میوه ستاره‌ای کارامبولا چیست؟ خواص، قیمت، مزه و نحوه مصرف

میوه ستاره‌ای کارامبولا چیست؟ خواص، قیمت، مزه و نحوه مصرف

این روزها اهمیت مصرف میوه و سبزیجات بیش از پیش زیر ذره بین قرار گرفته و می‌دانیم که میوه خوردن برای سلامتی ما بسیار مفید است؛ اما متأسفانه گزینه‌های پیش رو برای میل کردن پس از مدتی تکراری می‌شوند. خوشبختانه این کره خاکی مملو از انواع میوه‌ها و سبزیجات است که ما امروز میوه ستاره‌ای را برای شما انتخاب کرده‌ایم. در این مطلب از کابان مگ به بررسی خواص، مزه، نحوه مصرف و قیمت آن پرداخته‌ایم.

میوه ستاره‌ای کارامبولا چیست؟

میوه ستاره‌ای در واقع یکی از میوه‌های مناطق گرم و مرطوب است که به وفور در جنوب شرق آسیا کشت و برداشت می‌شود اما همچنین در استرالیا، هند و آمریکا جنوبی هم رشد می‌کند. این میوه درختی خوش رنگ دو بار در سال به ثمر نشسته و چیده می‌شود؛ یک بار در اواخر پاییز و یک بار در اواخر بهار به همین دلیل دسترسی به آن از سایر میوه‌های وارداتی راحت‌تر است.

به دلیل ظاهر بسیار زیبای آن، در غالب مواقع برای تزئین سالاد و غذا‌ها استفاده می‌شود اما مزه شیرین و متفاوت آن می‌تواند بسیار باب میل ذائقه ایرانی ما باشد. بسته به نوع میوه ممکن است اندازه و رنگ آن از زرد مایل به سبز تا زرد روشن متفاوت باشد.

نکاتی در باب خریدن میوه ستاره‌ای

خرید میوه‌های نا آشنا می‌تواند چالش برانگیز باشد. هرچقدر هم در انتخاب میوه حرفه‌ای باشید، پای میوه‌های وارداتی که به میان می‌آید، ماجرا کمی فرق می‌کند. میوه ستاره‌ای که کاملاً رسیده باشد تقریباً زرد رنگ با هاله‌هایی از رنگ سبز بوده و ممکن است کمی خال خالی باشد. اگر میوه‌ای که خریده‌اید هنوز سبز است اشکالی ندارد کافی است چند روز آن را به حال خود بگذارید تا رسیده‌تر شود. دقت کنید میوه ستاره‌ای اگر بیش از حد رسیده باشد مزه مطبوعی نخواهد داشت، بافت آن بسیار نرم خواهد بود و سرتاسر آن پر از خال‌های سیاه می‌شود.

نکاتی در باب خریدن میوه ستاره‌ای

مزه میوه ستاره‌ای

میوه ستاره‌ای رسیده، لبه‌های مایل به قهوه‌ای داشته و هرچقدر نسبت به اندازه‌اش سنگین‌تر باشد، آب دار‌تر و خوش مزه‌تر است. خب حالا اصلاً میوه ستاره‌ای چه مزه‌ای دارد؟ مزه اصلی میوه ستاره‌ای شیرین است اما یک ته ‌مزه‌ ترشی هم دارد همچنین بافت آن باید نه زیاد سفت باشد نه خیلی نرم.

تشبیه کردن مزه آن به سایر میوه‌ها کمی سخت است اما اگر بخواهیم یک تصور ذهنی داشته باشیم، مزه آن ترکیبی از گلابی رسیده، انگور سبز و پرتقال است. میوه ستاره‌ای نارس تا حدودی سفت‌تر و مزه‌ای ترش مشابه سیب سبز دارد.

نگهداری میوه ستاره‌ای در خانه

اگر میوه‌هایی که خریده‌اید هنوز نرسیده‌اند، آن‌ها را در هوای آزاد آشپزخانه و به دور از نور خورشید بگذارید. پس از یکی دو روز میوه زرد شده و لبه‌های آن قهوه‌ای می‌شوند. در این حالت میوه کامل رسیده و بهتر است آن را داخل یخچال بگذارید تا بیش از حد نرسد. همچنین برای نگهداری بیشتر می‌توانید آب میوه را گرفته و تا ۳ ماه داخل فریزر بگذارید.

