تهیه سس هوموس نخود و سیر خانگی

0

همانطور که گفته شد سس هوموس یک سس دیپ (dip) عربی بومی کشورهای حوزه دریای مدیترانه است که بر اساس دستور اصلی آن از ارده، روغن زیتون و سبزی های معطر تهیه میشود. در این مقاله از کابان مگ به معرفی یکی دیگر از انواع سس هوموس تهیه شده با نخود آبگوشتی پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

سس هوموس را با چی می‌خورند؟

سس هوموس یک سس دیپ غلیظ است که برای استفاده آن باید، موادی مانند نان، بیسکویت، چیپس و غیره را در آن فرو کرده و میل کنید. خوردن سس هوموس ازآنجایی‌که طبع گرم و تر دارد با خیار، هویج، چیپس سیب‌زمینی، نان پیتا، ساقه کرفس و … مناسب است.

مواد اولیه سس هوموس نخود

مواد لازممقدار
نخود۴۰۰ گرم
سیر۲ حبه
آب لیموی تازه۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
سس سویا یا تامارییک قاشق غذاخوری
عصاره سبزیجات۳ قاشق غذاخوری
آبکمی در صورت نیاز

طرز تهیه سس هوموس نخود و سیر

برای تهیه سس هوموس نخود می‌توانید از کنسرو نخود یا نخود پخته استفاده کنید. اگر از نخود پخته استفاده می‌کنید بهتر است برای پخت سریع‌تر آن را ۲ تا ۳ روز قبل در آب خیسانده و در یخچال نگهداری کنید.

سپس برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آن را با زودپز بپزید و سپس در زودپز را باز کرده و آن را روی شعله زیاد قرار داده تا آب آن بخار شود و یا آن را آبکش کنید.

پس از آماده شدن نخودها، تمامی مواد اولیه را در غذاساز یا مخلوط کن ریخته و با درجه بالا شروع به میکس کردن کنید تا بافت نرم و یکدستی حاصل شود.

سس هوموس آماده است، می‌توانید آن را به‌صورت سرد یا در دمای محیط سرو کنید.

نکات

  • بهتر است پس از پختن نخودها، برای بهتر شدن بافت سس، پوست نخودها را جدا کنید.
  • سس هوموس اصلی دارای ارده و روغن زیتون هم هست که در صورت تمایل می‌توانید به این سس نیز اضافه کنید.
  • سس هوموس نخود و سیر را می‌توانید در ظرف دربسته برای ۳ تا ۵ روز در یخچال و برای ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید.
  • سس هوموس نخود را می‌توانید با دانه‌های کنجد، فلفل هالوپینو، سبزی معطر تازه و حلقه‌های زیتون تزیین کنید.

سخن آخر

سس هوموس نخود برای میل کردن همراه با چیپس و سایر تنقلات که بچه‌ها به آن علاقه دارند، بسیار مناسب است. نخود حاوی مواد مغذی فراوانی مانند منیزیم، مس، فولات، آهن، فسفر، پروتئین، فیبر و کربوهیدرات بالایی است که برای رشد بچه‌ها ضروری است. تجربیات خود را در تهیه هوموس با ما در میان بگذارید.