چگونه شیر را فریز کنیم؟ نگهداری و فریز کردن شیر مادر در فریزر

چگونه شیر را فریز کنیم؟ نگهداری و فریز کردن شیر مادر

آیا همیشه از اینکه تاریخ انقضای شیر خیلی زود تمام می‌شود، ناراضی هستید؟ خبر خوب این است که در واقع می‌توانید شیر را فریز کنید! این مورد برای بسیاری زا مادرانی که بچه شیرخواره دارند ممکن است پیش آید. فریزر کردن و نگهداری شیر تازه مادر در یخچال فریزر بسیار مهم است. با این حال، چند نکته مهم قبل از فریز کردن شیر وجود دارد که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم. در ادامه این مقاله از کابان مگ در خصوص مدت زمان نگهداری شیر در یخچال و فریزر، فریز کردن انواع شیر از جمله شیر مادر، نحوه خارج کردن آن از فریزر و مصرف آن صحبت شده است.

چگونه شیر را در فریزر نگهداری کنیم؟

در خصوص نگهداری و فریزر کردن شیر در فریزر باید توجه داشت که اول از همه، شیر را در کارتن کاغذی خودش نگه ندارید. نکته اصلی در فریز کردن شیر، ظرف آن است که شیر باید در ظرفی فریز شود که هوا در آن وجود نداشته باشد؛ بنابراین کارتن کاغذی برای فریز کردن شیر مناسب نیست. شیر را در ظرف‌های پلاستیکی در دار ریخته و سپس در فریزر قرار دهید. در واقع، بهتر است یک گالن شیر را در ظرف‌های کوچک ریخته تا هم یخ‌زدایی آن سریع‌تر صورت گیرد و هم فضای کمتری از فریزر اشغال شود.

منجمد کردن شیر بسیار آسان است فقط باید به تاریخ انقضای آن توجه داشته باشید. حدود یک فنجان شیر را از هر بطری خالی کنید تا فضا برای انبساط آن هنگام یخ زدن وجود داشته باشد. شیر را در ظرف شیشه‌ای فریز نکنید زیرا موجب ترک‌خوردگی یا شکستن ظرف می‌شود. درب ظرف را گذاشته و آن را در فریزر قرار دهید.

چگونه شیر را یخ‌زدایی و مصرف کنیم؟

شیر به سرعت یخ‌زدایی می‌شود، پس اگر در ظرف‌های کوچک باشد، یخ‌زدایی سریع‌تر نیز اتفاق می‌افتد. پس از یخ‌زدایی شیر، آن را طی یک هفته مصرف کنید. شیر منجمد را در یخچال قرار دهید و پس از یخ‌زدایی و هنگام مصرف، آن را به خوبی تکان دهید.

شیر را در دمای اتاق یخ‌زدایی نکنید. زمانی که شیر در دمای اتاق یخ‌زدایی می‌شود، کیفیت خود را از دست می‌دهد. یخ‌زدایی در یخچال، بهترین روش یخ‌زدایی شیر است. اگر نیاز دارید که شیر را سریع‌تر یخ‌زدایی کنید، ظرف شیر را در کاسه‌ای پر از آب سرد قرار دهید. زمانی که آب به دمای اتاق رسید، آب را عوض کرده و دوباره در ظرف آب سرد بریزید. هر ۳۰ دقیقه ظرف شیر را جابجا کرده تا همه قسمت‌های آن به طور یکسان یخ‌زدایی شود.

چرا شیر پس از یخ‌زدایی تغییر شکل می‌دهد؟

بافت شیر منجمد پس از یخ‌زدایی، تغییر شکل پیدا می‌کند زیرا چربی‌های آن از هم جدا شده و بافت آن به شکل دانه‌دانه می‌شود. بسیاری از افراد، شیر را پس از یخ‌زدایی و به دلیل تغییر شکل، نمی‌نوشند. در اینجا چند نکته برای حل این مشکل را ذکر می‌کنیم.

  • قبل از اینکه همه شیر را در فریزر قرار دهید، کمی از آن را فریز کنید تا شکل و بافت آن را پس از یخ‌زدایی ببینید.
  • پس از یخ‌زدایی و قبل از هر بار استفاده، ظرف شیر را به خوبی تکان دهید. علاوه بر آن، می‌توانید شیر را در مخلوط‌کن ریخته تا چربی آن به خوبی حل شود.
  • می‌توانید از شیر منجمد برای آشپزی، پخت نان و صرف صبحانه استفاده کنید. این شیر برای استفاده در اسموتی نیز بسیار عالی خواهد بود!

