انتخاب آناناس رسیده و پوست کندن و خرد کردن آن

پوست کندن آناناس و نکات انتخاب یک آناناس رسیده و شیرین

آناناس یک میوه استوایی خوشمزه و تا حدودی لاکچری است. قیمت بالای آناناس به این دلیل است که این میوه در ایران تولید نمی‌شود و از کشورهای دیگر وارد می‌شود. درهرصورت طعم و مزه این میوه چه به‌صورت تازه چه به‌صورت کنسرو شده محصور کننده است و بسیاری را به خود جذب می‌کند. در این مقاله به آموزش انتخاب یک آناناس شیرین و رسیده و نحوه پوست کندن آن پرداخته شده است. در ادامه با کابان مگ همراه باشید.

آناناس چیست؟

آناناس یک میوه استوایی است که منشأ آن به آمریکای جنوبی باز می‌گردد. توجه عموم به این میوه طی معرفی آن توسط کریستوفر کلومبوس در سفر به جزیره گادلوپ در سال ۱۹۴۳ جلب شد. امروزه ایالت هاوایی ده درصد آناناس کل جهان را تولید می‌کند و دیگر کشورهای نام آور تولید این میوه می‌توان از مکزیک، هندوراس، جمهوری دومینیکن، فیلیپین، تایلند، کاستاریکا چین نام برد. درخت آناناس یک درخت کوتاه است و برگ‌های آن درس مانند بخش سبز رنگ بالای آناناس هستند و تقریباً دو سال زمان لازم دارد تا اولین بتواند ثمر دهی کند.

یک آناناس رسیده چه ویژگی‌هایی دارد؟

انتخاب یک آناناس با توجه به قیمت بالای آن در کشور ما یک انتخاب چالش‌برانگیز است، پس در هنگام گزینش نهایت دقت را داشته باشید و نکات زیر را در نظر بگیرید. اگر به میوه فروشی برای خرید آناناس می‌روید، همیشه به یاد داشته باشید که یک آناناس رسیده، پوستی سفت و به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای (نه خیلی سبز) دارد. برگ‌های آناناس رسیده سبز رنگ و شل دارند، یک آناناس رسیده برگ‌هایی قهوه‌ای و پژمرده ندارد. برای انتخاب یک آناناس رسیده به مشخصاتی که گفته شد توجه کنید و سپس انتخاب کنید، آناناس باید نسبت به سایزش سنگین باشد و بوی مطبوع و تند آناناس شیرین از آن به مشام برسد.

چگونه آناناس را پاک‌کنیم؟

راه‌های زیادی برای پاک کردن آناناس وجود دارد. بسیاری آن در طول را به چهار قسمت تبدیل می‌کنند و با پوست سرو می‌کنند که به این شیوه آناناس قایقی گفته می‌شود. بسیاری هم آن را پوست کنده و حلقه‌حلقه می‌کنند که با این روش، کمپوتی گفته می‌شود. در ادامه با روش‌های مختلف پاک کردن و پوست کردن آناناس با ما همراه بمانید.

پوست کندن آناناس

برای پوست کندن آناناس به وسایلی مانند تخته کار و چاقوی تیز بلند نیاز دارید. ابتدا لازم است سر و ته آن را از فاصله یک و نیم سانتی‌متری بِبُرید. تا یک استوانه با سطح مقطع گرد داشته باشید. سپس آناناس را به‌صورت عمودی روی تخته کار قرار دهید.

وقتی از مقطع عرضی به آناناس نگاه کنید لکه‌های قهوه‌ای رنگی را درون گوشت آناناس می‌بینید. این لکه‌ها خارهای آناناس هستند که اصطلاحاً به آن چشم گفته می‌شود. این چشم‌ها سفت هستند و مزه بدی دارند پس بهتر است آن‌ها را دور بیندازید. چاقو را درست پشت یکی از چشم‌ها قرار دهید و تا آخر بِبُرید تا یک طرف پوست کنده شود. این کار را برای هر سمت آناناس انجام دهید.

در این مرحله آناناس شما پوست کنده و آماده است. حالا دو راه پیش رو دارید. یا آن را در طول برش بزنید و با استفاده از چاقو هسته نسبتاً سفت آن را جدا کنید و یا آن را حلقه‌حلقه کنید و با استفاده از ابزار هسته‌گیر آناناس، هسته سفت آن را جدا کنید.

پوست کندن آناناس

برش قایقی آناناس

در این روش مصرف، آناناس به منظور زیبایی پوست و برگ‌های آن حفظ می‌شوند. برای برش قایقی آناناس بهتر است ابتدا آن را بسیار تمیز بشویید و خوب خشک کنید، چون دوست نداریم هیچ گونه آلودگی یا حشره‌ای در دسر مشاهده شود.

پس از شستن و خشک کردن آناناس، در طول آناناس یک برش با ضخامت دو سانتی‌متری ایجاد می‌کنیم. برش باید کمی عمیق باشد تا پس از آن به گوشت آناناس برسیم.

