بادکش انداختن و درمان بیماری ها

بادکش یا حجامت خشک چیست؟ فواید بادکش، نحوه انجام و عوارض

بادکش انداختن از جمله درمان‌های تکمیلی در طب سنتی است و در کنار دیگر درمان‌ها فواید زیادی را رد پی دارد. در یکی از صحنه‌های فیلم جکی جان با نام بچه کاراته باز، در یک مسابقه بچه کاراته باز دچار مصدومیت می‌شود و جکی جان با انداختن چند بادکش روی موضع درگیر به تسکین درد و رفع گرفتگی عضله کمک می‌کند. در طب سنتی چین، هند و ایران بادکش یک روش درمانی مهم و پرطرفدار است. در ادامه با کابان مگ در خصوص بادکش همراه باشید.

انواع بادکش گرم و خشک چیست؟

به طور کلی بادکش حجامت خشک یا بادکش بر دو قسم بادکش سرد و بادکش گرم است که هر یک فواید و خواص مربوط به خود را دارند. در بادکش سرد به وسیله پمپ مکنده یا ساکشن در لیوان شیشه‌ای یا پلاستیکی خلأ ایجاد می‌شود. تأثیر این نوع بادکش ۲۰ تا ۴۰ درصد کمتر از بادکش نوع گرم است.

در بادکش گرم در حضور آتش و گرما و سوختن اکسیژن مکش ایجاد می‌شود. از بادکش گرم روی نقاط مختلف بدن به منظور انبساط عروق، رفع گرفتاری، متمرکز نمودن سم وارد شده بر بدن، جلوگیری از پراکنده شدن سم به سراسر بدن، تزریق اکسیژن و ماساژ عمیق بدن استفاده می‌شود.

بادکش انداختن به روش سرد

روش اجرای بادکش گرم چگونه است؟

بادکش گرم به دو روش انجام می‌شود و در آن نیاز به وسایلی لیوان در سایزهای مختلف، پنبه، الکل، قیچی، روغن برای روغن مالی موضع و چراغ الکلی یا فندک است که به توضیح هر دو روش پرداخته شده است.

در روش اول، پنبه را با نوک قیچی نگه می‌داریم و آن را الکلی کرده و آتش زده و داخل لیوان می‌بریم و سریعاً بدون آنکه هوای داخل لیوان عوض شود، لیوان را روی موضع قرار می‌دهیم.

بادکش انداختن به روش گرم

در روش دوم یک قطره آب به ته لیوان می‌ریزم و پنبه را به آن می‌چسبانیم، آب نباید آنقدر زیاد باشد که پنبه را خیس کند یا خیلی کم باشد که پنبه را نگه ندارد، سپس پنبه را آتش زده و لیوان را روی موضع قرار می‌دهیم. به نظر می‌رسد که این روش برای انجام آسان‌تر باشد و نیاز به سرعت عمل ندارد.

هنگام انجام بادکش چه اتفاقی می‌افتد؟

با سوزاندن پنبه درون لیوان، آتش همه اکسیژن فضا را مصرف می‌کند و وقتی لیوان روی موضع قرار می‌گیرد به دلیل نبود اکسیژن در آن فضای بسته مکشی صورت می‌گیرد. مکش ایجاد شده باعث می‌شود اکسیژن از طریق روزنه‌های پوست و بافت‌های زیرین آن به سمت لیوان کشیده شود و به دنبال این عمل تسکین درد، انسداد عروق و رفع گرفتگی عضلات اتفاق میافتد.

روش‌های بادکش انداختن چیست؟

به طور کلی فرایند بادکش اندازی به سه روش بادکش ثابت، بادکش منقطع و بادکش لغزان بسته به نوع درگیری و بیماری انجام می‌شود و پیش از شروع کار ابتدا موضع را به وسیله روغن زیتون، بادام تلخ یا سیاه‌دانه، روغن مالی کرده تا در هنگام اجرای بادکش به پوست آسیبی وارد نشود. سپس بادکش روی موضع درگیر اجرا می‌شود.

