آمادگی برای بارداری در سی روز؛ آمادگی بارداری در طب سنتی

آمادگی برای بارداری در سی روز؛ آمادگی بارداری در طب سنتی

تصمیم گیری برای بارداری یکی از مهمترین رویدادهای زندگی است؛ اما آیا بدنتان هم آماده بارداری است؟ بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی برای سلامت مادر و فرزند در دوران بارداری هستند و آن را با آمادگی پیش از بارداری تضمین می‌کنند. در این مقاله از کابان مگ با آمادگی سی روزه پیش از بارداری و مراقبت‌های آن با شما همراه هستیم.

روزهای ۱-۷ آمادگی برای بارداری

روز اول؛ روش‌های پیشگیری از بارداری را متوقف کنید

اگر می‌خواهید باردار شوید، باید هرگونه روش پیشگیری که در حال استفاده از آن هستید را متوقف کنید. ممکن است پس از کنار گذاشتن برخی از راهه‌ای پیشگیری مانند قرص، بلافاصله باردار شوید. در حقیقت بسیاری از خانم‌ها، طی دو هفته بعد از نخوردن قرص‌های پیشگیری، پریود می‌شوند. شروع پریود به معنی آغاز اولین دوره تلاش بدن برای بارداری است. برخی از خانم‌ها بلافاصله باردار می‌شوند اما برای برخی دیگر ممکن است چند ماه طول بکشد.

روز دوم؛ مولتی‌ویتامین بخورید

بارداری به معنی استفاده خیلی زیاد از ذخایر غذایی بدن است؛ بنابراین با خوردن مولتی‌ویتامین کمبودهای احتمالی بدن را جبران و خودتان را تقویت کنید. البته ویتامین‌های دوران بارداری به همین هدف تولید شده‌اند و دقیقه دارای ترکیباتی هستند که بدن شما در طول بارداری به آن‌ها نیاز خواهند داشت. شروع ویتامین‌های بارداری از حالا، باعث می‌شود در اوایل بارداری دچار هیچ‌گونه کمبود مواد مغذی در بدن نشوید. همچنین اگر از حالا شروع کنید، وقت کافی برای امتحان کردن مولتی‌ویتامین‌های مختلف و پیدا کردن بهترین گزینه را خواهید داشت.

روز سوم؛ اسید فولیک را به برنامه خود اضافه کنید

علاوه بر ویتامین‌های دوره بارداری، بهتر است اسید فولیک یا مکمل فولات هم مصرف کنید تا در اوایل بارداری دچار نقص لوله عصبی نشوید. حتماً روزانه بین ۴۰۰-۸۰۰ میلی‌گرم اسید فولیک مصرف کنید. بسیاری از ویتا‌مین‌های دوره بارداری که نیازی به نسخه دکتر ندارند، شامل این مقدار می‌شوند. البته حتماً برچسب روی شیشه دارو یا ویتامین را بررسی کنید. وقتی باردار شوید، ممکن است دکترتان مقادیر بیشتری تجویز کند.

بیشر بخوانید: آیا می‌دانید برای آمادگی قبل از بارداری و بارداری سالم به چه چیزهایی نیاز دارید؟

روز چهارم؛ خوب غذا بخورید

شما با داشتن یک رژیم غذایی متعادل می‌توانید بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی را با خوردن غذاهای سالم دریافت کنید. از غذاهای غنی‌شده بیشتر از غذاهای فراوری شده استفاده کنید. اگر مشکل مالی ندارید، بهتر است میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا به این ترتیب کمتر در معرض مواد شیمیایی و سمی باشید.

روز پنجم؛ ورزش کنید

روز پنجم؛ ورزش کنید

تحرک بدن، حداقل ۴ یا ۵ بار در هفته، یک راه عالی برای آماده کردن بدن جهت بارداری است. تلاش کنید حداقل روزانه ۳۰ دقیقه ورزش ملایم داشته باشید تا به این ترتیب در هر هفته ۱۵۰ دقیقه ورزش کرده باشید. می‌توانید ورزش‌های سبک‌تر مانند پیاده‌روی را انتخاب کنید تا به محض خروج از خانه بتوانید آن را انجام دهید. از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شروع کنید و سپس مدت آن را افزایش دهید.

