درمان بوی بد دهان و عوامل ایجاد کننده آن

درمان بوی بد دهان و بررسی منشاء آن، درمان‌ به روش طب سنتی و طب جدید چیست؟

بوی بد دهان بیماری است که خطری برای فرد ایجاد نمی‌کند ولی می‌توان در روابط اجتماعی وی تاثیرات مخربی بگذارد و انزوا و تردشدگی را از سوی جامعه در پی خواهد داشت. لذا درمان این بیماری ضروری است. در این مقاله به بررسی عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان می‌پردازیم و در درمان هر کدام را در طب سنتی و طب جدید بیان می‌کنیم. در ادامه با کابان مگ همراه باشید.

می خوای بدونی راجع به چی نوشتیم؟ آره

عوامل بوی بد دهان کدام‌ند؟

به صورت کلی بوی بد دهان ناشی از بیماری دهان و مناطقی از بدن است که به دهان راه دارند. سینوزیت، عفونت دندان یا لثه، رفلاکس معده، هلیکوباکتر معده، بیماری‌های معده، سرماخوردگی، عفونت ریه، بیماری‌های ریه، پوسیدگی دندان و سیگار کشیدن از عاملان بوی بد دهان هستند. که در این میان سینوزیت، رفلاکس معده، عفونت دندان و لثه بیشترین تاثیر را دارند.

سینوزیت و ریزش سینوسی شبانگاهی

سینوزیت یا عفونت سینوس‌ها جزء عاملان اصلی بوی بد دهان است. برای پیشگیری از ابتلا به آن زمستان‌ها در هنگام خروج از خانه با کلاه و شال نواحی سینوسی خود شامل پیشانی و گونه‌ها را بپوشانید و در تابستان‌ها از قرار گرفتن در مقابل باد مستقیم کولر پرهیز کنید.

درمان سینوزیت از عاملان بوی بد دهان

اگر دردی در نواحی سینوسی احساس کردید سریعا درمان را آغاز کنید. بخور عرق نعنا و اوکالیپتوس باعث گرم شدن سینوس‌ها می‌شود و در کاهش ترشحات موثر است. شستشوی بینی با استفاده از محلول نمک دریا و آب جوشیده سرد شده هم از راه‌های سرعت بخشیدن به روند بهبودی است. نوشیدن چای کوهی (دمکرده توکلیجه)، آویشن و نعنا نیز با بالا بردن قدرت دفاعی بدن در درمان سینوزیت بسیار مجرب است. در مقاله‌ای نیز راه‌های درمان سینوزیت را به طور کامل شرح داده‌ایم که توصیه می‌شود برای درمان ریشه‌ای به آن مراجعه کنید.

سینوزیت از عوامل اصلی بویبد دهان

البته درمان سینوزیت به روش طب جدید و استفاده از داروهای شیمیایی نیز امکان دارد. مصرف قرص آموکسی سیلین و کوتریموکسازول در از بین بردن سریع علائم بیماری سینوزیت بسیار کارساز است. این داروها به اصطلاح چرک خشک کن هستند و پس از قطع مصرف ممکن است دوباره علائم ظاهر شوند و در رفع بوی بد دهان تاثیری ندارند زیرا در هنگام مصرف آن‌ها چرک و عفونت سینوسی از بینن خارج نمی‌شود بلکه تنها خشک شده و به دیواره سینوس‌ها می‌چسبد.

رفلاکس معده دیگر عامل بوی بد دهان

رفلاکس معده به برگشت غذا و اسید معده از معده به مری گفته می‌شود. رفلاکس معده به خودی خود به سبب باز بودن دریچه بالایی معده موجب ایجاد بوی بد دهان می‌شود. در درجه دوم نیز باعث التهاب مری و پوسیدگی دندان ها می‌شود که این امر نیز خود باعث بوی بد دهان می‌شود.