شیر و دیگر مواد غذایی در فریزر

می‌توان شیر را تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد. اگرچه نظرات مختلفی وجود دارد اما چند ماه برای نگهداری شیر در فریزر کافی است زیرا شیر، طعم و بوی دیگر مواد غذایی را به خود جذب می‌کند. حتی اگر شیر را در ظرف پلاستیکی ضخیمی بریزید، باز هم بوی مواد غذایی اطراف خود را به خود جذب می‌کند. ماهی بزرگ‌ترین خراب کننده شیر است! اگر می‌توانید، شیر را به دور از ماهی، گوشت و دیگر غذاهای بودار قرار دهید.

نکته

  • شیر را قبل از رسیدن تاریخ انقضای آن فریز کنید. منجمد کردن شیر تاریخ گذشته، فقط موجب اشغال کردن فضای فریزر شما می‌شود.
  • شیرهای کم‌چرب راحت‌تر منجمد می‌شوند. هرچه چربی شیر کمتر باشد، هنگام یخ‌زدایی نیز تغییر کمتری پیدا می‌کند.

مدت زمان نگهداری شیر مادر در فریزر

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، شیر تازه مادر در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴ روز قابل نگهداری است. با این حال، شیر تازه می‌تواند به مدت ۶ تا ۱۲ ماه در یخچال‌های فریزر و در دمای منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد فریزر و یا با خیال راحت نگهداری شود.

فریز کردن و نگهداری شیر مادر در فریزر

  • پس از پمپاژ شیر، بلافاصله شیر را درون کیسه‌های نگه‌دارنده شیر مادر یا ظروف تمیز با درب‌های محکم از جنس شیشه یا پلاستیک قرار دهید. یک تا دو سانتیمتر را در بالای ظرف خالی بگذارید زیرا شیر هنگام یخ زدن منبسط و حجم آن زیاد می‌شود.
  • شیر مادر خود را در بخش‌های کوچک‌تر ذخیره کنید تا هم سریع‌تر یخ زده و هم سریع‌تر ذوب شود.
  • تاریخ جمع‌آوری شیر مادر را با برچسب روی هر ظرف نگهداری علامت بزنید.
  • بطری‌ها یا کیسه‌ها را بلافاصله در فریزر قرار دهید. شیر را در قسمت پشتی فریزر (نه در درب)، جایی که سردترین آن است، نگه دارید و تا زمانی که قصد مصرف آن را ندارید به هیچ وجه آن را حرکت ندهید.
  • ابتدا از شیرهای قدیمی‌تر استفاده کنید. اگر قبلاً مقدار زیادی در فریزر خود جای داده‌اید و هنوز قادر به ذخیره و نگهداری شیرهای تازه‌تر در فریزر هستید، دور ریختن آن‌هایی که قدیمی‌تر هستند هیچ ایرادی ندارد.
  • شیر مادر را می‌توانید در سفر در کیسه عایق‌بندی شده با بسته‌های یخ منجمد نگهداری کنید. پس از رسیدن به مقصد، شیر باید فوراً استفاده شود، در یخچال نگهداری یا منجمد شود.

چگونگی مصرف شیر مادر فریزر شده

اگر نیاز آنی به شیر ندارید، کافی است آن را به یخچال منتقل کنید. در این حالت برای آب شدن ۲۴ ساعت زمان لازم خواهد شد. شیر را با جاری کردن آب گرم روی کیسه یا بطری شیر گرم کنید و ظرف ۲۴ ساعت آینده از آن استفاده کنید.

اگر بلافاصله به شیر مادر منجمد شده در فریزر احتیاج دارید، آن را از فریزر خارج کرده و آب گرم را در دمای اتاق روی آن بریزید. هنگامی که شیر مادر را آب کردید دوباره نسبت به فریز و منجمد کردن آن اقدام نکنید.

در مایکروویو آن را ذوب نکنید یا گرم نکنید زیرا در این صورت در معرض خطر گرم شدن بیش از حد شیر هستید که می‌تواند به کودک شما آسیب برساند و آنزیم‌ها و خواص ایمنی شیر را از بین ببرد.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x