در بادکش ثابت، لیوان مدت زمان مشخصی روی موضع قرار دارد و محل قرارگیری آن ثابت است و پس از پایان یافتن زمان، لیوان برداشته می‌شود. این روش بادکش اندازی برای بادکش گسترده کتف و کمر که در درمان کمردردها و رفع خستگى مزمن کاربرد دارد.

بادکش کتف و پشت به روش گرم

بادکش منقطع نیز نوع بادکش ثابت است ولی به منظور پیشگیری از کبودی در برخی نقاط مانند صورت و گونه از این روش استفاده می‌شود. در بادکش منقطع پس از ایجاد خلأ و چسبیدن لیوان روی پوست، سه تا پنج ثانیه صبر می‌کنیم سپس لیوان بر داشته می‌شود.

این عمل معمولاً بین ۳۰ تا ۴۰ بار تکرار می‌شود. این نوع بادکش علاوه بر نواحی صورت کاربرد دیگری نیز دارد. از بادکش منقطع همچنین به منظور آماده کردن موضع حجامت تر نیز استفاده می‌شود.

بادکش لغزان روشی است که در آن پس از انداختن بادکش روی موضع و چسبیدن لیوان به پوست، آن را به آرامی در جهتی از پیش تعیین شده حرکت می‌دهیم. این روش باعث گرمی (سرخی) موضع می‌شود و در رفع اسپاسم عضلات و خستگی مفرط تأثیر فراوانی دارد.

برای اطلاع از جایگاه و نحوه بادکش انداختن در بیماری های متفاوت و در اندام های مختلف بدن به مقاله «روش اجرای بادکش پشت، سینه، صورت، پا، دست، شکم، کلیه و تخمدان و درمان بیماری» مراجعه کنید.

بادکش لغزان

فواید استفاده از بادکش در درمان بیماری‌ها

همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، از بادکش انداختن برای درمان تکمیلی بیماری‌ها در کنار درمان دارویی استفاده می‌شود. انجام بادکش در تمامی نقاط درگیر بیماری انجام می‌شود و در برخی نقاط و شرایط بادکش اندازی ممنوع است که به آن‌ها نیز در جای خود اشاره شده است.

درمان تنگی نفس با استفاده از بادکش

 برای درمان تنگی نفس در کنار درمان‌های دارویی از بادکش ریه استفاده می‌شود که می‌تواند تا هفتاد درصد کمک کننده باشد. بادکش ریه با کتف فرق دارد، در بادکش ریه لیوان بر روی ریه‌ها گذاشته می‌شود اما به کل ریه‌ها گذاشته نمی‌شود چون اگر همزمان به کل ریه‌ها گذاشته شود ریه‌ها باز نمی‌شود؛ بنابراین ابتدا بادکش به یک ریه سپس به ریه دیگر انداخته می‌شود.

خواص بادکش در کمردرد

 بسیاری از کمردردهایی که امروزه باعث رنجش بسیاری می‌شود از نوع فرورفتگی کمری (گودی کمر) است یعنی کمر بیش از حد به داخل فرورفته است، در این صورت روی همان مهره‌های فرورفته بادکش می‌گذاریم که با این عمل ۷۰ تا ۹۰ درصد دردهای مزمن کمر در طی ۷ تا ۱۴ جلسه بادکش اندازی از بین می‌رود.

اگر ستون فقرات انحراف به راست داشت، بادکش را به چپ کمر می‌گذاریم و اگر انحراف به چپ داشت بادکش را به راست می‌گذاریم و در برآمدگی کمر، بادکش را در اطراف برآمدگی می‌گذاریم.

فواید انجام بادکش در لاغری و کاهش وزن

از بادکش وسیع شکم در درمان تکمیلی لاغری موضعی استفاده می‌شود. در طی اجرای بادکش فرد باید طاق‌باز خوابیده باشد و لیوان گذاری روی تمام نقاط شکم به غیر از ناف انداخته می‌شود (بادکش کردن ناف باعث بیماری‌های ماندگار شکمی و حتی فتق ناف می‌شود لذا از لیوان گذاری در این ناحیه خودداری شود).

