کلیاتی در مورد خصوصیات افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP

هر آنچه که باید در مورد خصوصیات افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP بدانید

تیپ ENFP که در واقع خلاصه شده برونگرا-شهودی-احساسی-ادراکی است یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی تعریف شده در آزمون شخصیت شناسی مایرز و بریگز (MBTI) است. افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP را به عنوان یک معمار می‌شناسند. این افراد از خصوصیات منحصر به فرد خود برخوردار هستند و در این مطلب از کابان مگ قصد داریم که مروری کلی بر خصوصیات اخلاقی و رفتاری، کار و زندگی حرفه‌ای، ازدواج و زندگی مشترک، روابط اجتماعی و خصوصی و همچنین نقاط قوت و ضعف افراد داری تیپ ENFP و معرفی افراد معروف دارای این تیپ بیندازیم.

تیپ شخصیتی ENFP

افراد ENFP سازنده و مردم‌محور هستند، بر احتمالات تمرکز دارند و اشتیاقی مسری برای ایده‌ها، افراد و فعالیت‌های جدید دارند. افراد ENFP پر انرژی، خونگرم و مشتاق هستند و دوست دارند به دیگران کمک کنند تا استعدادهای پنهانی و خلاقانه خود را کشف کنند.

افراد ENFP معمولاً تیزهوش، خوش‌بیان و روراست هستند و از هوش، شوخ‌طبعی و مهارت زبانی خود برای گفتن داستان‌های دل‌نشین استفاده می‌کنند. افراد ENFP تخیلی و خلاق هستند و معمولاً یک جنبه هنری قوی هم دارند. آنها جذب هنر می‌شوند زیرا باور دارند هنر توانایی ابراز ایده‌های خلاقانه و ایجاد فهمی عمیق‌تر از تجربیات انسانی را دارد.

تیپ شخصیتی ENFP به چه معناست؟

 ENFP یکی از تیپهای شخصیتی ۱۶ گانهای است که توسط کاترین بریگز و ایزابل مایرز مطرح شدند. ENFP مخفف کلمات برونگرا، شهودی، احساساتی و ادراکی است. ENFP معرف کسی است که در جمع و کنار دیگران انرژی می‌گیرد (برونگرا)، بر ایده‌ها و مفاهیم بیش از حقایق و جزئیات تمرکز دارد (شهودی)، تصمیماتش را بر اساس ارزش‌ها و احساسات می‌گیرد (احساساتی) و به جایداشتن نظم و با برنامه‌ریزی، ترجیح می‌دهد منعطف و خودجوش باشد (ادراکی). افراد ENFP معمولا به عنوان شخصیت‌های قهرمان معرفی می‌شوند، زیرا اشتیاق خاصی برای کمک به دیگران در تحقق رویاهایشان دارند.

تیپ ENFP تا چه اندازه رایج است؟

تیپ ENFP نسبتاً رایج است و پنجمین تیپ شخصیتی رایج در بین زنان است. این گروه ۸% از جمعیت جهان، ۱۰% از زنان و ۶ درصد از مردان را تشکیل می‌دهند.

افراد مشهور ENFP

 بیل کلینتون، فیل دوناهو، مارک تواین، ادیس وارثون، ویل راجرز، کارول برونت، دکتر سئوس، رابین ویلیامز، درو باریمور، جولی اندروز، آلیس سیلورستون، جان بائز و رجیس فیلبین افراد مشهور تیپ شخصیتی ENFP هستند.

افراد مشهور ENFP

انگیزه‌ها و ارزش‌های ENFP

معمولاً افراد ENFP نسبت به دیگران کنجکاو و درگیر کشف معنایی عمیق‌تر در ایده‌ها و افراد هستند. آنها می‌خواهند تجربه‌هایی موثق داشته باشند و گاهی به دنبال احساسات پرشور می‌گردند. افراد ENFP از تکرار و جزئیات دلزده می‌شوند و به دنبال شرایطی هستند که آنها را از این وضعیت پیش پا افتاده رها کند. برای ENFPها، چیزهای جدید و تازه جذاب هستند، به همین دلیل آنها طیف وسیعی از علایق و دوستانی با پیشینه‌های مختلف دارند.

