مربای هویج در همه جای دنیا با نام ایران یاد میشود و یکی از مرباهای محبوب در بین ایرانیان است. در این مقاله از کابان مگ به ارائه دو دستور پخت برای مربای هویج نگینی با شکر و یا با عسل پرداختیم و در کنارش یک دستور تهیه مربای زردک یا هویج ایرانی را با شکر سرخ به سبک سنتی آوردیم. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج
مواد لازم | مقدار |
---|---|
هویج | یک کیلو |
شکر یا عسل | ۴۰۰ گرم شکر ۵۰۰ گرم عسل |
پودر دارچین | یک دوم قاشق جای خوری |
خلال پسته، بادام و غنچه گل محمدی | کمی برای تزیین |
آب لیموی تازه به دلخواه | دو قاشق غذاخوری |
آب یا گلاب | یک پیمانه |
طرز تهیه مربای هویج
ابتدا هویج را به صورت قطعات دلخواه که در اینجا نگینی است درآورده و آن را در ظرف مورد نظر میریزیم.
سپس آب و شکر را به آن اضافه میکنیم و ظرف را روی شعله متوسط رو به ملایم میگذاریم. دقت کنید اگر برای تهیه مربا از عسل استفاده میکنید، در این مرحله عسل را اضافه نکنید.
هویج باید برای یک ساعت و ربع در این دما بپزد. به یاد داشته باشید که در بین پخت مربا را هم بزنید تا به صورت یکنواخت پخته شود و ته نگیرد.
در آخر نیز اگر دوست داشتید پودر دارچین را اضافه کنید و هم بزنید تا به همه جای مربا برسد.
اگر برای پخت مربای هویج خود از عسل استفاده میکنید، پس از پخت کامل مربا، اجازه دهید حرارت آن کاهش پیدا کرده و به زیر ۵۵ درجه سانتیگراد برسد، سپس عسل را اضافه کرده و مربا را خوب هم بزنید تا عسل به همه جای آن برسد.
شعله را خاموش کرده و مربا را با خلال بادام و پسته و غنچه گل محمدی تزیین کنید.
برای نگهداری مربای برای طولانی مدت آن را در ظروف شیشهای استریل شده با در فلزی ریخته و آنها را کنسرو کنید تا در بیرون از یخچال نیز سالم مانند. در مقالاتی دیگر از کابان مگ به روش استریل کردن شیشهها و کنسرو کردن مواد غذایی پرداخته شده است که در صورت لزوم میتوانید به آنها مراجعه کنید.
نکته
وقتی مربای هویج نگینی تهیه میکنید. هویجها به دلیل کم خرد شدن، آب چندانی پس نمیدهند و نیاز به اضافه کردن آب به آن است؛ ولی زمانی که مربای هویج رنده شده تهیه میکنید، به دلیل اینکه هویج به رندهای ریزی خرد میشود بعد از چند ساعت آب زیادی پس میدهد و در این نوع مربای هویج نیازی به اضافه کردن آب یا گلاب نیست.
اگر مربای هویج رنده شده تهیه میکنید آن را همراه با شکر برای یک شبانه روز درون یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.
برای اطمینان از غلظت مناسب مربای هویج، کمی از آن را در بشقاب بریزید و اجازه دهید در یخچال سرد شود. سپس آن را امتحان کنید.
بهتر است برای داشتن مربای هویج نارنجی خوشرنگ از ظروف لعابی استفاده کنید. ظروف رویی و آلومینیومی باعث سیاه شدن رنگ مربا میشوند.
به یاد داشته باشید که مربای هویج به خودی خود، تقریباً به طعم و شیرین است و آن را معمولاً با اضافه کردن پودر دارچین یا پودر یا عصاره وانیل و همچنین با پوشت پرتقال طعم دار میکنند.
اگر میخواهید مارمالاد هویج تهیه کنید. پس از پختن مربا با استفاده از پوره کن، گوشتکوب برقی یا غذا ساز مربا را میکس کرده و مارمالاد هویج تهیه کنید.
به جای خلال بادام و پسته میتوانید از پودر گردو یا گردوی رنده شده هم برای تزیین مربا استفاده کنید.
فیلم طرز تهیه مارمالاد هویج
طرز تهیه مربای زردک با شکر سرخ
پیش از هر آموزشی لازم است که زردک و شکر سرخ را معرفی کنم. زردک یا هویج ایرانی یک ریشه خوراکی است که از نظر ظاهری شبیه هویج است ولی رنگ آن به جای نارنجی، زرد است و محتوای ویتامین آ زردک از هویج بسیار بیشتر است.
شکر سرخ هم همان عصاره غلیظ شده نیشکر است که به رنگ قهوهای کمرنگ در بازار وجود دارد، این عصاره مزهای شیرین دارد و رنگ آن به دلیل ترکیب نشدن آن با اکسید گوگرد تیره مانده و سفید نشده است.
مواد لازم برای مربای زردک
مواد لازم | مقدار |
---|---|
زردک | ۴ کیلو |
شکر سرخ | ۲ کیلو |
تهیه مربای زردک با شکر سرخ
- ابتدا زردکها را به شیوهای که در نظر است خرد کنید، سپس شکر سرخ را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
- شکر سرخ غلظت زیادی دارد و باید برای مخلوط شدن آن با زردک لازم است خوب هم زده شود.
- مخلوط زردک و شکر سرخ را برای ۲۴ ساعت در یخچال گذاشته تا مربا آب بیندازد.
- پس از ۲۴ ساعت، ظرف حاوی زردک و شکر سرخ را روی شعله متوسط قرار دهید و برای یک ساعت بپزید.
- به یاد داشته باشید به دلیل رنگ تیره شکر سرخ، مربای زرد تیره خواهد شد، اگر مربای زردک زرد و خوشرنگ میخواهید بهتر است آن را با عسل بپزید.
- برای تهیه مربای زردک با عسل، باید زردک را پخته و بعد از یک ساعت پخت و از حرارت افتادن مربا، عسل را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
سخن آخر
امیدوارم مربای هویج نگینی با شکر و عسل برای شما مفید باشد و از روش تهیه آن برای تهیه مربای خود استفاده کنید. اگر نکتهای در خصوص مربای هویج در نظر دارید آن را با کابان مگ در میان بگذارید.