جوش‌های هورمونی از دلایل تا درمان، آیا رازیانه در طب سنتی مؤثر است؟

جوش هورمونی از دلایل تا درمان، آیا رازیانه در طب سنتی مؤثر است؟

جوش‌های هورمونی یا همان آکنه‌ها به دلایل مختلفی ظاهر می‌شوند. با توجه به علل ایجاد آن‌ها، روش‌های درمانی مختلفی را می‌توان به کار برد. روش‌هایی که می‌تواند شامل کرم‌ها و قرص‌های ضد جوش هورمونی یا اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی ضد جوش باید. بسیاری هم به خوردن رازیانه و طب سنتی روی می‌آورند. در این مقاله از کابان مگ به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت.

جوش هورمونی

بر اساس تجربه، داشتن پوستی شفاف و شاداب به درون بدن بستگی دارد! یک متخصص تغذیه، با افراد بسیاری سروکار دارد که برای خلاص شدن از شر جوش‌های صورت به او مراجعه می‌کنند. این افراد به این دلیل نزد متخصص تغذیه می‌روند، زیرا درمی‌یابند که چیزی در رژیم غذایی و سبک زندگی آن‌ها وجود دارد که موجب التهاب پوست و جوش صورت می‌شود.

طبق یک دیدگاه کلی، تمام اجزای موجود در بدن به یکدیگر متصل‌اند، بنابراین اگر یکی از اجزا به درستی کار نکند، بر سایر مجموعه‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، علت اصلی آکنه، یک یا همه این موارد است: عدم تعادل هورمونی، گرفتگی کبد یا التهاب روده.

در اینجا قصد داریم تا به عدم تعادل هورمون در زنان اشاره کنیم، اما نمی‌توان بدون در نظر گرفتن کبد و روده، در مورد هورمون‌ها صحبت کرد!

دلایل اصلی جوش هورمونی

در زیر به معرفی مهمترین دلایل ایجاد جوش یا اکنه هورمونی پرداخته شده است.

عدم تعادل هورمونی

اگر پریود نامنظمی دارید، یکی از نشانه‌های مشکل در هورمون‌ها است که در نتیجه آن، پوست نیز از این مشکل رنج می‌برد. اگر چرخه پریود منظمی ندارید یا این چرخه، به ویژه در مرحله قبل از قاعدگی، همراه با علائم بیماری است (مانند سردرد، نفخ، درد شکم، ویار شدید و غیره)، پس در تعادل هورمون‌ها مشکلی وجود دارد.

گرفتگی کبد و جوش هورمونی

پوست بدن بزرگ‌ترین ارگان دفع به شمار می‌رود. پوست با سیستمی کار می‌کند که شامل کبد، کلیه، سیستم لنفاوی و روده بزرگ است. هر چیزی که وارد بدن می‌شود (غذا، آب، هوا، محصولات پوستی، پاک‌کننده‌های خانگی و غیره)، ابتدا باید توسط کبد پالایش شده و سپس کاملاً دفع شود.

اگر اندام‌های دفع به خوبی کار نکنند، سم در بدن تولید می‌شود. این سم باید به هر طریقی از بدن خارج شود و متأسفانه می‌تواند به صورت جوش ظاهر شود.

التهاب روده

حتی اگر به بیماری‌های شدید روده‌ای مبتلا نیستید (مانند اسهال مکرر، گاز معده و نفخ)، همچنان ممکن است التهابی اساسی در روده شما وجود داشته باشد. علت اصلی ایجاد جوش می‌تواند سوراخ شدن روده، اختلال روده‌ای، و تولید ناکافی اسید معده و آنزیم‌های لوزالمعده باشد که می‌توانند منجر به افزایش التهاب روده شوند.

بیشتر بخوانید: جوش

هورمون‌های مؤثر در ایجاد جوش هورمونی

پنج هورمونی که در اینجا نام برده می‌شوند، نقشی اساسی در به وجود آمدن جوش یا جوش هورمونی دارند.

استروژن

استروژن زیاد از دلایل جوش هورمونی است که در رابطه با پروژسترون (غلبه استروژن)، دلیل اصلی در بسیاری از شرایط عدم تعادل هورمونی مانند PMS، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و آندومتریوز است.

