مربای گیلاس

مربای گیلاس خانگی با عسل یا شکر

مربای گیلاس یکی از خوشمزه ترین مرباهاست که در فصل تابستان می توان آن را تهیه کرد. در این مقاله از کابان مگ آموزش تهیه مربای گیلاس بدون شکر را شرح می دهیم. تهیه مربای گیلاس با استفاده از عسل تفاوت چندانی با مربای گیلاس با شکر ندارد و تنها زمان اضافه کردن شیرین کننده متفاوت است. عسل به دلیل طبیعی بودن شیرین کننده سالم تری است. اگر استفاده از عسل برای شما مقرون به صرفه نیست پیشنهاد می شود از شهد چقندر یا شکر سرخ برای شیرین کردن مربای گیلاس استفاده کنید.

مواد لازم

مواد لازممقدار
گیلاسیک کیلو گرم
شکر یا عسلیک کیلو گرم، اگر از عسل استفاده کنید کمتر هم می توانید بریزید
آب لیموی تازهیک لیمو بزرگ یا دو لیموی کوچک
وانیلکمی، به دلخواه

طرز تهیه مربای گیلاس

بر اسا طرز تهیه این مربا به ترتیب زیر عمل می کنیم. گیلاس ها را بشویید و آبکشی کنید. بهتر است وقتی گیلاس ها را می شویید، آنها را برای نیم ساعت در آب سرد بگذارید؛ طوری که آب روی گیلاس ها را بگیرد. با این کار اگر گیلاس ها کرم داشته باشند به روی آب می آیند، فقط دقت کنید آب باید خنک باشد نه گرم یا ولرم.

پس از شستن گیلاس ها آنها را آبکشی کنید و هسته ها را جدا کنید. جدا کردن هسته گیلاس با آلبالو کمی فرق دارد. جدا کردن هسته آلبالو راحت تر از گیلاس است. بهترین راه برای جدا کردن هسته گیلاس چاقو است ولی اگر از گیلاس صورتی برای تهیه مربا استفاده می کنید می توانید مانند آلبالو هسته آن را بگیرید.

مربای گیلاس

در طرز تهیه این مربای خانگی استفاده از چاقو ممکن است باعث شود آب گیلاس ها هدر رود. برای جلوگیری از هدر رفتن آب گیلاس بهتر است برای هسته گیری، دست های خود را تمیز بشویید و آب هدر رفته را برای پخت مربا استفاده کنید. اگر با چاقو هسته گیلاس را جدا می کنید، این راه تنها راه جلوگیری از هدر رفتن آب گیلاس است.

اگر به روش هسته گیری آلبالو هسته گیلاس را جدا می کنید. ممکن است مقداری از گوشت گیلاس همراه با هسته جدا شود. در این صورت از ابتدا دقت کنید که هسته ها را در یک ظرف تمیز قرار دهید و هر وقت که هسته گیری تمام شد می توانید مقداری اب در ظرف هسته ها اضافه کنید و هسته ها را مشت مشت از ظرف خارجی کنید و خوب گوشت و آب گیلاس آن ها را جدا کنید. در آخر هم آبی که در ظرف هسته ها باقی مانده را می تونید به ظرف حاوی گوشت گیلاس اضافه کنید.

پس از هسته گیری، دو راه پیش روی خود دارید؛ مربای خود را با شکر یا با عسل درست کنید. اگر مربای خود را با شکر تهیه می کنید باید شکر را به گیلاس ها اضافه کنید و یک شبانه روز یعنی ۲۴ ساعت یا بیشتر آن را در یخچال نگهداری کنید. با این کار گیلاس ها کمی آب می اندازند و می توانید در کنار مربای گیلاس کمی هم شربت داشته باشد. سپس روز بعد مربا را بپزید.

اگر از عسل برای تهیه مربای خود استفاده می کنید، میتوانید پس از هسته گیری گیلاس ها را بپزید و پس از جمع شدن آب گیلاس ها آنها را با کمی پودر ژلاتین مخلوط کنید و پس از اینکه حرارت آن کاهش پیدا کرد، عسل را اضافه کنید. عسل در دمای ۵۵ درجه خاصیت خود را از دست می دهد اگر می خواهید برای تهیه مربا از عسل استفاده کنید باید دمای مربا از ۵۵ درجه پایین تر باشد.

مربای گیلاس

در روش عسل بهتر است گیلاس ها را زیاد له نکنید تا آب نیندازند در این صورت مجبور می شوید آن را زیاد بپزید و مربایتان تیره می شود.

نکته

بهترین راه برای نگهداری مربا در یخچال و کنسرو کردن است. اگر مربای خود را با شکر تهیه می کنید می توانید آن را کنسرو کنید و در خارج از یخچال برای هر مدت زمان که بخواهید نگهداری کنید.

اگر مربا را با عسل درست می کنید نمی توانید آن را کنسرو کنید مگر اینکه از دست رفتن خاصیت عسل برایتان مهم نباشد. می توانید از پودر ژلاتین بدون مزه و شکر در تهیه مربا استفاده کنید تا مدت زمان نگهداریآن را افزایش دهید و آن را در یخچال نگهداری کنید.

سخن آخر

امیدوارم مقاله گیلاس خانگی برای شما مفید باشد و در تابستان هنگام تهیه مربای گبلاس از دستور پخت کابام مگ استفاده کتید. منتظر نظرات، تجربیات و پیشنهادات شما در رابطه با تهیه مربای گیلاس در خانه هستیم.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x