 افراد ENFP ارزش زیادی برای فردیت قائل هستند و اغلب جستجوی خوشبختی را مهم‌ترین اولویت در زندگی خود و دیگران می‌دانند. آنها اهمیت زیادی برای آزادی شخصی و خود ابرازگری قائل هستند و الهامات را دنبال می‌کنند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP ‌از نگاه دیگران

افراد ENFP دوست دارند درباره آدم‌ها صحبت کنند: این صحبت‌ها تنها شامل واقعیات نمی‌شوند، بلکه آنها دوست دارند درباره چیزهایی که به دیگران انگیزه می‌دهند، برای آنها الهام‌بخش هستند و آنچه می‌خواهند در زندگی به آن برسند، بدانند. آنها معمولاً آرزوهایشان را به راحتی بیان می‌کنند و می‌خواهند دیگران نیز همین کار را انجام دهند.

افراد ENFP درباره رویاهای دیگران نظر می‌دهند و دوست دارند درباره تخیلی‌ترین و عجیب‌ترین تصورات، با علاقه و اشتیاق فراوان صحبت کنند. آنها دوست دارند احتمالات خلاق را ارزیابی کنند و هیچ چیز برای آنها دلسردکننده‌تر از صحبت درباره حقایق خشک و یا واقعیات ناخوشایند نیست.

افراد دارای تیپ ENFP ‌معمولاً غیر سنتی به نظر می‌رسند و ممکن است دور از محیط پیرامون خود به نظر برسند. آنها تمایلی به ارتباط با محیط فیزیکی اطراف خود ندارند. آنها اغلب جزئیات را نادیده می‌گیرند؛ زیرا ترجیح می‌دهند بر ارتباط با دیگران و یا ارزیابی تصورات و خودابرازگری خود تمرکز کنند. آن‌ها خیلی سریع از زندگی معمولی خسته می‌شوند و می‌خواهند زندگی پر از هیجان و ذوق را تجربه کنند. افراد دارای تیپ ENFP ‌یک لایه هنری دارند و ممکن است ظاهری هنری داشته باشند. بسیاری از آنها دارای استایلی متمایز و عجیب هستند.

علایق و سرگرمی های ENFP

سرگرمی‌های محبوب ENFP شامل نویسندگی، انجام کارهای هنری و ارزیابی آنها، نواختن آلات موسیقی، گوش دادن به موسیقی، شرکت در تئاتر و یا خواندن رمان می‌شود.

حقایقی درباره تیپ شخصیتی ENFP

  • از نظر ویژگی های شخصیتی آنها در گروه افراد پرشور، اجتماعی، خودجوش، متغیر، هوسی، پر انرژی و درک‌کننده دسته‌بندی می‌شوند.
  • جزو گروه‌هایی هستند که به راحتی با استرس مقابله می‌کنند.
  • زنان ENFP کمتر از بیماریهای قلبی رنج میبرند.
  • مردان ENFP کمتر از دردهای مزمن رنج می‌برند.
  • به گفته روانشناسان، افراد دارای تیپ ENFP ‌بیشتر از گروه‌های دیگر در مدرسه به مشکل بر می‌خورند.
  • در دوره ابتدایی، جزو با استعدادترین دانش‌آموزان مدرسه هستند.
  • ارزش‌های شخصی آنها شامل خانه و خانواده، دوستی، خلاقیت، یادگیری و خدمات اجتماعی می‌شوند.
  • آنها را بیشتر در مشاغل مرتبط با مشاوره و تدریس، مذهب و هنر می‌بینید.

 توانایی ENFP برای توانمند کردن دیگران، یکی از اثرگذارترین ویژگی‌های آنها در محل کار است.

اوتو کروگر
نقاط قوت افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP ‌

نقاط قوت افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP ‌

مهارت‌های ارتباطی عالی

افراد دارای تیپ ENFP ‌مهارت‌های ارتباطی فوق‌العاده‌ای دارند و به خوبی می‌دانند چطور از آن استفاده کنند. آنها به آسانی همه را به مکالمه دعوت می‌کنند و می‌دانند چطور برخی دیگر را از مکالمه حذف کنند بی‌انکه آسیبی به جریان مکالمه وارد شود. افراد دارای تیپ ENFP ‌می‌دانند در هر موقعیتی –چه یک گپ ساده خودمانی باشد، چه مکالمه در محل کار- چگونه موتور گفتگو را گرم نگه دارند.

خیال‌پردازی

افراد دارای تیپ ENFP ‌برای حل مسائل از تخیل خود استفاده می‌کنند و بر این باورند که گاهی روش‌های سنتی و قدیمی به کار نمی‌آیند. آنها فکر می‌کنند در هر موقعیتی می‌توان یک راهکار جدید و دلخواه پیدا کرد و دوست ندارند زندانی عادات یا روش‌های معمول باشند. آنها به موانع به چشم فرصت نگاه می‌کنند و با چالش‌های پیش‌رو با نگاهی جدید روبرومی‌شوند و از عقاید از پیش‌تعیین‌شده دوری می‌کنند.

