نان باگت از جمله نانهای پرطرفدار در ایران است و معمولاً برای سرو ساندویچ از این نان استفاده میشود. البته نان باگت برای وعده صبحانه نیز نان مناسبی است و در برشهای عرضی برای صرف کره و مربا، کره و عسل، پنیر و گردو و … مناسب است. در این مقاله آموزش تهیه نان باگت در خانه بدون استفاده از جوش شیرین را ارائه دادهایم که امید است با استقبال شما مواجه شود. در ادامه با کابان مگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان باگت
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آب گرم در دمای ۳۵ تا ۴۳ درجه سانتیگراد | دو پیمانه |
خمیرمایه | دو و یک چهارم قاشق چای خوری |
شکر | دو قاشق غذاخوری |
نمک | دو قاشق چای خوری |
آرد | پنج و نیم پیمانه |
سفید تخم مرغ بزرگ | یک عدد |
دانه کنجد یا سیاه تخم | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه نان باگت در خانه
- مواد اولیه را تهیه کنید و فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید، سپس برای شروع کار آماده شوید.
- در یک ظرف خمیر مایه را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا حل شود.
- پس از حل شدن خمیر مایه در آب کمکم آرد را به مخلوط خمیر مایه و آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نرمی شکل بگیرد.
- خمیر را به یک سطح آرد پاشیده منتقل کنید و برای ۸ دقیقه آن را ورز دهید.
- یک ظرف را روغن مالی کنید و خمیر را درون آن قرار داده و روی ظرف را با حوله تمیز آشپزخانه بپوشانید تا روی خمیر نیز عرق کرده و ور بیاید. زمان لازم برای ور آمدن خمیر یک ساعت در جای گرم در محیط آشپزخانه است.
- وقتی خمیر ور آمد با یک ضربه مشت در وسط خمیر، هوای آن را خارج کنید و برای ۲ دقیقه خمیر را ورز دهید.
- پس از ورز دادن خمیر، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و هر بخش را به یک چانه تبدیل کنید.
- برای پخت نان بات لازم است چانهها را به صورت دراز روی یک کاغذ روغنی پهن کنید و پنج برش به عمق چند میلیمتر در آن ایجاد کنید.
- روی خمیر نان باگت را با حوله تمیز آشپزخانه بپوشانید و اجازه دهید تا در گوشهای از آشپزخانه برای ۴۵ دقیقه استراحت کند.
- پس از ور آمدن مرحله دوم، روی نان باگت را با استفاده از قلم موی آشپزی با سفید تخم مرغ بپوشانید تا پس از پخت سطحی طلایی پیدا کند. سپس از تخم کنجد یا سیاه تخم به مقدار دلخواه روی آن بپاشید.
- اگر میخواهید نان باگت با رویهای تیرهتر داشته باشید به جای رویه سفید تخم مرغ از شیر استفاده کنید.
- نان باگت را برای ۵ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گرد بپزید.
- پس از گذشت ۵ دقیقه نانهای باگت را از فر خارج کنید و با اسپری آب سرد، روی نانها را کمی تّر کنید.
- فر را در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و نانهای باگت را در آن به مدت ۲۵ دقیقه یا تا زمانی که آماده شوند، بپزید.
- نانهای باگت را از کاغذ روغنی جدا کنید و در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شوند.
در مقالههایی از کابان مگ به توضیح درباره انواع آرد گندم، مخمر و خمیر ترش پرداختهایم که اطلاعات زیادی در زمینه پخت نان ارائه میدهد و توصیه میشود به آنها را مطالعه کنید.
همچنین برای تهیه نان خانگی میتوانید از مقالاتی که در رابطه با آموزش پخت نان خانگی، نان پیتا، نان لواش، نان تست، نان همبرگر، نان روغنی، نان سیر، نان خانگی در فر، فریز کردن نان و چگونگی ورز دادن خمیر تهیه شده اند مراجعه کنید.
سخن آخر
تهیه نان باگت یا به طور کلی همه نانها ممکن است در ابتدا کاری بسیار مشکل به نظر بیاید ولی با مرور زمان و کسب تجربه، پخت نان آسانتر خواهد شد. در انتها نیز باید اضافه کنم که با رعایت نکات پخت نان میتوانید نانی بسیار خوشمزه و تازه در خانه تهیه کنید.