بادکش ناحیه تیروئید (۷ تا ۱۴ مرحله) نیز در افرادی که دارای چاقی موضعی شکم هستند نیز انجام می‌شود زیرا این افراد اکثراً دچار کم‌کاری تیروئید هستند و طبع بلغمی دارند.

در کنار بادکش باید به درمان یبوست نیز پرداخت. روغن مالی موضعی شکم و خوردن انواع مواد غذایی مسهل نیز در درمان یبوست افراد چاق مؤثر است. از بادکش انداختن در کسانی که کوتاهی قد دارند نیز از استفاده می‌شود که بادکش تیروئید نام دارد. در افراد زیر ۱۸ سال بسیار مؤثر است ولی نباید در بادکش تیروئید زیاده‌روی کرد و این غده درون‌ریز مهم را تحریک کرد.

درمان یبوست با استفاده از بادکش

یبوست به بیماری اطلاق می‌شود که در آن بیمار بین یک تا سه بار در روز اجابت مزاج نداشته باشد و یا روده‌ها به سختی کار کند. یکی از راه‌های درمان یوست استفاده از بادکش شکم و کمر است. اگر بیمار سوداوی هم باشد، در کنار بادکش از سودا زدا هم استفاده می‌شود.

اگر یبوست به دلیل اختلال عصبی باشد، در کنار بادکش از داورهای اعصاب نیز استفاده می‌شود. در برخی شرایط استفاده از بادکش ممنوع است. به طور مثال اگر فرد به انسداد روده، پیچیدگی روده و چسبندگی رحم مبتلا باشد نباید از بادکش در ناحیه‌های درگیر استفاده شود.

برای اطلاع از علت علل و درمان یبوست به مقاله ای در همین رابطه تحت عنوان «یبوست چیست؟ علت و بهترین راه درمان آن بر اساس تجربه شخصی» مراجعه کنید که توسط کابان مگ تهیه شده است.

درمان بیماری‌های دستگاه تناسلی و دفع ادرار

انسداد ادرار یا بی اختیاری ادرار از جمله بیماری‌هایی است که با بادکش زیر شکم درمان می‌شود. در عفونت رحم و واژن نیز یکی از راه‌های درمانی بادکش است. البته در کنار بادکش از تزریق واژینال عسل و زرده تخم مرغ محلی و مصرف دوسین، اسفند، نعناع و برخی آنتی‌بیوتیک‌ها نیز تجویز می‌شود.

برای درمان کولیت کلیه هم می‌توان از بادکش کلیه استفاده کرد ولی توجه داشته باشید که هر شکم دردی (انسداد روده، پیچش روده و چسبندگی رحم) را نمی‌توان بادکش کرد.

همچنین برای اطلاع از علل و درمان های دارویی و سنتی عفونت واژن به مقاله از کابان مگ با عنوان «عفونت واژن ، علائم و درمان ها بر اساس تجربه های شخصی» مراجعه کنید.

درمان تخمدان پلی کیستیک با بادکش

درمان بیماری تخمدان پلی کیستیک نیز از بادکش انداختن زیر شکم و کمر بهره برده می‌شود، از آنجایی که کیست و عفونت تبلور بلغم در ناحیه تخمدان‌ها است و یکی از بلغم زداها، بادکش است.

در درمان این بیماری از بادکش استفاده می‌شود. البته کیست‌هایی که مایع هستند و سفت نشده‌اند مناسب درمان با بادکش هستند، در ادامه با درمان دارویی و گرم‌تر شدن بدن باید از حجامت ساکرال (گودی کمر)، عام و زیر شکم نیز استفاده کرد.

درمان درد قاعدگی

درمان دردهای شدید قبل از پریود در دو مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول روغن مالی زیر شکم با روغن زیتون، بادکش زیر شکم، ترک سردی‌ها، مصرف اسفند در این نوع از بیماری، بادکش تخمدان و ترک سردی‌ها، خوردن اسفند و زنجبیل تجویز می‌شود و در مرحله دوم پس از گذر از زمان پریود حجامت توصیه می‌شود.