رهبران فطری

افراد دارای تیپ ENFP ‌ناخودآگاه و به سرعت داوطلب موقعیت‌های رهبری می‌شوند. آنها اطمینان دارند که می‌توانند از پس مسئولیت‌هایی که از نظر افراد دیگر ترسناک یا تهدیدکننده هستند، بر بیایند. رهبران ENFP‌ می‌توانند توافق جمع را به دست آورند و برای بدست آوردن اعتماد متحدان خود، سخت تلاش می‌کنند، صبورانه به ایده‌های آنان گوش می‌دهند و به پیشنهادات خوب آنها، واکنش مثبت و مشتاقانه نشان می‌دهند. نگرش «ما می‌توانیم» قاطع آنها باعث تشویق و انگیزه گرفتن دیگران برای حرکت می‌شود.

شعور اجتماعی بالا

افراد دارای تیپ ENFP ‌که معمولا افرادی فعال در عرصه جنبش‌های اجتماعی هستند، بدون هیچ عذر و بهانه‌ای برای دفاع از آنچه که به درست بودن آن ایمان دارند، می‌ایستند. برخی افراد با شور و شوق زیادی درباره این همدردی و دلسوزی‌ها حرف می‌زنند اما در عمل کاری انجام نمی‌دهند، اما افراد دارای تیپ ENFP ‌باور دارند که بایستی از کلمات حمایت‌گرانه، با کارهای درست و خوب پشتیبانی کرد.

افراد دارای تیپ ENFP ‌بر خلاف طبیعت مهربان خود، اگر با رنج و بی‌عدالتی مواجه شوند، می-توانند برخوردهای تند و خشن داشته باشند. آنها در صورت لزوم برای شنیده شدن نظرات و عقایدشان توسط دیگران، می-توانند مصر و قاطع باشند.

نقاط ضعف افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP

نقاط ضعف افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP

حساسیت بیش از حد

افراد دارای تیپ ENFP ‌گاهی به تخیلات خود بیش ‌از حد بها می‌دهند و ممکن است مفاهیم بدی را برداشت و دریافت کنند که اصلا وجود خارجی ندارند. آگاهی و هشیاری بالا به افراد دارای تیپ ENFP ‌کمک می‌کنند تا درک اجتماعی خود را بهتر کنند اما فهم و دریافت حرف‌های ناگفته تنها زمانی به کار می‌آید که واقعا حرف نگفنه یا پنهانی وجود داشته باشد. اگر حرف ناگفته‌ای وجود نداشته باشد، آنگاه سوء‌تفاهم به وجود می‌آید و احساسات جریحه‌دار ناشی از آن، ممکن است سبب خراب شدن روابط خوب شوند.

نداشتن تمرکز و پیگیری

افراد دارای تیپ ENFP ‌خلاقیتی بی‌پایان دارند و می‌توانند هزاران روز را با هزاران ایده‌ جالب پر کنند؛ اما آنها همیشه این الهامات و خلاقیت را دنبال نمی‌کنند و اگر کسی به آنها گوشزد نکند که به جزییات توجه کنند، ممکن است ایده‌های منحصر بفرد آنها هیچ‌گاه فرصت عملی شدن نداشته باشند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌خیلی وابسته به شور و هیجان اولیه خود هستند و همیشه نظم لازم برای تبدیل ایده‌های خود به عمل و واقعیت را ندارند. آنها تمایل خاصی به شروع پروژه‌های جدید پیش از اتمام پروژه‌های قبلی دارند و پیگیری و دنبال کردن کارهای شروع‌شده یکی از مواردی ست که افراد دارای تیپ ENFP ‌معمولا در آن شکست می‌خورند.

بیش از اندازه فکر کردن

افراد دارای تیپ ENFP ‌ممکن است بی‌محلی، دلخوری یا خصومتی را احساس کنند که اصلا وجود خارجی نداشته باشد و در چنین شرایطی عادت آنها به تحلیل بیش‌ از اندازه رفتار دیگران می‌‌تواند منجر به خشم یا اختلافات غیر ضروری شود. اگر افراد دارای تیپ ENFP ‌آن تعریف و تمجیدی که توقع دارند را نتوانند از دیگران دریافت کنند، ممکن است احساس ناامنی آنها فعال شود و احساس بی‌ارزشی و بی‌مهری کنند.