غلبه استروژن می‌تواند در اثر قرار گرفتن در معرض ژنو استروژن‌ها (ترکیبات سمی که از استروژن تقلید کرده و باعث تخریب سیستم غدد درون‌ریز می‌شوند) و ترشح ناکافی استروژن به دلیل کندی عملکرد کبد شود.

اگر کبد در کار با سموم دیگر بیش از حد عمل کرده باشد، استروژن به درستی متابولیزه نمی‌شود و ممکن است دوباره در اجزا بدن گردش یابد. در نتیجه سطح بالای استروژن می‌تواند منجر به التهاب پوست و جوش شود.

پروژسترون/تستوسترون

تستوسترون زیاد باعث افزایش تولید سِبوم در پوست شده که باعث مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش می‌شود. در سطح پوست، تستوسترون به DHT تبدیل شده که نوعی تهاجمی‌تر از تستوسترون است که باعث تولید بیش از حد چربی و منجر به جوش بیشتر می‌شود.

کافی بودن مقدار پروژسترون اهمیت زیادی دارد، زیرا پروژسترون از تبدیل تستوسترون به DHT جلوگیری می‌کند. بااین‌حال، بسیاری از زنان (مانند زنانی که دارای شرایط غلبه استروژن هستند)، سطح پروژسترون کمی دارند.

بنابراین، استروژن زیاد، تستوسترون زیاد و پروژسترون کم، شرایطی عالی را برای ایجاد جوش فراهم می‌کنند و به همین دلیل جوش در زنانی که دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند، شایع‌تر است.

انسولین

انسولین که با جوش هورمونی در ارتباط است در واقع هورمونی است که توسط لوزالمعده ترشح می‌شود تا گلوکز را به داخل سلول‌ها منتقل کرده و از آن به عنوان سوخت استفاده کند.

یک رژیم غذایی پر از قند و نشاسته، منجر به افزایش سطح انسولین می‌شود که به روش‌های مختلف، روند ایجاد جوش را تسریع می‌کند. انسولین زیاد باعث فعال شدن تستوسترون می‌شود و IGF-1 را که هورمون رشد است، افزایش می‌دهد (درست همان کاری که لبنیات انجام می‌دهند) که منجر به تولید چربی بیشتر و در نتیجه جوش بیشتر می‌شود.

کورتیزول

هورمون کورتیزول به عنوان هورمون استرس شناخته می‌شود. یکی از مکانیسم‌های کورتیزول این است که به بدن دستور می‌دهد تا قند بیشتری را در جریان خون آزاد کند که منجر به قند خون بالا و سطح انسولین بالا می‌شود.

اگر یک حیوان وحشی شما را تعقیب کند، این کار می‌تواند یک نکته مثبت باشد، اما برای کنار آمدن با بسیاری از استرس‌های روزمره واقعاً مفید نیست. تغییرات شیمیایی حاصل از کورتیزول اضافی، منجر به افزایش التهاب می‌شود و این چرخه پلیدِ ایجاد آکنه، ادامه پیدا می‌کند!

دلایل ایجاد جوش هورمونی

اکنون که دلیل اصلی ایجاد جوش را دریافتید، بهتر است به بررسی علل احتمالی جوش هورمونی نیز بپردازیم.

از بین بردن هورمون‌ها

انواع خاصی از کنترل بارداری هورمونی، با تغییر سطح تستوسترونِ آزاد در گردش خون، ایجاد جوش یا سِبوم را متوقف می‌کنند. برای کمک به جوش در بسیاری از زنان، از هورمون‌های کنترل بارداری استفاده می‌شود.

استروژن تولید گلوبولین متصل به هورمون جنسی را که به تستوسترون آزاد متصل می‌شود، تحریک می‌کند و از عملکرد آن در قسمت چربی (غده تولیدکننده چربی در منافذ پوستی که منجر به ایجاد جوش می‌شود) جلوگیری می‌کند.