سپس با استفاده از چاقو برش‌های طولی و عرضی در عمق آناناس بزنید تا مکعب‌های کوچک آناناس درست شود. با استفاده از قاشق اقدام به بیرون آوردن مکعب‌های آناناس کنید.

با مکعب‌های آناناس و دیگر میوه‌ها می‌توانید سالاد میوه تهیه کنید و یا با استفاده از آناناس یک غذای خوشمزه بپزید. محتویات را درون قایق آناناس بریزید و سرو کنید.

خرد کردن آناناس به روش قایقی

برش قایقی چهارتایی

در این برش پس از شستن و خشک کردن آناناس، آن را در طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس با جدا کردن هسته سفت آن، برش شتری در آناناس بزنید و گوشت آن را از پوستش جدا کنید. آناناس را به قطعات کوچک تقسیم کنید و سرو کنید.

این روش پاک کردن آناناس بیشتر در زمانی که در سفر هستید و امکان خرد کردن آناناس را ندارید و یا برای سرو میوه در مهمانی‌های باغ با سبک روستیک، کاربردی است.

برش قایقی چهارتایی آناناس

برش اریب آناناس

برای داشتن آناناس اریب در ابتدا مانند مراحل پوست کندن آناناس، سر و ته آن را جدا کنید و آناناس را به‌صورت قائم روی تخته کار قرار دهید. اقدام به پوست کندن آناناس مانند روش قبل کنید؛ اما در این روش تنها به جدا کردن پوست روی آناناس به ضخامت نیم سانتی‌متر اکتفا کنید.

وقتی پوست کندن به اتمام رسد، خار یا چشم‌های آناناس را روی آن مشاهده می‌کنید. در ادامه با استفاده از یک چاقوی کوچک‌تر اقدام به بریدن چشم‌های آناناس به‌صورت اریب کنید. یک چشم را از بالا در نظر بگیرید آن را جدا کنید و برش را تا چشم بعدی که کمی جلوتر است، ادامه دهید. این کار را تا رسیدن به ته آناناس انجام دهید. سپس به بریدن چشم‌های دیگر در امتداد برش اریب قبلی اقدام کنید.

در این روش در انتها گوشت کمتری از آناناس هدر می‌رود و آناناسی به ظاهری متفاوت خواهید داشت. این روش از پوست کندن آناناس برای زمانی که قصد حلقه‌حلقه کردن آن را دارید بسیار مناسب است.

برش اریب آناناس

حلقه حلقه کردن آناناس

پس از پوست کردن آناناس یا برش اریب آن، می‌توانید آن را حلقه‌حلقه کنید. آناناس را به حلقه‌های با ضخامت دلخواه درآورید و سپس با ابزار هسته‌گیر، هسته سفت آناناس را جدا کنید. لازم به یادآوری است که معمولاً برای کمپوت کردن آناناس، آن را حلقه‌حلقه می‌کنند.

حلقه حلقه کردن آناناس

نگهداری آناناس

آناناس ممکن است از بیرون ظاهری سخت داشته باشد و به سرعت فاسد می‌شود. نگهداری از آناناس به‌صورت درسته و سالم در دمای اتاق بیش از دو روز میسر نیست. در غیر این صورت نگهداری آناناس در دمای اتاق بیشتر از دو روز باعث کم شدن شیرین و ایجاد حالت اسیدی در آن می‌شود.

برای نگهداری آناناس درسته و سالم، بهتر است آن را درون یک کیسه پلاستیکی سوراخ‌دار قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. با این روش آناناس تا هفت روز در یخچال سالم و بدون تغییر طعم باقی مِهم‌اند.

برای نگهداری آناناس برش خورده، بهتر است آن را درون آب آناناس درون یخچال بگذارید و تا چند روز آن را مصرف کنید و یا آن را درون فریزر تا مدت ۶ ماه نگهداری کنید. البته تهیه کمپوت آناناس نیز از جمله روش‌های نگهداری آناناس خارج از یخچال است.

مواد مغذی موجود در آناناس چیست؟

این میوه استوایی حاوی مقدار کمی کالری است و تقریباً فاقد چربی است؛ اما مقدار زیادی قند دارد. مصرف یک آناناس می‌تواند نیاز بدن به ویتامین ث در روز را بیش از آنچه بدن به آن نیاز دارد، تأمین کند. آناناس همچنین منبع خوبی برای تأمین منگنز، ویتامین ب و تیامین است. شهرت آناناس در هضم غذا و خاصیت التهاب آن به دلیل ماده‌ای به نام برملین است که یک آنزیم برجسته در میوه‌هاست.

سخن آخر

امیدوارم در این مقاله به نیاز شما در انتخاب یک آناناس رسیده و شیرین و نحوه پوست کندن و پاک کردن آن پاسخ مناسبی داده باشم. در ادامه تلاش ما بر این است که روش‌های کمپوت کردن آناناس، تهیه دسر و بستنی با این میوه خوشمزه آموزش داده شود. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x