خواص میوه ستاره‌ای یا کارامبولا

 خب حالا که با میوه ستاره‌ای بیشتر آشنا شدیم، بهتر است خواص آن را هم بدانیم. در ادامه به مهم‌ترین خواص این میوه عجیب و غریب اشاره شده است.

خواص میوه ستاره‌ای یا کارامبولا

خواص تغذیه‌ای میوه ستاره‌ای

میوه ستاره‌ای منبع سرشاری از انواع مواد مغذی از جمله فیبر و ویتامین ث (C) است. ترکیبات یک عدد میوه ستاره‌ای متوسط (۹۱ گرم) بدین صورت است:

  • فیبر: ۳ گرم
  • پروتئین: ۱ گرم
  • ویتامین ث: ۵۲ درصد نیاز روزانه بدن
  • ویتامین ب ۵: ۴ درصد نیاز روزانه بدن
  • فولات (آهن): ۳ درصد نیاز روزانه بدن
  • مس: ۶ درصد نیاز روزانه بدن
  • پتاسیم: ۳ درصد نیاز روزانه بدن
  • منیزیم: ۲ درصد نیاز روزانه بدن

اگرچه که این مقادیر ممکن است کم به نظر برسند، اما در نظر داشته باشیم یک میوه ستاره‌ای متوسط تنها ۲۸ کالری انرژی و ۶ گرم کربوهیدرات دارد؛ یعنی نسبت به میزان کالری، این میوه فوق العاده مغذی است. علی رغم پایین بودن میزان کالری، میوه کارامبولا بسیار مغذی بوده و سرشار از ویتامین ث و فیبر است که می‌تواند کمک شایانی به کاهش وزن بکند.

بسیار مفید برای سلامتی

علاوه بر مواردی که نام بردیم، میوه ستاره‌ای مجموعه‌ای از مفیدترین ترکیبات گیاهی دارد که برای سلامتی بسیار مفید هستند مثل کورکتین، گالیک اسید و اپی کاتچین که آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی به شمار می‌روند. مطابق آخرین تحقیقات علمی ثابت شده که این آنتی اکسیدان‌ها در جلوگیری و درمان کبد چرب و سرطان کبد بسیار مؤثر هستند (منبع). توانایی آنتی اکسیدان‌ها و خصوصاً آنتی اکسیدان‌های گیاهی در پیشگیری از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن بار‌ها اثبات شده است. از طرفی هم مطالعات نشان داده قند میوه ستاره‌ای باعث کاهش التهاب می‌شود (منبع).

منبعی سرشار از ویتامین ث

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، یک عدد میوه ستاره‌ای متوسط، ۵۲ درصد نیاز روزانه شما به ویتامین ث را تأمین می‌کند؛ اما چرا ویتامین ث این‌قدر مهم است؟ ویتامین ث نقش گسترده‌ای روی سلامتی ما دارد و از آن جمله می می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد.

  • ویتامین ث یک نوع آنتی‌اکسیدان است
  • تقویت سیستم ایمنی
  • سلامت و زیبایی هرچه بیشتر پوست، مو و ناخن‌ها
  • کمک به جذب و ذخیره کلسیم
  • کمک به جذب بهتر آهن

بیشترین میزان ویتامین ث را فلفل دلمه دارد که در هر ۱۰۰ گرم فلفل دلمه، ۱۹۳ میلی‌گرم ویتامین ث وجود دارد. این مقدار برای میوه ستاره‌ای ۱۴۰ میلی‌گرم بوده و مصرف روزانه ویتامین ث ۴۰ میلی‌گرم پیشنهاد می‌شود.

ضد التهاب

میوه ستاره‌ای سرشار از انواع پلی فنول‌ها است. پلی فنول به کاهش التهاب کمک شایانی کرده و باعث ترمیم هرچه بهتر سلول‌های بدن می‌شود. همچنین پلی فنول‌ها با افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین، باعث کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی می‌شود.

کنترل اسهال و تقویت سیستم گوارشی

میوه ستاره‌ای رسیده یا آب آن باعث پیشگیری از اسهال شده و برای درمان بسیاری از بیماری‌های گوارشی کاربرد دارد. در طب سنتی هندی از این میوه به عنوان دارویی برای مشکلات گوارشی استفاده می‌شده و از آنجایی که تقریباً ۸۰ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد، نقش مهمی در رساندن آب کافی به بدن دارد.