متأسفانه پس از حذف هورمون‌ها، امکان بروز جوش در زنان همچنان محتمل و شایع است. آکنه‌ای که بعد از قرص پس از تولد ایجاد می‌شود، در نتیجه برگشت سِبوم به دلیل افزایش تستوسترون آزاد و برگشت آندروژن (هورمون‌های مردانه مانند تستوسترون) از تخمدان‌ها است.

در حالی که هورمون‌های بدن برای تنظیم خود عمل می‌کنند، این اثرِ برگشت می‌تواند چند ماه طول بکشد. بدترین زمان جوش معمولاً حدود ۳ ماه پس از قطع هورمون‌ها است. تا زمانی که پریود شما بازمی‌گردد و بدن دوباره شروع به تولید استروژن و پروژسترون طبیعی می‌کند، باید ایجاد جوش کاهش یابد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک و جوش هورمونی

بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، انسولین بالا، غلبه استروژن و تستوسترون بالا دارند که باعث افزایش سِبوم، التهاب پوست و جوش می‌شود.

انسولین بالا/مقاومت نسبت به انسولین

انسولین، فاکتور رشد انسولین (IGF-1) را فعال می‌کند که باعث افزایش سبوم، کراتین و التهاب می‌شود، یعنی سه دشمن اصلی داشتن پوستی شفاف!

حساسیت‌های غذایی/غذاهای التهاب آور

جوش هورمونی در اصل یک بیماری التهابی است، بنابراین با مصرف غذاهای التهابی مانند گلوتن، لبنیات و شکر، این بیماری بدتر می‌شود.

در حالی که این غذاها به طور معمول به عنوان «سه دلیل اصلی ایجاد آکنه» شناخته می‌شوند، تعداد انگشت‌شماری از غذاهای التهاب آورِ متداول دیگر وجود دارد، مانند غذاهای فرآوری شده، چربی‌های اشباع شده، شربت ذرت با فروکتوز بالا، گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده، تخم‌مرغ و الکل.

علاوه بر این دسته‌بندی اصلی مواد غذایی التهاب آور، شناسایی حساسیت‌های غذایی هر شخص برای متعادل‌سازی هورمون‌ها و کاهش التهاب نیز مهم است.

درمان معمول جوش هورمونی

درمان معمول جوش هورمونی

مشکل درمان‌های استاندارد جوش هورمونی این است که برای درمان علت اصلی آکنه، کاری انجام نمی‌دهند. در عوض، این درمان‌ها علائم را می‌پوشانند و برخی موارد حتی آسیب بیشتری نیز به پوست وارد می‌کنند.

قرص ضدبارداری خوراکی

بیشتر اوقات، به زنانی که در سال‌های باروری از جوش رنج می‌برند، قرص‌های ضدبارداری خوراکی تجویز می‌شود. در اکثر زنان، مصرف هورمون‌ها با تأمین دوز بالایی از استروژن و پروژسترون مصنوعی و افزایش گلوبولین متصل به هورمون جنسی، بروز جوش را کاهش داده که به تستوسترون متصل شده و فعالیت آن را کاهش می‌دهد.

از آنجا که تولید کلی هورمون‌ها به دلیل تأثیر هورمون‌های خارجی بر تخمک‌گذاری کمتر است، نتیجه آن بهبود پوست است. اما خطرات و اثرات جانبی به دلیل مصرف هورمون‌ها نیز وجود دارد و هر فردی، گزینه مناسبی برای این درمان جوش هورمونی به شمار نمی‌آید.

اسپیرونولاکتون

این دارو همان دارویی است که در قرص ضدبارداری «یاسمین» استفاده می‌شود. این دارو آندروژن‌ها را متوقف می‌کند و از فعالیت غدد چربی جلوگیری می‌کند که باعث کاهش ایجاد جوش می‌شود.

مشکل اسپیرونولاکتون این است که مانند قرص ضدبارداری، تخمک‌گذاری، متابولیسم استروژن و عملکرد آدرنال را مختل می‌کند و با برخی عوارض جانبی مانند بیماری التهابی روده (IBD)، بی‌نظمی قاعدگی، از دست دادن میل جنسی و افسردگی همراه است.