بیش از اندازه احساسی و به دنبال تایید دیگران بودن

ابراز احساسات یکی از ویژگی‌های اصلی شخصیت ENFP است، اما این احساسات گاهی خیلی شدید می‌شوند. سبک پرشور و انرژی ENFP با همه افراد و بخصوص درون‌گراها جور نیست و ممکن است گاهی در حضور درون‌گراها تحت فشار قرار بگیرند. افراد دارای تیپ ENFP ‌همچنین به دنبال تایید دیگران هستند و این میل آنها به دریافت تحسین و تایید دیگران، ممکن است سبب زیاده‌روی آنها شود، یعنی بیش از حد صحبت کنند و به دیگران گوش ندهند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در محل کار

رشد و پیشرفت افراد دارای تیپ ENFP ‌

افراد دارای تیپ ENFP ‌برای شکوفایی تمامی استعدادهای بالقوه خود باید نکات زیر را در نظر داشته باشند. واقعیات بدیهی که می‌بینید را بپذیرید. افراد دارای تیپ ENFP ‌افرادی شمی هستند و چشمان تیزی برای دریافت جزییات دارند؛ اما گاهی اصرار دارند انگیزه‌های پنهان یا عوامل مخفی را ببینند که وجود ندارند. در مواجهات اجتماعی معمول، افراد دارای تیپ ENFP ‌باید تلاش کنند که به دیگران اجازه شک و مخالفت بدهند و کارهای و حرفهای دیگران را هماهنگونه که هست تفسیر کنند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌ممکن است بدترین مضمون را از کارها و حرف‌های دیگران برداشت و پیش‌بینی کنند، اما ممکن دیگران بالاخره به این مسئله واقف شوند که ENFP به آنها اعتماد ندارد و سعی در جبران این بی‌اعتمادی داشته باشند.

آرام‌تر پیش بروید. این موضوع درباره موقعیت‌های اجتماعی است. وقتی افراد دارای تیپ ENFP ‌می‌خواهند جذابیت خود را بیشتر کنند یا حضور خود را نمایان‌تر کنند، خوب است که کمی در برابر این میل و عطش به خودنمایی، مقاومت کنند. لبخند زدن، تکان دادن سر و گوش کردن به دیگران، بهترین راه‌های ارتباطی هستند. جالب اینجاست که افراد دارای تیپ ENFP ‌مهارت خوبی در استفاده از کلمات دارند و در حقیقت برای بیان منظور خود یا برقراری رابطه‌های انسانی، نیازی به پرحرفی ندارند.

زیر بار مسئولیت‌ها، شانه خالی نکنید. افراد دارای تیپ ENFP ‌گاهی پروژه‌ها را تا انتها دنبال نمی‌کنند و مانند یک پرنده گرسنه ترجیح می‌دهند از یک گل به روی گل دیگر پرواز کنند و شهد همه گلها را امتحان کنند؛ بنابراین بهتر است هر از چند گاهی افراد دارای تیپ ENFP ‌با خودشان عهد کنند که تحت کنترل باشند و تا پایان مسیر و اتمام پروژه، آن را دنبال کنند.

البته کارهای جزیی و مدیریت پروژه، جزو تخصص‌های ENFP نیستند؛ اما آنها بصیرت و دانش لازم برای چگونگی انجام همه کارهای کوچک را دارند، تنها کافی‌ست اراده کنند که تمام حواس‌شان را روی یک کار متمرکز کنند و تا پایان و اتمام پروژه، ثابت‌قدم بمانند.

به دنبال تایید درونی باشید. افراد دارای تیپ ENFP ‌از شنیدن تعریف و تمجید لذت می‌برند و تلاش زیادی برای خشنودی دیگران می‌کنند و این مسئله اثرات جزئی و منفی بر رفتار آنها دارد. وقتی افراد دارای تیپ ENFP ‌بیش از حد به نظرات دیگران توجه کنند، این کار ممکن است باعث بی‌توجهی آنها به طبیعت ذاتی خود شود و به راحتی تغییر کنند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌در موقعیت‌هایی که دچار تشویش و نگرانی درباره نظرات دیگران راجع به خود می‌شوند، باید مدام توی ذهن‌شان تکرار کنند که «اگه روراست بودن حتی به ضررم باشه و باعث بشه توی دردسر بیفتم، باز هم می‌ارزه».