اگر به دنبال سختی و چالش بیشتری هستید، فعالیت‌های شدیدتر مانند دوی آهسته، دوچرخه‌سواری یا کوه‌پیمایی را امتحان کنید. با ورزش بیشتر، از مزایای دیگری هم بهره‌مند می‌شوید. اگر در حال حاضر فعالیت بدنی دارید، بهتر است ۱۵۰ الی ۳۰۰ دقیقه ورزش در هفته را امتحان کنید. برای ادامه ورزش در دوران بارداری به مقالات زیر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد ورزش در بارداری بدانید

روز ششم؛ یک معاینه پزشکی انجام دهید

با انجام معاینات سالانه می‌توانید از شدت گرفتن مشکلات احتمالی، پیشگیری کنید. وقتی می‌خواهید برای بارداری آماده شوید، این معاینات اهمیت زیادی دارند. دکتر شما را معاینه می‌کند و احتمالاً بگوید آزمایش خون بدهید تا میزان کلسترول و موارد دیگر را بررسی کند. در این جلسه معاینه، اگر مشکل دیگری دارید، باید مطرح کنید.

روز هفتم؛ وضعیت واکسن‌هایتان را بررسی کنید

قرار معاینه، یک فرصت خوب است که دکتر بررسی کند هیچ واکسنی (کزاز، سرخجه و غیره) را فراموش نکرده باشید. این واکسن‌ها به سلامت خود شما و نوزاد کمک می‌کنند.

روزهای ۸-۱۵ آمادگی برای بارداری

روز هشتم؛ یک قرار ملاقات با ماما برای آمادگی پیش از بارداری بگذارید

به دلایل مختلف (سن، مشکلات قبلی بارداری و …) بهتر است یک قرار ملاقات برای بررسی آمادگی بارداری با ماما بگذارید. برخی از بخش‌های این معاینه ممکن است مانند معاینه کلی باشد، بنابراین حتماً سؤالات احتمالی درباره بارداری را جایی یادداشت کنید و همراه خود داشته باشید. این قرار معاینه می‌تواند تمام مسائلی که راجع به آن‌ها نگران هستید، از بررسی بیماری‌های مقاربتی واگیردار تا بررسی آمادگی بدنی برای بارداری را در بر بگیرد.

روز نهم؛ دوره پریود خود را یادداشت کنید

مهم نیست قبلاً از روش‌های پیشگیری استفاده می‌کردید یا نه به‌هرحال حالا باید نسبت به دوره پریود خود آگاه‌تر باشید. محدود کردن چهارچوب زمانی که در بالاترین آمادگی باروری هستید، کمک می‌کند سریع‌تر باردار شوید. علاوه بر آن، آشنایی کامل با دوره‌های پریود‌تان، کمک می‌کند چنانچه مشکلی وجود داشته باشد که نیاز به بررسی دارد (مانند لکه‌بینی، پریود نامنظم و غیره)، سریع‌تر آن را کشف کنید. در ابتدا فقط زمان شروع و پایان پریود خود را ثبت کنید تا ببینید آیا این دوره‌ها در ماه‌های مختلف با هم فرق دارند یا نه.

می‌توانید هر چیز غیر عادی مانند خونریزی نامنظم یا لکه‌بینی را هم یادداشت کنید. دوره متوسط پریود حدود ۲۸ روز است، اما ممکن است بین ۲۱ الی ۳۵ روز متغیر باشد و همچنان یک دوره پریود نرمال محسوب می‌شود و در طیف پریود سالم قرار می‌گیرد. اپلیکیشن‌های زیادی برای ثبت دوره‌های پریود وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند.

روز دهم؛ استفاده از مواد سمی را کاهش دهید

مقادیر بالای مواد سمی ممکن است برای یک جنین در حال رشد، خطرناک باشد. برای آنکه کمتر در معرض این موارد خطرناک باشید، می‌توانید موارد زیر را در نظر بگیرید.

