نگهداری و پرورش ساکولنت در خانه

مهمترین اصول نگهداری و پرورش ساکولنت یا کاکتوس گوشتی در خانه و آپارتمان

اگرچه ساکولنت ها در جاهای گرم رشد می‌کنند اگر هم در جای سردسیر زندگی می‌کنید نگران نباشید، بیشتر ساکولنت ها را می‌شود در هر جایی کاشت. در ادامه در این مقاله از کابان مگ به بررسی انواع مختلف ساکولنت یا همان کاکتوس گوشتی خواهیم پرداخت.

انواع مختلف کاکتوس گوشتی مناسب آپارتمان

نگران سرمای بیرون یا آب‌وهوای محل زندگی خود نباشید، این گیاه مقاوم است و می‌توانید آن را بیرون خانه بکارید. انواع مختلفی از ساکولنت های مقاوم در مقابل سرما مانند سدوم و سمپرویوم وجود دارند که در سرمای بسیار زیاد هم رشد می کنند.

تنها نکته مهمی که باید در مورد ساکولنت یادتان باشد این است که با وجود ظاهر متفاوتشان آن‌ها گیاه ساده‌ای هستند و فقط به این دلیل که برگ‌هایشان پر از آب است ساکولنت (در انگلیسی به معنای آبدار) نامیده می‌شوند.

کسانی که در مناطق شرجی زندگی می‌کنند باید کاکتوس هایی گوشتی را که با آب‌وهوای آن منطقه سازگارند را انتخاب کنند، مانند ساکولنت کالانچو و بسیاری از سدوم ها که در مناطق شرجی نیز رشد می‌کنند. البته نیازی به نگرانی نیست لازم نیست، گلخانه‌ها حتماً ساکولنت های مناسب برای آب‌وهوای منطقه شما را دارند.

کاکتوس گوشتی همچنین برای نگهداری در داخل خانه و آپارتمان هم بسیار مناسب‌اند. انواع مختلفی از جمله کراسولا، غوره‌ای، کالانچوا، سنسیو، اچوریا، گراپتووا، سدوم طلایی، هاورتیا و بسیاری از الوئه های دو رگه از بهترین انواع ساکولنت های مناسب برای داخل خانه و آپارتمان هستند.

اصول نگهداری از ساکولنت در خانه

  • مکان مناسب
  • نور مناسب
  • خاک مناسب
  • آب مناسب

زمان مناسب کاشت ساکولنت

در اغلب مناطق بهار و تابستان بهترین موقع برای کاشت ساکولنت است زیرا گیاهان بیشترین رشد خود را در آن‌وقت سال دارند. اگر در منطقه گرمسیر زندگی می‌کنید و سرما صدمه‌ای به گیاهان نمی‌زند، هر موقع از سال می‌توانید ساکولنت را بکارید. اگر می‌خواهید ساکولنت را داخل خانه بکارید هر وقت دوست داشتید آن را بکارید.

ساکولنت را کجا بکاریم؟

اغلب مردم در خصو نگهداری از ساکولنت در خانه بر این باورند که همه ساکولنت ها به مناطق گرم عادت دارند و دوست دارند در جای گرم باشند. این تصور در مورد بیشتر ساکولنت ها صدق می‌کند اما برخی از آن‌ها در مقابل خورشید سوزان ظهر و بعد از ظهر نمی‌توانند دوام بیاورند.

هر نوعی را که می‌خواهید بکارید به خودتان بستگی دارد اما قبلش، تحقیقی در مورد آن‌ها داشته باشید تا جای مناسب برای کاشتن هر کدام را پیدا کنید. در کل کاکتوس هایی گوشتی که برگ‌های بنفش، قرمز و نارنجی دارند، رشد بهتر و مقاومت بیشتری در مقابل خورشید دارند.

همه ساکولنت ها در خاکی که رطوبت را کمتر در خود نگه دارد، بهتر رشد می‌کنند. پس در نگهداری از ساکولنت در آپارتمان و خانه توجه داشته باشید که یک خاک با زهکشی بالا استفاده کنید.

