نودل در خانه هستید می توانید به دو مقاله طرز تهیه خمیر نودل با عنوان «طرز تهیه خمیر نودل در خانه به دو روش و مرحله به مرحله + تصویر» مراجعه کنید.

پاستا کانلونی چیست؟

همانطور که در مقاله معرفی انواع پاستا به آن اشاره شده است. پاستا کانلونی یا مانیکوتی از انواع پاستا ورقه‌ای بوده و به شکل لوله‌های بزرگ و توخالی است. نوع دیگر پاستاهای ورقه‌ای لازانیا است.

پاستا مانیکوتی با مواد میانی مانند گوشت و پیاز سرخ شده، پنیر، کالباس، سوسیس، سس گوجه و … پر شده و سرو می‌شود. در این طرز تهیه از پاستا کانلونی مواد میانی حاوی مرغ، سبزیجات و پنیر است که درون فر پخته شده و با سس مخصوص سرو می‌شود.

مواد مغذی این پاستا

این نوع پاستا با مواد لازم آورده شده برای ۶ نفر مناسب است و در ۳۰ دقیقه آماده شده و ۹۰ دقیقه زمان پخت دارد، سپس آماده سرو است. مواد مغذی این پاستای خوشمزه برای هر نفر برابر ۶۷۰ کالری انرژی، ۲۶ گرم چربی، ۵۷ گرم کربوهیدرات و ۵۱ گرم پروتئین است.

مواد لازممقدار
انرژی۶۷۰ کالری
چربی۲۶ گرم
کربوهیدرات۵۷ گرم
پروتئین۵۱ گرم

مواد لازم برای تهیه پاستا مانیکوتی با مرغ

مواد لازم برای تهیه این پاستا شامل مواد میانی پاستا و سس روی آن می‌شود که در دو جدول جداگانه آورده شده است.

مواد میانی

مواد اولیهمقدار
پاستا مانیکوتی یا کانلونییک بسته یا ۱۴ عدد
سینه مرغ پخته خرد شده۳ پیمانه
اسفناج خرد شده۲ پیمانه
پیازیک عدد کوچک
سیریک حبه
پنیر موزارلا رنده شدهیک و نیم پیمانه
پنیر پارمسانسه چهارم پیمانه
ادویه ایتالیایی (در زیر توضیح داده شده)یک قاشق چای خوری
نمک دریایک قاشق چای خوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شدهیک دوم قاشق چای خوری
پنیر راکوتادو پیمانه

ادویه ایتالیای= ریحان، مرزنجوش، پونه کوهی، رز ماری و آویشن خشک را با هم آسیاب کرده و در ظرف شیشه‌ای دردار در جایی خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. از این ادویه در انواع پاستا استفاده می‌شود.

مواد سس

مواد اولیهمقدار
کره۴ قاشق غذاخوری
سیر ریز خرد شدهدو حبه
آردیک چهارم پیمانه
آب مرغیک و نیم پیمانه
پنیر خامه‌ای۱۰۰ گرم
خامهیک پیمانه
پنیر پارمسانیک دوم پیمانه
نمک دریایک قاشق چای خوری
فلفل سیاه تازه آسیاب شدهنصف قاشق چای خوری
جعفریچند شاخه برای تزیین

طرز تهیه پاستا کانلونی با مرغ

پاستاها را در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند. حدود ۶ دقیقه جوشیدن کافی است، البته به برند پاستایی مصرفی هم بستگی دارد. پاستاها را بعد از پخت روی کاغذ نسوز روی فر بچینید و روی آبکش رها نکنید تو خشک شده و کار کردن با آن‌ها سخت می‌شود.

مرغ پخته، اسفناج، پیاز، سیر، سه چهارم پیمانه پنیر موزارلا، پنیر پارمسان و ادویه ایتالیایی را درون خرد کن یا غذا ساز ریخته و تا زمانی که خوب با هم مخلوط نشده‌اند و حالت نرم پیدا نکرده‌اند، خرد می‌کنیم.

حالا مخلوط مرغ و اسفناج را با پنیر راکوتا مخلوط کرده و خوب هم می‌زنیم و نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را به آن اضافه می‌کنیم. به یاد داشته باشید که مخلوط باید خوب مزه دار شده باشد.

مواد میکس شده را درون یک کیسه فریزر ریخته و نوک آن را قیچی کرده و به حالت قیف در می‌آوریم، سپس مواد را درون پاستای مانلونی می‌ریزم. وقتی تمام پاستاها پر شدند، آن‌ها را درون ظرفی قرار داده و کنار گذاشته و به سراغ تهیه سس پاستا می‌رویم.

برای تهیه و سرو پاستا از سس‌های زیادی استفاده می‌شود. سس گوجه و سس آلفردو از دو سس معروف پاستا هستند. در این آموزش پاستا نیز برای سرو از سس آلفردو استفاده می‌شود.

پیش از تهیه سس، فر را در دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد (۳۷۵ درجه فارنهایت) گرم کنید.

کره را در یک تابه بزرگ روی شعله ملایم آب کنید. پس از آب شدن کره، آرد و سیر را به آن اضافه کرده و شروع به هم زدن می‌کنیم تا به صورت یکدست درآیند. سپس اجازه می‌دهیم مواد برای یک دقیقه با هم تفت بخورند.

در مرحله بعد شروع به اضافه کردن آب مرغ، خامه، پنیر خامه‌ای و پنیر پارمسان می‌کنیم و در همین حال برای ۳ تا ۵ دقیقه به هم زدن ادامه می‌دهیم تا سس غلیظ شود. سپس نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را هم اضافه می‌کنیم. اگر طعم تند را می‌پسندید می‌توانید از نمک و فلفل بیشتری استفاده کنید.

ظرف مخصوص فر با ارتفاع ۲۲ تا ۳۳ سانتی‌متری را آماده کرده و کف آن را با یک لایه سس آلفردو می‌پوشانیم. سپس پاستاها را درون ظرف می‌چینیم. بقیه سس را روی پاستاها ریخته و سعی می‌کنیم تمام روی آن پوشیده شود.

پاستاها را با کمی پنیر رنده شده موزارلا تزیین کرده، روی ظرف را با کاغذ آلومینیوم پوشانده و برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر از پیش گرم شده می‌گذاریم تا بپزد. سپس فویل را برداشته و ظرف را دوباره به فر برگردانده تا روی آن طلایی شود.

پس از کاهش دما آن را به ظروف سرو انتقال دهید و با نان برشته و سبزیجات سرو کنید.

نکته

اگر از ظروف پیرکس یا ظروف شیشه‌ای مخصوص فر استفاده می‌کنید از تغییر دمای ناگهانی آن بپرهیزید زیرا ممکن است ترکیدگی ایجاد شود.

از پختن بیش از حد پاستاها اجتناب کنید تا در هنگام پخت در فر وا نروند. نرم شدن پاستاها برای انجام مرحله پر کردن برای آن‌ها کافی است.

می‌توانید سس را زودتر آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید و در هنگام تهیه پاستا کانلونی به آن اضافه کنید.

می‌توان این پاستا را برای ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد و پس از یخ‌زدایی در یخچال دوباره از آن استفاده کرد.

می‌توان برای تهیه پاستا کانلونی از سس دلخواه خود به جای سس آلفردو استفاده کنید.

سخن آخر

امیدوارم از آموزش تهیه پاستای مانیکوتی لذت برده باشید و آن را در خانه تهیه کرده و نوش جان کنید. کابان مگ از نظرات و پیشنهادات شما استقبال می‌کند و منتظر اشتراک گذاری تجربیات شما است. با ما در ارتباط باشید.