سس چاتنی در واقع یه چاشنی ادویه دار، تند، بدون گلوتن مخصوص هند و پاکستانه. چاتنی از میوه ها، سبزیجات و گیاهان با سرکه، شکر و ادویه درست میشه. در این مقاله از کابان مگ به طرز تهیه چاتنی گوجه پرداخته ایم، با ما همراه بمانید.
می خوای بدونی راجع به چی نوشتیم؟
آره
چاتنی با چه غذاهایی سرو می شود؟
چاتنی یه بخش جدانشدنیه فرهنگ هند و پاکستانه و با هر چیزی سرو میشه، از برنج و نون گرفته تا کاری. در حال حاضر توی منوهای رستوران ها انواع چاتنی ها دیده میشه، چاتنی پیاز سرخ شده، چاتنی گوشت قلقلی و … هم هست که موادی بهشون اضافه شده. چاتنی رو میشه با رولت نون، سیب زمینی سرخ کرده و بامیه مرغ سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه سس چاتنی گوجه فرنگی
مواد لازم | مقدار |
---|---|
گوجه فرنگی | ۲ کیلوگرم (پوست کنده و نگینی شده) |
سیر | ۱/۴ پیمانه ( نگینی ریز شده) |
پیاز | ۱ پیمانه (نگینی ریز شده) |
شکر قهوه ای | ۳/۴ پیمانه |
شکر دانه ای | ۳/۴ پیمانه |
سرکه سیب | ۱ و نیم پیمانه |
نمک | یک قاشق غذاخوری (سنگ نمک خرد شده) |
پودر زنجبیل | یک قاشق غذاخوری |
فلفل تند | یک قاشق چای خوری |
زیره سبز | ۱/۲ قاشق چای خوری |
کشمش طلایی | ۱/۲ پیمانه (ریز خرد شده) |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق غذاخوری (تازه آسیاب شده) |
عصاره و آب لیمو | یک لیموی متوسط |
طرز تهیه چاتنی گوجه فرنگی
- توی یه تابه لبه دار یا قابلمه بزرگ، همه مواد رو میریزم. اجازه میدیم تا به جوش بیاد.
- وقتی به جوش اومد شعله رو کم میکنیم و میزاریم تا جا بیوفته.
- گاهی هم میزنیم تا ته نگیره.
- دوساعت برای پختش کافیه.
- اگه قصد کنسرو کردن دارید. سس رو توی ظرف شیشه ای با در فلزی میریزیم. ۱/۴ بالای ظرف رو خالی میزاریم. برای ۱۰ دقیقه توی قابلمه پر آب میجوشونیم. اجازه میدیم واسه ۲۴ ساعت سرد بشه. تو جای خنک و دور از تابش آفتاب نگهداری میکنیم.
- اگر شکر قهوه ای در دسترس نبود از همون شکر سفید استفاده کنید.