انتخاب این دارو، بدترین انتخاب نیست، زیرا مطالعات نشان می‌دهد استفاده طولانی مدت از آن بی‌خطر است، اما ترجیح بر این است که به جای استفاده از داروهایی برای متوقف کردن هورمون‌های طبیعی بدن، در رفع علت اصلی ایجاد جوش فعالیت کرد.

رژیم غذایی درمان جوش هورمونی

برای درمان جوش هورمونی می‌توان از یک روش سه جانبه استفاده کرد که در زیر به بررسی آن پرداخته شده است. در مقاله «رژیم ضد جوش و راهکارهای محافظت از پوست چیست؟» به طور مفصل به این رژیم پرداخته شده است.

  1. تعادل هورمون‌های جنسی (استروژن، پروژسترون، تستوسترون)، انسولین و کورتیزول
  2. درمان روده
  3. سم‌زدایی کبد

قبل از اینکه جزئیات بیشتری را در مورد این سه گزینه توضیح دهیم، نکته‌ای در مورد زنانی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند و نگران از بین رفتن جوش و بروز دوباره آن هستند، وجود دارد.

اول از همه، اگر از هورمون‌هایی برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنید، تا زمانی که از روش دیگری برای پیشگیری از بارداری استفاده نکرده‌اید، روش قبلی را متوقف نکنید.

توصیه متخصصان این است که قبل از قطع داروهای ضدبارداری خوراکی، درمان را زیر دو ماه شروع کنید. به این ترتیب، پوست واکنش کمتری خواهد داشت و برای پس زدن هورمون‌های مصنوعی مجهزتر خواهد بود.

مرحله اول: چگونه تعادل هورمون‌ها را حفظ کنیم

در این مرحله از درمان جوش هورمونی به منظور موفقیت رعایت نکات زیر ضروری است.

تعادل قند خون و تنظیم مجدد انسولین

همان‌طور که در بالا ذکر شد، قند خون متعادل اولین مرحله مهم در تعادل هورمون‌ها است. این کار را می‌توانید در رژیم غذایی خود با خوردن پروتئین، چربی و به خصوص فیبر در هر وعده غذایی انجام دهید.

از کربوهیدرات‌های غیر فراوری شده حاوی فیبر زیاد، بجای غلات و نشاسته فراوری شده استفاده کنید، مانند سبزیجات و میوه‌های دارای قند کم.

رژیم غذایی ضدالتهاب

توصیه می‌شود از محرک‌های التهابی موجود در رژیم غذایی معمول غربی مانند شکر، گلوتن، لبنیات، تمامی غذاها و میان وعده‌های فرآوری شده، شربت ذرت با فروکتوز بالا، غذاهای سرخ شده، چربی‌های حیوانی اشباع شده، اسیدهای چرب امگا ۶ به صورت روغن‌های گیاهی فرآوری شده (کلزا، آفتابگردان، دانه انگور و غیره)، گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده و الکل خودداری کنید!

عدم استفاده از تمام این غذاهای ناسالم در رژیم غذایی، این امکان را می‌دهد تا بر مصرف حداکثری سبزیجات، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳، حداقل به مدت ۳ تا ۴ هفته تمرکز کرده تا مراحل بهبود پوست آغاز گردد (مطمئناً می‌توانید برای سلامتی کامل، به انجام این کار ادامه دهید).

به خصوص حذف لبنیات می‌تواند تغییر دهنده اصلی پوست باشد. لبنیات باعث ایجاد جوش می‌شود زیرا حاوی چربی حیوانی اشباع شده زیادی است و باعث افزایش انسولین و IGF-1 می‌شود. لبنیات همچنین به دلیل وجود پروتئینی به نام A1 کازئین، یکی از مهم‌ترین غذاهای التهاب آور است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند تا فاکتورهای التهابی به نام سیتوکین را تولید کند.

شکر (و هر غذایی شبیه به آن) آن دسته از مواد غذایی مهم دیگر است که تا حد ممکن باید مصرف آن را محدود کرد، زیرا سطح انسولین را بالا برده و مانند لبنیات، IGF-1 را افزایش می‌دهد.

