مربای انگور

مربای انگور با شکر و بدون شکر با طرز تهیه مرحله به مرحله و ساده

آیا می‌دانستید ۸۰۰۰ گونه مختلف از انگور در سراسر دنیا وجود دارد؟ انگور یکی از قدیمی‌ترین محصولات کشاورزی است که انسان به پرورش آن پرداخته است. شایعه است که کلومپوس انگور را از اروپا با خود به آمریکای شمالی برده است. بهترین انگورهای ایران از شیراز، تاکستان و برخی شهرهای آذربایجان غربی به دست می‌آیند. بیشتر حجم انگور به‌دست‌آمده از این شهرها به‌صورت کشمش به خارج از کشور صادر می‌شود. در این مطلب می خواهیم که طرز تهیه مربای انگور سیاه و زرد را به شما آموزش دهیم.

انگور مناسب تهیه مربا

انگور سیاه‌دانه درشت از بهترین انواع انگور است که آن را برای تهیه مویز خشک می‌کنند، ولی امروز قصد دارم یک خوراکی خوشمزه دیگر از انگور سیاه، انگور قرمز یا هر انگور دیگری که در دسترس دارید به شما آموزش دهم. این بار من سعی کردم از چهار نوع انگور مختلف استفاده کنم تا بفهمم که مزه آن چطور از آب درمی‌آید که خوشبختانه خوب شد. با طرز تهیه مربای انگور با ما همراه شوید.

طرز تهیه مربای انگور

مواد لازم برای تهیه مربای انگور

مواد لازممقدار
انگوربی‌دانه یا هسته‌گیری شده ۲ کیلوگرم
شکر۲ تا ۳ پیمانه
آب‌لیموی تازه۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای انگور

من خودم از هسته‌های انگور را جدا نکردم چون خواص آنتی‌اکسیدانی انگور از هسته و پوست آن نشات می‌گیرد ولی اگر از طعم آن خوشتان نمی‌آید می‌توانید هسته‌ای انگور را جدا کنید یا از انگور بی‌دانه برای تهیه مربا استفاده کنید.

وقتی تصمیم گرفتم مربای انگور درست کنم خیلی‌ها به من گفتند که درست کردن آن بدون اینکه پوست انگورها را جدا کنید خوب نیست و بدمزه می‌شود. ولی من به حرف آن‌ها توجه نکردم و مربا را با پوست آن تهیه کردم، مزه ملس پوست انگورها طعم فوق‌العاده‌ای به مربا می‌دهد؛ اما برای اینکه ظاهر مربا بد نشود، پیش از همه انگورها را خوب میکس کردم.

در ابتدا و اولین مرحله از طرز تهیه مربای انگو با استفاده از شکر باید اول از همه موادی لازمی که آماده کرده ایم یعنی انگورها، شکر و آب‌ لیموی تازه را در یک ظرف بزرگ باهم مخلوط کنید.

طرز تهیه مربای انگور

سپس با استفاده از گوشت‌کوب برقی مخلوط را مخلوط کنید. می‌توانید از غذا ساز یا مخلوط‌کن هم برای این کار استفاده کنید؛ پس از این کار انگورهای میکس شده را داخل قابلمه یا هر ظرفی که مربای انگور را در آن درست می کنید، منتقل کنید.

طرز تهیه مربای انگور

مخلوط را پس از میکس کردن روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش بیاید سپس شیشه‌های مربا را که قرار است از آن‌ها استفاده کنید را استریل کنید.

طرز تهیه مربای انگور

پس از جوشیدن زیر شعله را کم کردم تا بپزد. مربای انگور برای پخته شدن به یک ساعت زمان نیاز دارد. شعله را زیاد کم نکنید که مربا از جوشیدن بیفتد. سعی کنید شعله آن‌قدری کم باشد که مربا بجوشد.

پس‌ازاینکه مربای انگور آماده شد آن را به شیشه‌های مربا انتقال دهید، لبه ظرف را تمیز کنید، نیم سانتی‌متر بالای ظرف را خالی بگذارید و در آن را محکم ببندید.

شیشه‌های مربا را برای ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید تا کمپوت شوند. با این کار می‌توانید مرباها را بیرون از یخچال هم نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای انگور

نکات مهم در تهیه مربای انگور

  • اگر در شیشه‌های مربا محکم بسته نشده باشند بیرون از یخچال خراب می‌شوند.
  • باید از شیشه‌های با در فلزی استفاده کنید. شیشه‌های در پلاستیکی برای کمپوت کردن مناسب نیستند چون توانایی عبور هوا را دارند و مربا خراب می‌شود.
  • حواستان باشد مربای انگور مانند تمام مربا ها پس از سرد شدن سفت‌تر می‌شود.
  • استفاده از چند عدد انگور نرسیده (غوره) به بهتر شدن طعم مربا و داشتن خاصیت ژلاتینی آن کمک می‌کند.
  • پس از باز کردن در هر شیشه مربا، تاریخ باز کردن را روی آن یادداشت کنید تا پیش از خراب شدن آن را مصرف کنید.
  • پس از باز کردن در شیشه‌ها باید از آن‌ها در یخچال نگهداری کنید.
  • استفاده از ظروف کوچک بهتر است؛ چون محتوی مربای آن‌ها زودتر تمام می‌شود و از کپک زدن بقیه مربا جلوگیری می‌شود.
  • بهتر است روی شیشه‌های مربا تاریخ تولید آن‌ها درج شود تا از زمان ماندگاری آن‌ها خبر داشته باشید.
  • برای استفاده از مربا پس از چند ماه بهتراست آن‌ها را ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید.

طرز تهیه مربای انگور بدون شکر

بسیاری از کسانی که قصد تهیه این مربا را دارند شاید به دلایل مختلفی همچون ابتلا به بیماری دیابت چندان مایل به استفاده از شکر در تهیه آن نباشند. در این صورت میتوان به جای شکر از عسل به مقدار لازم استفاده کرد.

استریل کردن شیشه های مربا

برای استریل کردن شیشه‌های مربا کافی است آن‌ها را برای ۱۵ دقیقه درون آب در حال جوش قرار دهید. هم ظروف و هم درهای آن‌ها را باید برای ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص استریل کرده شیشه مربای میتوانید به مطلب «استریل کردن شیشه مربا، ترشی و کنسرو به ۳ روش ساده» مراجعه کنید.

سخن آخر

امیدوارم مقاله مربای انگور برای شما مفید واقع شده باشد. ما را از نظرات خود بهره مند سازید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

4 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Parinaz

خیلی عالی بودمطلبت مخصوصا نکات ریزی ک گفته بودی‌.خیلی هم خوشمزه😋😋😋👍👍👌👌

علی

عزبران من، تا جایی که اطلاع دارم انگور اگر بجوشد نجس می شود، مگر با شرایطی که در کتابهای توضیح المسائل شیعه گفته شده است، که در این صورت پاک خواهد شد.

4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x