چگونه پنیر را فریز کنیم و چه پنیرهایی را نباید فریز کرد

چگونه پنیر را فریز کنیم و چه پنیرهایی را نباید فریز کرد

به‌طورکلی پنیر را نمی‌توان فریز کرد زیرا کیفیت اکثر پنیرها طوری است که با فریز کردن آن، طعم و بافت پنیر از بین می‌رود. با این حال، همواره استثناهایی نیز وجود دارد. اگر قصد دارید از خراب شدن پنیر جلوگیری کنید و مزه و بافت پنیر اهمیت کمتری برایتان دارد، فریز کردن گزینه مناسبی است. در این مقاله به بیان فوت و فن‌های فریز کردن اشاره می‌کنیم، در ادامه با کابان مگ همراه بمانید.

فرایند فریز کردن در پنیر

 ذرات آب درون پنیر حین منجمد شدن در فریزر، بر طعم و بافت آن تأثیر می‌گذارد. آب هنگام یخ زدن انبساط پیدا کرده و هنگام یخ‌زدایی، کیفیت پنیر را تغییر می‌دهد. این فرایند ساختار مولکولی پنیر را می‌شکند که هنگام یخ‌زدایی موجب نرم شدن پنیر می‌شود؛ بنابراین اگر شکل پنیر برایتان اهمیت دارد نباید آن را فریز کنید و پس از تولید در یخچال نگهداری کرده و سریع مصرف شود.

چه پنیرهایی را می‌توان فریز کرد

پنیرهای کارخانه‌ای را می‌توان با کمترین افت کیفیت فریز کرد. به عنوان مثال، قالب‌های پنیر چدار به طور یکنواخت صاف هستند و هنگام منجمد شدن نسبت به انواع پنیرهای دیگر، آسیب کمتری به بافت آن‌ها وارد می‌شود.

پنیرهایی مانند پارمسان معمولاً در شرایط قابل استفاده از فریزر بیرون می‌آیند؛ اما این نوع پنیرها هنگام نگهداری در فریزر، کمی خشک می‌شوند. ازآنجاکه این نوع پنیرها با بسته‌بندی محکم (بدون از دست دادن طعم) در یخچال نگهداری می‌شوند، بهتر است آن‌ها را در یخچال قرار دهید.

پنیرهای ورقه‌ای موزارلا که در بسته‌بندی‌های جداگانه قرار دارند، مناسب برای نگهداری در فریزر هستند. در واقع، فریز کردن این نوع پنیرها این امکان را به شما می‌دهد تا هنگام نیاز، بتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.

چه پنیرهایی را نباید فریز کرد

پنیرهای نرم به دلیل بافت خاصی که دارند، بیشترین آسیب را در فریزر می‌بینند. به همین ترتیب، پنیرهای محلی و پنیرهای خانگی، زمانی که از فریزر بیرون می‌آیند بیشتر طعم خود را از دست می‌دهند. پنیرهایی که در آن‌ها حفره وجود دارد را فریز نکنید؛ زیرا چرخه منجمد شدن و یخ‌زدایی، کاملاً به آن‌ها آسیب وارد کرده و شکل و طعم آن‌ها را دگرگون می‌کند.

شیوه نگهداری از پنیر به طور سالم در فریزر

پنیری که به طور مداوم در دمای صفر درجه فارنهایت (-۱۷ درجه سانتی‌گراد) نگهداری می‌شود، از نظر سالم ماندن به طور نامحدود دوام می‌آورد، اما کیفیت آن به تدریج با گذشت زمان رو به زوال می‌رود. برای اینکه بهترین نتیجه را از نگهداری پنیر بگیرید، به نکات زیر عمل کنید.

  • پنیرهای فریز شده را طی سه ماه مصرف کنید.
  • پنیرها را در بسته‌بندی باز نشده خود، یا در کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار نگهداری کنید و هوای داخل کیسه را کاملاً خالی کنید.
  • اگر قصد دارید پنیرها را به صورت خرد شده نگه دارید، ابتدا آن‌ها را در کاغذ پوستی قرار داده و سپس در کیسه فریزر بپیچید.
  • پنیر را در یخچال یخ‌زدایی کنید یا برای استفاده در پیتزا، لازانیا یا ساندویچ، مستقیماً از فریزر بیرون آورده و روی غذا قرار دهید تا هنگام پخت، یخ‌زدایی شود. پنیر یخ‌زدایی شده را طی دو تا سه روز مصرف کنید.

بهترین شیوه استفاده از پنیر یخ‌زدایی شده

پنیر فریز شده برای رنده کردن، خرد کردن و یا ذوب کردن مناسب است. از پنیر یخ‌زدایی شده در سالادهایی که نیازمند بافت نرم پنیر هستند، استفاده نکنید.

مدت زمان نگهداری پنیر در فریزر

به‌طورکلی مدت زمان نگهداری از مواد غذایی در فریزر از سه تا شش ماه است. پنیر و به‌طورکلی لبنیات با توجه به ویژگی‌هایی مانند امولسیون بودن و بافت نرمشان، برای نگهداری در فریزر نیستند و اگر به ناچار برای حفظ آن‌ها، گزینه فریز کردن را انتخاب کردید، هر چه سریع‌تر آن‌ها را مصرف کنید تا ظعم و بافتشان بیشتر حفظ شود.

نگهداری پنیر لیقوان در فریزر

ازآنجایی‌که پنیر لیقوان از جمله پنیرهای حساس به حساب می‌آید و معمولاً در قوطی‌های فلزی در آب نمک نگهداری می‌شوند. مناسب فریز کردن نیست ولی اگر قصد فریز کردن پنیر لیقوان دارید، آن را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب آن کاملاً گرفته شود، سپس پنیر را در کاغذ روغنی بپیچید و سپس آن را در کیسه فریزر قرار دهید، محکم گره بسته و آن را فریزر قرار دهید.

سخن آخر

دقت کنید که در فریز کردن، هوا دشمن شما است و باعث از دست رفتن طعم و بافت مواد غذایی می‌شود. فریز کردن در ظرف‌های در داری که هوا نمی‌کشند و فریزر، بهترین گزینه است. اگر در فریز کردن پنیر تجربه‌ای دارید با ما در میان بگذارید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x