دوستان خوب پیدا کنید. از آنجایی که افراد دارای تیپ ENFP ‌خیلی نسبت به جزییات حساس نیستند، نیاز به همکار یا دوستی دارند که بتواند وظایف و جزییاتی که ENFP نادیده می‌گیرد را کنترل و بررسی کند. افراد دارای تیپ ENFP ‌از کارهای گروهی لذت می‌برند، پس ارتباط برقرار کردن و دوستی با کسانی که دارای مهارت‌های مکمل مهارت‌های آنان باشند، کار سختی نیست.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در زندگی شخصی نیز می‌تواند از ارتباط با کسی که جزییاتی که از چشم او پوشیده می‌مانند را می‌بیند، نفع می‌برند. اگرچه اغلب ما از کمک گرفتن از دیگران، دوری می‌کنیم اما این میل به استقلال و عدم وابستگی در افراد دارای تیپ ENFP ‌بسیار شدید است.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در محل کار

 افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در محل کار از خلاقیت خود برای خود-ابرازگری و کمک به دیگران استفاده می‌کند. افراد دارای تیپ ENFP ‌دوست دارند که احتمالات مختلف راجع به خود و دیگران را بررسی کنند و با کمک از الهامات و بصیرت درونی کار کنند. آنها از مسائل جدید و مشکلات فردی که نیازمند یک راه‌حل مبتکرانه و تازه باشد، لذت می‌برند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌اغلب به علت و معلول‌های نوع‌دوستانه باور دارند و دوست دارند شغل آنها هماهنگ با این ارزش و باور باشد. آنها به خصوص دوست دارند که همه افراد به عنوان افرادی مستقل رشد و پیشرفت کنند. آنها معمولا شغلی را انتخاب می‌کنند به آنها اجازه ‌می‌دهد تا ایده‌آل‌های خود راجع به رشد شخصی و نمایش هنرمندانه شخصیت افراد را دنبال کنند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌از تکرار کارهای روزمره لذت نمی‌برند و دوست دارند طیف متنوعی از چالش‌ها و کارهای جدید داشته باشند. آنها ترجیح می‌دهند خودشان برنامه زمانی و کاری خود را تنظیم کنند و از درگیر شدن با جزییات پیش پا افتاده و قوانین زیاد، آشفته می‌شوند. آنها به دنبال کارهای جدید و جالبی هستند که به تخبل آنها پر و بال بدهد و ارتباط آسان و حمایت‌گرانه آنها با دیگران را ممکن سازد.

محیط کاری ایده‌آل افراد دارای تیپ ENFP ‌باید راحت و دوستانه باشد و محدودیتی برای خلاقیت و نوآوری نداشته باشد. کار ایده‌آل از نظر افراد دارای تیپ ENFP ‌کاری است که به آنها اجازه می‌دهد تا الهامات و پیش‌گویی‌های خود را دنبال کنند، کنجکاوی خود را ارضا کنند و با راهکارهای جدید و نوآورانه راهکارهای مفید برای مشکلات دیگران ارائه کنند.

بهترین مشاغل برای ENFP

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP ‌وقتی از کار خود رضایت بالایی دارند که بتوانند طبیعت سرزنده و فرد محور خود را برای ابراز خود و کمک به دیگران به کار بگیرند. افراد دارای تیپ ENFP ‌را می توان در طیف وسیعی از مشاغل و صنایع مختلف پیدا کرد اما موفق‌ترین و راضی‌ترین افراد دارای تیپ ENFP ‌کسانی هستند که راهی برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در کار روزانه خود پیدا کرده اند. بهترین مشاغل برای افراد دارای تیپ ENFP ‌شامل موارد زیر می شوند.

 سرگرمی

بازیگری، رقاص یا طراح رقص، موزیسین یا رهبر موسیقی، موسیقیدان یا خواننده، تهیه‌کننده یا کارگردان تجارت و فروش: مسئول جمع‌آوری کمک‌های مردمی، متخصص منابع انسانی، تحلیلگر بازار، طراح جلسات یا مراسمات رسمی، متخصص آموزش یا توسعه، کارمند فروش بیمه، دلال املاک و مستغلات، مدیر فروش، کارمند آژانس مسافرتی خدمات و مراقبت های شخصی: مربی حیوانات، سلمانی، آرایشگر یا متخصص آرایش مو، متخصص در زمینه مراقبت از کودک، مربی بدنسازی، متخصص مراقبت از پوست، مهماندار هواپیما

 علوم پایه

باستان‌شناس یا انسان‌شناس، جنگلبان یا متخصص محافظت از محیط زیست، روانشناس، جامعه‌شناس، طراح شهری و منطقه‌ای

 رسانه و ارتباطات

مترجم شفاهی، عکاس، مدیر روابط عمومی، خبرنگار، نویسنده رمان یا کتاب‌های علمی

آموزش و پرورش

سرپرست یا متصدی پرونده‌ها، معلم مدرسه ابتدایی، کتابدار، مدیر مراکز نگهداری ازکودکان، استاد دانشگاه، معلم مدارس خاص، کمک مربی