درمان رفلاکس معده

اگر با علائم رفلاکس معده به پزشک مراجعه کنید برای شما داروی امپروزول تجویز می‌کند که با کم کردن حالت اسیدی معده به کم شدن شدت رفلاکس معده کمک می‌کند ولی درمان آن محسوب نمی‌شود. در طب سنتی رفلاکس معده به دلیل سردی معده به وجود می‌آید و درمان آن مصرف شبانه یک لیوان از مخلوط جوشیده عرق نعنا و بارهنگ که با عسل شیرن شده است. این دارو باید به مدت ۴۰ روز مصرف شود تا بهبودی حاصل شود. درمان بوی بد دهان پس از درمان رفلاکس معده که منشا آن است، حاصل خواهد شد.

رفلاکس معده ایجاد کننده بوی بد دهان

البته برخی از ملاحظات و پرهیزها نیز در درمان رفلاکس معده بسیار موثر است. از جمله آن‌ها می‌توان به پرهیز از نوشیدن چای، قهوه و هرگونه نوشیدنی حاوی کافئین، خودداری از نوشیدن آب در بین غذا، پرهیز از نوشیدن آب یخ، جویدن مناسب لقمه‌های غذا، کم کردن حجم وعده‌های غذایی و بسیاری از مسائل دیگر که در مقاله‌ای جداگانه به رفلاکس معده پرداخته شده، آمده است.

عفونت دندان و لثه از عاملان بوی بد دهان

عفونت و پوسیدگی دندان از عاملان بوی بد دهان است زیرا ذرات غذا در بین فضای پوسیده دندان تجمع پیدا می‌کنند و غذای باکتری‌هایی که در آن ناحیه زندگی می‌کنند را تامین می‌کنند. تجزیه و گیر کردن غذا در لابه‌لای دندان پوسیده باعث تولید بوی بد در دهان می‌شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان، ترمیم دندان پوسیده و مرتب مسواک زدن این مشکل رفع می‌شود.

عفونت لثه هم که موجب تورم، قرمزی و خون ریزی لثه در هنگام مسواک زدن می‌شود نیز مسبب اصلی بوی بد دهان است. عفونت لثه به دلیل تجمع پلاک و باکتری در فاصله بین دندان ولثه به وجود می‌آید که این امر نیز خود متاثر از رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. مرتب مسوک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید در مراحل اولیه این بیماری می‌تواند در درمان آن بسیار موثر باشد. لازم به ذکر است اگر عفونت لثه پیشرفت کند برای درمان آن حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

عفونت لثه یکی از عوامل بوی بد دهان

درمان عفونت لثه در طب سنتی

در روش‌های درمان طب سنتی به منظور برطرف شدن بوی بد دهان برای سفید شدن دندان‌ها، برطرف شدن پلاک و به تبع عفونت لثه باید با خمیر دندان  عسل و و نمک (۵ واحد عسل و ۲ واحد نمک دریا) دندان‌ها را مسواک زد. برای تقویت لثه و محکم کردن دندان‌ها پس از مسواک زدن از محلول سرکه و گلاب (۲ واحد سرکه و ۵ واحد گلاب) برای ماساژ دادن لثه‌ها بهره برد.

دیگر عوامل بوی بد دهان و درمان آن

همانطور که در بالاتر نیز به آن اشاره کردیم، استعمال سیگار و دخانیات، بیماری‌های ریه و بیماری‌های معده موجب بوی بد دهان می‌شوند. برای برطرف کردن بوی بد دهان باید منشا آن را درمان کرد. به این منظور باید برای درمان بیماری‌های ریه و معده به پزشک متخصص مراجعه کرد تا بهبودی کامل حاصل شود. ترک دخانیات مانند سیگار و قلیان به بهبود وضعیت ریه و دهان می‌انجامد و به مرور با رعایت بهداشت دهان و دندان، بوی بد دهان برطرف خواهد شد.

سخن آخر

از بیماری‌های شایع ایجاد کننده بوی بد دهان می‌توان به سینوزیت، عفونت دندان و لثه و رفلاکس معده اشاره کرد. البته استعمال دخانیات، بیماری‌های ریه و سرماخوردگی نیز به بوی بد دهان منجر می‌شوند. بهتر است ابتدا منشا بوی بد دهان شناسایی شود و سپس نسبت به درمان آن اقدام شود. در انتها لازم به یادآوری است که نظرات خود را درباره موضع این مقاله با ما در میان بگذارید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x