طرز تهیه مربای مجلسی پرتقال با پوست در خانه، مرحله به مرحله+تصویر

0

با شروع هر فصل و هجوم میوه‌های مختص آن فصل فکر درست کردن انواع ترشی و مربا به فکر ما خطور می‌کند. در فصل پاییز و زمستان هم پرتقال به وفور در سبد غذایی ما ایرانی‌ها یافت می‌شود اگر از خوردن مرباهای تکراری خسته شده‌اید و دنبال مربایی کمی متفاوت و مجلسی با مزه‌ای خاص هستید مربای پرتقال با پوست خرد شده می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل باشد. طرز تهیه‌های مختلفی برای این مربا وجود دارد که در این مطلب یکی از بهترین‌ها را آموزش خواهیم داد.

مربای پرتقال همراه با پوست

طرز تهیه‌های مختلفی برای درست کردن مربای پرتقال وجود دارد. برخی پوست را دور می‌ریزند و برخی هم فقط از پوست استفاده می‌کنند. اگر فقط از گوشت پرتقال استفاده کنید مسلماً شکر زیادی نیاز خواهد بود و اگر فقط از پوست استفاده کنید برای اینکه مربا خشک نشود مجبور خواهید بود از شکر زیادی استفاده کنید اما در صورتی که از هر دوی آن‌ها استفاده کنیم می‌توانیم مقدار شکر مصرفی را به حداقل برسانیم.

بسیاری از مرباهای میوه به نسبت‌های یک به یک از شکر نیاز دارند که یکی از دلایل این مقدار بالای مصرف شکر نگهداری مربا برای مدت‌های طولانی بالای دو سال است در حالی که در دنیای امروز اصلاً نیاز به نگهداری طولانی مدت نخواهد بود و از طرفی هم سرد کننده‌ها تا حدودی مسئولیت حفظ کیفیت مربا را بر عهده خواهند داشت.

از کجا بفهمیم مربا حاضر شده است؟

روش‌های مختلفی برای فهمیدن اینکه مربای آماده شده است وجود دارد. روش اصولی آن استفاده از دماسنج و کنترل دما است. به طور کلی بسیاری از کارشناسان نظرشان بر این است که مربا با رسیدن به درجه حرارت ۱۰۵ درجه سانتی‌گراد آماده خواهد شد. خب اگر دماسنج نداشتیم تکلیف ما چی است. در این صورت روش دیگر و حتی ساده‌تر و بهتری نیز وجود دارد. با گذاشتن مربا روی حرارت ۳ یا ۴ تا بشقاب چینی را در یخچال قرار دهید.

در این روش برای اینکه آماده شده یا نشدن مربای پرتقال با پوست یا هر مربای دیگری را بررسی کنیم باید یکی از ظرف‌ها را از یخچال بیرون آوریم و یک قاشق غذاخوری از مربای گرم را در داخل ظرف سرد قرار دهیم. بلافاصله با انگشت دست خود از میان توده مربا رد شوید و فضای خالی را ایجاد کنید. در این حالت اگر مربا شروع به پر کردن فضای خالی ناشی از اثر انگشت شما کرد پس بدانید که مربا هنوز آماده نشده است. در صورتی که مربا حرکت چندانی نکرد و فضای خالی به قوت خود باقی مانده بود پس مربای شما به دمای مورد نظر رسیده و آماده است.

مواد لازم برای طرز تهیه مربای پرتقال با پوست

  • پرتقال یک و نیم کیلوگرم
  • ۸۰۰ گرم
  • آب لیموی تازه یک عدد لیمو
  • طرز تهیه مربای پرتقال
  • زنجبیل به مقدار دلخواه

اول از همه چون در مرحله تست کردن آماده بودن یا نبودن مربا به چند تا بشقاب نیاز خواهد بود برای اینکه فراموش نشود از همین الان آن‌ها را در یخچال قرار می‌دهیم. در مرحله بعد از طرز تهیه همه پرتقال را کاملاً شسته و خشک می‌کنیم. چون از پوست استفاده خواهند شد پس باید از تمیز بودن مطمئن شویم.

در مرحله بعد از طرز تهیه مربای پرتقال با پوست به سراغ پوست کندن می‌رویم. در این مرحله با استفاده از پوست‌کن‌های مخصوص شروع به کار می‌کنیم. دقت داشته باشید که گوشت سفید رنگ پوست پرتقال به در ما نخواهد خورد و مربا را به اصطلاح از قیافه می‌اندازد. بعد از کندن پوست‌ها با یک چاقو تیز آن‌ها را به شکل دلخواه در می‌آوریم که به نظر من تکه‌های رشته‌ای به مانند شکل بسیار مناسب این مربا خواهد بود.