در مناطق گرم و شرجی، به ویژه مناطق شمالی، بهتر است ساکولنت ها را در گلدان‌های سفالی که کمتر رطوبت را نگه می‌دارند، بکارید. همچنین اگر ساکولنت های شما در مقابل سرما مقاوم‌اند، در زمستان هم می‌شود آن‌ها را بیرون گذاشت و مشکلی برایشان پیش نمی‌آید.

در نگهداری از ساکولنت توجه داشته باشید اکر اگر ساکولنت ها را در داخل خانه کاشته‌اید، آن‌ها را در جای مناسب قرار دهید که به نور کافی دسترسی داشته باشند و زود زود آن‌ها را جابجا کنید تا نور به‌طور مساوی به همه قسمت‌های ساکولنت برسد. به عبارتی ساکولنت ها را بچرخانید تا نور به همه قسمت های آن برسد.

بهترین خاک مناسب ساکولنت

در نگهداری از سالکولنت در خانه و آپارتمان از هر ترکیب خاکی که برای کاکتوس‌هایتان استفاده می‌کنید، برای ساکولنت ها هم استفاده کنید. اگر هم از هیچ کاکتوسی تا الآن نگهداری نکرده‌اید مشکلی نیست.

مقدار کمی ورمی کمپوست و پیت ماس را با شن یا ماسه مخلوط کنید و ساکولنت را در آن بکارید، به همین راحتی! یا می توانید به مطلب مربوط به نگهداری از کاکتوس مراجعه کنید که اطلاعات خوبی در خوص خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت آورده شده است.

کاشت ساکولنت در گلدان

در نگهداری از ساکولنت در خانه و آپارتمان دقت داشته باشید که بعضی از ساکولنت ها، بسیار آهسته رشد می‌کنند، در حالی که بعضی از آن‌ها مانند سدوم رشد و تکثیر بسیار سریع‌تری دارند.

جزئیات مربوط به هر ساکولنت را قبل از کاشت، به‌دقت مطالعه کنید. هر ساکولنت را به اندازه‌ای در خاک بگذارید که ریشه‌هایش هم سطح خاک باشد. بعد از کاشت به‌آرامی به ساکولنت آب دهید تا خاک مرطوب شود.

نگهداری از ساکولنت

نگهداری از ساکولنت در بالکن

گلدان‌ها فقط برای کاشت گیاه در خانه نیستد و گزینه بسیار مناسبی برای کاشت گیاه در بیرون خانه‌اند، به‌خصوص اگر باران زیادی در محل زندگی‌تان می‌بارد. چه برای کاشت ساکولنت در خانه و چه در بیرون، باید گلدانی کوتاه و سفالی لعاب‌کاری نشده را انتخاب کنید زیرا کمک می‌کنند که خاک زوتر خشک شود.

برای ترکیب خاک هم همان نکاتی که پیش‌تر توضیح دادیم را اجرا کنید. به هنگام زمستان، ساکولنت را به‌جایی مانند پارکینگ منتقل کنید که یخ نزند و ماهی یک‌بار به آن آب بدهید.

ساکولنت چقدر به آب نیاز دارد؟

در نگهداری از ساکولنت در خانه مقدار آب دهی ببسیار مهم است. برای اینکه دستتان بیاید که چقدر آب برای ساکولنت کافی است باید به خاکش توجه کنید. بهترین کار این است که خلال دندانی را در خاک فرو کنید و اگر خاک خشک بود، به گیاهتان آب بدهید.

گرچه که ساکولنت ها کمتر از گیاهان دیگر به اب احتیاج دارند و با آب کم هم دوام می‌آورند اما اگر به‌طور مرتب به آن‌ها آب بدهید سریع‌تر رشد می‌کنند. اگر ساکولنت را بیرون خانه کاشته‌اید و چند هفته است که باران نباریده بهتر است خودتان دست به کار شوید و به ساکولنت هایتان آب دهید.

سخن آخر

امیدوارم مقاله حاضر به شما در زمینه پرورش ساکولنت در خانه کمک کرده باشد، تجربیات خود را در این زمینه با کابان مگی ها به اشتراک بگزارید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x