مربای گیلاس

مارمالاد گیلاس مجلسی، تهیه شده به یک روش خاص

مربای گیلاس یکی از مرباهای پرطرفدار و خوش‌رنگ فصل تابستان است. این مربا برای کسانی که مانند من طرفدار میوه‌های تابستانی هستند، بسیار خوشایند است. این مربا هم مانند تمامی مرباهای میوه‌های تابستانی تهیه آسانی دارد و مواد اولیه آن هم در فصل تابستان در دسترس است.

تابستان ۹۸ برای شرکت در جشنواره گیلاس به شهر اشنویه سفر کردیم تا با پایتخت گیلاس ایران آشنا شویم. اشنویه شهر کردنشین مرزهای غربی کشور است. این شهر در دامنه رشته‌کوه‌های سر به فلک کشیده زاگرس قرار دارد و برای رسیدن به آن باید از کنار دریاچه زیبای ارومیه گذر کنید. جشنواره گیلاس معمولاً در فصل برداشت گیلاس در این شهر یعنی در نیمه اول تیرماه برگزار می‌شود.

گیلاس اشنویه جزء مرغوب‌ترین گیلاس‌های ایران به حساب می‌آید. انواع گیلاس صورتی، گیلاس زرد، گیلاس قرمز و گیلاس سیاه در اشنویه پرورش داده می‌شود. در ادامه به آموزش تهیه مربای گیلاس خوشمزه شهر اشنویه می‌پردازیم؛ در ادامه راه با ما همراه باشید.

از دستور تهیه دیگر مرباها هم دیدن کنید

پیش از هر چیز لازم است ظروفی که می‌خواهید مربا را در آن‌ها ذخیره کنید، استریل کنید. ظروف را در یک ظرف بزرگ پر از آب برای ۱۵ دقیقه بجوشانید تا استریل شوند و زمانی که مربا در آن‌ها قرار می‌گیرد، کپک نزند.

مواد لازم برای تهیه مربای گیلاس

مربای گیلاس
گیلاس ۶ تا ۷ پیمانه هسته گرفته‌شده و میکس شده
شکر ۴ تا ۵ پیمانه شکر
پودر ژلاتین ۳۰ گرم
آب‌لیموی تازه۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای گیلاس

گیلاس‌ها را بشویید و هسته‌ها را بیرون آورید. برای بیرون آوردن هسته‌ها می‌توانید از دستگاه هسته‌گیر استفاده کنید.

مربای گیلاس

پس از بیرون آوردن هسته‌ها، گیلاس‌ها را میکس کنید. برای این کار می‌توانید از غذا ساز یا مخلوط‌کن استفاده کنید. هر قدر که مایل هستید، گیلاس‌ها را ریز کنید. برخی کمی میکس می‌کنند ولی من خیلی ریز و له‌شده دوست دارم پس از آخرین درجه غذا ساز استفاده می‌کنم.

مربای گیلاس

گیلاس میکس شده را درون ظرفی بریزید، شکر و آب‌لیموی تازه را به آن اضافه کنید. مخلوط را روی شعله با دمای بالا قرار دهید، تا به جوش بیاید. مرتب مربا را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی به جوش آمد در حال جوش هم بزنید، کمی بعد که مربا جا افتاد پودر ژلاتین حل‌شده را که در آب گرم حل کرده‌اید به مربای در حال جوش اضافه کنید. حالا مخلوط را برای یک دقیقه با دمای بالا و در حالت جوشیدن هم بزنید. سپس آن را کنار بگذارید تا کمی دمای آن کاهش پیدا کند. کف روی مربا را بگیرید.

 شیشه‌های مخصوص نگهداری مربا را از مربا پر کنید. نیم سانتی‌متر بالای ظرف را خالی بگذارید و با دستمال لبه ظرف را تمیز کنید. در شیشه‌ها را محکم ببندید.

مربای گیلاس

اجازه دهید حباب‌های داخل مربا از آن خارج شوند. برای این کار به شیشه مربا ضربه‌های کوچکی بزنید تا حباب‌ها از آن خارج شوند.

شیشه‌ها را به ظرف در حال جوش مخصوص تهیه کمپوت منتقل کنید تا ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش باشند. با این کار درواقع مرباها را کمپوت می‌کنید تا در بیرون از یخچال هم سالم بمانند.

امیدوارم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید. نظر های خود را با ما در میان بگذارید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نوش جان 🙂

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x