مطالعات نشان داد هنگامی که به افراد، رژیم کم بار گلیسمی داده شد، بهبود قابل ملاحظه‌ای در جوش مشاهده شد. غذاهایی که التهاب را کاهش می‌دهند و به پاک‌سازی پوست کمک می‌کنند، بیشتر منشأ گیاهی دارند که در رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای و همچنین رژیم‌های گیاهی (بدون لبنیات) و گیاه‌خواری وجود دارند.

این رژیم‌ها اساساً میزان مصرف غذاهای کامل گیاهی که به طور طبیعی دارای فیبر هستند را به حداکثر می‌رسانند، مانند سبزیجات و میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، حبوبات و چربی‌های سالم (آووکادو، آجیل، دانه‌ها و غیره). این ۱۰ ماده غذایی که با التهاب مقابله می‌کنند را تا جای ممکن در رژیم غذایی خود بگنجانید.

کنترل استرس

کنترل سطح استرس برای کاهش کورتیزول، که باعث افزایش قند خون و انسولین می‌شود، بسیار مهم است. به یاد بیاورید زمانی که میزان انسولین زیاد است، چه اتفاقی می‌افتد؟ درست است: آکنه.

هر فعالیتی که کورتیزول را کاهش داده و به شما احساس آرامش و سکون می‌دهد را انجام دهید. در اینجا به برخی از این فعالیت‌ها اشاره می‌کنیم: یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی در طبیعت، ورزش‌های تنفسی، حمام، ارگاسم، خواب کافی و غیره. حداقل هرروز یکی از این کارهای آرامش‌بخش را انجام دهید!

از شر مختل‌کنندگان غدد درون‌ریز خلاص شوید

این مواد شیمیایی می‌توانند در محصولاتی باشند که ما هرروزه با آن‌ها در تماس هستیم، از جمله سموم دفع آفات، پلاستیک‌ها، وسایل نسوز، اسباب‌بازی‌ها، محصولات بهداشتی و مراقبت شخصی و حتی آب و غذا.

برهم زنندگان غدد درون‌ریز بر عملکرد طبیعی و تعادل سیستم هورمونی دقیق تنظیم شده بدن، تأثیر می‌گذارند. این مواد شیمیایی به نظر می‌رسد امروزه در همه جا یافت می‌شوند و شما قصد دارید که از این مواد دوری کنید. در اینجا توصیه‌هایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی آورده شده است.

  • میوه و سبزیجات ارگانیک مصرف کنید تا از خطر افت کُش‌ها در امان باشید.
  • از آب تصفیه شده استفاده کنید تا از آلاینده‌هایی مانند سرب و آرسنیک به دور باشید.
  • با انتخاب ظروف شیشه‌ای برای مواد غذایی و ظروف فاقد BPA، این ماده شیمیایی را غذاهای خود حذف کنید. BPA مخفف ماده شیمیایی بیسفنول اِی (bisphenol A) می‌باشد.
  • مواد آرایشی، لوسیون‌ها، شامپوها و سایر محصولات زیبایی و مراقبت از پوست حاوی مواد سمی مانند پارابن، تریکلوزان و SLS هستند. این محصولات آرایشی را با گزینه‌های سالم‌تر عوض کنید.
  • خانه خود را با مواد شوینده سالم، تمیز کنید و یا از مواد طبیعی و غیر سمی مانند روغن‌های اساسی، سرکه و لیمو استفاده کنید.

مرحله دوم: درمان روده

تعداد خاصی از باکتری‌های روده و به طور خاص، ژن‌های خاصی از باکتری‌ها به نام استروبولوم وجود دارد که آنزیمی ضروری تولید می‌کنند که به متابولیسم استروژن کمک می‌کند. روده بخشی از سیستم دفع حیاتی برای بیرون راندن هورمون‌های متابولیزه از بدن است.

قصد داریم با حمایت از سلامت میکروبیوم و غشا درونی روده، اطمینان حاصل کنیم که استروبولوم را سالم نگه داریم. در اینجا ایده‌هایی برای نحوه شروع این کار وجود دارد.

