خواص انگور

۱۱ مورد از مهمترین خواص انگور که از نظر علمی اثبات شده اند

انگور میوه ای است که برای هزاران سال در تمدن های مختلف کشت می شده و از خواص آن بهره های فراوان برده می شده است. این میوه بهشتی از خوشمزه ترین میوه های اواخر فصل تابستان است که در انواع قرمز، سبز، سیاه، زرد و صورتی دیده می شود. در این مقاله به چندی از خواص آن اشاره می کنیم. در ادامه همراه این مقاله از کابان مگ باشید.

ارزش غذایی انگور

انگور همانطور که گفته شد سرشار از مواد مغذی است که در زیر به خلاصه ای از آنها اشاره شده است.

انرژی۱۰۴ کالری
کربوهیدرات۲۷.۳ گرم
پروتئین۱.۱ گرم
چربی اشباع۰.۲ گرم
چربی۱.۴ گرم
ویتامین ث۲۷ درصد مجاز روزانه
ویتامین کا۲۸ درصد مجاز روزانه
تیامین۷ درصد مجاز روزانه
ریبوفلاوین۶ درصد مجاز روازانه
ویتامین ب ۶۶ درصد مجاز روزانه
پتاسییم۸ درصد مجاز روزانه
مس۱۰ درصد مجاز روزانه
منگنز۵ درصد مجاز روزانه

مصرف یک پیمانه انگور یا ۱۵۰ گرم در روز بیش از یک چهارم نیاز روزانه شما به ویتامین کا را تامین می کند. این ویتایمن برای داشتن استخوان هایی سالم و قوی و انعقاد خون لازم و ضروری است. این میوه مقوی همچنین سرشار از ویتامین ث است که یک آنتی اکسیدان قوی است و برای بازسازی و سلامت پوست بسیار مفید است.

آنتی اکسیدان در انگور و خواص پیشگیری کننده از بیماری های مزمن

آنتی اکسیدان ها در گیاهان یافت می شوند که در ترمیم بافت های آسیب دیده در اثر رادیکال های آزاد کمک کننده هستند. رادیکال های آزاد مولکول های آسیب رسانی هستند که در شرایط استرس اکسیداتیو فعالیت می کنند.

استرس اکسیداتیو با بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان و بیماری های قلبی پیوند محکمی دارد. انگور دارای آنتی اکسیدان به مقدار و تعداد بسیار زیاد است. در واقع ۱۶۰۰ تا از ریز مغذی که در گیاهان مفید شناخته شده اند در انگور وجود دارد.

بیشترین مقدار آنتی اکسیدان در هسته و پوست انگور تجمع پیدا کرده است و به همین دلیل است که بسیاری از مطالعات علمی روی این دو بخش انگور تمرکز دارد.

مواد مغذی موجود در انگور حتی پس از تخمیر هم در آن باقی می ماند، به همین علت است که سرکه انگور از بهترین سرکه ها است. همینطور در مطالعات بسیاری نشان داده شده است که مصرف انگور در درمان بیماری های قلبی، پایین آوردن قند خون و پیشگیری از سرطان موثر است.

انگور علاوه بر مواد مغذی که در بالا ذکر شد؛ حاوی بتاکاروتن، کورستین، لوتئین، لیکوپن و الاجیک اسید اسید که مانند ویتامین ث از آنتی اکسیدان های قوی به شمار می روند.

خواص انگور در محافظت در برابر برخی سرطان ها

از خواص انگور می توان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره کرد که به دلیل حضور ماده ای به نام رزوراترول است. این ماده در دسته پلی فنول ها قرار دارد و در تحقیقات مختلف و متعدد به تاثیر آن در پیشگیری و درمان سرطان اشاره شده است.

آنتی اکسیدان های فراوانی که در انگور وجود دارند با خاصیت ضد التهابی به درمان بافت های آسیب دیده ناشی از سرطان می پردازد و از گسترش توده سرطانی به دیگر نقاط بدن جلوگیری می کند.

ریز مغذی هایی که در انگور موجود است باعث ایجاد خاصیت ضد سرطانی در آن شد است. علاوه بر رزوراترول، کورستین، آنتی سیانین و کاتچین، همگی از ریز مغذی هایی هستند که در تحقیقات انجام شده بر روی انگور، تاثیر آنها بر درمان و پیشگیری از سرطان را افشا کرده است.

در تحقیقات ازمایشگاهی نشان داده شده است که مصرف عصاره ی انگور در درمان و پیشگیری از گسترش سرطان کولون در دیگر نقاط بدن، موثر است. علاوه بر این در یک تحقیق بر روی ۳۰ فرد بالای ۵۰ سال نشان داد که مصرف ۴۵۰ گرم انگور در روز به مدت دو هفته، احتمال بروز نشانه های سرطان کولون را کاهش می دهد.

همچنین در یک تحقیق بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده شد که مصرف عصاره انگور از گسترش سرطان سینه پیشگیری می کند. ولی متاسفانه تحقیقات زیادی در زیمنه خواص انگور بر سرطان بر روی انسان ها صورت نگرفته است.