 طراحی و هنر

مدیر هنری، طراح مد، طراح گرافیک، طراح داخلی، معمار مناظر طبیعی

بهداشت و سلامت

متخصص ستون فقرات، متخصص تغذیه، ماساژ درمانگر، ماما، تفریح درمانگر، تکنسین دامپزشکی، مربی بهداشت، مشاورتوانبخشی، مددکار اجتماعی

شغل‌هایی که افراد دارای تیپ ENFP ‌باید از آن دوری کنند

باید این نکته را در ذهن داشت که هر تیپ شخصیتی می‌تواند در هر موقعیت شغلی موفق عمل کند؛ اما برخی مشاغل هستند که با استعدادهای طبیعی و نوع کار ترجیحی افراد دارای تیپ ENFP مطابقت دارند، اما مشاغل دیگر روش‌های فکری و رفتاری را می‌طلبند که به طور طبیعی و ذاتی در شخصیت افراد دارای تیپ ENFP ‌وجود ندارند.

مشاغلی که نیازمند آن هستند تا ENFP خارج از حوزه ترجیحات طبیعی خود رفتار کند، ممکن است برای او پر استرس و طاقت‌فرسا باشند و در نتیجه به نظر فرد ENFP‌ که در حال انتخاب شغل است، جذاب به نطر نرسند.

براساس اطلاعات جمع‌آوری شده از جمعیت جهان، مشاغل زیر دارای کمترین محبوبیت در بین افراد دارای تیپ ENFP ‌هستند.

  • کارمند بانک، مدیر مالی، قاضی، مهندس پرواز، مهندس عمران
  • مهندس مکانیک، مهندس نرم‌افزار، تحلیل‌گر سیستم، مهندس شیمی، سرپرست ناظر کارخانه
  • افسر پلیس، باغبان، دندان‌پزشک، آسیب‌شناس، شیمی‌دان

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در کارهای تیمی

افراد دارای تیپ ENFP ‌در کارهای تیمی، اعضایی مشارکتی هستند که به بررسی احتمالات مختلف و خلاقانه علاقه دارند. آنها از ارتباط برقرار کردن با دیگران و شنیدن ایده‌های آنها لذت می‌برند و هرچه این ایده‌ها تخیلی‌ و جدیدتر باشند، از نظر آنها بهتر است.

اگرچه آنها روشن‌فکر هستند، اما ذاتا پایبند به ارزش‌ها هستند و به دنبال اصول و انگیزه‌های موجود در پس ایده‌های هم-تیمی‌های خود می‌گردند. افراد دارای تیپ ENFP ‌علاقه کمی به قوانین دارند و هم‌تیمی‌های خود را به تفکر خلاقانه تشویق می‌کنند تا بتوانند راه‌حلی که منحصرا زاییده تخیل آنهاست را پیدا کنند. آنها دوست دارند افراد دیگر را به نوآوری و ابراز خود تشویق کنند.

بیشترین تمرکز افراد دارای تیپ ENFP ‌بر روابط و ایده‌ها است و ممکن است با هم‌تیمی‌های که به شدت وظیفه‌گرا هستند، سازگاری زیادی نداشته باشند. آنها از احتمالات و گزینه‌های نو و جدید درباره پروژه‌ها لذت می‌برند و از کار مداوم بدون فکر و خلاقیت، دلزده می‌شوند.

آنها معمولا از قبول مسئولیت‌هایی که نیازمند دقت به جزییات هستند، دوری می‌کنند و بهترین مشارکت و همکاری آنها در تیمی است که هم‌راستا با مهارت‌های بین‌فردی آنها باشد. آنها تعهد بالایی در وفاداری به ماموریت گروه دارند و معمولا مهارت خوبی در انگیزه‌دهی به دیگران و تشویق آنها به استفاده از استعدادهای خدادادی خود دارند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP در نقش رهبر

افراد دارای تیپ ENFP ‌به عنوان رهبر گروه و تیم، می‌توانند هیجان و اشتیاقی که نسبت به ایده‌های خود دارند را به دیگران هم منتقل کنند. سبک رهبری آنها دموکراتیک و منعطف است و به دنبال توسعه و پیشرفت انسانی هستند.