درمان فیبروم رحمی با بادکش

درمان فیبروم‌های رحمی هم با بادکش انداختن صورت می‌پذیرد. اگر فیبروم موجب خونریزی بیش از حد شود و بیمار را دچار کم‌خونی کند، از بادکش زیر سینه به جای بادکش زیر شکم استفاده می‌کنیم. در فیبروم‌های احتقان از فصد استفاده می‌کنیم زیرا با خونریزی درد تسکین می‌یابد. البته در برخی موارد با ازدواج فیبروم احتقانی فروکش می‌کند. همچنین برای کنترل خونریزی‌های شدید رحم از بادکش زیر سینه استفاده می‌شود.

درمان فیبروم سینه با بادکش

درمان کیست‌های فیبروم سینه نیز از بادکش روی سینه که یک نوع بادکش تخصصی است و بادکش کتف استفاده می‌شود ولی در سرطان سینه از بادکش استفاده نمی‌کنیم. لازم به ذکر است که برای بزرگ کردن سینه‌ها نیز می‌توان از بادکش روی سینه انجام استفاده کرد. برای درمان پروستات نیز از بادکش کمر استفاده می‌کنیم و در کنار آن نیز به مصرف سیاه‌دانه و گزنه و همچنین روغن مالی کمر با روغن سیاه‌دانه توصیه می‌شود.

درمان واریوکسل با بادکش

برای درمان واریوکوسل نیز از بادکش انداختن زیر شکم، مصرف سیاه‌دانه در مرحله اول و در مرحله دوم از حجامت عام، حجامت کمر و پشت گوش برای درمان بهره گرفته می‌شود. برای درمان سردمزاجی و نارسایی جنسی در خانم‌ها و آقایان نیز از بادکش کشاله ران از داخل، کمر و شکم استفاده می‌کنیم. در این بیماری حتی روغن مالی گرم هم بسیار کمک کننده است.

نکته

  • در عفونت‌ها هم اطراف عفونت را بادکش می‌کنیم چون عفونت اگر در جایی باشد یعنی سیستم ایمنی در آن ناحیه فعال نیست و بادکش باعث به کار افتادن سیستم ایمنی می‌شود و خون‌رسانی را نیز افزایش می‌دهد چون در خیلی از شرایط عدم خون‌رسانی باعث رشد عفونت است.
  • کیست‌های مایع را حتی‌الامکان نباید جراحی کرد ولی کیست‌هایی که سفت و بزرگ هستند را به ناچار باید به جراحی سپرد. با انجام سونوگرافی نوع کیست‌ها تشخیص داده می‌شود.

فواید بادکش در کم‌کاری و پرکاری تیروئید

برای درمان کم‌کاری تیروئید همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، از یک دوره بادکش تیروئید استفاده می‌شود. این درمان برای نودول تیروئید نیز کفایت می‌کند و به منظور درمان پرکاری تیروئید علاوه بر بادکش از حجامت نیز بهره گرفته می‌شود.

از دیگر بیمارهایی که بادکش تیروئید در آن‌ها اجرا می‌شود می‌توان به گرفتگی صدای ناشی از سرماخوردگی و احساس گیر کردن چیزی در گلو هنگام بلع اشاره کرد.

درمان زانودرد، آرتروز و پوکی استخوان با بادکش

 درمان زانودرد نیز با بادکش میسر است. برای درمان زانوهای لاغر از بادکش در اطراف زانو (نه روی کشکک زانو) استفاده می‌شود و برای درمان زانودرد، زانوهای چاق از بادکش روی زانو نیز می‌توان بهره برد.

برای درمان آرتروز زانو و صدای زانو نیز از بادکش استفاده می‌شود. دلیل این بیماری‌ها کاهش مایع میان مفصلی است و با بادکش انداختن انسدادهای ناحیه زانو برطرف می‌شود و ترشح مایع راحت‌تر صورت می‌گیرد. در این بیماری مصرف سرکنگبین و خاک شیر و همچنین روغن مالی موضعی نیز توصیه می‌شود.

برای درمان پوکی استخوان نیز از بادکش در کنار مصرف پودر سنجد و پوست تخم مرغ (پوست تخم مرغ را پودر کرده و با ۵ برابر عسل مخلوط کرده و روزانه یک قاشق مرباخوری مصرف کنید) بهره برده می‌شود.