چیزی که مشخص است این است که مصرف مواد خوراکی مانند انگور که سرشار از آنتی اکسیدان هستند از گسترش سرطان جلوگیری می کند و می تواند در بهبود این بیماری موثر باشد.

خواص انگور در سلامت قلب

دلایل زیادی وجود دارد که خوردن انگور برای سلامت قلب مفید است. انگور در پایین آوردن فشار خون و کلسترول خون موثر است.

خواص انگور در پایین آوردن فشار خون

انگور به دلیل داشتن ۲۸۸ میلی گرم پتاسیم در یک پیمانه انگور معادل ۴۵۰ گرم، در پایین آوردن فشار خون بسیار موثر است. خوردن این مقدار انگور در روز ۶ درصد از مقدار مجاز پتاسیم مصرفی بدن را تامین می کند. پتاسیم نقش لازم و ضروری در پایین و پایدار نگه داشتن فشار خون دارد. مقادیر بالای سدیم در بدن باعث بالا رفتن فشار خون، ابتلا به بیماری های قلبی و در نهایت سکته قلبی می شود.

در یک تحقیق در بین ۱۲،۲۶۷ نفر فرد بالغ در خطر ابتلا به فشار خون نشان داد که دریافت مقادیر بیشتری پتاسیم نسبت به سدیم در این افراد احتمال مرگ در اثر فشار خون بالا و بیمارهای قلبی را کاهش می دهد.

خواص انگور در کاهش کلسترول خون

ریز مغذی های موجود در انگور با کاهش جذب کلسترول بد توسط بدن به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک می کنند.

در یک تحقیق در بین ۶۹ فرد بالغ که کلسترول بد خون آنها بالا بود، نشان داد؛ مصرف روزانه ۵۰۰ گرم انگور قرمز برای هشت هفته. میزان کلسترول خون از جمله کلسترول بد را به مقدار قابل توجهی کاهش داد. همچنین در این تحقیق نشان داده شد که انگور سفید این خاصیت را دارا نیست.

علاوه بر این تبعیت از رژیم های غذایی پر رزورتراول مانند رژیم مدیترانه ای هم در کاهش میزان کلسترول خون نقش به سزایی دارند.

خواص انگور در کاهش مقدار قند خون و احتمال ابتلا به دیابت

در یک پیمانه انگور معادل ۱۵۰ گرم، ۲۳ گرم قند وجود دارد و تاثیر انگور در پیشگیری از ابتلا به دیابت را با داشتن مقادیر زیادی قند، زیر سوال می برد. در واقع قند موجود در انگور شاخص گلیسمیک پایینی دارد؛ این شاخص نشان می دهد که یک ماده خوراکی، با چه سرعتی قند خون را افزایش می دهد.

علاوه بر این انگور حاوی ماده ای است که باعث پایین آمدن قند خون می شود. در یک آزمایش بر روی ۳۸ مرد، طی ۱۶ هفته نشان داد که با مصرف روزی ۲۰ گرم انگور در روز، مقدار قند خون نسبت به کسانی که قند خون آنها کنترل می شد، پایین تر است.

همچنین رزورتراول موجود در انگور از حساسیت بدن نسبت به انسولین می کاهد. این امر به دریافت گلوکوز و همچنان پایین ماندن قند خون می انجامد. کنترل میزان قند خون در طول زمان فاکتور مهمی در کاهش احتمال ابتلا به دیابت است.

خواص انگور در سلامت چشم ها

مواد مغذی گیاهی موجود در انگور می تواند در بیماری های عمومی چشم بهبود دهنده باشد. در یک تحقیق بر روی موش های آزمایشگاهی، مشاهده شد که موش هایی که رژیم غذایی آنها شامل انگور بوده است؛ آسیب های شبکیه در آنها کمتر بوده است و عملکرد شبکیه در مقایسه با موش هایی که رژیم بدون انگور داشته اند، بهتر بوده است.

در یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی انسان نشان داده شد که مصرف انگور می تواند تاثیر کاهنده ای در آسیب به سلول های شبکیه در اثر تابش پرتو فرابنفش داشته باشد و همینطور ممکن است بر پیشگیری از تباهی لکه زرد موثر باشد.

همچنین در برخی از مطالعات نشان داده شده است که مصرف انگور می تواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند آب سیاه چشم، آب مروارید و بیماری های چشمی دیابتی مفید باشد. دو آنتی اکسیدان لوتئین و زاگزانتین موجود در انگور از آسیب چشم ها در برابر نور آبی محافظت می کند.

انگور می تواند تاثیر مثبتی بر حافظه، تمرکز و حالات شما داشته باشد

خوردن انگور می تواند برای مغز و سلامت آن مفید باشد و موجب تقویت حافظه شما شود. در یک تحقیق بر روی ۱۱۱ نفر از بزرگسالان در طول مدت ۱۲ هفته، نشان داد که خوردن ۲۵۰ میلی گرم از فراورده های انگور، قدرت حافظه، تمرکز و زبان را تقویت می کند.