آنها از اینکه به افراد و یا حتی کارمندان خود در راستای پیشرفت فردی کمک کنند، لذت می‌برند و و به آنها آزادی زیادی برای راه‌حل‌های خلاقانه و منحصربفرد می‌دهند. رهبران ENFP دیگران را با نشان دادن علاقه نسبت به باورها و ایده‌هایشان تشویق می‌کنند و اغلب در ارزیابی مشکلات افراد، بسیار هوشمند هستند.

از آنجا که رهبران ENFP متمرکز بر ایده‌آل‌های خود هستند، گاهی ممکن است میزان عملی بودن ایده‌ها را نادیده بگیرند. تمرکز آنها بر افراد بیشتر از تمرکز بر فرایندکار است و چنانچه بیش از حد درگیر روابط و رشد انسانی شوند، ممکن است هدف نهایی گروه را فراموش کنند. شاید لازم باشد که مهارت‌های برنامه‌ریزی و سازمانی خود را تقویت کنند تا بدین وسیله از به واقعیت پیوستن ایده‌های خود نیز مطمئن شوند.

آمار شغلی افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP ‌

  • در کارهای آزاد درامد بیشتری دارند (۶۰ هزار دلار نسبت به ۴۸ هزار دلار در یک کار استاندارد)
  • رضایت شغلی آنها بالاتر از متوسط و میزان درآمد آنها کمتر از متوسط است.
  • درآمد زنان و مردان این تیپ شخصیتی دارای بیشترین تفاوت است (زنان ENFP تنها ۷۲% از درامد مردان ENFP را بدست می‌آورند).
افراد دارای تیپ ENFP ‌و دیگر تیپ‌های شخصیتی

افراد دارای تیپ ENFP ‌و دیگر تیپ‌های شخصیتی

روحیات مشترک

افراد دارای تیپ‌های شخصیتی INFP، ENTP، ENFP و ENFJ در ارزش‌ها، علایق و روش کلی زندگی دارای بیشترین اشتراکات با افراد دارای تیپ ENFP ‌هستند. البته آنها لزوما درباره همه چیز دارای اتفاق نظر نیستند و تضمینی وجود ندارد که در تمامی شرایط باهم کنار می‌آیند اما احتمالا براحتی باهم ارتباط برقرار می‌کنند و اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند.

تفاوت‌های جذاب

افراد دارای تیپ‌های شخصیتی INTP، INFJ، ESFP و ENTJ دارای شخصیت مشابهی مانند افراد دارای تیپ ENFP ‌هستند اما تفاوت‌های کلیدی با آنها دارند که به جذابیت آنها می‌افزاید. افراد دارای تیپ ENFP ‌آشنایی با این تیپ‌های شخصیتی را به خصوص جذاب و جالب می‌دانند. روابط بین افراد دارای تیپ ENFP ‌و این تیپ‌های شخصیتی باید دارای توازن مناسبی از اشتراکات و فرصت به چالش کشیدن یکدیگر باشد.

مکمل‌های بالقوه

اگرچه افراد دارای تیپ ENFP ‌ممکن است در برخورد اول، نتوانند با تیپ‌های شخصیتی ISFP، INTJ، ESTP و ESFJ ارتباط بگیرند، اما پس از شناخت یکدیگر متوجه می‌شوند دارای اشتراکات مهمی هستند و در عین حال می‌توانند چیزهای جدید از همدیگر یاد بگیرند. اگرچه این تیپ‌های شخصیتی ممکن است در ابتدا افراد دارای تیپ ENFP ‌را جذب نکنند اما رابطه بین آنها می‌تواند پتانسیل بالایی برای تکامل و یادگیری از یکدیگر داشته باشد.

تفاوت‌های چالش‌انگیز

افراد دارای تیپ‌های شخصیتی ISTP، ISTJ، ISFJ و ESTJ دارای بیشترین اختلاف و تعارض شخصیتی با افراد دارای تیپ ENFP ‌هستند، اما می‌توانند در ارتباط با افراد دارای تیپ ENFP ‌فرصت رشد و پیشرفت یکدیگر را فراهم کنند.

