فریز کردن یکی از آسانترین شیوههای نگهداری مواد غذایی است. اگرچه غذاها به صورت کاملاً سالم در فریزر نگهداری میشوند، اما بدین معنا نیست که مواد غذایی کیفیت خود را تا ابد حفظ میکنند. اگر غذاها را در محدوده زمانی توصیه شده مصرف کنیم، طعم و کیفیت بسیار بهتری خواهند داشت. علاوه بر آن، برخی مواد غذایی، مدت زمان بیشتری در فریزر نگهداری میشوند و ممکن است قبل از فریز شدن، به آمادهسازی ویژهای (خرد شوند، تکهتکه شوند، به صورت لایهای فریز شوند و …) نیاز داشته باشند. در این مقاله از کابان مگ با ما همراه بمانید تا درباره مدت نگهداری مواد غذایی در فریزر بیشتر بدانیم.
در این مقاله و سری مقالات فریز کردن مواد غذایی به پرسشهایی از قبیل مدت زمان نگهداری پای مرغ در فریزر، مدت زمان نگهداری مرغ در فریزر، مدت نگهداری دنبه در یخچال، مدت زمان نگهداری آب مرغ در فریزر، غذاهایی که میتوان فریز کرد، آیا جگر در فریزر خراب میشود، نگهداری پیراشکی در یخچال و ماندگاری کله پاچه پخته در یخچال پاسخ دهیم.
فریز کردن، یخ زدایی و مدت زمانی که سبزیجات در حالت منجمد سالم میمانند
سبزیجات بر اساس اینکه چه نوعی باشند، از سه ماه تا یک سال در فریزر قابل نگهداری هستند. برخی سبزیجات به ویژه سبزیجات سبز رنگ و دارای برگ، باید قبل از منجمد شدن شسته و خرد شوند. تمامی قارچهای خام نیز به خوبی فریز نمیشوند. قارچهای خشک به خوبی منجمد میشوند اما قارچهایی که رطوبت در آنها وجود دارد، باید قبل از فریز شدن، آب آنها گرفته شود. علاوه بر آن، سبزیجاتی مانند گوجهفرنگی که دارای آب فراوانی هستند را باید قبل از منجمد کردن به شکل پوره درآورد و آب آنها را گرفت، بخصوص زمانی که میخواهید به صورت سس از آن استفاده کنید. در ادامه جدولی از سبزیجات و مدت زمان نگهداری آنها در فریزر ارائه شده است.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
سبزیجات منجمد آماده | یک سال نگهداری در بستهبندی صحیح |
مارچوبه | یک سال |
آووکادو | ۵ ماه |
چغندر | یک سال |
فلفل دلمهای شیرین | ۳ تا ۴ ماه |
بروکلی | یک سال |
هویج | یک سال |
گل کلم | یک سال |
کرفس | یک سال |
ذرت | ۸ ماه |
لوبیا سبز | یک سال |
سبزیجات دارای برگ | ۸ ماه |
قارچ پخته شده | یک سال |
قارچ خام | ۸ ماه |
نخود فرنگی | ۸ ماه |
گوجهفرنگی | ۳ تا ۴ ماه |
کدو تنبل پخته شده | یک سال |
کدو سبز | ۸ ماه |
فریز کردن و یخ زدایی میوهها
میوهها دارای آب فراوانی هستند، بنابراین زمانی که منجمد میشوند و سپس یخ آنها باز میشود، بافت آن تغییر پیدا کرده و نرمتر و آبکیتر میشوند. علاوه بر این، زمانی که میوه گرم میشود، مقداری از آبِ میوه از آن خارج شده که موجب میشود طعم میوه از بین رود. بنابراین بهتر است برای استفاده از میوههایی که قبلاً پخته شده، سسها و مرباها برنامهریزی کنید. میوههای منجمد برای استفاده در اسموتی، شربت و بستنی به کار میروند. اگر میخواهید میوه را اینگونه سرو کنید، مقداری از یخ میوه را نگهدارید تا بافت محکمتری داشته باشد. میوه کیفیت خود را در فریزر از ۴ ماه تا یک سال حفظ میکند. اگر قصد دارید از میوه در ترکیبات دیگری استفاده کنید، بهتر است آن را پوره کنید تا هم راحتتر مخلوط شود و هم جای کمتری را در فریزر اشغال کند. در زیر جدولی از انواع میوهها و مدت زمان نگهداری آنها به صورت منجمد آمده است.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
میوههای منجمد آماده | یک سال نگهداری در بستهبندی صحیح |
سیب | ۴ ماه |
زردآلو | ۶ ماه |
موز | ۸ ماه |
گیلاس | ۶ ماه |
قره قروط | یک سال |
هلو | ۴ ماه |
آب میوه | یک سال |
فریز کردن آجیل
مهم نیست که قصد دارید چقدر زود آجیلهای خریداری شده را مصرف کنید، بهترین روش این است هر نوع آجیلی که دارید را فریز کنید. آجیل دارای روغن بسیاری است، به همین دلیل به سرعت بد بو میشود. اگر آجیل را در پلاستیک فریزر پیچیده و در فریزر نگهداری کنید، به مدت دو سال باقی میماند.