نکته

  • بادکش روی کشکک زانو در زانوهای لاغر باعث ایجاد فشار منفی می‌شود و می‌تواند موجب آسیب به آن ناحیه شود. همچنین هیچ‌گاه نیز پشت زانو نیز بادکش گذاری نمی‌شود زیرا از آن محل اعصاب مهمی عبور می‌کند و بادکش انداختن در آنجا باعث ایجاد درهای ماندگار می‌شود.
  • در درمان پوکی استخوان با مصرف پوست تخم مرغ نکاتی نیز وجود دارد. پوست تخم‌مرغ‌ها نباید حرارت دیده باشند و کسانی که سنگ کلیه دارند نیز از این درمان استفاده نکنند.

درمان با بادکش در کم‌خونی و غلظت خون

درمان کم خونی و غلظت بالای خون از دیگر فواید انجام بادکش در بدن است. درمان کم‌خونی نیز شامل چند مرحله است که یک مرحله آن بادکش کتف، کمر و ساکرال (گودی کمر) است. در کنار بادکش نیز از روغن مالی کل بدن با روغن بنفشه و در معرض آفتاب قرار دادن کتف‌ها نیز توصیه می‌شود.

در مرحله بعد نیز برای کسانی که کم‌خونی شدید دارند نیز حجامت انجام می‌شود زیرا حجامت خود موجب خون‌سازی می‌شود، ولی میزان خون‌گیری کم است. برای ردمان غلظت خون نیز از بادکش کل بدن بخصوص بادکش کتف استفاده می‌شود.

بادکش و درمان رماتیسم و روماتوئید

انجام بادکش فواید زیادی میتواند برای انواع بیماری مربوط به مفاصل داشته باشد. بیماری‌های آرترید و روماتوئید بیماری‌هایی هستند که سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کنند که در چند قسمت بدن مانند کبد، طحال، غدد لنفاوی و تیموس متمرکز است.

با گذاشتن بادکش بر روی مواضعی مانند کتف، غدد لنفاوی، زیربغل و گردن تحریک بر روی سیستم ایمنی ایجاد می‌شود. به طور مثال اگر بادکش کتف و پشت گذاشته شود، سیستم ایمنی در کبد و طحال فعال می‌شود. درمان این بیماری‌ها با روش بادکش طی ۱۴ تا ۴۰ مرحله انجام می‌شود.

تاثیر بادکش در درمان سردرد

از جمله مهمترین فواید انجام باکش نقش قابل توجه آن در درمان انواع سردردها است. برای درمان سردرد میگرنی سرد از بادکش کتف استفاده می‌شود ولی در درمان میگرن گرم از حجامت کتف کمک می‌گیریم. البته برای بهبود سردردهای سرد از بادکش پیشانی استفاده می‌کنیم.

مقاله ای هم با عنوان «هر آنچه که باید در مورد انواع سردرد و درمان خانگی سردرد در طب سنتی بدانید» در کابان مگ منتشر شده است که اطلاعات زیادی درباره انواع سردرد و درمان های خانگی آن در اختیار خواننده قرار می دهد.

درمان و دفع سنگ کلیه باکش لغزان

یکی از پرکاربردترین درمان‌ها و فواید آن دردفع سنگ کلیه استفاده از بادکش لغزان است. لازم به ذکر است که از این روش برای درمان انواع عفونت و سوزش ادرار نیز بهره گرفته می‌شود. ابتدا در محل کلیه‌ها بادکش می‌اندازیم و سپس در میسر میزراه تا مثانه لیوان را می‌کشیم تا در صورت وجود سنگ، دفع شود، سپس کلیه را حجامت می‌کنیم.

نکته

  • روش بادکش لغزان برای سنگ‌های کلیه ۶ تا ۷ میلی‌متری مفید است اما برای سنگ‌های یک سانتی‌متری و بزرگ‌تر باعث تشدید درد می‌شود.
  •  در فشارخونی که علت آن از کلیه‌ها است برای درمان از بادکش کلیه استفاده می‌کنیم و سپس با فاصله یک هفته از حجامت روی هر دو کلیه هم بهره می‌بریم.
  • برخی فشارخون‌های بالا با حجامت درمان نمی‌شود پس باید از حجامت کلیه و ساقین هم استفاده کنیم. خوردن سیر، ناشتا در پایین آمدن مینیموم فشار، خیلی کمک می‌کند (یکی از درمان‌های اساسی فشارخون، فصد دست است).

