طرز تهیه نان لواش

نان تافتون در فر ساده و سالم مرحله به مرحله با تصاویر

در این مقاله به آموزش پخت نان خانگی در خانه پرداخته شده است ولی به دلایلی چون نبود امکانات نانوایی در خانه برای تهیه خمیر نان از مواد دیگری در کنار آب، آرد و نمک استفاده شده است ولی مطمئن باشید این نان مزه بی‌نظیری خواهد داشت پس در ادامه با کابان مگ و طرز تهیه نان خانگی ساده و سالم در فر همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نان خانگی در فر

مواد لازممقدار
روغن زیتون بدون بو یا هر روغن دیگری که در اختیار دارید کمی برای روغن رویه نان
خمیر مایه ۱۰ گرم
آب ولرم یک و نیم پیمانه
شکر دو قاشق چای خوری
آرد همه منظوره چهار و نیم پیمانه
نمک یک و نیم قاشق چای خوری
کنجد و سیاه دانه یا دانه خشخاش برای تزیین رویه به دلخواه
مواد لازم

طرز تهیه نان خانگی در فر

در طرز تهیه این نان خانگی در فر ابتدا یک کاسه بزرگ را برداشته و داخل آن را روغن مالی کنید و کنار بگذارید.

کاسه ای را چرب کرده و در کاری بگذارید
  • در یک ظرف دیگر آب، شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید تا خمیر مایه حل شود، سپس آن را کنار بگذارید.
  • در یک کاسه بزرگ دیگر آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و مخلوط آب، شکر و خمیر مایه را آن اضافه کنید.
  • سپس برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با دست یا ۵ تا ۸ دقیقه با دستگاه خمیرگیر ورز دهید. به یاد داشته باشید که ورز دادن خمیر نان بسیار مهم است و برای پف کردن آن لازم است. ورز دادن برای ردیف کردن نوارهای گلوتن آرد باید در یک جهت انجام شود.
  • وقتی ورز دادن خمیر تمام شد، آن را درون ظرفی که از پیش روغن مالی کرده بودید قرار دهید.
  • روی خمیر را بپوشانید و برای یک و نیم ساعت به آن استراحت دهید تا پف کند یا به اصطلاح ور بیاید.
  • پس از یک و نیم ساعت که خمیر پف کرد با یک ضربه هوای داخل آن را خالی کنید و دوباره برای ۵ دقیقه آن را ورز دهید.
  • خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را گرد کرده و چانه بگیرید.
  • دوباره روی آن را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید تا دوباره پف کنند.
  • فر را روی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
  • پس از اینکه خمیرها پف کردند یک سطح را آرد پاشی کرده و روی آن خمیرها را با استفاده از وردنه باز کنید.
  • برای اینکه نان‌ها راحت‌تر در فر جا بگیرند، آن‌ها را به شکل مستطیل باز کنید.
  • این نان خانگی نسبت به نان بیرون ضخامت بیشتری دارد، پس در هنگام باز کردن خمیر آن را بیش از حد نازک نکنید.
  • با استفاده از یک چنگال وسط نان خانگی را سوراخ کنید تا از حباب زدن آن‌ها جلوگیری کنید.
  • با استفاده از اسپری یا فرچه روی نان خانگی را خیس کنید و سپس اقدام به پاشیدن کنجد (سیاه دانه) و تخم خشخاش کنید.
  • نان‌ها را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. طلایی شدن روی نان‌ها هم نشان از پخته شدن آن‌ها دارد.

در مقاله‌هایی از کابان مگ به توضیح درباره انواع آرد گندم، مخمر و خمیر ترش پرداخته‌ایم که اطلاعات زیادی در زمینه پخت نان ارائه می‌دهد و توصیه می‌شود به آنها را مطالعه کنید.

همچنین برای تهیه نان خانگی میتوانید از مقالاتی که در رابطه با آموزش پخت نان خانگی، نان پیتا، نان لواش، نان تست، نان باگت، نان همبرگر، نان روغنی، نان سیر، فریز کردن نان و چگونگی ورز دادن خمیر تهیه شده اند مراجعه کنید.

سخن آخر

این نان هنگامی که در معرض هوای قرار می‌گیرد سریع خشک می‌شود و از آنجایی که ضخامت آن نسبت به نان بیرون بیشتر است، غیرقابل خوردن می‌شود؛ بنابراین پیش از خشک شدن باید مصرف شوند، اگر تمامی نان‌ها مصرف نمی‌شوند می‌توانید آن‌ها را درون کیسه زیپ‌دار درون فریزر نگهداری کنید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x