مربای انجیر

مربای انجیر ، یک مربای خاص و خوشرنگ تابستانی

مربای انجیر یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین مربا های فصل تابستان است که طرز تهیه ساده ای هم دارد. در ایران انجیر را برای فصل زمستان بیشتر به صورت خشک شده ذخیره می کنند ولی مربا درست کردن هم یکی از راه های نگهداری از آن است.در این مقاله به آموزش مربای انجیر می پردازیم. با ما همراه باشید.

از دیگر مرباها هم دیدن فرمایید:

در طرز تهیه مربای انجیر باید آن را به مدت ۲۴ ساعت همراه با شکر درون یخچال می گذارند تا آب بیندازد. این روش برای وقتی که قصد شربت گرفتن از میوه را هم دارید مناسب است، ولی اگر خواست شما تنها تهیه مربای انجیر است بهتر است از این روش استفاده نکنید چون غلیظ شدن مربا بیشتر طول می کشد و مجبور هستید آن را بیشتر بپزید که باعث می شود رنگ مربا تیره شود. پس اگر قصد تهیه شربت انجیر ندارید لازم نیست که انجیر ها را به مدت ۲۴ ساعت در شکر داخل یخچال نگهداری کنید. با این کار یک مربای بسیار خوشرنگ و خوش طعم درست خواهید کرد.

مواد لازم برای تهیه مربای انجیر

مواد لازم برای مربای انجیر
انجیر تازه ۱.۵ کیلو گرم
شکر ۲ پیمانه
لیموی تازه یک عدد، آبگیری شود

طرز تهیه مربای انجیر

  • در اولین مرحله ار طرز تهیه مربای انجیر مواد لازم شامل انجیر، شکر و آب لیموی تازه را با هم مخلوط کنید و درون ظرفی که مربا را در آن تهیه می کنید بریزید.
مخلوط کردن مواد لازم برای مربای انجیر
  • در مرحله بعد تهیه مربای انجیر، مخلوط را روی شعله متوسط تا کم قرار دهید تا به جوش بیاید.
  • وقتی به جوش آمد در ظرف را بگذارید و شعله را کم کنید و اجازه دهید برای یک ساعث بپزد. هر از گاهش هم بزنید تا ته نگیرد.
آماده شدن مربای انجیر
  • وقتی مربا غلیظ شد باید آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  • وقتی مربا به غلظتی که می خواهید رسید شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا سرد شود.
  • مربای انجیر را درون شیشیه های استریل شده بریزید و به اندازه یک تا نیم سانتی متری سر شیشه را خالی کنید و لبه ها  را با دستمال کاغذی تمیز منید.
  • در شیشه ها را ببنید و آنها را درون ظرفی پر از آب بگذارید و ۲۰ دقیقه بجوشانید.
  • در مرحله نهایی تهیه مربای انجیر پس از ۲۰ دقیقه شیشه ها را بیرون بیاورید و ب حوله ای تمیز خشک کنید.
کنسرو کردن مربا انجیر
  • شیشه ها را سرو ته در دمای آشپزخانه برای ۲۴ ساعت نگهداری کنید.
  • سپس شیشه ها را چک کنید. اگر وسط در شیشه ها را فشار دهید نباید فرو رود اگر فرو رفت پس مربا کنسرو نشده است، آن شیشه را از بقیه زود تر مصرف کنید و در یخچال از آن نگهداری کنید.
  • مربا را در جای خنک و دور از نور خورشید می توانید تا یک سال هم نگهداری کنید.
  • اگر مربا را کنسرو هم نکنید می توانید آن را در یخچال تا یک ماه نگهداری کنید.

امتحان کردن درجه غلظت

  • یک بشقاب (چینی یا سرامیکی) را برای پنج دقیقه درون فریزر بگذارید.
  • بشقاب را بیرون آورید و مقداری مربا روی آن بریزید و برای یک دقیقه آن را درون فریزر بگذارید.
  • پس از یک دقیقه مربا را بیرون آورید اگر غلظت مربا مناسب بود شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا سرد شود.
درجه غلطت مربای انجیر

استریل کردن شیشه های مربا

  • شیشه های مربا و در های آن را درون ظرفی پر از آب بریزید و برای ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس اجازه دهید خشک شوند.
  • آب حتما باید روی شیه ها را بپوشاند.
  • اگر عجله دارید می توانید شیشه ها را در فر خشک کنید.

اگر از این مربا خوشتان آمد ما را از نظرات خود بهره مند سازید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نوش جان 🙂

[su_highlight background=”#۲۸۹ff8″ color=”#ffffff”]منبع[/su_highlight] [su_highlight background=”#c2ccd4″ color=”#ffffff”]thespruceeats.com[/su_highlight]

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x