منبع سرشار فیبر

به دلیل مقادیر بسیار پایین قند و فیبر بالای میوه ستاره‌ای تغییر اثر محسوسی روی قند خون ندارد. تقریباً نصف کربوهیدرات میوه ستاره‌ای را فیبر تشکیل می‌دهد که برای سیستم گوارشی بسیار مفید و سالم بوده و باعث کارکرد بهتر روده‌ها می‌شود.

کالری کم و بسیار مغذی

میوه ستاره‌ای میزان کالری بسیار کمی داشته اما مقادیر زیادی فیبر دارد. هر میوه به‌طور متوسط ۲۶.۲ کالری انرژی و ۲.۵ گرم فیبر دارد. این میوه با داشتن ترکیبات بسیار مفید و مغذی، قند و انرژی نسبتاً پایینی دارد و برای افرادی رژیم لاغری یا دیابتی دارند بسیار مناسب است.

موارد ایمنی و عوارض احتمالی

افرادی که مشکلات کلیوی دارند، باید قبل از مصرف میوه ستار‌های با پزشک خود مشورت کنند. مقادیر بالای اگزالات میوه ستاره‌ای ممکن است برای مبتلایان به بیماری‌های کلیوی خطرناک ساز شود و عدم دفع صحیح آن به دلیل مشکلات کلیوی، باعث مسمومیت ناشی از اگزالات می‌شود که به‌صورت علائم عصبی اعم از گیجی و تشنج بروز کرده و حتی ممکن است در مواردی منجر به مرگ فرد شود (منبع). همچنین اگر دارو مصرف می‌کنید، بهتر است بدانید میوه کارامبولا مثل گریپ فروت روی نحوه تجزیه دارو‌ها اثر گذاشته و ممکن است در جذب آن‌ها اخلال ایجاد کند. پس باید از مصرف بیش از اندازه خودداری کنید. مصرف میوه ستاره‌ای برای سایر افراد کاملاً بی خطر است.

نحوه مصرف

اگر تا به حال میوه کارامبولا میل نکرده باشید، ممکن است ظاهر آن شما را در مورد نحوه مصرف آن گمراه کند؛ در حالی که آماده کردن میوه بسیار راحت بوده و تقریباً تمام قسمت‌های قابل خوردن است.

  • میوه را زیر آب بگرفته و کامل بشویید
نحوه مصرف میوه ساره ای
  • لبه‌های قهوه‌ای را با چاقو ببرید
نحوه مصرف میوه ساره ای
  • انتها‌های میوه را بگیرید.
نحوه مصرف میوه ساره ای
  • میوه را تکه تکه کرده، هسته‌ها را بیرون آورده و نوش جان کنید

همچنین می‌توانید از این میوه مربا درست کنید یا می‌توانید از تکه‌های آن برای تزیین سالاد استفاده کنید. استفاده از میوه ستاره‌ای در پخت کیک باعث مزه متفاوت آن شده و اگر می‌توانید بی‌خیال فیبر میوه شوید، می‌توانید آب آن را گرفته و نوش جان کنید.

قیمت و خرید میوه ستاره‌ای کارامبولا

لازم به ذکر است که میوه کارامبولا یک میوه استوایی است و از سایر نقاط جهان به کشور ما هم صادر می شود و لذا قیمت آن بالا خواهد بود. ساده ترینر اه برای خرید مراجعه به سایت های اینترنتی مانند نوبرانه است. در کل این میوه عمدتا به صورت دانه ای به فروش می رسد و قیمت هر عدد از این میوه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است.

سخن آخر

میوه ستاره‌ای همان طور که ظاهر زیبایی دارد، مزه بسیار خوب و متنوعی داشته و سرشار از مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. با این وجود کالری پایینی داشته و بسیار سالم است. در صورتی که مشکلات کلیوی دارید یا دارو‌های خاصی مصرف می‌کنید، باید در مصرف این میوه بسیار محتاط باشید و با پزشک خود مشورت کنید. با این وجود میوه کارامبولا برای اغلب افراد بی خطر است و می‌توانید از مزه بسیار خوب و خواص بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

مقالات مرتبط
دیدگاه شما
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x