  • از عطرهای مصنوعی دوری کنید.
  • از چیزهایی که دارای بیسفنول اِی (BpA) هستند، استفاده نکنید.
  • در خانه از مواد شیمیایی استفاده نکنید و محصولات طبیعی که تحت نظر خودتان هستند، مصرف کنید.
  • از برخی خدمات زیبایی صرف‌نظر کنید.
  • خودتان با استفاده از سرکه و آب، یک ماده پاک‌کننده درست کنید.
  • فقط غذاهای ارگانیک بخورید.
  • فقط از مواد شوینده بدون بو برای شستن لباس‌ها استفاده کنید.
  • لوازم آرایشی دارای پارافین، سدیم لورت سولفات و جیوه را کنار بگذارید.
  • از غذاهای تازه به جای غذاهای کنسروی (که ممکن است دارای BPA باشند) استفاده کنید.
روزهای 8-15 آمادگی برای بارداری

روز یازدهم؛ تمرین کنید که استرس را از خود دور کنید

پیدا کردن راه‌هایی برای تسکین استرس، می‌تواند در طول بارداری و سال اول بچه‌داری که سخت و پر مشقت است، به شما کمک کند. استرس دارید؟ سعی کنید یک پیاده‌روی آرام‌بخش، تمرین تنفس عمیق و یا هرکار دیگری که حالتان را خوب می‌کند، انجام دهید.

روز دوازدهم؛ یوگا تمرین کنید

یوگا مزایای مختلفی برای باروری دارد. انجام منظم تمرینات یوگا به شما کمک می‌کند تا تنش و استرس مربوط به فرایند بارداری را از خود دور کنید. همچنین با کشش و تقویت عضلات، بدن را برای بارداری آماده می‌کنید. در منطقه زندگی خود، به دنبال کلاس‌های یوگای بارداری یا انواع دیگر یوگا باشید.

روز سیزدهم؛ به دندانپزشک مراجعه کنید

وقتی در حال انجام چکاپ‌های مختلف هستید، بهتر است به دندان‌پزشکی هم سر بزنید تا اوضاع دندان‌هایتان بررسی شود. در طول بارداری، تغییرات هورمونی ممکن است بر وضعیت لثه‌ها و دندان‌های‌تان تأثیر بگذارد. عادت به مسواک زدن قبل از شروع بارداری، می‌تواند شما را در برابر پوسیدگی‌های دندانی یا التهابات لثه حفظ کند.

روز چهاردهم؛ استفاده از تنباکو، الکل و مواد مخدر را متوقف کنید

سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر و نوشیدن الکل، می‌توانند از راهه‌ای مختلفی بر جنین متولد نشده اثر بگذارند. سیگار کشیدن جنین شما را در معرض مواد شیمیایی مضر قرار می‌دهد، جریان خون را محدود می‌کند و حتی ممکن است منجر به زایمان زودرس شود. نوشیدن الکل ممکن است جنین را با خطر سندروم کشنده الکل (FAS) مواجه کند. مصرف مواد (هروئین، کوکائین، متامفتامین، ماریجوانا و …) نه تنها غیر قانونی است، بلکه می‌تواند سبب مشکلات تولد، سقط یا تولد جنین مرده شود.

روز پانزدهم؛ رابطه جنسی داشته باشید

از همان ابتدا تلاش کنید که رابطه جنسی تبدیل به یک وظیفه و کار روزمره نشود. سعی کنید رابطه جنسی زیاد و جذابی داشته باشید. سعی کنید خودجوش و پر شور و هیجان باشید. به هرحال رابطه جنسی همان چیزی است که به احتمال زیاد باعث بارداری شما خواهد شد. ایجاد عادات درست عشق‌ورزی و سکس، سبب تحکیم رابطه شما خواهد شد. اگر دچار مشکلات باروری نیستید، در ابتدا نیازی نیست که نگران زمان رابطه جنسی باشید. در عوض در طول دوره‌های باروری بعد از عادات ماهانه، سعی کنید رابطه جنسی بدون پیشگیری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: رابطه جنسی در دوران بارداری، هرآنچه باید در مورد نزدیکی در زمان بارداری بدانید

روزهای ۱۶-۲۳ آمادگی برای بارداری

روز شانزدهم؛ به وزن سالم و متعادل برسید

آیا از شاخص توده بدنی خود (BMI) اطلاع دارید؟ البته احتمالاً وقتی برای معاینات کلی به پزشک مراجعه کنید، او این کار را انجام خواهد داد. اگر شاخص توده بدنی شما در دسته اضافه ‌وزن یا چاقی قرار داشت، از دکتر خود برای راهه‌ای درست کاهش وزن مشورت بخواهید. اگر شاخص توده بدنی شما در بخش کمبود وزن بود، باز هم با دکتر مشورت کنید تا به وزن متعادل برسید.