در یک مطالعه دیگر هم در بین افراد سالم مشاهده شد که خوردن ۲۳۰ میلی لیتر آب انگور، بر مهارت های مرتبط با حافظه و روحیات پس ازگذشت ۲۰ دقیقه بعد از نوشیدن، تاثیر زیادی دارد. در مطالعات اخیر نشان داده شده است که رزرورتراول می تواند یادگیری، حافظه و روحیات را وقتی برای ۴ هفته از انگور استفاده شود بهبود بخشد.

علاوه بر این در آزمایشی بر روی مغز موش ها نشان داده شد که رزرورتاول موجود در انگور می تواند رشد مغز را بیشتر کند و جریان خون را بالا ببرد. این آنتی اکسیدان همچنین ممکن است از مغز در برابر بیماری هایی مانند آلزایمر هم محافظت کند که این ادعا نیازمند تحقیقات بیشتری در این زمینه است.

انگور حاوی مواد مغذی برای سلامت استخوان هاست

انگور حاوی مواد معدنی است که برای سلامت و رشد استخوان ها ضروری است. این مواد شامل کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، منگنز و ویتامین K است. اگر در تحقیقی نشان داده شد که رزرورتراول در موش ها باعث بالا رفتن تراکم استخوان ها می شود ولی این ادعا در مورد انسان ها هنوز به اثبات نرسیده است.

در یک مطالعه به موش ها برای ۸ هفته، پودر فریز شده انگور خورانده شد. پس از این مدت حفظ و نگهداری کلسیم در استخوان ر این موش ها نسبت موش هایی که از این پودر انگور فریز شده استفاده نکرده بودند، بیشتر و بهتر بود.

انگور بدن را در برابر عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی ایمن می کند

مواد موجود در انگور در مطالعات زیادی نشان داده شده است که بدن را در برابر باکتری ها و ویروس ها ایمن می کند و با آنها می جنگد. انگور ها منبع سرشاری از ویتامین C هستند که تاثیرات آن بر سیستم ایمنی بدن از کسی پنهان نیست.

عصاره پوست انگور در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که بدن را ر برابر ویروس آنفولانزا ایمن می کند. علاوه بر این در مطالعات آزمایشگاهی مشاهده شد که مواد موجود در انگور ویروس هرپس، آبله مرغان و عفونت قارچی را از گسترش در دیگر نقاط بدن باز می دارد.

انگور پیری را کند می کند و باعث طول عمر می شود

ریز مغذی های گیاهی موجود در انگور در طول عمر و روند پیری تاثیر زیادی دارد. رزرورتراول موجود در انگور در کونه های مختلف جانوری تاثیر زیادی بر افزایش طول عمر دارد. عملکرد رزرورتراول به این صورت است که در بدن پروتئین هایی را به نام سیرتوئین را فعال می کند. این پروتئین ها با طول عمر در ارتباط هستند.

یکی از ژن هایی که در حضور رزرورتراول فعال می شود، ژن (Sir T1) است. این ژن همان ژنی است که وقتی یک رژیم کم کالری داریم فعال می شود. فعال این ژن با افزایش طول عمر رابطه تنگاتنگی دارد. رزرورتراول همچنین با بسیاری دیگر از ژن هایی که طول عمر و پیری را کنترل می کنند در ارتباط است.

انگور با کنترل عفونت از بیماری های مزمن پیشگیری می کند

عفونت های حاد نقش محوری را در گسترش بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های فلبی، دیابت، آرتریت و بیماری های خود ایمنی بازی می کند. یکی از کارکرد های رزرورتراول موجود در انگور از خواص ضد التهابی بالایی برخوردار است.

در یک تحقیق بر روی ۲۴ مرد مبتلا به سندروم متابولیک (فاکتور مرتبط با احتمال ابتلا به بیماری های قلبی) نشان داد که مصرف عصاره ۲۵۰ گرم انگور را مصرف کرده بودند؛ افزایش قابل ملاحظه ای در فاکتور های ضد التهابی در خون آنها مشاهده شد. همچنین در یک تحقیق دیگر در بین ۷۵ بیمار مبتلا به بیماری قلبی مصرف عصاره پودری انگور سبب افزایش فاکتور های ضد التهابی در خون آنها شد.

در یک آزمایش بر روی موش های مبتلا به التهاب روده نشان داد که مصرف آب انگور ن تنها علائم این بیماری را کاهش می دهد بلکه موجب افزایش فاکتور های ضد التهابی در خون هم می شود.

سخن آخر

در این مقاله آموختیم که انگور دارای مواد مغذی فراوانی است که بدن به آنها برای رشد نیازمند است. با وجود اینکه انگور شیرین است ولی شاخص گلوسمیک پایینی دارد و باعث بالا رفتن قند خون نمی شود. علاوه بر این انگور حاوی آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب های زیادی است که با بیماری های مزمن مبارزه می کنند.

مقاله فوق از نظر علمی تضمین شده است. می توانید با کلیک کردن روی هر عدد داخل پرانتز در پایان هر پاراگراف به مقاله ای که این مطالب از آن گرفته شده اند، دست پیدا کنید. اگر از بیماری رنج می برید بهترین کار برای بهبودی، مراجعه به پزشک متخصص می باشد. ما را از نظرات خود بهره مند سازید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x