  • غذاهای التهاب آور را حذف کنید. تاکنون مهم‌ترین عامل آکنه، همین غذاهای التهاب آور بوده‌اند. اگر هنوز میزان زیادی از غذاهایی مصرف می‌کنید که التهاب آور بوده و پس از هر وعده غذایی بدن را مشغول سم‌زدایی نگه می‌دارد، انجام سایر کارها منطقی نیست!
  • از فیبر بیشتری استفاده کنید که به عنوان پروبیوتیک برای نگهداری از میکروبیوم سالم عمل می‌کند.
  • ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری سبزیجات تخمیر شده، مانند کلم ترش یا کیمچی که سرشار از باکتری‌های مفید هستند را به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.
  • قبل از هر وعده غذایی، مقداری سرکه سیب رقیق شده در آب بنوشید.
  • از آبگوشت استخوان برای تهیه سوپ، خورشت و غیره استفاده کنید یا روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.
  • روزانه از مکمل پروبیوتیک با کیفیت استفاده کنید.

مرحله سوم: سم‌زدایی کبد

کبد مسئول پردازش زباله‌های متابولیکی، سموم محیطی و هورمون‌های بدن است. اگر کبد برای انجام کار خود فاقد مواد مغذی باشد که به آن نیاز دارد؛ با سموم محیطی، دارویی و غذایی فعالیت می‌کند یا تحت فشار دستگاه گوارش ضعیف قرار می‌گیرد که موجب آسیب به هورمون‌ها می‌شود.

وظیفه کبد این است که هورمون‌های متابولیزه شده را برای حذف توسط روده آماده کند. اگر کبد نتواند کار خود را انجام دهد، چه اتفاقی می‌افتد؟

درنهایت با هورمون‌هایی بیش از آنچه بدن انتظار دارد مواجه می‌شود که تغییرات هورمونی و علائم زیادی به وجود می‌آورد! در زیر چند نکته برای شروع سم‌زدایی کبد آورده شده است.

فیبر

می‌توان با مصرف مقدار فراوانی فیبر، توانایی کبد را برای پردازش سموم و هورمون‌های متابولیزه شده بالا برد. بدون فیبر کافی در رژیم غذایی، هورمون‌های متابولیزه شده در صفرا ترشح می‌شوند و سپس دوباره در روده جذب می‌شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. فیبر ترشح هورمون‌ها را در مدفوع افزایش می‌دهد.

اجابت مزاج روزانه بسیار مهم است! اگر یبوست دارید (یبوست یعنی اجابت مزاج، کمتر از یک بار در روز)، مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. به یاد داشته باشید که محصولات حیوانی حاوی صفر درصد فیبر هستند. شیوه‌ای مناسب برای تقویت تحرک روده و رفع یبوست، خوردن روزانه ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده است.

سبزیجات تلخ

این گیاهان شامل گیاهانی مانند کاسنی، گیاه قاصدک، کلم بروکلی، اسفناج، سبزی خردل و کلم پیچ است. این سبزیجات برگ‌دار، گیرنده‌های تلخِ روی زبان را فعال می‌کنند و در نتیجه سلول‌های معده فعال می‌شوند تا تولید اسید را برای هضم بهتر افزایش دهند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، تولید صفرا و تولید آنزیم گوارشی نیز بهبود می‌یابد. تولید صفرای مناسب باعث سلامت کبد، تعادل هورمون‌ها و تنظیم روده می‌شود. آنزیم‌های گوارشی برای استخراج و جذب مواد مغذی از غذا ضروری است. آن‌ها همچنین می‌توانند به کاهش تعداد باکتری‌های غیرمفید در روده کمک کنند.

گیاهان سم‌زدا

بیدمشک، گیاه قاصدک، گزنه و غیره، سم‌زداهایی فوق‌العاده هستند. می‌توان با استفاده از این گیاهان، دم‌نوشی خوش‌طعم تهیه کرد که شامل همه این گیاهان به اضافه تعداد انگشت‌شماری گیاه دیگر است! روزانه یک فنجان از این دم‌نوش را بنوشید تا سلامت کبد و ترشح هورمون‌ها تضمین شود.

مکمل مناسب درمان جوش هورمونی

بهتر است قبل از شروع استفاده از هر نوع گیاهان دارویی یا مکمل‌های جدید، با پزشک خود مشورت کنید.