روز هفدهم؛ تاریخچه پزشکی خانوادگی را جمع‌آوری کنید

سلامت جنین شما تا حدی تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است که ریشه در شجره‌نامه شما دارد. پیش از باردار شدن، بهتر از از والدین یا دیگر اقوام خود درباره بیماری‌های ژنتیکی احتمالی در نسل خانوادگی خود سؤال کنید. همسرتان هم باید این کار را انجام دهد. به مسئله خاصی برخورد کردید؟ با یک مشاور ژنتیک قرار ملاقات بگذارید تا درباره نگرانی‌هایتان مشورت کنید و در صورت نیاز آزمایشات لازم را دهید.

روز هجدهم؛ درباره داروهای تجویزشده سؤال بپرسید

حتماً به دکترتان بگویید که قصد باردار شدن دارید تا نسخه‌های پزشکی، داروها و دیگر مکمل‌های مصرفی شما را بررسی کند. ممکن است برخی از این داروها منع مصرف در دوره بارداری داشته باشند.

روز نوزدهم؛ اگر درگیر خشونت‌های خانگی هستید، به دنبال کمک باشید

درصورتی‌که درگیر خشونت خانگی هستید که سلامت شما یا رفاه کودک آینده‌تان را تهدید می‌کند، شماره تلفن مخصوص خشونت‌های خانگی، یک منبع مفید و قابل اتکا برای کمک به شما است. خدمات آن‌ها محرمانه است. همین امروز با شماره تلفن هوشمند ۹۰۹۹۰۷۵۲۲۸ با تلفن ثابت یا با شماره ۰۲۱۲۲۰۱۸۵۰۲ از هر تلفنی چه موبایل یا تلفن ثابت تماس بگیرید و با یک متخصص صحبت کنید.

روز بیستم؛ خوب بخوابید

بسیاری از والدین نگران خواب بعد از به دنیا آمدن بچه و آوردن او به خانه هستند؛ اما خواب در دوره بارداری می‌تواند به همان اندازه سخت باشد. سعی کنید کم‌خوابی بعد از به دنیا آمدن بچه را، همین حالا که می‌توانید جبران کنید.

روز بیست و یکم؛ کافئین کمتر مصرف کنید

آیا قهوه یا دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار زیاد مصرف می‌کنید؟ میزان قهوه دریافتی برای زنان باردار، حدود ۳۰۰ گرم در طول روز است. اگر میزان مصرف شما بیشتر از این مقدار است، سعی کنید، کم‌کم آن را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: کافئین در دوران بارداری ، نوشیدن چه مقدار چای و قهوه در دوران بارداری مجاز است؟

روز بیست و دوم؛ آب زیاد بنوشید

۶۰% بدن شما از آب تشکیل شده است. برای سالم بودن سعی کنید همیشه آب بدنتان تأمین باشد. زنان باید در طول روز ۹ فنجان آب بخورند. وقتی باردار می‌شوید بهتر است این مقدار را افزایش دهید. برای راهنمایی‌های بیشتر از دکترتان کمک بخواهید.

روز بیست و سوم؛ درباره فرایند باردار شدن مطالعه کنید

با مطالعه درباره اصول و موارد پایه، شانس بارداری خود را بیشتر کنید. سازمان تنظیم خانواده منابع فوق‌العاده‌ای درباره نحوه باردار شدن، فراهم کرده است. برای شروع لازم است در دوره تخمک‌گذاری، رابطه جنسی برقرار کنید تا اسپرم بتواند پیش از آزاد شدن تخمک یا زمانی که تخمک تازه آزاد شده است، با آن ترکیب شود. از آن به بعد تخمک‌های بارور شده به پایین و به سمت لوله‌های فالوپ حرکت می‌کنند و لازم است به رحم بچسبند تا بارداری انجام شود. نیمی از تخمک‌های بارور شده به دیواره رحم نمی‌چسبند و در حین پریود، دفع می‌شوند.

روزهای 24-30 آمادگی برای بارداری

روزهای ۲۴-۳۰ آمادگی برای بارداری

روز بیست و چهارم؛ از همسرتان بخواهید تا برای معاینه به دکتر مراجعه کند

اگرچه بخش اعظم یک بارداری سالم وابسته به خانم‌ها است، اما خوب است همسرتان نیز برای معاینه به نزد دکتر برود. حدود ۳۰ درصد از مشکلات ناباروری ممکن است مرتبط با مشکلات مردان باشند. حتماً از اینکه همسرتان موارد زیر را انجام دهد، اطمینان حاصل کنید.

