طرز تهیه ترشی مارچوبه ، یک ترشی خاص و خوشمزه

2

ترشی مارچوبه شاید برای بسیاری ناآشنا به نظر بیاید ولی این ترشی جزء ترشی‌های خوشمزه و راحت دسته‌بندی می‌شود. ممکن است برخی به دلیل فانتزی بودن مارچوبه، تهیه این ترشی را کمی گران تصور کنند ولی این سیفی در میادین میوه و تره‌بار یا فروشگاه های اینترنتی به‌وفور یافت می‌شود و ارزش یک‌بار امتحان کردن را دارد. با ما در ادامه همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ترشی مارچوبه

مارچوبه ۲ کیلوگرم
پیاز قرمز یک عدد توسط
فلفل قرمز تند ۴ تا۶ عدد (تازه، فریز شده یا خشک‌شده)
سیر ۲ حبه (پوست‌کنده کمی له‌شده)
سرکه سفید ۲ و یک‌چهارم پیمانه
آب یک و یک‌چهارم پیمانه
شکر ۴ قاشق غذاخوری (یا ۳ قاشق عسل)
نمک ۲ قاشق غذاخوری
زیره یک و نیم قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز یک و نیم قاشق چای‌خوری
دانه خردل یک و نیم قاشق چای‌خوری
مواد لازم برای تهیه ترشی مارچوبه

طرز تهیه ترشی مارچوبه

  • برای تهیه ترشی مارچوبه از مراحل زیر پیروی کنید.
  • ابتدا مارچوبه‌ها را بشویید تا عاری از لکه احتمالی گل شود سپس اجازه دهید کاملاً آبگیری شوند.
مارچوبه ها را بشویید
  • دراین‌بین آب، سرکه، زیره، تخم گشنیز، دانه خردل، نمک و شکر را باهم مخلوط کنید و روی شعله قرار دهید تا بجوش بیایند، بعد از ۳ تا ۵ دقیقه جوشیدن شعله خاموش کنید و اجازه دهید مایع کمی از حرارت بیفتد.
  • وقتی مایع‌ترشی مارچوبه در حال سرد شدن است، می‌توانید سیر، پیاز، فلفل و مارچوبه‌ها را به قطعات دلخواه دربیاورید.
  • کمی فلفل، پیاز و سیر در کف ظرف ترشی قرار دهید سپس مارچوبه‌ها را مرتب و به هم چسبیده روی آن‌ها بچینید.
  • ادویه ها را از آب و سرکه جدا کنید و درون ظروف ترشی به بقیه مواد اضافه کنید.
  • مایع‌ترشی را روی مواد چیده شده بریزید سپس در ظرف‌ها را ببندید.
  • ظرف‌های ترشی مارچوبه را درون قابلمه‌ای پر از آب در حال جوشیدن بگذارید و اجازه دهید برای یک ربع بجوشند.

نکته‌ها

  • برخی از سبزی معطر برای تهیه ترشی استفاده می‌کنند شما هم می‌توانید در ترشی مارچوبه از سبزی معطر استفاده کنید، البته مقدار آن باید با توجه به مقدار مواد ترشی در نظر گرفته شود.
  • از انواع سرکه سیب، انگور یا سرکه سفید می‌توانید برای تهیه ترشی مارچوبه استفاده کنید.
  • زیره، تخم گشنیز و دانه خردل را به‌صورت سالم و آسیاب نشده در این ترشی استفاده می‌شوند.
  • می‌توانید از انواع دیگر پیاز یا موسیر هم استفاده کنید ولی به دلیل رنگ زیبای پیاز قرمز من از این نوع پیاز استفاده کردم.
  • این ترشی پس از کنسرو کردن قاب استفاده است ولی با گذشت زمان طعم بهتر و بیشتری به خود می‌گیرد.
  • اترشی مارچوبه بس از کنسرو کردن در بیرون از یخچال و در جای خنک و دور از نور خورشید قابلیت نگهداری دارد.
  • اگر از عسل به جای شکر استفاده می کنید، پس از کمی خنک شدن مایع ترشی این کار را بکنید تا مواد مغذی عسل در اثر دمای زیاد از بین نرود.
  • اگر از این ترشی خوشتان آمده است این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و مار را از نظرات خود بهره مند سازید.

نوش جان 🙂

 منبع   thespruceeats