از آنجا این تیپ‌های شخصیتی اساسا دارای ارزش‌ها و انگیزه‌هایی کاملا متفاوت با افراد دارای تیپ ENFP ‌هستند، ممکن ارتباط بین آنها در ابتدا غیرممکن به‌نظر برسد؛ اما این تفاوت‌های اساسی سبب می‌‌شوند که نقاط قوت آنها همان نقاط ضعف افراد دارای تیپ ENFP ‌باشند و به این ترتیب اگر این دو گروه بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، می‌توانند چیزهای بیشماری از یکدیگر یاد بگیرند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌در روابط عاشقانه

افراد دارای تیپ ENFP ‌در روابط عاشقانه

ENFP در روابط خود بسیار گرم، مشوق و احساسی است. افراد دارای تیپ ENFP ‌از طریق به اشتراک گذاشتن احساسات و تجارب خود با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند. آنها به راحتی احساسات خود را با شریک عاطفی خود در میان می‌گذارند و در مقابل توقع دارند او نیز همینگونه رفتار کند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌اهمیت زیادی برای رشد و توسعه شخصی قائل هستند؛ آنها همسر خود را تشویق به دنبال کردن رویاهایش می-کنند و در مقابل همین توقع را از او دارند. آنها همسر خود را به عنوان یک فرد مستقل می‌پذیرند و به ندرت او را وادار به پذیرش یا انجام کاری می‌کنند. چنانچه در موارد نادری رفتار همسر خود را ناخوشایند بدانند، دلیل آن بی‌احترامی یا توهین به ارزش‌های شخصی آنان است.

اگرچه افراد دارای تیپ ENFP ‌خیلی حساس هستند، اما اگر پای احساسات عمیق‌شان در میان باشد، ممکن خیلی جدی و تودار باشند. آنها از اختلاف و دعوا بیزار هستند و در بحث‌های شدید، به جای حرف زدن و درگیری ترجیح می‌دهند عقب‌نشینی کنند. افراد دارای تیپ ENFP ‌خیلی حامی و منعطف هستند، به جای درگیری ترجیح می‌دهند راهی برای کنار آمدن پیدا کنند. آنها خلاقیت بالایی در حل مسائل دارند و معمولا راه‌های جدیدی برای سازش و مصالحه پیدا می‌کنند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌گاهی ممکن است غیرقابل پیش‌بینی باشند، زیرا الهامات خود را دنبال می‌کنند. اگرچه وقتی همسرشان به لحاظ احساسی به آنها نیاز داشته باشد، افراد دارای تیپ ENFP ‌در دسترس هستند، اما ممکن است غیرقابل اعتماد به نظر برسند. همسر ایده‌آل از نظر ENFP کسی است که خلاقیت او و اهمیت دادنش به دیگران را حمایت کند و به راحتی و همیشه ویژگی‌های منحصر به فرد او را تشویق و تایید ‌کند.

افراد دارای تیپ ENFP ‌در نقش والدین

افراد دارای تیپ ENFP ‌در نقش والدین بسیار خلاق و فداکار هستند. آنها از خلق تجربه‌های جدید برای خانواده خود لذت می‌برند و می-خواهند فرزندان آنها به عنوان افرادی مستقل رشد و پیشرفت کنند.

اگرچه ممکن است در عقاید خود نسبت به رفتارهای درست و نادرست، خیلی هیجانی و سخت‌گیر باشند اما در رابطه با اصول تربیتی خود خیلی سخت‌گیر نیستند، زیرا به روابط صمیمی بیش از هر چیز دیگری اهمیت می‌دهند و چنانچه احساس کنند اصول تربیتی سخت ممکن است سبب جدایی فرزندان از آنها ‌شود، از این اصول چشم‌پوشی می‌کنند.

ENFP برای نقش خود به عنوان والدین ارزش زیادی قائل هستند؛ اما وقتی باید وظایف معمولی و پیش‌پاافتاده را انجام دهند و نیازهای عادی فرزندان خود را پاسخ گویند، خیلی زود خسته می‌شوند. آنها وقتی به لحاظ احساسی به فرزندان خود نزدیک باشند و در رویاپردازی‌های آنها برای آینده شریک شوند، از نقش خود به عنوان والدین لذت می‌برند.

سبک ارتباطی ENFP

افراد دارای تیپ ENFP ‌در ارتباطات خود افرادی مشتاق و مشارکتی هستند و از بررسی احتمالات و استعدادهای افراد لذت می‌برند. آنها اغلب از آشنایی با افراد و آنچه به آنها انگیزه و الهام می‌دهد لذت می‌برند و همچنین راهکارهای ‌خردمندانه‌ای برای مشکلات شخصی پیدا می‌کنند.

ENFP گیرایی فکری بالایی دارند و همیشه نکته جذابی در افرادی که با آنها آشنا می‌شوند پیدا می-کنند و از تشویق و ترغیب دیگران به رشد و پیشرفت لذت می‌برند. افراد دارای تیپ ENFP ‌معمولا افراد خوش‌بینی هستند و دوست دارند راجع به فرصت‌های خوب آینده صحبت کنند و به دیگران انگیزه شرکت در این پیش‌بینی‌ها را بدهند.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x