  • یک وقت دکتر برای معاینه بگیرد.
  • غذاهای خوب بخورید.
  • ورزش کنید.
  • سیگار کشیدن و مصرف مواد را کنار بگذارید.
  • الکل کمتری مصرف کنید.

روز بیست و پنجم؛ سیستم ایمنی خود را تقویت کنید

در طول بارداری، بیشتر مستعد سرماخوردگی، آنفلوانزا و بیماری‌های دیگر خواهید بود. با خوردن غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان، خوردن ویتامین ث و استراحت کافی، به سیستم ایمنی خود کمک کنید.

روز بیست و ششم؛ بایدها و نبایدها را یاد بگیرید

چیزهای زیادی هستند که در دوره بارداری مجاز یا غیرمجاز هستند و درباره آن‌ها چیزهای زیادی خواهید شنید. برخی از آن‌ها ریشه علمی ندارند؛ اما موارد دیگر اهمیت زیادی برای سلامت جنین در حال رشد، دارند. چه غذاهایی را نباید در طول بارداری بخورید. زنان باردار ۱۰ برابر بیشتر از دیگران بزرگسالان سالم، با خوردن غذای آلوده، مبتلا به عفونت لیستریا می‌شوند. از این به بعد، برچسب روی غذاهای مورد علاقه‌تان را بخوانید و حتماً چک کنید که پاستوریزه باشند.

بیشتر بخوانید: مراقبت در دوران بارداری ، کارهایی که نباید انجام داد و غذاهایی که نباید خورد

روز بیست و هفتم؛ درباره مشکلات مشورت کنید تا بر آن‌ها فائق آیید

شغل شما ممکن است به لحاظ فیزیکی سخت باشد یا نیازمند برخی حرکات خطرناک باشد؛ اما بلند کردن اجسام سنگین، سر پا بودن برای ساعات طولانی و خم کردن کمر ممکن است منجر به ناهنجاری‌های پریود، مشکلات بارداری یا سقط شوند. این موارد نگران‌کننده را با دکترتان در میان بگذارید و از او درباره نحوه صحیح بلند کردن اجسام، مشورت بگیرید. وقتی باردار شوید، بهتر است از بلند کردن اجسام سنگین از روی زمین، یا بلند کردن آن‌ها روی سر، خم شدن‌های متوالی و یا سر پا ایستادن‌های طولانی اجتناب کنید.

روز بیست و هشتم؛ یک کار هیجان‌انگیز انجام دهید

وقتی باردار شوید، کارهای زیادی هستند که برای جنین در حال رشد، خطرناک هستند؛ بنابراین قبل از بارداری، برای آخرین بار به چتربازی بروید یا قطار غلتان سوار شوید. شروع‌های ناگهانی، توقف‌های ناگهانی و نیروهای تکان‌دهنده و فعالیت‌های شدیدتر ممکن است باعث جدا شدن جفت از رحم شوند.

روز بیست و نهم؛ پوشش بیمه درمانی خود را بررسی کنید

قبل از باردار شدن حتماً موارد تحت پوشش بیمه سلامت خود را بررسی کنید. سالانه حدود یک میلیون از زنان، بدون دریافت مراقبت‌های لازم پیش از زایمان، نوزاد خود را به دنیا می‌آورند. نوزادان این مادرها ۳ برابر بیشتر از دیگر نوزادان دچار کم‌وزنی هستند و ۵ برابر بیشتر از نوزادان زنانی که معاینات پیش از زایمان منظم دارند، جان خود را از دست می‌دهند.

روز سی‌ام؛ با همسرتان صحبت کنید

ممکن است پس از اولین دوره‌های تلاش برای باروری، باردار شوید، اما برای اغلب زوج‌ها زمان بیشتری طول می‌کشد که باردار شوند. قبل از تلاش برای بارداری، حتماً با همسرتان صادق و روراست باشید. صحبت درباره تمام مسائل یا موضوعاتی که ممکن است در راه بچه‌دار شدن با آن‌ها مواجه شوید، یک نکته کلیدی برای سالم نگه داشتن رابطه زوج‌ها است.

سخن آخر

امیدوارم از این مقاله در خصوص آمادگی برای بارداری در ۳۰ روز استفاده کرده باشید. بارداری سالم و همراه با لذت را در پیش داشته باشید. منتظر نظرات، پیشنهادات و تجربیات شما هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x