فریز کردن گوشت و مدت زمان سالم ماندن آن به صورت منجمد
بیشتر ما به محض اینکه از سوپرمارکت به خانه برمیگردیم، گوشت خریداری شده را در فریزر قرار میدهیم. لازم به یادآوری است که هنگامی گوشت به طور صحیح بستهبندی شود، بسته به نوع آن، بین دو ماه تا یک سال در فریزر باقی میماند. (اگر گوشت به درستی بستهبندی نشود، در فریزر خراب میشود). در مورد گوشتهایی که چربی زیادی دارند، بهتر است چربیهای اضافی را قبل از فریز کردن جدا کنید تا از فاسد شدن گوشت جلوگیری کنید. هرگز داخل گوشت مرغ و گوشت گاو را قبل از فریز کردن پُر نکنید، زیرا باکتریها میتوانند قبل از منجمد شدن گوشت، رشد کرده و آن را فاسد کنند.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
گوشت خام و همبرگر | ۴ ماه |
ژامبون | ۲ ماه |
اجزای گوسفند (جگر، کلیه و غیره) | ۴ ماه |
گوشتهای کباب شده | یک سال |
سوسیس | ۳ ماه |
استیک | ۸ ماه |
فریز کردن مرغ و زمانی که منجمد میتوان آن را نگهداری کرد
چه مرغ کامل، چه مرغ تکهتکه یا سینه مرغ، اطمینان حاصل کنید که به درستی بستهبندی شده باشد تا تازگی آن حفظ شود. مرغ از ۴ ماه تا یک سال بسته به نوع آن در فریزر باقی میماند. دو نکته مهم که باید به خاطر بسپارید این است که گوشت مرغ خام را به درستی استفاده کنید تا دچار مسمومیت سالمونلا نشوید، و زمانی که یخ گوشت باز میشود، دوباره آن را منجمد نکنید زیرا رشد باکتریها را افزایش میدهد.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
مرغ کامل | یک سال |
تکههای مرغ (با گوشت یا بدون گوشت) | ۹ ماه |
مرغ پخته شده | ۴ ماه |
دل و جگر و چینهدان مرغ | ۴ ماه |
فریز کردن غذاهای دریایی
بیشتر غذاهای دریایی که خریداری میکنیم، از قبل فریز شدهاند. مگر اینکه مستقیماً از ساحل خریداری کنید یا خودتان ماهی بگیرید. اگر قصد ندارید ماهی را همان موقع مصرف کنید، میتوان با بستهبندی درست دوباره آن را فریز کنید. ماهی و صدف زمانی که منجمد میشوند، از دو تا شش ماه قابل استفاده هستند. در ادامه جدول غذاهای دریایی و مدت زمان نگهداری آنها در فریزر آمده است.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
ماهی چرب (مانند ماهی سالمون) | ۳ ماه |
ماهی سفید | ۶ ماه |
خرچنگ (پخته شده) | ۲ ماه |
خرچنگ (خام یا زنده) | ۳ ماه |
خرچنگ خاردار (خام) | ۴ ماه |
خرچنگ دریایی (پخته شده) | ۲ ماه |
خرچنگ دریایی (خام یا زنده) | ۳ ماه |
صدف (پخته شده) | ۳ ماه |
میگو (خام) | ۴ ماه |
ماهی مرکب، هشتپا یا کالاماری (خام) | ۴ ماه |
نگهداری سوپ در فریزر
زمانی که سوپ درست میکنید و مقداری از آن باقی میماند، آن را در ظرف مخصوص با درب محکم ریخته و در فریزر بگذارید. سوپ سبزیجات، سوپ گوشت و سوپ مرغ تا شش ماه و سوپ ماهی تا چهار ماه در فریزر سالم باقی میمانند.
فریز کردن حبوبات و غلات
ممکن است بخواهید حبوبات کنسرو شده خریداری کنید اما باید بدانید که خرید حبوبات خشک بسیار مقرون به صرفهتر است. بااینحال، اگر زمان کافی برای پخت حبوبات ندارید، میتوانید تمام حبوباتی که خریداری کردهاید را بپزید و تا شش ماه در فریزر نگهداری کنید. غلات و برنج پخته شده نیز تا چهار ماه در فریزر باقی میمانند. روش دیگر این است که حبوبات را خیسانده و سپس فریز کنید. با این روش میتوانید آنها را تا چهار ماه در فریزر نگه دارید.
فریز کردن لبنیات
انواع بسیاری از لبنیات را میتوان فریز کرد، اما بستنی و کره تنها لبنیاتی هستند که بافت آنها دست نخورده از فریزر بیرون میآید. کره در بستهبندی خود تا ۹ ماه و بستنی را میتوان تا دو ماه در فریزر نگهداری کرد.
نان، محصولات پخته شده و مواد غذایی مخصوص صبحانه
نان، محصولات پخته شده و مواد غذایی مخصوص صبحانه را میتوان به راحتی فریز و استفاده کرد. فقط قبل از منجمد کردن این محصولات، آنها را کاملاً سرد کنید و سپس در فریزر قرار دهید.
مواد غذایی | مدت زمان نگهداری |
---|---|
نان | ۳ ماه |
مافین و نان باگت | ۲ ماه |
پنکیک و کلوچه | ۱ ماه |
نان ذرت مکزیکی | ۳ ماه |
خمیر کوکی | ۶ ماه |
غذاهای باقیمانده از بشقاب
برخی افراد از غذاهای باقیمانده را نیز استفاده میکنند. برخی افراد شاغل که وقت برای تهیه غذا ندارند نیز در هر وعده غذای بیشتری درست میکنند و مقداری از آن را در فریزر نگهداری میکنند. اگر شما هم یکی از آنها هستید، این غذاهای اضافی را به خوبی بستهبندی کرده و در فریزر قرار دهید. لازانیا تا چهار ماه و فلفل دلمهای، سوپ، خورشت و ترشیجات به مدت شش ماه در فریزر سالم میمانند.
سخن آخر
امیدوارم پاسخ پرسش های خود را دریافت کرده باشید. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما در زمینه فریز کردن غذاها و مواد غذایی هستیم. در ادامه این مقاله در پایین مطال مرتبط با فریز کردن را میتوانید مطالعه کنید.