فواید بادکش در درمان عوارض سکته

انواع بادکش فواید زیادی باری قلب و عروق دارد. برای درمان عوارض به جا مانده از سکته‌ها و فلج دست‌ها از بادکش استفاده می‌شود. بادکش لغزان در جهت از پایین به طرف بالا در به حرکت در آوردن عضو بی‌حس و لمس مؤثر است.

همچنین برای درمان فلج عصب صورت عامل ویروسی نیز از بادکش استفاده می‌شود. بادکش گونه و حجامت عام اولین درمان برای این بیماری است و اگر مؤثر واقع نشد از حجامت پشت گوش و گونه استفاده می‌شود.

درمان سرماخوردگی و اسپاسم عضلانی با بادکش

بادکش انداختن فواید زیادی باری درمان انواع سرماخوردگی دارد. برای درمان سرماخوردگی از سه روز پی‌درپی روغن مالی گرم کتف، گردن و بادکش کتف و عام، مالیدن اسانس نعناع به پیشانی بهره گرفته شود.

بادکش انداختن در بهبود خستگی‌های شدید یا اسپاسم‌های عضلانی نیز بسیار مؤثر است. بادکش موضعی روی ماهیچه گرفته در برطرف کردن درد بسیار مؤثر است و در بسیاری از ورزشکاران المپیکی مانند مایکل فلپس رکورددار مدال طلای المپیک در رشته شنا نیز دیده می‌شود.

در مقاله ای نیز به ارائه درمان های خانگی سرماخوردگی پرداخته ایم که با عنوان «درمان سرماخوردگی با طب سنتی و آیا راه‌های درمان خانگی می‌توانند موثر باشند؟» در کابان مگ منتشر شده است.

درمان پلیپ و خونریزی بینی

برای درمان پلیپ بینی که ناشی از احتقان خون زیاد که در افراد با طبع دموی دیده می‌شود. حجامت پایین کمر یا فصد انجام می‌دهیم و یا بخور سرکه تجویز می‌کنیم. اگر پلیپ بینی ناشی از بلور بلغم باشد در این صورت از بادکش روی گونه و یا پشت گوش استفاده می‌کنیم و در کنار آن قطره نازیل بینی تجویز می‌کنیم.

درمان خونریزی بینی نیز با بادکش مقدور است. اگر خونریزی از طرف چپ باشد، سمت راست صورت بادکش می‌شود و اگر سمت راست خونریزی داشته باشد، بادکش سمت چپ انداخته می‌شود. در انتها اگر خونریزی از دو سوراخ بینی باشد، هر دو سمت صورت بادکش انداخته می‌شود.

درمان بیماری با بادکش

  •  برای افزایش بینایی از بادکش اطراف چشم، زیر گونه و بالای چشم استفاده می‌شود.
  • در درد دندان از بادکش موضعی استفاده می‌کنیم البته درمان کننده نیست بلکه مسکن است اما زالو در عفونت‌های دهان و دندان کمک کننده است.
  • در درمان خواب رفتن دست و پا که علت‌های مختلفی چون غلظت خون، چربی خون بالا و بلغم بالا دارد نیز از بادکش استفاده می‌شود. یکی از راه‌های دفع بلغم، بادکش موضعی یک روز در میان است.
  • اگر بخواهیم خلط را از یک عضوی به عضو دیگر انتقال دهیم از بادکش استفاده می‌کنیم.
  •  در کشاندن ماده از عمق به سطح نیز از بادکش کمک می‌گیریم.
  •  برای برطرف کردن باد عضو از بادکش همان موضع بهره می‌جوییم..
  •  درجا انداختن عضوی که در رفته است از بادکش همان موضع استفاده می‌شود.
  • در قولنج، بادکش کتف انجام می‌دهیم و اگر با ۷ الی ۱۴ مرحله بادکش نتیجه‌ای حاصل نشد، حجامت عام پاسخگو خواهد بود.
  • در اختلال آنزیم‌های کبدی که به صورت زردی در چشم بروز می‌کند هم از بادکش کبد و هم از حجامت کبد استفاده می‌کنیم.
  • در انسدادهای مجاری کبدی از بادکش همان موضع، بخصوص روی کبد استفاده می‌کنیم.
  • در درمان قوز کتف از بادکش کتف و روغن مالی مداوم بادام تلخ استفاده می‌کنیم.
  • در دردهای موضعی از بادکش همان موضع استفاده می‌کنیم.
  • برای درمان زخم‌هایی که خوب نمی‌شوند باید در اطراف زخم بادکش گذاشته شود.
  •  در درمان دمل‌های چرکی نیز بادکش را بر روی دمل می‌گذاریم و بعد از چرک، خونی بیرون می‌آید که باعث می‌شود سریع‌تر ترمیم شود.