بعد از رشته رشته کردن پوست پرتقال، یک قابلمه از آب را به جوش می‌آوریم. رشته‌های پوست پرتقال را به مدت تنها یک دقیقه و نه بیشتر می‌جوشانیم و پس از آن آن‌ها را کاملاً آبکش می‌کنیم.

بعد از جوشاندن رشته‌های پوست پرتقال به سراغ اصل کاری می‌رویم. در این مرحله از طرز تهیه مربای پرتقال با یک چاقوی تیز قسمت‌های سفید رنگ از پوست که روی گوشت پرتقال به جای مانده است را بدون اینکه زیاد به پرتقال آسیب بزنیم را کاملاً بر می‌داریم زیرا این قسمت‌های سفید رنگ مزه پرتقال را به سمت تلخی می‌برند. در گام بعدی باید پوست یا همان غشای نازک روی پرتقال را هم جدا کنیم و برای اینکه آب پرتقال هدر نرود این کار را روی قابلمه‌ای که در مرحله قبل پوست‌های رشته رشته را در آن بجوش آوردیم انجام می‌دهیم. ناگفته نماند که بعد از خرد کردن پرتقال به تکه‌های مورد نظر دانه‌های آن را برای بعد نگه دارید.

در مرحله بعد از طرز تهیه مربای پرتقال با پوست باید مقدار پرتقال را وزن کنیم تا دقیق محاسبه کنیم که به چقدر شکر نیاز پیدا خواهیم کرد. به طور کلی به ازای هر ۱۰۰ گرم از مخلوط پرتقال به ۸۰ گرم شکر نیاز پیدا خواهید کرد. شکر را به پرتقال در قابله اضافه می‌کنیم. آب لیمو را هم اضافه و شروع به مخلوط کردن می‌کنیم.

حرارت را روشن و شروع به پختن مخلوط می‌کنیم. عمل پختن را تا زمان غلیظ شدن ادامه می‌دهیم. یادتان نرود که هم زدن باید ادامه دار باشد که به ته قابلمه نچسبد یا به اصطلاح مربا ته نگیرد. بعد از غلیظ شدن، برای اینکه بفهمیم مربای پرتقال با پوست آماده شده است یا خیر از روش بشقاب سرد استفاده می‌کنیم که در بالا شرح داده شد. در آخر هم می‌توانید با مراجعه به مطلب طرز تهیه کنسرو و کمپوت، مربا پرتقال خود را کنسرو کنید و با خیال راحت برای مدت طولانی نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای پرتقال با پوست

نکات مهم در طرز تهیه مربای پرتقال

  • بعد از چند بار درست کردن این مربا و اندازه‌گیری دمای آن متوجه خواهید شد که مربا حول و حوش دمای ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد آماده خواهد شد. با این حال توصیه می‌شود از دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد به بالا هر از گاهی مربا از بابت آماده بودن یا نبودن تست کنید.
  • در این طرز تهیه مربای پرتقال می‌توانید از زنجبیل هم استفاده کنید. برای این کار وقتی که مربا آماده و هنوز داغ است مقداری از زنجبیل تازه را در آن رنده کنید.

ارزش غذایی مربای پرتقال با پوست

ارزش غذایی این مربای خوشمزه به ازای هر قاشق غذا خوری به شرح زیر است.

  • کالری برابر با ۶۶ گرم
  • قند برابر با ۱۲ گرم
  • کربوهیدرات برابر با ۱۶/۷ گرم
  • سدیم برابر با ۰/۷ میلی‌گرم
  • چربی برابر با ۰/۱ گرم
  • کلسترول برابر با صفر میلی‌گرم

سخن آخر

مربای پرتقال را می‌توان هم با پوست و هم بدون پوست درست کرد اما به نظر می‌رسد که ترکیب گوشت و پوست پرتقال انتخاب بهتری باشد. طرز تهیه این مربا آسان و نیاز به خواباندن پرتقال در شکر به مدت یک شب نخواهد بود. امیدواریم از این دستور تهیه لذت برده باشید. نظرات خودتان را با ما در خصوص این مربا به اشتراک بگذارید.