مولتی ویتامین

این مکمل‌ها پایه‌های تغذیه‌ای بدن را تأمین می‌کنند و مواد اولیه (مانند ویتامین‌های گروه B، روی و غیره) را برای هورمون‌ها و کبد فراهم می‌کنند تا آن‌ها بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند!

پروبیوتیک

یک مکمل پروبیوتیکِ بسیار با کیفیت، به باکتری‌های مفید برای تقویت  استروبولوم و کاهش التهاب مزمن کمک می‌کند.

اسیدهای چرب امگا ۳

این مکمل‌ها میکروبیوم سالم را تقویت می‌کنند، تولید مواد ضدالتهابی را افزایش می‌دهند و مواد مغذی را برای مغز، قلب، مفاصل، مو، پوست و ناخن‌ها فراهم می‌کنند.

می‌توان آن‌ها را به صورت مکمل روغن ماهی مصرف کرد و گیاهخواران می‌توانند از دانه کتان یا شاهدانه که دارای مقدار معادل امگا ۳ است، استفاده کنند (برای جذب بهتر دانه کتان، آن را آسیاب کنید).

ویتامین D3 + K2

به تنظیم عملکرد هورمون‌ها کمک می‌کند. توصیه می‌شود قبل از مصرف مکمل، از پزشک خود بخواهید که میزان موجود این ویتامین‌ها در بدن را (با یک آزمایش خون ساده) بررسی کند.

منیزیم

یک ماده معدنی معجزه‌آسا برای تعادل هورمون‌ها است. عملکرد انسولین را بهبود می‌بخشد و در ساخت هورمون‌های استروئیدی (به عنوان مثال استروژن و پروژسترون) کمک می‌کند. همچنین برای تسکین سیستم عصبی و تقویت خواب خوب، فوق‌العاده است.

روی

کراتین را کاهش می‌دهد، باکتری‌ها را از بین می‌برد، التهاب را کاهش داده و میزان آندروژن را کم می‌کند.

بربرین

یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است، بنابراین باکتری‌های موجود در جوش هورمونی را از بین می‌برد. این مکمل التهاب را کاهش می‌دهد، میزان آندروژن را کم می‌کند و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد که به خصوص برای زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بسیار مفید است.

یک مطالعه بالینی در مورد نوجوانان نشان داد که فقط چهار هفته استفاده از بربرین، موجب بهبود ۴۵ درصد از آکنه‌ها شد. مصرف بربرین بیش از هشت هفته به طور مداوم توصیه نمی‌شود.

اگر به بربرین به مدت طولانی‌تری نیاز دارید، یک هفته مصرف آن را متوقف کرده و سپس از سر بگیرید. قبل از شروع مصرف بربرین، حتماً با پزشک خود مشورت کنید زیرا این دارو می‌تواند با سایر داروها تداخل ایجاد کند.

با استفاده از این روش سه جانبه، بهبود پوست تا چه مدت حاصل می‌شود؟

ممکن است طی چند هفته بهبود اولیه‌ای داشته باشید، اما اگر پوست در اثر استرس یا دوره پریود ملتهب شد، نگران نباشید.

بهبود واقعی و پایدار پوست، یک پروژه بلندمدت است و معمولاً طی ۳ الی ۶ ماه اتفاق می‌افتد. ممکن است به نظر برسد رهایی از جوش تا ابد ادامه دارد، اما تلاش برای اصلاح سیستم‌های بدن مدتی طول می‌کشد.

توصیه می‌شود دستورالعمل‌های بالا را تا زمانی که پوست واقعاً بهبود می‌یابد، ادامه دهید و سپس می‌توانید استفاده از مکمل‌ها را متوقف کنید و تا حدی رژیم غذایی را کاهش دهید. اگرچه احتمالاً هرگز نخواهید خواست که رژیم غذایی حاوی قند، چربی، و لبنیات زیاد را از سر بگیرید!

اگر مدتی است که برای درمان جوش هورمونی پوست خود تلاش می‌کنید و بهبودی نمی‌بینید، بهتر است برای کشف علت اصلی جوش و انجام یک برنامه درمانی هدفمند، با یک متخصص تغذیه یا سایر پزشکان سلامت جامع همکاری کنید!

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x