شرایط لازم در بادکش انداختن کدام است؟

  • در بادکش، شخص بهتر است به پشت خوابیده باشد بعد ناحیه بادکش را روغن مالی شود، روغن بادام تلخ یا زیتون از روغن‌های مناسبی برای بادکش هستند. اگر روغن مالی نشود پوست دچار آسیب می‌شود.
  •  زمان بادکش برای افراد معمولی ۱۵ دقیقه است.
  • بادکش در ناحیه تیروئید و کبد باید کمتر از ۱۰ دقیقه طول بکشد چون بافت‌های این نواحی حفاظ محکمی ندارند.
  • یک روز در میان بهترین دوره درمان برای بادکش است، اگر بیشتر یا کمتر از این زمان باشد تأثیر چندانی نخواهد داشت، اما برای معتادان هر روز بادکش کردن تجویز می‌شود.
  • تعداد دوره‌های بادکش اندازی به وخامت بیماری بستگی دارد، اگر بیماری مزمن باشد، تعداد بادکش‌ها بیشتر است. به طور مثال برای درمان سرماخوردگی دو تا سه جلسه کافی است. به طور کلی بادکش از ۳، ۷، ۱۴ تا ۴۰ انجام می‌شود.
  • میزان مکش محدودیت ندارد و بستگی به نازکی و کلفتی پوست دارد تا جایی که دردآور نباشد مکش انجام می‌شود، از سوی دیگر نیز مکش نباید بیش از اندازه کم باشد که تأثیرش کم شود.

اثرات و فواید بادکش چیست؟

  • تسکین درد
  • انبساط عروقی و عضلانی
  • خون‌رسانی
  • رفع اسپاسم
  • رفع انسداد موضعی
  • اکسیژن‌رسانی
  • ایجاد گرمای موضعی
  • دفع سموم
  • تقویت سیستم دفاعی بدن

عوارض بادکش

علی رغم تمامی فواید بادکش که در بالا به آن اشاره شد، اگر بیش از اندازه بر روی تیروئید گذاشته شود باعث بزرگ شدن آن و مشکلات دیگر می‌شود. در طوفان تیروئید نباید از بادکش استفاده کرد و اگر بادکش انجام شد، باید سریعاً حجامت عام یا چانه انجام شود.

سخن آخر

بادکش در واقع یک نوع فیزیوتراپی قوی است که فواید زیادی برای بدن دارد. از این روش درمان، برای درمان بیماری‌های سرد استفاده می‌شود و برای درمان بیماری‌های گرم نیز حجامت تجویز می‌شود. ناگفته نماند که اگر فردی جراحی انجام داده باشد تا شش ماه پس از جراحی، بادکش برای وی تجویز نمی‌شود. بادکش در واقع به تقویت مغز استخوان که مسئول تولید سلول‌های ایمنی هستند می‌پردازد. عفونت زیاد در بخشی از بدن، نشان دهنده پایین بودن، سیستم دفاعی بدن در آن ناحیه است، لذا از بادکش اندازی در آن ناحیه به منظور افزایش قدرت ایمنی بدن استفاده می‌شود و در نهایت به درمان عفونت می‌شود.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x